1. Home
  2. Recepten
  3. Groentebouillon

Groentebouillon recepten (4.467) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Risotto met Paddestoelen

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

INGREDIENTEN

- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio) - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook) - 85 gr boter - 1 grote ui, in ringen - 1 sjalotje, fijngesnipperd - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon) - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt - 2 el olijfolie - zout en peper

Voorbereiding

Houd de bouillon op het fornuis tegen de kook aan als je de risotto maakt. Zo onderbreek je het garingsproces niet. Was de rijst NIET, anders gaat alle zetmeel verloren die de risotto zo romig maakt.

Bereidingswijze

Fruit het sjalotje in de pan met de dikke bodem aan in wat boter en de twee el olijfolie. Als het sjalotje glazig is roer je vervolgens de rijst erdoor. Zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan de (hete) bouillon toe te voegen. Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer voortdurend. Als de bouillon bijna geabsorbeert is kan de volgende lepel worden toegevoegd. Als de risotto bijna gaar is de koekenpan verhitten, helft van de boter toevoegen en de paddestoelen en de ui gaarbakken. Vervolgens de risotto van het vuur halen en even een minuutje laten staan. Dan de rest van de boter, de Parmezaanse kaas en het paddenstoelenmengsel erdoor scheppen. De risotto is op zijn best als hij "al dente" is, zacht romig glanst en dik vloeibaar is. Je moet hem met een vork kunnen eten. Breng de risotto op smaak met (versgemalen)peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!

INGREDIENTEN

1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter, Zontomaatje nemen die is het allerlekkerst!); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!), 2 theel. suiker

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Groentebouillon

INGREDIENTEN

Groente naar keuze, bijv.:, ui, knoflook, tomaten, prei, aardappels, wortel, bleekselderij, knolselderij, meirapen of knolrapen, venkel, champignons, tijm, laurier, paprikapuree, olijfolie, water

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

GROENTEBOUILLON

SOEPEN

INGREDIENTEN

600 ml water, 50 g fijngesneden bouquet van wit van prei, fijngesneden ui, blokjes wortel, petersele of selderijstelen, 2 g zout, 2 gestoten witte peperkorrels, een stukje gescheurde laurierblad, tijm (voor vlees en vis), of foelie (voor gevogelte)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

groentebouillon

Simpel en van tevoren klaar te maken

INGREDIENTEN

2 uien 1 grote prei 1 venkelknol 1 struik bleekselderij 1 winterwortel 2 tomaten 2 el olie 8 takjes peterselie 8 takjes selderij 1 tl tijm 2 laurierblaadjes 10 peperkorrels 2 groentebouillontabletten zout peper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  30-60 min.

Groentebouillon

6 Kcal / 27 Kjoules, 0,4 gr E, 0,4 gr V, 0 mg Chol, 0,4 gr Kh

INGREDIENTEN

1 wortel (100 gr), 1/4 selderijknol (100 gr), 1/2 prei (50 gr), peterselie, 50 gr bloemkool, 50 gr broccoli, 1/2 ui (20 gr), 1 kruidnagel, 1/4 laurierblad, 2 jeneverbessen, 1 teentje knoflook, een paar peperkorrels, snufje zeezout, bouquet garni van lavas, peterselie, marjolein, 1/2 tomaat (30 gr), nootmuskaat,

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Groentebouillon

INGREDIENTEN

2 uien - 1 grote prei - 1 venkelknol - 1 struik bleekselderij - 1 winterwortel - 2 tomaten - 2 el olie - 8 takjes peterselie - 8 takjes selderij - 1 1/2 tl tijm - 2 laurierblaadjes - 10 peperkorrels - 2 groentebouillontabletten - zout - peper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  •  
  •  30-60 min.

