1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Groente Bbq

Groente bbq recepten (90)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kip Yakitori

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel) Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

Voorbereiding

Meng in een kom de blokjes kipfilet met de marinade, knoflook, gember en suiker. Zet de kom afgedekt 10 min. in de koelkast. Giet na 10 min. de mariande in een bakje en bewaar het.

Bereidingswijze

Schuif de blokjes kip aan de vleespannen. Braad de spiesen op een verhitte ingevette grillplaat (of BBQ) tot ze rondom bruin en gaar zijn. Bestrijk ze onder het bakken af en toe met d ebewaarde marinade.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

BBQ Groente pakketjes

Een heerlijk, gezond groentepakketje van de BBQ, weer eens wat anders dan vlees of vis.

INGREDIENTEN

- 1 courgette, - 2 paprika's, - 2 rode uien, - 2 knoflooktenen, - 2 tomaten, - 1 prei, - 2 bolletjes mozzarella, - eventueel een dikke plak schouderham, - olijfolie, - peper/ zout/ Italiaanse kruiden

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2014
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Groente van de BBQ

INGREDIENTEN

4 el. olijfolie1 teen knoflook geperstpaprikapoederdjintenoreganoaubergine in plakkenpaprika in stukkencourgette in plakkenstukken ui

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Groente - Tonijn pakketje van de BBQ

Dit groente - tonijnpakketje is gezond en een superlekker bijgerecht tijdens de Bbq. Gewoon ontstaan door fantasie, creativiteit en lekkere trek ;-) 

INGREDIENTEN

- Italiaanse groente zak a 250 gram, - 1 blikje tonijn op olie, - 1 bolletje mozzarella, - Rode Pesto, - Kruidenboter, - Snippers Parmezaanse kaas, - Peper/zout, - Knoflookpoeder, - Italiaanse kruiden, - Olijfolie, - Groot stuk aluminiumfolie (glimmende kant boven)          

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2014
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Bulgersalade (BBQ)

Heerlijke andere salade voor bij de barbeque.

INGREDIENTEN

Bulger (Turkse winkel, groene pak), Bouillonblokje kip of groente, 1 teentje knoflook geperst, 2 bosjes peterselie, 1 klein bosje koriander, 1 blikje tomatenpuree, , Vulling (vegetarisch):, 2 rode uien, 6 harde tomaten, 1 rode paprika, 1 blikje mais, zwarte olijven, , Variatie mogelijkheden:, - blikje tonijn, - kip blokjes, - gerookte kip, - Turkse worst

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Koreaanse Bbq

INGREDIENTEN

500 gr runderlende, 1 el sesamzaad, 1 suk gember(2 cm), 2 teentjes knoflook, 1/4 tl citroenpeper, 2 wortelen, 2 tl honing, 1 courgette, 1 aubergine, 2 rode uien, 3 el olie, 1 el sesamolie.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  •  
  •  60-120 min.
Populaire groente recepten
  • Eigen recept

Groente grill

Verrukkeluk (bij)gerecht met geitenkaas

INGREDIENTEN

2 x Courgette, 2 x aubergine, 4 x paprika (alle kleuren is leuk), 4 x rode ui, 1 bol knoflook, takje troscherrytomaat en een zachte geitenkaas (bv chevre doux), , Voor de kruidenolie: verse kruiden zoals platte peterselie, rozemarijn, oregano en snuf pepermunt

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Groenten op de BBQ

Groenten van de BBQ, erg simpel maar oh zo lekker! Even grillen, daarna aftoppen met wat rucola en knoflooksaus en je hebt een heerlijk bijgerecht op tafel staan. 

INGREDIENTEN

1 schaal BBQ grove groenten (365 g), 8 el knoflooksaus, 40 g rucola (zak à 75 g), 1 snufje peper

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2021
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bbq yakitori met opties

Yakitori is vlug en gemakkelijk om te maken. Heeft verschillende ingredienten opties en kan ook gebruikt worden als een bijgerecht (Sukiyaki)

INGREDIENTEN

, 500 gr. Kipfilet of kipdij (zonder vel), , 60 Ml. Sake (Japanse wijn)(of droge sherry), 60 Ml. Marin (rijst wijn), 125 Ml. Soja saus, 60 Ml. Honing, 1 knoflookteentje (fijn), 6 cm geraspte gember, , Optie: 1 1/2 Tl. Sambal Oelek, Optie: Klijne prei, rode & groene paprika, , Teriyaki saus, 8 geweekte sate stokjes.,

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2010
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

BBQ ZOUT ZELF MAKEN

Doen op vlees of groenten, grilleren en smullen maar.

