Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse Stoofschotel

Griekse stoofschotel recepten (46) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

griekse kip

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk.

INGREDIENTEN

4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook grof gesneden, 3 eetlepels kerrie madras, 1 liter kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Griekse stoofschotel

Een recept uit de Allerhande, maar aangepast. Ik heb het wat pittiger gemaakt.

INGREDIENTEN

1 kg magere runderlappen, 4 el rodewijnazijn, 4 el olijfolie, 2 el gedroogde oregano, 2 el chilipoeder, 1 el tomatenpuree, 200 ml vleesbouillon, 4 tomaten, 2 gele paprikas, 100 gr. Griekse feta, vleeskruiden, 4 teentjes knoflook en peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Grieks
  •  > 120 min.

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 pak meergranenrijst - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 6 eetlepels zonnebloemolie - 200 gram sperziebonen zeer fijn - 1 blik gepelde tomaten - 1 eetlepel gedroogde oregano - 4 Griekse vegetarische burgers

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Griekse stoofschotel

Een heerlijke Griekse stoofschotel met een verrassende smaak.

INGREDIENTEN

Anderhalf kilo mager rundvlees aan blokjes, 6 el olijfolie,1 kg uien, 1 tl gemalen komijn, 6 el wijnazijn of balsamicoazijn, 200 ml rode wijn, 3 rijpe tomaten aan stukjes, 2 blaadjes laurier, 2 teentjes knoflook, 1 kaneelstokje, 2 tl suiker, 50 gr rozijnen, 150 gr feta.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-02-2013
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Griekse Stoofschotel

INGREDIENTEN

4-5 el olijfolie, 1 kg mager rundvlees, in dobbelstenen, 750 g kleine verse uitjes (zilveruitjes) of kleine sjalotten,gehalveerd, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 blaadje laurier, snufje gemalen kaneel, 1 tl gedroogde oregano, 600 g rijpe tomaten, ontveld,in stukjes, 3 dl rode wijn, 3 el fijngesneden peterselie, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 pak meergranenrijst, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 6 el zonnebloemolie, 200 g sperziebonen zeer fijn Diepvries), 1 blik gepelde tomaten (400 gram), 1 el gedroogde oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 kg runderriblappen, 4 eetl olie, 2 laurierblaadjes, ? theel kaneelpoeder, ? theel geraspte nootmuskaat, 1 mespunt kruidnagelpoeder of 3 kruidnagels, ? theel gemalen komijn, 2 teentjes knoflook, ? dl rode wijnazijn, 1 l blik gepelde tomaten op sap, 3 eetl rode wijn, 250 gr sjalotjes, 50 gr boter, 2 eetl tomatenpuree, 1 snufje versgemalen zwarte peper, 3 eetl gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse Stoofschotel

INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 500 gram uien, 3 teentjes knoflook, olijfolie, 1 blik tomatenblokjes, 2 laurierblaadjes, 3 kaneelstokjes, 1 glas rode wijn, 2 dl. runderbouillon, scheutje azijn, zout, versgemalen peper, peterselie, 1 kilo aardappelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifatho - Griekse stoofschotel

Het duurt even, maar dan heb je ook wat...

INGREDIENTEN

1 kg. rundvlees; 4 el. olijfolie; 2 laurierblaadjes; 1/2 t. kaneelpoeder; 1/2 tl. geraspte nootmuskaat; 1 mespunt kruidnagelpoeder of 3 kruidnagels; 1/2 tl. gemalen komijn; 2 teentjes knoflook; 1/2 dl. rode wijnazijn; 1 l. blik gepelde tomaten op sap; 3 el. rode wijn; 250 gr. sjalotjes; 50 gr. boter; 2 el. tomatenpuree; 1 snufje versgemalen zwarte peper; 3 el. gehakte peterselie (vers of diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse stoofschotel met vlees en uien

Griekse gerechten staan bekend om de verrukkelijke combinaties van verschillende smaakmakers. Kaneel geeft deze stoofschotel net het bijzodere accent

INGREDIENTEN

5 eetl. olijfolie, 1 kg. mager rundvlees, in dobbelstenen, 750 gram kleine cjalotten, gehalveerd, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 600 gram rijpe tomaten, ontveld, in stukjes, 1 blaadje laurier, 1 kaneelstokje, 1 theel gedroogde oregano, zout, peper, 2 dl. rode wijn, 3 eetl. fijngesneden peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Moschari Stifatho (Griekse Stoofschotel)

Als je deze schotel een dag vantevoren maakt, is ie nog lekkerder. Een van de lekkerste Griekse stoofschotels !

