Groene Asperge Soep
Lekker voor de liefhebber
1bosje groene asperges- 1 dl witte droge wijn- 2 pakjes knorr finesse soep- asperge groente-1dl witte wijn- bosje kervel
Haal 1-2 cm van de onderkant van de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm. Kook ze in 3/4 l water in 10 min.gaar. Haal de asperges uit de pan. Vul het aspergenat met water aan tot 1,1 liter, voeg de wijn toe. Doe er in de laatste minuut de aspergestukjes en afgeknipte kervel bij. Schenk de soep in 8 kommen.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-07-2000Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
groene asperge saus
Alle asperge sauzen zijn wit, wit wit , wit. terwijl qua kleur op je bord rood of groen natuurlijk veel beter staat en smaakt ! . daarom heb ik een groene saus ontwikkeld , lekker niet te moeilijk , en asperge smaak ! let op dit is alleen voor de saus, als begeleiding voor witte asperges.
175 gram bloem, 175 gram gezouten roomboter, pot groene asperges, bosje peterselie,
- Oostenrijks
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-04-2015Oostenrijks10-20 min.
groene asperge risotto
Groene Asperge risotto
125 ml creme fraiche, 1 ui, 150 gr geraspte kaas, 400 gr risotto rijst, 500 gr groene asperges in stukjes, olijfolie, 1 l groenten bouillon, 2 dl droge witte wijn
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-01-2000Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Groene asperge- avocado salade
Lekkere gezonde groene salade
200 gr groene asperges, 1 avocado, 3 eieren, 1 blikje maiskolfjes, Grove gemengde sla, 10 plakken grillham
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2010Nederlands20-30 min.
Groene asperge mousse
Tandstrelend voorgerechtje!
300 gr groene asperges, , 1/4 liter groentesap, , gelatine blaadjes, , 100 gr bakken en braden, , 200 gr geklopte room, , peper, zout, nootmuskaat, , wat citroensap, , zalmeitjes, , zure room, , basilicumolie, , dille,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Asperge Eiertaart
200 gram witte asperges, 200 gram groene asperges, 1 vlokje boter, beetje suiker, 100 gram gekookte ham, 2 el paneermeel, 200 gram kwark, 200 gram verse roomkaas, 3 eieren, 1 el gehakte peterselie, 1 el bieslookrolletjes, 3 el geraspte Goudse kaas, 100 gram fetakaas, 1 schaaltje tuinkers, zout en witte peper, , voor het deeg:, 260 gram bloem, 80 gram boter, 1 ei, nootmuskaat, zout en witte peper,
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-05-201260-120 min.
groene asperge salade met zalm en dille
Maaltijd pasta salade
300 gr. tagliatelle of andere pasta, zout, peper, 6 el olijfolie, 500gr groene asperges, 200gr. gerookte zalm in lange dunne repen gesneden, verse dille in plukjes. Voor de dressing: 1 el citroensap, 3-4 el olijfolie, 2 el fijn gesnede dille.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-04-2000Belgisch20-30 min.
- Eigen recept
Asperge plaattaart
We hebben weer even moeten wachten maar het is dan nu eindelijk weer tijd voor het heerlijke witte goud..... Volg mij via facebook:Â https://www.facebook.com/groups/1758505571082933/ OF Kijk voor meer recepten op:Â http://www.puur-eten-leven.nl Â
500 gram witte asperges, 500 gram groene asperges, 2 rosé uien, 1 theelepel oerzoet/kokossuiker/palmsuiker of rietsuiker, 150 gram dunne ham, 8 á 10 Roma tomaatjes, 1 pakje bladerdeeg, Zout peper, Peterselie, 7 eieren, 2 eetlepels slagroom, Geraspte kaas
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-04-2017Europees Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Asperge Frittata
Heerlijke frittata, voor de lunch of lekker als lichte hoofdmaaltijd. Â
6 eieren, 2 el zelfrijzend bakmeel, 50 g kaas, 8 groene asperges, peper en zout, 50 g geraspte kaas, 50 g blokjes kaas, 4 kerstomaatjes, 6 takjes krulpeterselie
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-05-2017Italiaans20-30 min.