Groentebouillon

INGREDIENTEN

2 uien - 1 grote prei - 1 venkelknol - 1 struik bleekselderij - 1 winterwortel - 2 tomaten - 2 el olie, - 8 takjes peterselie - 8 takjes selderij - 1? tl tijm - 2 laurierblaadjes - 10 peperkorrels - 2, groentebouillontabletten - zout - peper

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Groentebouillon

Voor 1 liter zelfgemaakte bouillon

INGREDIENTEN

1 grote winterwortel, 1 prei, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, in boogjes, 2 bladeren savoie- of groene kool, in reepjes, 1 takje verse tijm, 6 takjes kervel en peterselie, 1 laurierblad, peper, water

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Groentebouillon

INGREDIENTEN

150 gr bospeen, 1 dunne prei, 1 ui, 1/2 el zonnebloemolie, 1 kruidenbuiltje (tomaat), 6 druppels Maggi, zout en peper, 1 dl droge sherry, 10 sprietjes bieslook, 1 stuk komkommer van 10 cm,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Groentebouillon

Verse basis voor soep

INGREDIENTEN

1 ui, 2 worteltjes, 1 kleine prei, stuk knolselderij, 1 tomaat, 1 groene paprika, 3 koolbladeren, 1 bosje peterselie, 1 eetl olie, mespunt tijm, 6 geplette witte peperkorrels, 3 geplette jeneverbessen, 1 laurierblad, zout

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

groentebouillon

Een heerlijk geurende basis-bouillon voor circa 2 liter

INGREDIENTEN

1 grote ui, in ringen--2 sjalotten, in ringen--2 wortelen, in dunne plakjes--1 grote prei, in smalle ringen--2 stengels bleekseldrij, in stukjes--1 aardappel, in grote blokken--75 gr. champignons, in plakjes--1 handvol spruitjes, gehalveerd--175 gr. kool (groene of witte), fijngesneden--een stuk of 6 geplette zwarte peperkorrels--flink veel bouquet-garni, b.v. peterselie, takjes tijm, rozemarijn, marjolein, salieblaadjes, net wat je hebt,--2 laurierblaadjes--zout,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Groentebouillon

Ca. 1,5 l

INGREDIENTEN

2 preien, in ringen, 2 stengels bleekselderij in plakjes of 200 g knolselderij in blokjes, 2 uien, fijngesneden, 4 wortelen, in plakjes, 3 koolbladeren, in reepjes, 4 peterseliestelen, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 5 zwarte peperkorrels, gekneusd

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Groentebouillon

INGREDIENTEN

2 liter water, 1 winterwortel, geschild in de lengte gehalverd, 1 ui, gepeld, in vieren, 1 stengel bleekselderij, gehalveerd, 1 takje bladpeterselie, 2 blaadjes basilicum, 1 vastkokende aardappel, geschild, in vieren, 1 courgette, in vieren, 1 teen knoflook, schoongemaakt en licht gekneusd, zout naar smaak,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

groentebouillon

INGREDIENTEN

2 preien grof gehakt, 3 stengels bleekselderij, grof gehakt, 1 grote ui, ongepeld, grof gehakt, 2 stukjes verser gemerwortel gehakt, 1 gele paprika, 1 pastinaak, gehakt, champignonstelen, tomatenvelletjes, 3 el lichte sojasaus, 3 laurierblaadjes, bosje peterseliestelen, 3 verse takjes tijm, 1 takje verse rozemarijn, 2tl zout, versgemalen zw peper, 3.5 l koud

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Groentebouillon

Lekker licht voorgerecht

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 preien, 1 grote winterwortel, 3 stengels bleekselderij, 1 kleine venkel, 10 takjes peterselie, 5 takjes selderij, 1 theel tijm, 1 laurierblad, 6 zwarte peperkorrels, 2 dl droge witte wijn, zout, ? rode paprika, 8 dl water

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Groentebouillon

INGREDIENTEN

3 middelgrote uien, grof gehakt, 3 ? liter koud water, 5 worteltjes, grof gehakt, 2 preien, in stukken, 3 stengels bleekselderij, in stukken, 1 krop sla, in repen, ? bosje verse peterselie, 5 takjes verse tijm, 1 laurierblad,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  •  
  •  60-120 min.

