Stevige herfst ovenschotel met rundergehakt, heerlijk!
Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !
750 gr mager rundergehakt 4 ons uien (in halve ringen) 3 teentjes knoflook (fijn) 2 grote winterpenen (julienne) 2 ons fijne erwten (diepvries) 125 gr champignons (in halve plakjes) 2 el tomatenpuree ½ el tijm ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd) 2 el bloem 75 ml worchestersaus Olijfolie 1 kilo kruimige aardappels 2 eierdooiers 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan Zeezout Zwarte peper
Doe een paar scheutjes olijfolie in de Braadpan. Doe het gehakt er in en rul het even totdat het gaat verkleuren. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu de gesneden groente er bij, de champignons, de tijm, de knoflook en de tomatenpuree. Lekker zacht laten worden. Doe de kippenbouillon erbij en de bloem en laat eventjes, al roerend pruttelen totdat het hele mengsel mooi dik en stijf is. Breng verder op smaak met de worchstersaus. Kook tegelijkertijd de aardappelen in zout water. Giet ze af als ze gaar zijn, stamp ze dan fijn, doe de eierdooiers erbij en de helft van de kaas. Nu heb je dikke puree die op smaak is gebracht. Als het gehaktmengsel met de groenten ingedikt is doe het dan in een grote ovenschaal. Dek het af met de net gemaakte puree. Gebruik de rest van de kaas om het dak van de schotel mee te bestrooien. Zo krijg je een heerlijke, smakelijke, krokante korst. Zet hem in de voorverwarmde oven en laat hem in 20-25 minuten goudbruin bakken. Dit is echt vreselijk lekker, gezond en voedzaam, dus smullen maar ! Kooktip: Om er een leuke draai aan te geven laat dan eens de erwten en de wortel weg en voeg 500 gram zuurkool toe. Ook erg lekker voor de mensen onder ons die van zuurkool houden, nu heb je er twee in één recept.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-2012Internationaal30-60 min.
Muchos Nachos!
Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!
-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-03-2000Mexicaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
TE GEK BAMI SPECIAAL RECEPT
Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!
MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-2008Chinees20-30 min.
Mihoen Singapore
Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.
250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-2007Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
lasagne met kip, pesto en courgette
Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!
400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2001Italiaans30-60 min.
Krokante kip in honing - mosterd saus (tapas)
Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!
500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-10-2009Spaans20-30 min.
- Eigen recept
Heerlijke Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken!
Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!
1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op29-10-2012Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!
Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.
1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op11-09-2012Frans> 120 min.
rode linzensoep
Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!
Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2007Turks30-60 min.
- Eigen recept
Variatie op nasi van de chinees
Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees
VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-2008Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Heerlijke Broccoli kiptaart met mozzarella
Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .
500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2012Nederlands30-60 min.
Risotto Met Kip En Broccoli
Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.
250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
brie-gehakttaart
Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.
400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-199930-60 min.
- Eigen recept
Kip Yakitori
Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje
4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-11-2008Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Lekkere Spitskool
Lekkere spitskool, anders dan dat je gewend bent...
Kleine Spitskool, 1½ tl kerriepoeder, beetje peper en zout, 1 ui, scheutje ketjap (zoet), grote lepel pindakaas, groente bouillonblokje en een beetje water. Om te bereiden heb ik Blue Band vloeibaar gebruikt.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-2012Nederlands Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes
Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !
1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie
- Chinees
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2013Chinees10-20 min.
- Eigen recept
Coleslaw (Amerikaanse koolsalade)
Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht.
1 kleine witte kool of spitskool, 3 middelgrote wortelen, 1 kleine ui, 1 klein blik ananasstukjes, 200 ml sour cream (zure room), 2-3 el mayonaise, zout, peper, Worcestershire sauce, ½ bosje bieslook
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-09-2010Amerikaans20-30 min.
- Eigen recept
Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees
Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.
300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-03-2013Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente
Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.
1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem
- Mediterraan Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2013Mediterraan Hoofdgerecht> 120 min.
Pangasiusfilet met groente
De pangasius is een zoetwatervis die familie is van de meerval. Het visvlees is stevig, lijkt een beetje op tong maar is minder uitgesproken in smaak. Perfect te combineren met bijgerechten die vrij uitgesproken van smaak zijn. Een heerlijke meditarenee vismaaltijd.
2 pangasiusfilets, 8-10 kerstomaatjes, 1 kleine ui,1 kleine gele of oranje paprika, 1 courgette, 4 ã 5 el olijfolie, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde oregano, takje rozemarijn, peper en zout, 150 gram witte rijst
- Vis Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-05-2007Vis Hoofdgerecht20-30 min.
tonijn maaltijdsalade
Heerlijke tonijnsalade met groente
2x tonijn uit blik op olie basis, zakje rucola sla, 2 rode uien, paar zongedroogde tomaatjes op olie, spaanse peper, mango, komkommer, ansjovisfiletjes, handje groene ontpitte olijven, 2 eetlepels zilveruitjes, olijfolie, balsamico azijn, peper en zout,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2007Nederlands0-10 min.