- Eigen recept
Asperge omelet
De asperge omelet is heerlijk als lunchgerecht, maar kan ook als snack opgediend worden. Maak dan een dikke frittata voor 4 personen en snijd hem in puntjes.
2 eieren, klein scheutje karnemelk, 10 groene aspergetips, 1/2 teentje knoflook, 1/2 â€" 1 theelepel gedroogde chilivlokken (Cayennepeper), 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, zeezout, zwarte peper uit de molen, roomboter
- Europees
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-03-2015Europees0-10 min.
Asperge pasta
- 1 bos groene asperges, - 1 teentje knoflook, - 100 gram Parmezaanse kaas, - 3 el pijnboompitten, - ongeveer 150 ml extra vergine olijfolie, - citroensap, - 400 gram lintpasta (linguine, tagliatelle)
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-05-201020-30 min.
- Eigen recept
Coquilles met asperge
8 coquilles, 8 plakjes Coppa, 8 mini asperges (groene), 1 bosje asperges (groene), 1 ui, bloem, peper/zout, 1 glas witte wijn, 1 liter groentebouillon
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-07-2009Voorgerecht30-60 min.
Asperge salade
Lekkere zomerse salade met groente én fruit.
250 gr. witte asperges, 250 gr. groene asperges, 1 gepelde, in kleine stukjes en van vel ontdane sinaasappel, 150 gr. taro (bladgroente), 4 takjes peterselie, 2 middelgrote tomaten, 1 thl. (groene) mosterd, 2 el. witte wijnazijn, 4 el. olie, 1/8 l. slagroom, 1el. tomatenketchup, 1 el. madera, 1 el. citroensap, zout & peper
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op21-10-2007Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
Asperge garnalengratin
500 gr. groene asperges, 75 gr. champignons, 25 gr. boter, 75 gr. gepelde garnalen, 1/8 liter crème fraîche, versgemalen witte peper, 75 gr. geraspte belegen Goudse kaas, zout
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-10-2014Nederlands30-60 min.
Spek asperge
Het is 1 lekker 2 makkelijk dat wilt toch iedereen
Groene asperges (vers), mag ook witte zijn als die lekker vind, Halve citroen, Pakje spek, Stukje komkommer en/of tomaat
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-2013Nederlands0-10 min.
Asperge met walnootdressing
Recept van Janny van der HeijdenÂ
5 eetlepels walnootolie, 4 eetlepels wittewijnazijn, 2 eetlepels vloeibare honing, 1/2 teen knoflook, 15 gram dragon(fijngehakt), zout, peper, 600 gram groene asperges, 100 gram doperwtjes
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-06-2015Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Asperge risotto
350 gr groene asperges, 1 kleine fijngesneden ui, 60 gr boter, 250 gr ongekookte rijst 625 ml kippenbouillon, 40 ml droge witte wijn, 40 gr geraspte parmezaanse kaas, 20 ml room, zout en peper.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Asperge schotel
10 zongedroogde tomaten uit olie, 200 gr. hamreepjes dun gesneden, 500 gr. groene asperges, 1 teentje knoflook, 1 zakje pijnboompitten, 2 eetl. Olijfolie, 1 bakje Boursin Cuisine, 3 pepers
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-07-2014Nederlands0-10 min.
Asperge guacamole
Serveer het met tortillachips, gesneden groenten, kip of zeevruchten
4 kopjes gesneden verse of ingevroren asperges, 1 teentje knoflook, 2 theelepels limoensap, 1/4 kopje gesneden groene pepertjes, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel komijn, 2 theelepels fijngesneden uien, 1/2 kopje gesneden tomaten zonder zaadjes,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-05-2003Internationaal20-30 min.
Asperge quiche
HET IS ASPERGETIJD Asperge Quiche Paleo-proof Zowel warm als koud een heerlijk gerechtje.
15o gr Gorgonzola kaas, 500 gr asperges, 250 ml bouillon, 5 eieren, 200 gr ham, zout, peper, nootmuskaat,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-04-2014Internationaal30-60 min.
- Eigen recept
Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas
Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje
12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper
- Fusion Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2009Fusion Tussengerecht10-20 min.