Groentebouillon

INGREDIENTEN

1 ui - 2 worteltjes - 1 kleine prei - stuk knolselderij - 1 tomaat - 1 groene paprika - 3 koolbladeren - 1 bosje peterselie - 1 eetlepel olie - mespunt tijm - 6 geplette peperkorrels (wit) - 3 geplette jeneverbessen - 1 laurierblad - zout

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Groentebouillon

Voor de slanke lijn

INGREDIENTEN

1 ui, 2 worteltjes, 1 prei, stukje knolselderij, 1 tomaat, 1 groene paprika, 3 koolbladeren, bosje peterselie, 1 el. olie, mespunt thijm, 6 geplette peperkorrels, 3 geplette jeneverbessen, 1 laurierblad, zout

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Groentebouillon

INGREDIENTEN

2 uien, 500 g wortelen, 4 tomaten, 2 preien, 150 g witte kool, 150 g champignons, peterselie, 2 takjes selderij, 2 laurierblaadjes, 4 theel. zout, 6 peperkorrels, vloeibare aroma (maggi).

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

pompoensoep

Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.

INGREDIENTEN

2 flinke uien, Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg, Grote courgette, stukje gemberwortel van ong 1 cm, 25 gr boter of olijfolie, 2 theel kerriepoeder, 1 liter groentebouillon [2 tabletten], peper en zout, 25 gr cashewnoten, 4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder.

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Groentebouillon met gember

De groentebouillon met gember werkt antibacterieel

INGREDIENTEN

Een stukje gember van 3 tot 5 cm, 300 ml hete groentebouillon,

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Spinazie-knoflook soep( low kcal)

Een heerlijke calorie-arme soep. Voor mensen die niet zo van spinazie houden maar wel graag gezond willen eten ook een aanrader, want door de knoflook smaakt de soep niet overheersend naar spinazie. Als lunchgerecht is dit recept voor 2 personen, als hoofdgerecht voor 1 persoon!

INGREDIENTEN

Spinazie- knoflooksoep, , , Ingredienten:, , 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 kleine spaanse peper of 1 theelepel sambal oelek, 300 gr spinazie, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte munt ( vers of diepvries), 2 eetlepels gehakte koriander ( vers of diepvries), 6 dl groentebouillon, 2 eetlepels citroensap, versgemalen zwarte peper, zout

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2010
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

ouderwetse groentebouillon

De (vegetarische) basis voor alle groentesoepen. Ook heerlijk om zo, als bouillon, te eten/drinken.

INGREDIENTEN

* 1-2 winterwortels in enkele grote stukken gesneden;, * 1/4 knolselderij, schoongemaakt en idem in stukken ; * 1 ui, schoongemaakt maar heel ; * stuk prei (mag heel blijven) ; *2-3 knoflooktenen ; * bos selderij ; * klein bosje peterselie ; * 1 tomaat, heel (hoeft niet, mag wel) ; * zout naar smaak, kan ook later toegevoegd worden ; * paar peperkorrels ; * 2-4 verse salieblaadjes ; * (eventueel) wat koreanderzaadjes ; * als je het kan krijgen: een klein handje wijnruit ; * en natuurlijk water!

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2006
  •  
  •  30-60 min.

Groentebouillon met kastanjepuree

INGREDIENTEN

500 gr. tamme kastanjes1 dl melk1 l. groentebouillon1 1/2, theel. kruidnagelpoeder2 theel. koriander2 theel. gemberpoeder, 2 theel. kaneel2 theel. kurkumapeperweinig zout, scheutje rode wijn1 dl slagroom,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Groentebouillon met kastanjepuree

INGREDIENTEN

500 g tamme kastanjes 1 dl melk 1 liter groentebouillon van de volgende kruiden elk 2 theelepels: kruidnagelpoeder koriander gembepoeder kaneel kurkuma peper weinig zout scheutje rode wijn 1 dl slagroom,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Groentebouillon Met Kastanjepuree

INGREDIENTEN

500 g tamme kastanjes - 1 dl melk - 1 liter groentebouillon - van de volgende kruiden elk 2 theelepels: kruidnagelpoeder - koriander - gembepoeder - kaneel - kurkuma - peper - weinig zout - scheutje rode wijn - 1 dl slagroom

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

groentebouillon met sterretjes

Dit moet je een dag van te voren maken, dan is het bij het eten zo klaar. Een beetje langer werk, maar wel de moeite!

