1. Home
  2. Recepten
  3. Groentegratin

Groentegratin recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Groente-gratin!!

Uitstekend idee als u vegetariers op bezoek krijgt, hoe pittiger de kaas hoe pittiger het gerecht!!

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 courgetten, 2 vleestomaten, 1 ui, tijm, 100g kaas (geitenkaas, feta, parmezaan, gemalen gruyere...), olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

groentegratin

INGREDIENTEN

1 preiwit,1 courgette,2 selderstengels,250 g paddestoelen,400 g aardappelen,2 eetl olie,2 eetl bloem,peper,zout,400 g gemalen kaas;

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Groentegratin

Gemakkelijk, goedkoop, zuiders

INGREDIENTEN

4 courgettes, 200 gr champignons, 2 eieren, 2 dl room (Alpro=vetvrij), peper, zout, een teentje look, 100 gr geraspte mozzarella.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Hindesteaks met groentegratin

Een snel en super lekker hindegerecht met een groentegratin.

INGREDIENTEN

4 hindesteaks vers of diepvries, 200 ml wildfond (bokaal), 1 eetl. rodewijnazijn, 2 eetl. boter, 1 eetl. vloeibare acaciahoning, 6 jeneverbessen, 0.5 koffiel. komijnzaadjes, 1 mespunt kaneel, 0.25 koffiel. tijm (gedroogd), zwarte peper (molen), 0.25 koffiel. selderijzout, instantsausbinder, , Voor de groentegratie:, , 1 knolselder, 250 g oesterzwammen, 4 sneetjes gerookt spek, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 70 g kastanjepuree (blik) (enkel beschikbaar in eindejaarsperiode), 1 ei, 2 dl room, 2 eetl. boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuid-Franse groentegratin

INGREDIENTEN

2 uien, grof gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine, in plakken, 4 tomaten, in plakken, 1 courgette, in plakken, 100 g geraspte gratinkaas,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Groentegratin met eiermimosa

Lekkere groentegratin uit de oven

INGREDIENTEN

Perziebonen 500 g, gemengde bospaddenstoelen 500 g, sjalotten 2, knoflook 2 teentjes, eieren 2, paneermeel 1 el, parmezaan (gemalen) 1 el, olijfolie, boter, bonenkruid (gedroogd)1 tl, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zuiderse groentegratin

Overheerlijke groenteschotel.

INGREDIENTEN

4 courgettes,200 gr.champignons,2 eieren,2 dl. room,peper en zout,een teentje look,100 gr.mozarella.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Zuid-Franse groentegratin

INGREDIENTEN

2 uien grof gesnipperd, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl Provenciaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine in plakken, 4 tomaten, 1 courgette, in plakken, 100 gram gratinkaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Witte groentegratin

INGREDIENTEN

. 260 g bloemkool uit de diepvries, . 260 g selderhart in blik (uitlekgewicht), . 260 g schorseneren in blik (uitlekgewicht), . 20 cl volle of light room, . 15 cl vloeibare eidooier, . 80 g geraspte kaas, . 1 snufje nootmuskaat, . Zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  •  
  •  30-60 min.

Groentegratin met eendenborst

Formidabel met de marcapone/room saus;lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

-500 g wortels (geschrapt en in plakjes gesneden), -500 g koolrabi (gewassen en gesneden in 8 parten en deze parten in plakjes gesneden), -zout en versgemalen witte peper, -250 g mascarpone kaas, -2 eetlepels citroensap; en 2 eetl.melk, -geraspte nootmuskaat, -2 bosjes gewassen en fijngehakte basilicum, -300 g gerookte eendenborst (in plakken), -boter om in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groentegratin met worst

INGREDIENTEN

300 g braadworst, 500 g vastkokende aardappelen, 1 rode en 1 gele paprika, 1 middelgroot blik gepelde tomaten, 2 uien, 2 dl room, 2 eieren, 100 g gemalen kaas, boter of olie, 1 eetlepel zacht paprikapoeder, peper en zout, vetstof voor de ovenschotel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuid Franse groentegratin

INGREDIENTEN

2 Uien, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. provencaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine, in plakken, 4 tomaten, in plakken, 1 courgette, in plakken, 100 gr. geraspte gratinkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Biefstuk met landelijke groentegratin

Heerlijk recept , een lekkere steak met groentegratin en camembert.

