Griet met geplette aardappelen
voor 4 pers.
Ingrediënten
? aardappelen, ? spek, ? zure room, ? geelwortel, ? curry, ? klein beetje citroensap, ? peper en zout, ? griet, ? olijfolie, ? lente-ui, ? balsamico-azijn, ? ongesneden kersttomaatjes, ? kervel, ? bieslook, ? veldsla,Voorbereiding
? Schil de aardappelen, snijd ze in fijne blokjes en laat ze koken. ? Snij het spek in blokjes en bak deze op in de pan. Laat daarna het spek uitlekken.
Bereidingswijze
? Voor de saus: Doe de zure room in een kom en meng de geelwortel er doorheen. Vervolgens voeg je de curry en een klein beetje citroensap toe. ? Voeg ook peper en zout toe. ? Zet dit mengsel in de koelkast. Snijd de griet doormidden en kruid met peper en zout. ? Bak de vis op de bolle kant totdat deze een mooie kleur heeft. ? Zet deze nadien gedurende vier minuten in een oven op 220?. ? Snij de sjalot fijn en stoof deze in de olijfolie. Snij de lente-ui en voeg deze toe aan de sjalot. ? Voeg ook het spek toe en laat verder stoven. ? Voeg de aardappelen toe en kruid het geheel met zout en peper. ? Plet alles grof met een stamper. ? Voeg olijfolie toe en een scheutje balsimico-azijn. ? Neem de pot van het vuur en voeg de ongesneden kersttomaatjes toe. ? Snij de kervel en bieslook fijn en voeg deze aan het aardappelmengsel toe. ? Als laatste voegen we de veldsla toe en mengen alles goed. ? Neem de vis uit de oven en dien op.