INGREDIENTEN

2 uien (ca. 200 gr.), 1 grote prei, 1 venkelknol, 1 struik bleekselderij, 1 winterwortel (ca. 200 gr.), 2 tomaten, 2 el olie, 8 takjes peterselie, 8 takjes selderij, 1,5 tl tijm, 2 laurierblaadjes, 10 peper-korrels, 1 groentebouillontablet, zout, peper, 2 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 ei, , ,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Heldere groentebouillon

Ideale basisbouillon. Perfect voor afvallers maar door toevoeging van bijvoorbeeld gepocheerde kwarteleitjes een lichte gang bij een feestelijke, vaak zwaar, meergangenmenu!

INGREDIENTEN

Bereiding 15 minuutjes maar moet wel een uurtje of 3 trekken!, 60 gr. boter, 4 grofgesneden sjalotjes, 2 preien in ringen, 2 stengels bleekselderij in stukken, 2 winterwortels in plakjes, 4 witte koolbladeren grofgesneden, 4 tomaten in stukken, 10 takjes peterselie, 6 takjes selderij, 2 takjes tijm, 2 laurierbladeren, 16 peperkorrels zout en peper., 3 liter water, 4 eiwitten voor het klaren van de soep!,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  •  
  •  10-20 min.

kruidige groentebouillon

Een beetje Indiaase bouillon, heel geschikt voor kruidige soepen en/of stoofschotels

INGREDIENTEN

Voor c.a. 1? liter., 1 eetl. plantaardige olie--1 grote ui, in ringen--1 grote prei, in ringen--2 wortelen, fijngehakt--1 stengel bleekselderie met blad, in plakjes--2 teentjes knoflook, geplet--2 theel. korianderzaad--3 kardemompeulen--2 kruidnagels--1 theel. komijnzaad--1 theel. mosterdzaad--1 theel. gedroogde tijm (of een paar takjes verse)--1 theel. gedroogde oregano--bosje peterselie--? citroen, schoongeborsteld en in plakjes.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Huisgemaakte Groentebouillon

Zelfgemaakte bouillon is de beste (mijn recept is goed voor circa 2 liter)

INGREDIENTEN

-1 prei, -2 uien, -2 grote penen, -4 selderijstengels, -6 tenen knoflook, -6 peperkorrels, -1 laurierblad, -enkele takjes peterselie en een paar takjes tijm, -2 liter water, -zeezout

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

groentebouillon met croutons

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood, 1-2 eetlepels boter, zout, peper, paprikapoeder, 2 paprikas, 1 eetlepel olie, 1 1/2 -2 groentebouillonblokjes, 1/2 bosje bieslook,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Varkensgebraad met groentebouillon

Gemakkelijk, goedkoop, voor 4 personen, klaar in 60 minuten

INGREDIENTEN

1 varkensgebraad van 800 g - 1 ui - 1 wortel - 20 g boter - peper, zout, een kruidentuiltje (laurier, peterselie, tijm, salie)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groentebouillon met uirepen

Een lekkere vegetarische winterse soep

INGREDIENTEN

VOOR DE GROENTENBOUILLON:, -1 grote ui (grof gehakt), -150 g wortel (geschraapt en in plakjes), -2 stengels prei (in ringen), -150 g knolselderij (geschild en in blokjes), -1 liter water, -1 th lepel zeezout, -1/2 th lepel peper uit de molen, -1 laurierblad, VOOR DE UIREPEN:, -100 g volkorenmeel, -1 ei en 1 eierdooier, -1,25 dl melk, -nootmuskaat en zeezout, -peper uit de molen, -2 voorjaarsuitjes, -4 el koudgeperste zonnebloemolie, -gehakt bieslook