- Eigen recept
Tartaar van ossenhaas, creme van pompoen, groene asperge
Een vernieuwd bordje van ossenhaas met verschillende groenten uit de streek.
4 stukjes ossenhaas ( 4x100 gram ), 1 pompoen, 1 bosje groene asperges, 1 bos bospeen, 2 plakjes roggebrood, 1 zwarte truffel, viooltjes ( ongespoten ), 1 bakje mesclum, 4 eidooiers, truffelolie, olijfolie, kippenbouillon, zout, peper
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-2011Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas
Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje
12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper
- Fusion Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-2009Fusion Tussengerecht10-20 min.
Roergebakken Thaise kipfilet met asperge
200 gr. asperge, 300 gr. kipfilet, 1 dl. kippenbouillon, van tablet, 2 el. koriander, verse, gehakte, 2 bosuien, 2 el. nam pla, 2 el. olie, 1 grote ui, 1 el. currypasta, rode,
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-04-2003Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Roergebakken Thaise kipfilet met asperge
200 gr. asperge, 300 gr. kipfilet, 1 dl. kippenbouillon, van tablet, 2 el. koriander, verse, gehakte, 2 bosuien, 2 el. nam pla, 2 el. olie, 1 grote ui, 1 el. currypasta, rode,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2002Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Roergebakken Thaise kipfilet met asperge
200 gram asperge, 300 gram kipfilet -, 1 dl. kippenbouillon van tablet -, 2 eetlepels vers gehakte koriander -, 2 bosuien -, 2 eetlepels nam pla -, 2 eetlepels olie -, 1 grote ui -, 1 eetlepel rode currypasta,
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-09-2002Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Roergebakken Thaise kipfilet met asperge
200 gr. asperge, 300 gr. kipfilet, 1 dl. kippenbouillon, van tablet, 2 el. koriander, verse, gehakte, 2 bosuien, 2 el. nam pla (thaise vissaus), 2 el. olie, 1 grote ui, 1 el. currypasta, rode,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2003Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Aardse asperge Amuse
Nog nooit gemaakt ( daarom ook in het boekje , nog te maken en maffe ideeen ) , maar het plaatje zit al in me hoofd, combinatie van wat ik kon vinden voor het maken van eetbare " tuin aarde "Â die waarschijnlijk lekker bij asperges is, en als presentatie middel natuurlijk . samen met een eitje, moet het haast wel een mooi plaatje opleveren.
Tuinaarde:, 150 g bloem, 100 g geroosterde en gemalen hazelnoten, 200 ml abdijbier 5 g zout, 250 g donker roggebrood, 50 g rinse appelstroop, 100 g boter, 12 witte asperges, wat tuinkers als onkruid, , 8 groene asperge punten ( bakje ah ), 4 eitjes, kleinste maat, desnoods kwartel, 3 plakken serrano ham, dun en fijn gesnipperd, 20 gram bloem, 2 el boter, 2 witte boterhammen,
- Europees Amuse
- > 120 min.
- Geplaatst op07-05-2016Europees Amuse> 120 min.
Tagliatelle verde met asperge en een garnalen-roomsaus
Hoofdgerecht met pasta en asperges
500 gram asperges, 150 gram groene tagliatelle, 2 eetlepels olie, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 eetlepels bloem, ? bekertje creme fraiche (125 ml), 150 gram grote garnalen, 5 gram bieslook, peper en zout.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-05-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Asperge eiersalade (La Place)
Deze salade is naar het idee van het broodje Focaccia asperge eiersalade van La Place. Ik heb een ander broodje genomen en alleen witte asperges gebruikt maar verder is het recept zo ongeveer hetzelfde gebleven. TIP: Je kunt ook heel goed een beetje gerookte zalmsnippers of ham toevoegen. Gerookte ham is lekker maar ook Parmaham of Serranoham kunnen hier prima bij.
- 500 gram asperges (ik had alleen witte maar je kunt ook de helft groene nemen), - 5 hardgekookte eieren, - 2 el mayonaise (of yogonaise), - 15 gram peterselie, - peper en zout, - gemengde sla (of rucola), - hard broodje (of focaccia),
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-06-2018Nederlands10-20 min.