INGREDIENTEN

1 t zout, 1/4 t gemalen zwarte peper, 1 t gerookte paprika, 1/2 t knoflook poeder, 1/2 t cayennepeper, 1/2 t chilipoeder, 1/2 t chilivlokken, 1 t gemalen koriander, 1 t gemalen komijn, 1/4 t gemalen kruidnagel, 1/2 t gemalen nootmuskaat, , olie (genoeg om een vloeibare smeersel te maken)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ellen'S Bbq Spiezen

Gezonde en superlekkere BBQ spies, sukses verzekerd!

INGREDIENTEN

3 enkele kipfilets (gemarineerd),12 kleine champignons, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 2 speklapjes.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste groente bbq recepten

mosselen van de BBQ

Zo heb je mosselen nog nooit geproeft

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, groente (prei.uitje,selderie,worteltje)heb je er geen zin in om alles te snijden kun je eventueel ook soepgroente gebruiken, mosselkruiden, scheutje witte wijn of bier

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romige pasta met, kip, groente en cajunkruiden

Nog een vreselijk lekker pasta recept met kip dat lekker pittig en romig smaakt. Cajunkruiden zijn kant en klaar te koop of zelf maken. Je kan er ook een kippenpoot mee marineren (BBQ) of over je friet strooien. Wordt dan allemaal extra lekker. Deze lekkere pastaschotel is makkelijk en snel te maken.

INGREDIENTEN

500 gr linguine of fettuccine (Lidl) of pasta naar keuze, 3 flinke kipfilets, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 rode ui, gesnipperd, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 4 roma tomaten, 2 el ongezouten boter, 2 el olijfolie, 3 tl cajunkruiden, Half glas droge witte wijn, 400 ml kippenbouillon, 200 ml zure room, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Snufje cayennepeper, 3 el vers gesnipperde peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tortilla's op de bbq

Heerlijk en makkelijk!!!

INGREDIENTEN

Tortilla's, groenten als tomaat, paprika, jalapenopepers en wat je maar lekker vindt, kaas (geraspte hollandse, geitenkaas, brie, blauwe kaas)

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2006
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

KIPFILET MET GROENTE IN FOLIE

Een ideaal recept voor op de BBQ of in de oven bij 220 graden Celsius voor 15 minuten.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in dunne plakken, 200 ml witte wijn, tijm, 2 t mosterd, 1 t worcestersaus, 1/2 tl peper, 5 sjalotjes in dunne ringen, 150 g champignons geciseleerd tot dunne plakjes, 1 kg courgettes in dunne plakken, 1+1/2 t zout

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2006
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Tofu met groente kebabs

Boordenvol vitamines een lust voor de smaak papillen.

INGREDIENTEN

voor kebabs, geblancheerd tofu blokjes, gekookte kleine rozenveld aardappeltjes, in schil, plakjes uien, plakjes gele paprika, plakjes rode paprika, plakjes groene paprika, , voor de marinade/saus, 1 el olijfolie, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t gemberpoeder, 2 1/2 el paprikapoeder, 70 gr tomatenketchup, 1 tl zout, 1/4 tl peper, 1/2 tl chilipoeder, 200 ml kippenbouillon, 3 el rode wijnazijn, 2 t vloeibaar maggi of Worcestersaus, 1 tl suiker, maïzena/water papje

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

turkse pasta met groente

Lekkere schotel die ook koud kunt eten bij de BBQ

INGREDIENTEN

1 pak hastel manti (turkse deeg kussens), 4 eetlepels tzatziki, 1 halve courgette (in blokjes), 1 rode paprika (in blokjes), 1 tomaat ( in blokjes), 1 klein rood pepertje (fijn gesneden en pitten eruit), Olie (liefst gekruid), Peper en zout,

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Turks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kip groente pannetje

De restjes van de BBQ gisteren gebruikt om een lekker snel smakelijk gerecht op tafel te zetten. De salade die onderdeel uitmaakt van dit gerecht serveer ik zonder de dressing al toegevoegd, die kan iedereen zelf op het bord over de salade scheppen. zo blijft de groente stevig en bruikbaar.