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2005
  • Frans
  •  60-120 min.

vleesbouillon, kippenbouillon, groentebouillon, visbouillon

INGREDIENTEN

Visbouillon :Benodigdheden :1 liter water, 1/2 theelepel zout, 1 ui, scheut witte wijn 250 gram vis ( kabeljauw, schelvis, wijting, tarbot, griet), Veel kruiden, van alles een beetje: selderij, tijm, dragon, mierikswortel, dille, foelie, peperkorrels, kervel en peterselie.Doe het water met de (gewassen) vis, zout en kruiden in een pan en laat dit 10 minuten koken., Zeef de bouillon en snijd de vis in stukjes; deze kan je gebruiken als soepvulling., Maak de bouillon af met een flinke scheut witte wijn.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Zeetong en huisjesslakken met groentebouillon

INGREDIENTEN

10 dl droge witte wijn - 5 dl water - 2 takjes venkelkruid - 2 blaadjes laurier - 1 kruidentuiltje - 30 g geklaarde boter - 400 g tongfilets - 2 tomaten - 2 sjalotten - 20 slakjes (petit-gris) - 1 dl room - 2 takjes peterselie

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde spruitjes in groentebouillon.

Heel lekker! Door toevoeging van wat stukjes ui tijdens het koken van de spruitjes, maakt dat de spruitenlucht verminderd wordt. Door bouillon i.p.v. water te gebruiken bij het smoren, smaken ze er nog zachter en dus lekkerder door en hoef je geen zout meer toe te voegen!

INGREDIENTEN

1 kg. Spruiten, Groentebouillontablet, 500 ml. Water, snufje Nootmuskaat, 1,5 eetl. Kerrie, 4 eetl. gesnipperde Ui, 30 gr. Margarine

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte Groentebouillon Met Kastanjechampignons

Een licht vegetarisch voorgerecht

INGREDIENTEN

Voor de bouillon(1 1/2 liter van nodig): 2 uien, 2 preien, 1 winterwortel, 3 stengels bleekselderij, 100g bloemkool, 100g witte kool, 100g knolselderij, 2 aardappelen, 2 tomaten, 3 takjes verse peterselie, 4 eetlepels verse kervel, stukje foelie, 1 blaadje laurier, 1 theelepel peperkorrels, zout, Verder: 2 glazen droge sherry, 2 eetlepels sojasaus, 4 theelepels citroensap, tabasco, 200g kastanjechampignons, 2 eetlepels olie, 4 bosuitjes

  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

Groentebouillon Met Pasta En Peperoniworst

Lekkere hartige soep

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 kruidenbouillonblokjes, 1 1/2 liter kokend water, 1/2 peperoniworst(=50 gram) 1/2 zakje soepgroenten, stengel bleekselderij, peper, eetlepel gehakte basilicum(diepvries), handje pasta(bv rotelle)

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Marokkaanse pompoensoep

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniƫrs, Turken en Israƫli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep.

INGREDIENTEN

* Twee eetlepels zonnebloemolie, * Twee fijngehakte teentjes knoflook, * 1 pompoen van ongeveer een kilo, * 1 liter groentebouillon (tabletten), * 1 theelepel gemalen komijn, * 1 theelepel citroensap, * zout en versgemalen zwarte peper, * 1 deciliter olie om te frituren, * 1 eetlepel korianderblaadjes, * 1 eetlepel muntblaadjes, * 200 gram kipfilet in reepjes, * mespunt kaneel

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2007
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tajine met kip en abrikozen

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

INGREDIENTEN

, ca. 300 gram kipfilet, in stukken, een kleine gele paprika, in dikke repen, 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd, 1 ui, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, klein handjevol zwarte olijven, in ringen, kopje kippen- of groentebouillon, beetje maizena, scheutje olie, peper en zout naar smaak, klein handjevol amandelschaafsel,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste groentebouillon recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top