Groente-gratin!!
Uitstekend idee als u vegetariers op bezoek krijgt, hoe pittiger de kaas hoe pittiger het gerecht!!
2 rode paprika's, 2 courgetten, 2 vleestomaten, 1 ui, tijm, 100g kaas (geitenkaas, feta, parmezaan, gemalen gruyere...), olijfolie.
Snij de paprika's in reepjes, de courgettes in plakjes, snij de vleestomaten in stukjes en snipper de ui fijn.
Roerbak de groenten in olijfolie, de courgettes iets langer dan de paprika's als laatst de tomaten toevoegen, 1 takje tijm en wat kruiden en 10 minuten laten sudderen. Doe de saus met de groenten in een ovenschaal(of individuele schaaltjes).Strooi bovenop de groenten 100g kaas. Besprenkel met olijfolie en zet 10 minuten in de oven op 200?C.
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2004Vegetarisch20-30 min.
groentegratin
1 preiwit,1 courgette,2 selderstengels,250 g paddestoelen,400 g aardappelen,2 eetl olie,2 eetl bloem,peper,zout,400 g gemalen kaas;
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2003Vegetarisch30-60 min.
Groentegratin
Gemakkelijk, goedkoop, zuiders
4 courgettes, 200 gr champignons, 2 eieren, 2 dl room (Alpro=vetvrij), peper, zout, een teentje look, 100 gr geraspte mozzarella.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2001Internationaal20-30 min.
Hindesteaks met groentegratin
Een snel en super lekker hindegerecht met een groentegratin.
4 hindesteaks vers of diepvries, 200 ml wildfond (bokaal), 1 eetl. rodewijnazijn, 2 eetl. boter, 1 eetl. vloeibare acaciahoning, 6 jeneverbessen, 0.5 koffiel. komijnzaadjes, 1 mespunt kaneel, 0.25 koffiel. tijm (gedroogd), zwarte peper (molen), 0.25 koffiel. selderijzout, instantsausbinder, , Voor de groentegratie:, , 1 knolselder, 250 g oesterzwammen, 4 sneetjes gerookt spek, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 70 g kastanjepuree (blik) (enkel beschikbaar in eindejaarsperiode), 1 ei, 2 dl room, 2 eetl. boter, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2016Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Groentegratin met eiermimosa
Lekkere groentegratin uit de oven
Perziebonen 500 g, gemengde bospaddenstoelen 500 g, sjalotten 2, knoflook 2 teentjes, eieren 2, paneermeel 1 el, parmezaan (gemalen) 1 el, olijfolie, boter, bonenkruid (gedroogd)1 tl, peper, zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-05-2019Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Zuid-Franse groentegratin
2 uien, grof gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine, in plakken, 4 tomaten, in plakken, 1 courgette, in plakken, 100 g geraspte gratinkaas,
- Frans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-2009Frans Bijgerecht30-60 min.
Zuid-Franse groentegratin
2 uien grof gesnipperd, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl Provenciaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine in plakken, 4 tomaten, 1 courgette, in plakken, 100 gram gratinkaas
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2010Bijgerecht30-60 min.
zuiderse groentegratin
Overheerlijke groenteschotel.
4 courgettes,200 gr.champignons,2 eieren,2 dl. room,peper en zout,een teentje look,100 gr.mozarella.
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-06-2005Frans30-60 min.
Witte groentegratin
. 260 g bloemkool uit de diepvries, . 260 g selderhart in blik (uitlekgewicht), . 260 g schorseneren in blik (uitlekgewicht), . 20 cl volle of light room, . 15 cl vloeibare eidooier, . 80 g geraspte kaas, . 1 snufje nootmuskaat, . Zout, peper
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-201230-60 min.