INGREDIENTEN

Kipfilet of ontbeende kipkarbonades, olijfolie. Champignons. De rest van de griekse boerensalade zonder dressing, bestaande uit: rode ui, paprika, vleestomaat, komkommer, olijven (groen en zwart) blokjes feta (er eerst uitgevist) zout, cayennepeper (niet te zuinig doen), komijn, half blikje bier, pittige paprikapoeder, 1 tak lavas, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, kopje rijst. restant van zelf gemaakte dressing van de boerensalade, bestaand uit: 2 tenen knoflook fijn gehakt, olijfolie, citroensap, peper, zout gemengde kruiden (peterselie, oregano, salie, selderei, tijm, gesnipperde ui. (kan je evt ook kopen bij AH in de diepvries italiaanse kruidenmix.)

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zomerse Maaltijdsoep Van Verse Groente En Restjes

Ik ben steeds aan het expirimenteren met verse groenten en kruiden in combinatie met rest-voedsel..kan nu eenmaal niets weggooien. Dit is volgens mij de perfecte zomerse combi..

INGREDIENTEN

Restje (al bereid) vlees van bijv. de bbq de dag ervoor..anders bijv. rundergehakt en chorizoworst. * fles of pak tomatengroentesap en eenzelfde hoeveelheid water *olijfolie * 2 uien * 1 rode en 1 groene paprika * 1 courgette * evt. andere restgroenten als venkel, tomaat * minimaal 1 peper, vers *verse kruiden uit de tuin als lavas, oregano, anders kruidenmengsel of blokje italiaans * voor een vegatarische variant: champignons en geraspte kaas *peper, kruidenzout * glas sinaasappelsap * garneer-kruid als peterselie, koriander of fijngesneden bosui. *knoflook, zeker 2 teentjes

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Maïskolven in kokosmelk (lekker bij BBQ)

Een fantastisch pittig, romige groente gerechtje voor bij de barbecue.

INGREDIENTEN

Kokosmelk, kippenbouillon, zout, zwarte peper, verse rode peper, fijn, chilisaus, verse tijm, fijn, maïskolven (zoveel benodigd)

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2013
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pikant oosters gemarineerde kip spiesjes met groente (TOP)

Weer eens wat anders voor de BBQ of grillpan. Deze kipspiesjes zijn anders dan andere, lekker pikant gemarineerd en toch botermals. De marinade is eigenlijk Fusion, Thais met een beetje Indonesië. Nu eens niet gekozen voor ui, maar voor sjalotten, die hebben een wat scherpere smaak en was in deze combinatie erg succesvol. Probeer het zelf maar eens.

INGREDIENTEN

500 gr verse kipfilet, 1 rode paprika, 1 groene paprika, ¾ bakje champignons, 6 sjalotjes, , Voor de Marinade:, 100 ml sojasaus, 1 el olijfolie, Sap van 1 limoen, 1 tl uienpoeder, ½ tl kurkuma, 1 tl djehe of (1 stengel vers citroengras, fijn), 1tl komijnpoeder, 1 tl gemberpoeder (of 2 cm verse gember, fijn), 1 teentje knoflook (geperst, ½ chilipeper (fijn, zonder zaad)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2012
  •  
  •  10-20 min.

Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

Een keertje weer heel anders dan een of andere bbq sausje. Nu nog de zon!

INGREDIENTEN

1 kg hamlappen, in blokjes gesneden (dit kan ook met schouderlappen, maar dan de vet spek weglaten), vet spek, in plakjes zo groot als hamlap blokjes, plakjes ui zo groot als hamlap blokjes, , VOOR MARINADE: , 250 ml witte wijn, 125 ml zonnebloemolie, 60 ml witte azijn of helft azijn en helft zure augurkennat, 1 grote ui, in halve ringen, 4 teentjes knoflook, fijn, 5 kruidnagels of hele gekneusde jeneverbessen, 2 laurierbladen gescheurd, 1 kleine scherpe gedroogde rode peper of rode pepervlokken, 2 t zout, 1 t vers gemalen zwarte peper, , 1. Meng alle marinade ingrediënten in een glazen of plastiek bak., 2. Meng vleesblokjes door marinade., 3. Laat vlees tenminste 8 uur marineren (24 uur is beter), 4. Keer vlees af en toe voor sappen om weer te verspreiden., , BEREIDING VAN VLEES: , 5. Rijgt om en om ui plakjes, spek, vleesblokjes aan vlees pennen of stokjes., 6. Rooster Shashlyk op houtskool vuur of grill in oven terwijl je het met overgebleven marinade insmeren., 7. Ze zijn gaar als vlees niet meer roze is in midden. (vooral niet te lang en daardoor te droog roosteren), , Drink er rode wijn bij.