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen (in blokken van 2x2cm), 1 dl olijfolie, 500 gr zilveruitjes (vers, anders vervangen door goed afgespoelde uit pot of evt sjalotjes), 500 gr rijpe trostomaten (ontveld en fijngesneden), 2 laurierblaadjes, 6 kruidnagels, 1 tl piment, 1 kaneelstokje, 2 el rode wijnazijn, 2 dl rode wijn (naar eigen smaak), 1,5 el vloeibare honing, 2 el peterselie (fijngesneden),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse stoofschotel met rundvlees en pruimen

INGREDIENTEN

100 ml olijfolie, 100 gr spekblokjes, 500 gr sjalotjes, 1 kg runderstooflappen, 3 tenen knoflook, 1 blik tomatenblokjes, 3 el rode-wijnazijn, 200 ml rode wijn, ¾ kippen bouillonblokje, 120 gr uitgelekte zwarte olijven zonder pit, 200 gram gewelde pruimen zonder pit, Kruiden Snufje zout, 3-5 peperkorrels, 2 laurierblaatjes, 7 kruidnagelen, 1 tl chili,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Griekse stoofschotel met kip(pedij)filet

Stoofvlees van kippedijen in een erg smakelijke saus uit de Griekse keuken.

INGREDIENTEN

500 gr kippendijfilets, Marinade:, 1 dl olijfolie, 50 ml citroensap, 2 el tomatenpuree, 1 el gedroogde oregano, 1 el gedroogde rozemarijn, 1 el gedroogde peterselie, 1 el komijnpoeder, (Versgemalen) peper & zout, , Scheutje olijfolie + klontje boter, 2 rode uien in halve ringen, 2 teentjes knoflook in plakjes, 1 groene paprika, in reepjes, 1 blik gepelde tomaten op sap, 1 el basterdsuiker, 2 takjes oregano, 2 takjes peterselie, 2 takjes rozemarijn, Komijnpoeder, peper & zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2016
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Griekse stoofschotel met gehakt

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 125 g boter, 1 gesnipperde ui, 1 blikje tomatenpuree, ? kop warm water, 250 g macaroni, 100 g geraspte kaas, 2 kop hete melk, 2 eetl. ma?zena, 4 eieren, ? theel. zout, mespunt peper, mespunt kaneel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Youvetsi - stoofschotel

Heerlijke Griekse Youvetsi - stoofschotel met pasta .Er zijn verschillende varianten.Allemaal ontzettend lekker.

INGREDIENTEN

1 kilo riblappen, 2 el olijfolie, 50 gram boter, 1 ui, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), 1 tl suiker, 1 kaneelstokje, 500 gram kritharaki (pasta in de vorm van rijstkorrels), 100 gram geraspte parmezaanse kaas, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofschotel met rundvlees

Een lekkere Griekse schotel.

INGREDIENTEN

750 mager rundvlees, 1 kg uien, , 2 kopjes olijfolie, , 400 gr tomaten gepureerd, , 2 runderbouillon tabletten, , 1 glas rode wijn, , 3 laurierblaadjes, , bosje peterselie fijngesneden, , zout en peper uit de molen., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Turkse stoofschotel

INGREDIENTEN

· 1 grote aubergine, · 500 g vleestomaten, · 3 teentjes knoflook, · 1 zak tafelaardappels (800 g), · 6 eetlepels olijfolie, · 500 g gebroken sperziebonen, · ca. 1 eetlepel paprikapoeder, · 1 potje groene pepers (310 g), · 2 schaaltjes rundersoepballetjes (a ca. 225 g), · 1 pot Griekse yoghurt (500 g),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Rundvlees Stifado

Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 kg. runds-of kalfsvlees, 1 kg. zeer kleine sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 kruidnagels (heel), 1 thl oregano, 1 pijpje kaneel, zout, peper, 2 eetlepels azijn, 1 glas rode wijn, 180 gr. olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofschotel van tomaten en aubergines

Deze groenteschotel is heerlijk bij lamsvlees

INGREDIENTEN

Boter/margarine om in te bakken, *2 grote aubergines in plakken, *1 grote ui in plakjes, *1-2 tenen knoflook, geperst, *400 gr tomaten uit blik, gezeefd, *1 el tomatenpuree, *basilicum, *oregano, *1/2 tl suiker, *zout en versgemalen peper, *1,5 dl (griekse) yoghurt, *geraspte Parmezaanse kaas, ca. 25 gr. verse witte broodkruimels

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Griekse Kipfiletreepjes Met Olijven

Griekse kipfiletreepjes met olijven!!!