INGREDIENTEN

4 biefstukken (beenhouwerij) (bv. contrefilet of tussenrib), 200 g gerookte spekblokjes, 300 g prinsessenbonen, 300 g schorseneren (diepvries), 150 g tomatenblokjes (diepvries), 200 g camembert, 6 aardappelen, 1 ui, 2 dl kalfsfond (bokaal), 1 teentje knoflook, 2 eetl. boter, 1 koffiel. kruidentuiltje, peper en zout, instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta met groentegratin en mozzarella

Een overheerlijke vegetarische pastaschotel die snel gemaakt is en ook door vleeseters gesmaakt zal worden !

INGREDIENTEN

2 courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 plantje platte peterselie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 10 halfgedroogde tomaten (versmarkt) (kerstomaten), 250 g mozzarella, 500 g tagliatelle met eieren (versmarkt), 400 g tomatenstukjes (blik), 3 eetl. olijfolie, 1 koffiel. oregano (gedroogd), 1 mespunt cayennepeper, zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Groentegratin a la Carina

Ik had een lekker recept voor een ovenschotel, maar in mijn koelkast vond ik nog andere verschillende groenten die ik heb gecombineerd in onderstaand recept. Iedereen vond het heerlijk. Dus, ik dacht, die moet ik delen, maar aangezien de schaal leeg was, geen foto! Voeg ik later toe.

INGREDIENTEN

1 kg aardappels (of zoveel als je normaal p.p. eet), 4 stengels bleekselderij, 2 preien, 1/2 koolraap, 250 waspeen, 250 g dobbelsteentjesspek, 2 teentjes knoflook (geperst), Scheutje ketjap, Scheutje ketchup, 50 g geraspte kaas, Scheutje melk, Theelepel kerriepoeder, Eetlepel italiaanse kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2019
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Groene Kool uit de oven

INGREDIENTEN

½ kilo groene kool, 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 100 mager rookspek aan een stuk, 25 gram boter, ½ theelepel komijnzaad, ½ theelepel karweizaad, 1 dl witte wijn, ½ theelepel zout, 1 bakje oesterzwammen, 1 zakje mix voor groentegratin, 2 dl melk, 2 dl water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  •  
  •  20-30 min.

Een verrukkelijk groentegerecht

Gegratineerde prei met Goudse kaas en gerookt spek.Werkelijk verrukkelijk. Want prei en spek vormen een prachtige smaakcombinatie.Door de toevoeging van Goudse kaas stijgt deze eenvoudige groentegratin tot een hoogte!

INGREDIENTEN

Mestpunt suiker, 8 middelgrote preien, 15 gr boter, 1 el bloem, 3 dl groentebouillon of halfvolle melk, 2 theelepels dijonmosterd, 1 dl slagroom, 100 gr versgeraspte belegen Goudse kaas, 50 gr gerookt ontbijtspek, in stukjes, zout en versgemalen peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gratinschotel

INGREDIENTEN

500 gr. aardappelen, 250 gr. worteltjes, 2 uien, klontje boter of margarine, peterselie, 4 eieren, 1/4 l. koffieroom, 100 gr. geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Djuvec

Joegoslavische groentegratin met karbonade

INGREDIENTEN

200 gr. aubergine150 gr. sperziebonen150 gr. verse, doperwten4 dl. vleesbouillon400 gr. aardappel2 teentjes, knoflook100 gr. langkorrelrijst6 eetl. olijfolie1 bosje, peterselie150 gr. rode paprika150 gr. gele paprika1/2 theel., zout4 schouderkarbonades, ca 1 cm. dik4 uien150 gr. tomaten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde prei met Goudse kaas en gerookt spek

Prei en spek vormen een prachtige smaakcombinatie; door toevoeging van de Goudse kaas stijgt deze eenvoudige groentegratin tot grote hoogte

INGREDIENTEN

-mespunt suiker, -8 middelgrote preien, -15 g boter en 1 eetlepel bloem, -3 dl groentebouillon, -2 th lepels Dijon mosterd, -1 dl slagroom, -100 g versgeraspte belegen Goudse kaas, -50 g gerookt ontbijtspek (in stukjes), -zout en versgemalen zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hindegebraad en aardappelknolserdergratin met vleugje truffel

Overheerlijk gerecht , ook buiten de feestdagen ! 

INGREDIENTEN

800 g hindegebraad, 1/2 knolselder, 3 takjes tijm (vers), 800 g aardappelen, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 1 eetl. boter (+ 1 koffiel.), 2 dl lichte room, 2 dl wildfond (bokaal), 2 eetl. olijfolie met witte truffel (Tartufo Bianco), peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2018
  • Frans
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top