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2012
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

4 Griekse groentepakketjes voor op de BBQ

Ook dit heerlijke en gezonde groentegerecht kan worden gemaakt met de Griekse kruiden.

INGREDIENTEN

1 aubergine in blokjes gesneden, 1 courgette in blokjes gesneden, 1 rode puntpaprika in stukjes gesneden, 3 stengels lente ui in dunne ringen gesneden, 150 a 200 gram Griekse feta kaas, verkruimeld, flinke scheut olijfolie, verse peper en wat zout uit de molen, 1 flinke eetlepel Euroma Griekse kruiden, 4 a 5 vellen aluminiumfolie

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cajun rijst &; bbq chicken burrito

Recept van Jamie Oliver, erg lekker.

INGREDIENTEN

Scheutje planaardige olie, 1 rode peper, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 6 bosuitjes, 2 tenen knoflook, paar takjes koriander, 250gr notenrijst, sap en schil van 1 citroen, , 300gr kip, 75-100gr chillisaus / bbqsaus (of een mix), , 8 kleine tortillawraps, Beetje magere yoghurt, Beetje chillisaus

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2015
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Secreto Ibérico met pommes fondant en gebakken groente

Het best bewaarde geheim van Spanje. Letterlijk, want secreto betekent geheim in het Spaans. Niet veel mensen in Nederland kennen dit fantastische stuk vlees van het Ibérico varken, u weet wel, waar die geweldige hammen van worden gemaakt. Deze scharrelvarkens, ook wel Pata Negra genoemd, voeden zich vooral met eikels, en dat geeft het vlees een kenmerkende nootsmaak. Secreto is een stuk vlees dat alleen bij dit ras voorkomt, en is door zijn fijne marmering een absolute delicatesse. Recept van http://www.kookvoormekaarshow.nl

INGREDIENTEN

1 kilo secreto Ibérico, 6 vastkokende aardappelen, 1 blokje runderbouillon, 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 gele paprika, Provençaalse kruiden, Zout, Peper, Olijfolie, Klontje roomboter

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2020
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Barbecue teriyaki vispakketjes

Als het weer een beetje meezit kan de BBQ weer aan, hier een heerlijk hoofdgerecht, bereid op de BBQ!!

INGREDIENTEN

300 g snelkookrijst, , 2 rode pepers, , 1 prei, , 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a 250 g), , 8 eetlepels teriyaki marinade & saus (flesje a 250 ml), , 3 eetlepels zonnebloemolie, , 1 zak Thaise roerbakmix (400 g),

  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

Heerlijk , snel, slank en gezond uit de oven. En in de zomer natuurlijk ook  op de bbq. Maandag maak ik dit gerecht in de oven. Op de foto van Proef het Zuiden  zie je duidelijk rode uireepjes, maar rode ui stond niet bij de ingediënten van dit recept vermeld. Ik heb dit aangepast evenals de vloeistoffen, soja en sherry.

INGREDIENTEN

2 eetlepels vloeibare honing, 100 ml sojasaus, 100 ml droge sherry, 2 mespunt gemberpoeder (djahé), 2 theelepel verse gember (geraspt), 2 teentjes knoflook (geperst), 250 gram kipfilets (in repen), 250 gram kastanjechampignons (in plakjes), 1 rode ui in kwart ringen gesneden, 100 gram peultjes (afgehaald) en geblancheerd, aluminiumfolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kleurrijke pastasalade met gerookte kip

Deze pastasalade is eenvoudig en snel te maken. Door de verse ingrediënten zit hij boordevol vitamines. De salade is uitermate geschikt voor bij de bbq maar misstaat ook niet op een buffet.

