Groente-gratin!!
Uitstekend idee als u vegetariers op bezoek krijgt, hoe pittiger de kaas hoe pittiger het gerecht!!
2 rode paprika's, 2 courgetten, 2 vleestomaten, 1 ui, tijm, 100g kaas (geitenkaas, feta, parmezaan, gemalen gruyere...), olijfolie.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2004Vegetarisch20-30 min.
groentegratin
1 preiwit,1 courgette,2 selderstengels,250 g paddestoelen,400 g aardappelen,2 eetl olie,2 eetl bloem,peper,zout,400 g gemalen kaas;
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2003Vegetarisch30-60 min.
Groentegratin
Gemakkelijk, goedkoop, zuiders
4 courgettes, 200 gr champignons, 2 eieren, 2 dl room (Alpro=vetvrij), peper, zout, een teentje look, 100 gr geraspte mozzarella.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2001Internationaal20-30 min.
Hindesteaks met groentegratin
Een snel en super lekker hindegerecht met een groentegratin.
4 hindesteaks vers of diepvries, 200 ml wildfond (bokaal), 1 eetl. rodewijnazijn, 2 eetl. boter, 1 eetl. vloeibare acaciahoning, 6 jeneverbessen, 0.5 koffiel. komijnzaadjes, 1 mespunt kaneel, 0.25 koffiel. tijm (gedroogd), zwarte peper (molen), 0.25 koffiel. selderijzout, instantsausbinder, , Voor de groentegratie:, , 1 knolselder, 250 g oesterzwammen, 4 sneetjes gerookt spek, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 70 g kastanjepuree (blik) (enkel beschikbaar in eindejaarsperiode), 1 ei, 2 dl room, 2 eetl. boter, peper en zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2016Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Zuid-Franse groentegratin
2 uien, grof gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine, in plakken, 4 tomaten, in plakken, 1 courgette, in plakken, 100 g geraspte gratinkaas,
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2009Frans Bijgerecht30-60 min.
Zuid-Franse groentegratin
2 uien grof gesnipperd, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl Provenciaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine in plakken, 4 tomaten, 1 courgette, in plakken, 100 gram gratinkaas
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2010Bijgerecht30-60 min.
zuiderse groentegratin
Overheerlijke groenteschotel.
4 courgettes,200 gr.champignons,2 eieren,2 dl. room,peper en zout,een teentje look,100 gr.mozarella.
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-06-2005Frans30-60 min.
Witte groentegratin
. 260 g bloemkool uit de diepvries, . 260 g selderhart in blik (uitlekgewicht), . 260 g schorseneren in blik (uitlekgewicht), . 20 cl volle of light room, . 15 cl vloeibare eidooier, . 80 g geraspte kaas, . 1 snufje nootmuskaat, . Zout, peper
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-201230-60 min.
Groentegratin met eendenborst
Formidabel met de marcapone/room saus;lekkere ovenschotel
-500 g wortels (geschrapt en in plakjes gesneden), -500 g koolrabi (gewassen en gesneden in 8 parten en deze parten in plakjes gesneden), -zout en versgemalen witte peper, -250 g mascarpone kaas, -2 eetlepels citroensap; en 2 eetl.melk, -geraspte nootmuskaat, -2 bosjes gewassen en fijngehakte basilicum, -300 g gerookte eendenborst (in plakken), -boter om in te vetten
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-08-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Groentegratin met worst
300 g braadworst, 500 g vastkokende aardappelen, 1 rode en 1 gele paprika, 1 middelgroot blik gepelde tomaten, 2 uien, 2 dl room, 2 eieren, 100 g gemalen kaas, boter of olie, 1 eetlepel zacht paprikapoeder, peper en zout, vetstof voor de ovenschotel
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Zuid Franse groentegratin
2 Uien, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. provencaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine, in plakken, 4 tomaten, in plakken, 1 courgette, in plakken, 100 gr. geraspte gratinkaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Biefstuk met landelijke groentegratin
Heerlijk recept , een lekkere steak met groentegratin en camembert.
4 biefstukken (beenhouwerij) (bv. contrefilet of tussenrib), 200 g gerookte spekblokjes, 300 g prinsessenbonen, 300 g schorseneren (diepvries), 150 g tomatenblokjes (diepvries), 200 g camembert, 6 aardappelen, 1 ui, 2 dl kalfsfond (bokaal), 1 teentje knoflook, 2 eetl. boter, 1 koffiel. kruidentuiltje, peper en zout, instantsausbinder
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-09-2017Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Pasta met groentegratin en mozzarella
Een overheerlijke vegetarische pastaschotel die snel gemaakt is en ook door vleeseters gesmaakt zal worden !
2 courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 plantje platte peterselie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 10 halfgedroogde tomaten (versmarkt) (kerstomaten), 250 g mozzarella, 500 g tagliatelle met eieren (versmarkt), 400 g tomatenstukjes (blik), 3 eetl. olijfolie, 1 koffiel. oregano (gedroogd), 1 mespunt cayennepeper, zwarte peper (molen), zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2017Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Groene Kool uit de oven
½ kilo groene kool, 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 100 mager rookspek aan een stuk, 25 gram boter, ½ theelepel komijnzaad, ½ theelepel karweizaad, 1 dl witte wijn, ½ theelepel zout, 1 bakje oesterzwammen, 1 zakje mix voor groentegratin, 2 dl melk, 2 dl water
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-201020-30 min.
- Eigen recept
Gratinschotel
500 gr. aardappelen, 250 gr. worteltjes, 2 uien, klontje boter of margarine, peterselie, 4 eieren, 1/4 l. koffieroom, 100 gr. geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2009Hoofdgerecht30-60 min.
Forel "gravin Mathilda"
Hoofdgerecht voor 4 personen;
1 flesje Orvalbier; 4 forellen; 2 sjalotten ;12 dunne plakken gerookt spek; peper, peterselie gratin :, 8 gekookte aardappelen ;1 courgette + 3 sjalotten; 4 stevige ovale tomaten; 4 plakken Orvalkaas; olijfolie + gehakte peterselie; zout, peper, Provencaalse kruiden,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-2004Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Hindegebraad en aardappelknolserdergratin met vleugje truffel
Overheerlijk gerecht , ook buiten de feestdagen !
800 g hindegebraad, 1/2 knolselder, 3 takjes tijm (vers), 800 g aardappelen, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 eetl. boter (+ 1 koffiel.), 2 dl lichte room, 2 dl wildfond (bokaal), 2 eetl. olijfolie met witte truffel (Tartufo Bianco), peper en zout
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-10-2018Frans60-120 min.