PITTIGE UI-KAASFONDUE met garnalen
Kaasfondue lekker anders! Past zonder garnalen ook in een vegetarisch menu.
Ingrediënten
1 grote ui, 200 g roquefort, 100 g zachte geitenkaas, 200 g hollandse belegen kaas, 200 g diepvriesspinazie (fijngehakt), 2 eetlepels olie, 3 teentjes knoflook, 50 g bloem, 3,5 dl groentebouillon (3/4 blokje), 1 dl droge witte wijn, 2 à 3 theelepels cajunkruiden, 100 g gekookte gepelde garnalen.(maizena)Voorbereiding
spinazie ontdooien. Kaas in blokjes snijden.
Bereidingswijze
Snipper de ui, pers de knoflook .Fruit de ui en de knoflook in de olie. Voeg de bloem toe en laat even meegaren, dan beetje bij beetje de bouillon en de wijn toevoegen tot een gladde saus ontstaat. Laat hierin de kaas smelten. Voeg cajunkruiden en spinazie toe. P en z naar smaak. TE DIK: voeg nog wat bouillon toe, TE DUN: binden met wat met water aangemaakte maizena. Voeg vlak voor het opdienen de garnalen toe.