INGREDIENTEN

- 500 gram pasta naar keuze., - 1 groentebouillontablet., - 1 gele paprika., - 250 gram kers of snoeptomaatjes., - 1 komkommer., - 200 gram gerookte kipfilet., - 200 gram crème fraîche., - 1 el. bruschetta mix (of Italiaanse kruiden), - peper & zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2013
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Best canadees beef op broodje

Serveer dit recept en maak nieuwe vrienden!

INGREDIENTEN

, 800-900 Gr. Rundvlees, , 75 Ml. Boullion (groente of vlees), 200 Ml. Goede dikke BBQ saus (pittig), 50-75 Ml. Marinade saus (met specerijen), 100 Ml. Port wijn, 5 El. Zoete Soya saus (ABC), 2-3 El. Maple siroop of gewone siroop, Cayenne poeder naar smaak, 1-2 El. Bruine suiker, Snufje zout,

  • Canadees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  • Canadees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

kip romertopf

Kip met paprika in de römertopf aanvullende info van bestaand recept. Leg om de kip de rest van de paprika en champignons, lekker af kruiden met BBQ en kip kruiden, zout en peper en paprika poeder. Ook wat blauwe schimmelkaaskaas toegevoegd rond de kip op de groente.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 100 gram champignons, 250 gr gehakt half om half, 1 ei, 1 el paneermeel, peper,zout,nootmuskaat, BBQ kruiden., 1 kip(ca 12 oo gr), 1 tl paprikapoeder, 4 plakjes ontbijtspek, 1 glas witte wijn

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke frisse Komkommersla

Dit recept komt van mijn familie uit Hongarije en de kracht zit hem in de eenvoud. Eerlijke smaken, goede producten (helaas smaakt de groente hier toch minder dan daar, maar dit kan ook tussen de oren zitten...) Ook mijn kinderen en alle vrienden en kennissen zijn er dol op, soms moet ik tussendoor nog bijmaken! Deze salade is ook in de winter heerlijk, maar zomers bij een BBQ helemaal OK!

INGREDIENTEN

- 1 komkommer, - ± 150 ml Witte (natuur) azijn GEEN Wijn azijn of een azijn met een smaakje, - ± 150 gram Kristal suiker, - ± 500 ml Water, - Snufje zout, - 1 theelepeltje Milde paprikapoeder (optioneel), - 1 uitje (optioneel), - 1 teen knoflook (optioneel),

  • Hongaars
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2010
  • Hongaars
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

CHORIZO, SPEK EN LINZEN EENPANSGERECHT MET VEEL GROENTEN

Een lekker pikant eenpansgerecht en geschikt voor op de camping. Deze gerecht kan ook in een vuurbestendige pan buiten op BBQ klaar gemaakt worden.

INGREDIENTEN

450 g pikante chorizo in diagonale plakjes, 200 g gerookt buikspek in reepjes, 30-40 ml olijfolie, 4 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 4 selderij stelen, in plakjes of groene paprika reepjes, 3 wortelen, in blokjes, 450 g blokjes tomaat uit blik, 500 ml rode wijn, 2 t paprikapoeder (pikant), 3 laurierbladeren, zout (niet teveel, want worst en spek is ook zout), zwarte peper, 500 g gaar rode linzen, uitgelekt (linzen worden gekookt in ruim water met ui, laurier, folie, zout en zwarte peper, heet kookvocht waarin linzen kookte, tabasco voor erbij als jij van nog pittiger houdt.,

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2011
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Barbecue, groentepakketje

In zilverfolie verpakte pakketjes voor op de BBQ, heerlijke en pittige bijgerechten.

INGREDIENTEN

-Champignons, -Tomaat in blokjes, -Ui fijn gesneden, -Olijven, -Eventueel aanvullen met wat andere groenten bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, chinese kool, of wat je zelf lekker vind., , -droge witte wijn, -Een half takje rozemarijn per persoon, ,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gerookte Kip

Krokant gerookte kip uit de BBQ

INGREDIENTEN

1 BBQ met deksel, briketten, een vuurplaat, , 1 verse kip, , Op soepgroente grootte gesneden:, ui *, knoflook *, verse gember (zeer fijn gesneden) *, witte deel van prei *, peper en zout *, patat aardappelen, olijfolie, , * hoeveelheid naar eigen smaak

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-07-2009
  •  
  •  60-120 min.