Turks stoofpotje
Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.
500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen
- Turks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-05-2005Turks Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
couscous met geroerbakte groente, feta en kip
Eenvoudige couscous met een verrassende smaak, pittig met een zoetje
2 ons (snelkook) couscous, 1 bouillonblokje, 3/4 komkommer, 1 ons (magere) feta, 1 ons dadels zonder pit (AH), 1 rode peper, 1 theelepel couscouskruiden (Toko), 3 bosuitjes, 1,5-2 ons gerookte (scharrel)kipfilet, 2 tenen knoflook, 2 eetl geschaafde amandel, 2 eetl olijfolie
- Fusion Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-10-2010Fusion Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Groente lasagne
Een dag zonder vlees of vis? Probeer dan deze ovenheerlijke groente lasagne! Gemaakt met Hollands Goud Bak & Braad. Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens! »
250 gram lasagnebladen, 2 wortels, ¼ knolselderij, ½ prei, 2 courgettes, 3 tomaten, ½ bos peterselie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels Hollands Goud Bak & Braad, 1/8 liter groentebouillon, 1 glas witte wijn, Paprikapoeder, Peper, Zout, Nootmuskaat, 150 gram crème fraîche, 250 gram geraspte Emmentaler
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-09-201330-60 min.
- Eigen recept
groente curry
Nu we toch in de Pakistaans/Indiase hoek zitten hier een vegatarisch gerechtje wat je ook als bijgerecht kan opdienen
-1 groene paprika, -6 peentjes, -1 aubergine, -1 koolrabi, -4 middelgrote (zoete) aardappelen, -125 gram champignons, -125 gram spercieboontjes, -400 gram gepelde tomaten in blokjes, -1 grote ui, -2 tenen knoflook, -3 spaanse pepers, -stuk verse gember (2 duimen dik), -2 theelepels gemalen koriander, -1 eetlepel paprikapoeder, -2 theelepels kerriepoeder (liefst Garam Masala, Hindoestaanse kerrie), -1 groentebouillonblokje, -1/4 blok santen, -1,5 eetlepel maizena, -olie, ,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-07-2011Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
Indische Macaroni
Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk.
450 g magere hamlappen, 1 zakje boemboe nasi goreng, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 bami pakket, 1 prei, 1 plak ham 50 g, sambal, 1 el ketjap manis,eventueel 2 tenen knoflook en 250 g elleboogjesmacaroni
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-1999Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Magere snelle mihoen (sonja bakker)
Snelle Mihoen, Sonja Bakker proef en lekker.
200 gram mihoen, 200 gram kipfilet, 2 prei stengels, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 200 gram taugé, 2 eieren, 1 teentje knoflook, stukje verse gember, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel groene currypasta, peper en zout naar smaak
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-09-2009Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Witlofschotel met gekruid gehakt
Een wat pittige variatie op een gewone witlofschotel. Dit gerecht moet je beslist geproeft hebben.
500 gr. witlof; 750 gr. (geschild gewicht) aardappels; 350 gr. rundergehakt; 1 rode paprika ; 1 kleine ui; 1 groente bouillonblokje; 1 geperst knoflookteentje; 50 gr. geraspte kaas; 1 zongedroogd tomaatje; 4 eetlepels ketjap manis; 1 theelepel sambal oelek; 1,5 eetlepel gehaktkruiden; 3 eetlepels verse bieslook; paneermeel; klontje boter
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2008Nederlands30-60 min.
Kip uit de oven met gestoomde groente
1 eetl. vloeibare honing;, 50 ml sojasaus;, 50 ml droge sherry;, mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel;, 1 teentje knoflook, geperst;, 125 g kipfilet, in repen;, 1 kleine rode ui, in smalle halve ringen;, 100 g kastanjechampignons, in plakjes;, 50 g peultjes;, zout en versgemalen peper;, een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm.
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-04-2010Slanke keuken20-30 min.
Lenterisotto met groene asperges
Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.
300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-05-2004Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Gado gado
Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht.
Voor de pindasaus:, 125 g ongezouten pinda`s, 1 el olie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 1 tl trassi (toko), 1 el goela djawa (palmsuiker, toko) of bruine basterdsuiker, 2 dl kokosmelk, sap van 1/2 citroen, 1-2 el ketjap manis, , voor de gado gado:, 4 eieren, 150 g winterwortel, in schuine plakjes, 150 g sperziebonen, 1 kleine spitskool (± 400 g), in repen van 1 cm, 150 g taugé, 2 el verse korianderblaadjes, 50 g emping belindjoe
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-11-2009Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Lamstajine met groente
1 kg lamsvlees * 4 kleine aardappelen * 2 grote wortels * 3 tomaten * 2 aubergines * 2 paprikas (1 rode en 1 gele) * 3 uien * 3 teentjes knoflook * 2 deciliter olie * 1/2 bosje koriander * 3 theelepels paprikapoeder mild * 2 theelepels gemberpoeder * 2 theelepels kaneel * 3 theelepels peper * 1 citroen * zout
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-09-2001Marokkaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees
Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.