Apulische asperge frittata
Dit is een oud Romeins aspergerecept opgezocht door Lizet Kruyff, wetenschapsjournalist.
1 kilo wilde (= groene) asperges, maar witte kan ook want de Romeinen kenden het kunstje van aarde ophogen rond de scheuten al., 6 eieren, 2 eetlepels geraspte pecorino (geitenkaas), 2 eetlepels fijngeknipte peterselie zout en peper naar smaak, olijfolie van goede kwaliteit
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-2010Italiaans30-60 min.
Apulische Asperge Frittata
1 kilo wilde (= groene) asperges, maar witte kan ook want de Romeinen kenden het kunstje van aarde ophogen rond de scheuten al.
1 kilo wilde (= groene) asperges, maar witte kan ook want de Romeinen kenden het kunstje van aarde ophogen rond de scheuten al. 6 eieren, 2 eetlepels geraspte pecorino (geitenkaas), 2 eetlepels fijngeknipte peterselie zout en peper naar smaak, olijfolie
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-04-2000Italiaans30-60 min.
Apulische asperge frittata
Een makkelijk gerecht met 5 sterren
1 kilo groene of witte asperges, 6 eieren, 2 eetlepels geraspte pecorino (geitenkaas), 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, zout en peper, olijfolie, , , , , , ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2005Spaans Hoofdgerecht10-20 min.
Asperge hamrolletjes in
Asperge hamrolletjes in fillodeeg.Als tapa of als een voorgerechtje.
, , , , , 8 plakken fillo deeg (diepvries);, 1 pot groene asperges ;, 1 theelepel salie;, 2 eetlepels olie;, 1 ei;, 12 plakjes gekookte ham.
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-05-2004Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Apulische asperge frittata
Romeins aspergegerecht
1 kilo wilde (= groene) asperges, maar witte kan ook want de Romeinen kenden het kunstje van aarde ophogen rond de scheuten al., , 6 eieren, 2 eetlepels geraspte pecorino (geitenkaas), 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, , zout en peper naar smaak, olijfolie, ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-05-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Tagliatelle verde met asperge en een garnalen-roomsaus
(hoofdgerecht voor twee personen; bereidingstijd 35 minuten
500 gram asperges, 150 gram groene tagliatelle, 2 eetlepels olie, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 eetlepels bloem, ? bekertje creme fraiche (125 ml), 150 gram grote garnalen, 5 gram bieslook, peper en zout.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Asperge hamrolletjes in fillodeeg
8 plakken fillo deeg (diepvries), 1 pot groene asperges, 1 theelepel salie, 2 eetlepels olie, 1 ei, 12 plakjes gekookte ham
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-04-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Ham Asperge Quiche
Deze ham-aspergequiche met gekaramelliseerde uien is een perfecte aanvulling op je zondag brunch.Ook heerlijk als avondmaaltijd!
3 eetlpls olijfolie, 2 grote uien, in dunne ringen gesneden, 2 eetlpls water, 350 gr ham, in blokjes, 1 bos groene of witte asperges, schoongemaakt en in stukjes gesneden, 180 gr pittige kaas, geraspt, 7 eieren, 750 ml room, zout en peper naar smaak, 1 rol bladerdeeg
- Wereld
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-03-2018Wereld60-120 min.
Banderilla met garnaal en asperge
Tapas
4 eieren, hardgekookt, 8 gekookte garnalen, gepeld, 8 groene aspergepunten, beetgaar, mayonaise
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-10-2010Spaans0-10 min.
Asperge en uien quiche (korstloos)
Zachte boter, 1/2 c.(125ml)verse broodkruimels, 200 gr groene asperges, 1 el(15ml)olijfolie, 2 uien, fijngehakt, 1/2 tl(15ml)slakruiden uit een pakje, 1 el(15ml)koolzaadolie of een andere plantaardige olie, 1 el(15ml)boter, 3 extra grote eieren, 1 c.(250ml) room, 2 el.(30ml)witte sausbinder, 3/4 c.(187ml)geraspte cheddar of gouda kaas
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2010Internationaal30-60 min.