Pommes cordonnier de Jean-Philippe

Ovenschotel van aardappel, aubergine, paprika worst en speklappen. Toevallig ontstaan bij het samenvoegen van kliekjes door mijn keukenprins. Doordat alles in een schaal word gebakken nemen de aardappelen en groente alle heerlijke vlees en kruidensmaken op.

INGREDIENTEN

Ruim 1 kilo geschilde aardappels, 1 zak paprika mix, 1 aubergine, 3 gekruide bbq speklapjes, lidl, 3 braadworstjes of bbq worstjes, lidl, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 1 el Oregano, Kipkruiden, 1 a 2 theelepels zout naar smaak, Peper, Olijfolie, Oven voorverwarmen op 200 gaden( hete lucht)

  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Mediterraan
  •  60-120 min.

Frisse zomersalade

Een frisse kip en groente salade voor de zomer of bij de bbq

INGREDIENTEN

600 gram gaar kippenvlees of kalkoenvlees, 2 uien, 2 groene paprika's, 2 blikjes maiskorrels, 100 gram geschaafde amandelen, 6 eetlepels Bulgaarse yoghurt of zure room, 6 eetlepels slasaus of halvanaise, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels gemberpoeder, peterselie, peper & zout

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Wraps met ge­gril­de bief­stuk

Snelle wraps met biefstuk met een Amerikaans tintje: dinner is ready!

INGREDIENTEN

168 g wraps met een twist Amerikaanse BBQ (Maggi), 2 el olijfolie, 150 g premium biefstukken, 400 g Mexicaanse roerbakgroente, 125 g crème fraîche, 1 el yoghurtmayonaise, 1 eetrijpe avocado, 50 g botersla

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nasi goreng speciaal met saté babi, saté ajam

Dit is een complete feestmaaltijd zoals ik hem graag in het weekend maak.

INGREDIENTEN

1 pak rijst 500 Gr., 2 stengels prei, 2 grote uien, 1 rode peper, 1 teen knoflook, 3 dikke plakken ham, 3 eieren, 50 ml ketjap (heel zoet), 1 pakje mix voor nasi speciaal, óf, 1 pakje boemboe voor nasi van Conimex, Olie, , Voor de saté ajam en de saté babi erbij:, , 500 Gr. verse kipfilet, 500 Gr. magere varkenslappen, Satésaus, Satéprikkers lang, 2 zakjes Conimex marinade voor saté, 3 el olie, 1 el ketjap manis, 1 el water, , Voor de sajoerboontjes:, , 500 gram verse sperziebonen, 1 bakje Conimex boemboe voor sajoerboontjes, 2 el olie, 200 ml water

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Mediterrane groenten van de barbecue

DE GROENTEN SMAAKT HEERLIJK ZO KLAAR GEMAAKT OP DE BBQ.DE GRILLMAND IS BIJ MIJ VERVANGEN DOOR EEN ALuMINIUMBAK MET GAATJES AAN DE ONDERKANT.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 kleine rode uien (in ringen), 3 teentjes knoflook (in plakjes), 2 eetlepels gedroogde Provencaalse kruiden, 12 zwarte olijven zonder pit (gehalveerd), 4 eetlepels olijfolie, 1 blik artisjokharten (400 g in vieren), zeezout, grofgemalen zwarte peper, 2 maal 100 g geitenkaas (bijv. chhvre de bellay), , , , , 15 minuten voorbereidingstijd, 30 minuten bereidingstijd, , , , , ,

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2003
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse ovenschotel

Een heerlijke mexicaanse ovenschaal. Makkenlijk te maken en heerlijk te eten.

INGREDIENTEN

- Olijfolie, - 250 gr rundergehackt, - 1 x 150 gr Bonduelle (klein blikje) mexicaanse groentje, - 150 gr Bonduelle (klein blikje) bonen, - Chili con carne mix, - 125 ml creme fraiche, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 1 zakje bbq krielaadappeltjes, - 175 gr geraspte oude kaas, - 1 zak tortilla chips

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensvlees spiesjes (Souvlaki)

Lekker voor op de BBQ. 86 calorieen per spiesje.

INGREDIENTEN

700 gram varkensvlees (lapjes of stukjes), groente naar keuze (tomaat, ui, paprika, courgette of aubergine), azijn, citroensap, oregano, olie, zout, peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2020
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste groente bbq recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top