Groentegratin met eendenborst
Formidabel met de marcapone/room saus;lekkere ovenschotel
-500 g wortels (geschrapt en in plakjes gesneden), -500 g koolrabi (gewassen en gesneden in 8 parten en deze parten in plakjes gesneden), -zout en versgemalen witte peper, -250 g mascarpone kaas, -2 eetlepels citroensap; en 2 eetl.melk, -geraspte nootmuskaat, -2 bosjes gewassen en fijngehakte basilicum, -300 g gerookte eendenborst (in plakken), -boter om in te vetten
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-08-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Groentegratin met worst
300 g braadworst, 500 g vastkokende aardappelen, 1 rode en 1 gele paprika, 1 middelgroot blik gepelde tomaten, 2 uien, 2 dl room, 2 eieren, 100 g gemalen kaas, boter of olie, 1 eetlepel zacht paprikapoeder, peper en zout, vetstof voor de ovenschotel
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Zuid Franse groentegratin
2 Uien, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. provencaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine, in plakken, 4 tomaten, in plakken, 1 courgette, in plakken, 100 gr. geraspte gratinkaas
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Biefstuk met landelijke groentegratin
Heerlijk recept , een lekkere steak met groentegratin en camembert.
4 biefstukken (beenhouwerij) (bv. contrefilet of tussenrib), 200 g gerookte spekblokjes, 300 g prinsessenbonen, 300 g schorseneren (diepvries), 150 g tomatenblokjes (diepvries), 200 g camembert, 6 aardappelen, 1 ui, 2 dl kalfsfond (bokaal), 1 teentje knoflook, 2 eetl. boter, 1 koffiel. kruidentuiltje, peper en zout, instantsausbinder
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-09-2017Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Aardappel groentegratin met baconreepjes
Soms heb je van allerlei groenten een beetje over en daar leent dit gerecht zich uitstekend voor. Ik had nog een stukje bloemkool, een paar worteltjes en wat sperziebonen in de koelkast. Wat voorgekookte aardappelschijfjes en een beetje gebakken bacon erdoor. Béchamelsaus erover met geraspte kaas. Simpel en erg lekker. Zo kom je van je restjes af. N.B. Kan ook met andere soorten groenten zoals bijv, koolrabi, snijbonen, erwtjes etc.
½ kleine bloemkool, in kleine roosjes, 5 worteltjes, in schuine plakjes, 200 gram sperziebonen, in kleinere stukken, 400 gram vastkokende aardappelen in wat dikkere plakken, Plm. 100 gram bacon, kleingesneden, 1+ 1 eetlepel roomboter, 1 flinke eetlepel bloem, 1/4 liter melk, 1 dl slagroom, Zout, peper, nootmuskaat, Plm. 60 gram geraspte belegen kaas,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2020Nederlands20-30 min.
Pasta met groentegratin en mozzarella
Een overheerlijke vegetarische pastaschotel die snel gemaakt is en ook door vleeseters gesmaakt zal worden !
2 courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 plantje platte peterselie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 10 halfgedroogde tomaten (versmarkt) (kerstomaten), 250 g mozzarella, 500 g tagliatelle met eieren (versmarkt), 400 g tomatenstukjes (blik), 3 eetl. olijfolie, 1 koffiel. oregano (gedroogd), 1 mespunt cayennepeper, zwarte peper (molen), zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-01-2017Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Groentegratin a la Carina
Ik had een lekker recept voor een ovenschotel, maar in mijn koelkast vond ik nog andere verschillende groenten die ik heb gecombineerd in onderstaand recept. Iedereen vond het heerlijk. Dus, ik dacht, die moet ik delen, maar aangezien de schaal leeg was, geen foto! Voeg ik later toe.
1 kg aardappels (of zoveel als je normaal p.p. eet), 4 stengels bleekselderij, 2 preien, 1/2 koolraap, 250 waspeen, 250 g dobbelsteentjesspek, 2 teentjes knoflook (geperst), Scheutje ketjap, Scheutje ketchup, 50 g geraspte kaas, Scheutje melk, Theelepel kerriepoeder, Eetlepel italiaanse kruiden
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2019Nederlands30-60 min.