500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-06-2012Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gegrilde groente
Deze gegrilde groente zijn heerlijk als bijgerecht. Het gerecht is door de balsamico wat zoet maar toch hartig. Lekker bij gebakken aardappels en vlees.
2 zoete puntpaprika`s, 1 grote aubergine, 3 tenen knoflook, olijfolie, 1 el Italiaanse kruiden, rode balsamico azijn, 4 el pijnboompitten, Parmezaanse kaas, 2 el kappertjes, zout, peper
- Italiaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2012Italiaans Bijgerecht60-120 min.
Groente burgers
In deze leuke burger kun je een heleboel groenten verstoppen, zo krijgt je kleintje zijn vitaminen binnen. Presenteer het op een leuke manier zoals ik heb gedaan. Een konijn doet het altijd goed!"
Voor 4 burgers, , 175 g aardappelen in de schil, 1 eetlepel olijfolie, 75 g rode uien, fijngesneden, 1 kleine prei, fijngesneden, 1 wortel, fijngesneden, 50 g champignons, in plakjes gesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel tijm, 1 eidooier, bloem, zonnebloemolie, peper en zout, 4 hamburgerbroodjes, (harde ronde broodjes, liefst zuurdesem), plakjes komkommer en tomaat, paar blaadjes sla, 4 plakjes kaas (hoeft niet, maar is wel lekker)
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-02-2014Vegetarisch60-120 min.
Kroatische Stoofschotel
Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk.
500 gram schouderkarbonades zonder bot 2 uien 5 tenen knoflook 100 gram grof gesneden spekblokjes 1 paprika (kleur naar keuze) 1 kleine aubergine 150 gram sperziebonen 2 middelgrote vastkokende aardappels 1 blik gepelde tomatenblokjes 1 potje witte bonen 1 el paprikapoeder ( mild of pikant) 1 tl thijm 1 laurierblaadje 2 maggiblokjes 1 dl rode wijn 3 el olijfolie versgehakte bladpeterselie peper en zout uit de molen
- Joegoslavisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-08-2005Joegoslavisch Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Lekkere groente
Ik had nog allerlei groente in de la van mijn koelkast liggen en het er een heerlijk groente gerechtje van "gebrouwen"
1 flinke ui - 1 redelijk dikke prei - 250 gr champignons - 150 gr. tauge - 2 groentebouillon tabletten - 2 eetlepels (zonnebloem)olie
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2008Nederlands Bijgerecht10-20 min.
pannenkoeken met groente
Het is pannenkoeken met groente het is heel lekker is is ook handig als je kinderen geen groente willen eten.
Groente (sla tomaten wat je maar wilt), en pannenkoeken
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-11-2001Belgisch10-20 min.
- Eigen recept
Groente tempura
Tempura is de klassieke Japanse gefrituurde en in beslag gedoopte groente en vis. De hapes zijn snel klaar, heerlijk krokant van buiten en sappig van binnen. Tempura kan gemaakt worden met bijna alle soorten vis, vlees, groente en fruit.
Sperziebonen, - Wortelreepjes, - Peultjes, - Plakken courgette, - Tempurameel, - Ijskoud (mineraal)water, - Zonnebloemolie,
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-10-2008Italiaans0-10 min.
tonijn met groente
Lekker voor op een luxe bol
1 blikje tonijn met groente, 1 rode ui, spekjes, teentje knoflook
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-11-2003Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Groente taartje
400 gram doperwten, 200 gram wortelen, Knoflook geperst, Creme Fraiche, Groente Bouillon blokje (groente fond), Zout peper., Rode pesto naar smaak., peterselie of een ander soort groene garnering
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-03-201320-30 min.
-
aardappels en groenten
van susan56 , 316 recepten, 1 volgers
-
groente
van renedewijs , 214 recepten, 0 volgers
-
groente
van yvette39 , 127 recepten, 40095 volgers
-
Groente en aardappelrecepten
van papillon57 , 127 recepten, 40103 volgers
-
Koken met groenten
van Stany1 , 114 recepten, 0 volgers
-
Salade en groenten
van renata2 , 107 recepten, 40091 volgers
-
Groente
van miertjep , 87 recepten, 1 volgers
-
Bijgerechten groente
van flopzi , 86 recepten, 0 volgers
-
Groente
van ChanDevries , 82 recepten, 0 volgers
-
groenten
van jarakl , 82 recepten, 1 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
alle seizoenen soep
van Fressnapf , 99 recepten, 0 volgers
-
Ovenschotels
van planco , 497 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers
-
de aziatische keuken lekker en veelzijdig
van Fressnapf , 169 recepten, 0 volgers
-
1001 Tajines
van 393amber1 , 336 recepten, 0 volgers
-
de stoverij kookgroep alles over heerlijke stoofjes
van Fressnapf , 319 recepten, 0 volgers
-
Mmmmmmm.....soep
van soeppagina-van-omalidy , 127 recepten, 0 volgers
-
rijstgerechten
van planco , 170 recepten, 0 volgers
-
ui
van professoroud , 36 recepten, 0 volgers