GEMENGDE GROENTEGRATIN MET WORTELEN,BOONTJES, KRIELTJES EN ACHTERHAM
Heerlijke ovenschotel
300 g geschraapte wortelen, 300 g boontjes, 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Groenten, 800 g geschilde voorgekookte krielaardappeltjes, 200 g hamreepjes, 1 brik Knorr Vloeibare Saus Bechamel, 100 g geraspte kaas,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-08-2020Belgisch30-60 min.
Geroosterde groentegratin en soepballetjes uit de oven
Combinatie van alleen maar heerlijke smaken! Snel en makkelijk gerecht .
2 courgettes, 2 rode uien, 250 g cherrytomaten, 250 g verse rundersoepballetjes ( kant en klaar of zelf rollen ), 45 g koelverse pestospread, 1 pak Emmenthaler gratins (diepvries, Aviko), 40 g rucola
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2021Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Groene Kool uit de oven
½ kilo groene kool, 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 100 mager rookspek aan een stuk, 25 gram boter, ½ theelepel komijnzaad, ½ theelepel karweizaad, 1 dl witte wijn, ½ theelepel zout, 1 bakje oesterzwammen, 1 zakje mix voor groentegratin, 2 dl melk, 2 dl water
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-10-201020-30 min.
Een verrukkelijk groentegerecht
Gegratineerde prei met Goudse kaas en gerookt spek.Werkelijk verrukkelijk. Want prei en spek vormen een prachtige smaakcombinatie.Door de toevoeging van Goudse kaas stijgt deze eenvoudige groentegratin tot een hoogte!
Mestpunt suiker, 8 middelgrote preien, 15 gr boter, 1 el bloem, 3 dl groentebouillon of halfvolle melk, 2 theelepels dijonmosterd, 1 dl slagroom, 100 gr versgeraspte belegen Goudse kaas, 50 gr gerookt ontbijtspek, in stukjes, zout en versgemalen peper.
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-06-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gratinschotel
500 gr. aardappelen, 250 gr. worteltjes, 2 uien, klontje boter of margarine, peterselie, 4 eieren, 1/4 l. koffieroom, 100 gr. geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2009Hoofdgerecht30-60 min.
Djuvec
Joegoslavische groentegratin met karbonade
200 gr. aubergine150 gr. sperziebonen150 gr. verse, doperwten4 dl. vleesbouillon400 gr. aardappel2 teentjes, knoflook100 gr. langkorrelrijst6 eetl. olijfolie1 bosje, peterselie150 gr. rode paprika150 gr. gele paprika1/2 theel., zout4 schouderkarbonades, ca 1 cm. dik4 uien150 gr. tomaten,
- Joegoslavisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-06-2002Joegoslavisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gegratineerde prei met Goudse kaas en gerookt spek
Prei en spek vormen een prachtige smaakcombinatie; door toevoeging van de Goudse kaas stijgt deze eenvoudige groentegratin tot grote hoogte
-mespunt suiker, -8 middelgrote preien, -15 g boter en 1 eetlepel bloem, -3 dl groentebouillon, -2 th lepels Dijon mosterd, -1 dl slagroom, -100 g versgeraspte belegen Goudse kaas, -50 g gerookt ontbijtspek (in stukjes), -zout en versgemalen zwarte peper,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2002Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Hindegebraad en aardappelknolserdergratin met vleugje truffel
Overheerlijk gerecht , ook buiten de feestdagen !
800 g hindegebraad, 1/2 knolselder, 3 takjes tijm (vers), 800 g aardappelen, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 eetl. boter (+ 1 koffiel.), 2 dl lichte room, 2 dl wildfond (bokaal), 2 eetl. olijfolie met witte truffel (Tartufo Bianco), peper en zout
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-10-2018Frans60-120 min.
Ovenschotel met drie soorten kool
=18pxEen trio om van te smullen deze alles in één ovenschotel gerecht !
350 g broccoli (in roosjes), 350 g bloemkool (in roosjes), 1/4 savooikool (in reepjes), 40 g bloem, 60 g kaas (geraspt), 40 g boter (+ wat extra), 6 dl melk, nootmuskaat, peper, zout
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-2021Belgisch30-60 min.