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen: 4 halve kipfilets of 500 g kipreepjes, 3 eetl. olijfolie, 2 eetl., , gyroskruiden (supermarkt), 2 eetl. zwarte en groene olijven, 1 theel. suiker, 2 vleestomaten in plakjes en als garnering: 2 tomaten en Griekse kaas.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

griekse maaltijd compleet

Deze Griekse maaltijd is makkelijk te voren klaar te maken.Het vlees is kruidig en de saus is lekker vol van smaak. Je proeft tomaten en kaneel. Het voorgerecht met gamba`s kleurt mooi rood in de oven. Daarna zet je het toetje (dat je tevoren hebt voorbereid) in de warme oven. Voorgerecht: GARADIS SAGANAKI (gamba`s met feta), hoofdgerecht:STIFATHO (stoofschotel met konijn) CHORIATIKIi (gemengde salade), PATATOKEFTEDES (aardappel-kaaskoekjes) nagerecht: MILO GERNISTO ME PAGOTO (appel in bladerdeeg met ijs)

INGREDIENTEN

GARADIS SAGANAKI :, 12 grote gamba`s, (eventueel diepvries) 1 blik gepelde tomaten, 100 g fetakaas, 1 theel .oregano, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 2 eetl olijfolie, 2 eetl parmezaanse kaas, 1 takje peterselie., CHORIATIKIi:, 1 kleine ui (in ringetjes gesneden), 4 tomaten (in partjes), 1/2 komkommer (in blokjes), 1 kropsla, sap van 1/2 citroen, 3 eetl olijfolie, zout, peper, takje dille (fijngeknipt), 20 zwarte olijven., STIFATHO:, 2 uien, 4 konijnenachterbouten, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 5 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 3 laurierblaadjes, 1 groot blikje tomatenpuree (140 g), 300 g sjalotjes, 1 1/2 dl rode port., PATATOKEFTEDES:, 600 g gekookte aardappelen, 2 eieren, 1 eetl boter, 50 g parmezaanse kaas, peper, 4 eetl bloem, 4 eetl olijfolie., MILO GERNISTO ME PAGOTO:, 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 ei, 4 zachtzure appels, sap van 1/2 citroen, 2 eetl rozijnen, 1 eetl boter, 50 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theel kaneel, 1/4 l vanilleijs, slagroom (spuitbus) 8 halve walnoten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Griekse stoofvleesschotel met veel ui, tomaat en knoflook. Lekker!!!

Een van de heel erg goedlopende gerechten van onze Griek uit het gezellige Oss. Ja, het is een stoofschotel dus duurt lang, maar wat je er voor terug krijgt is zooooo lekker!! Drink tijdens het stoven gezellig een glas (Griekse) wijn of een lekkere borrel, altijd goed

INGREDIENTEN

5 el (liefst Griekse) olijfolie, 750 gr runderstooflappen, in niet te kleine blokken, 750 gr kleine sjalotjes, schoongemaakt en gehalveerd, 6 tenen knoflook, schoongemaakt en in plakjes, 1 groot blad laurier, 1 kaneelstokje, 1 volle tl oregano, 1 blik tomaten op sap, 3 dl rode (liefst Griekse) wijn, 2 dl runderbouillon, fijngesneden verse peterselie, versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stifado

Griekse stoofschotel, weer van dezelfde kok uit Kreta.

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, 1 pond uien, 3 teentjes knoflook, kopje olijfolie, 1 blik gepelde tomaten(400 gr),2 laurierblaadjes, 3kaneelstokjes, 1 kopje rode wijn, 2dl bouillon (evt.tablet), scheut azijn, zout, peper, peterselie. 1 kilo aardappelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Griekse Stoofschotel met rundvlees, uien en tomaten.

INGREDIENTEN

50 g boter, 3 e olijfolie, 1,5 kg rundvlees in blokjes gesneden van 4 cm, 400 ml rode wijn, 1 blik van 450 g tomaten in stukjes geknipt, 40 g tomatenpuree, 250 ml water, 4 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook fijn, 1 pijpkaneeltje van 10 cm. in twee gedeeld, 2 t gedroogde oregano - 2 vol theelepels zout, driekwart theelepel peper, 4 e fijngehakte peterselie voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lamsstoofschotel met Kaneel en Knoflookyoghurt

Deze heerlijke Griekse stoofschotel met zachte kaneelsmaak smaakt ieder seizoen.

INGREDIENTEN

750 gram lamsvlees in blokjes 2 el olijfolie 1 grote ui in ringen 2 teentjes knoflook, geperst 1 el rode wijnazijn 1 1/2 dl rode wijn 1 blik tomatenblokjes handje grote blauwe rozijnen 2 kaneelstokjes 1 laurierblaadje 3 maggiblokjes allesbinder voor de knoflookyoghurt: 1 1/2 dl Griekse yoghurt 2 tenen knoflook zout en peper uit de molen paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Giouvetsi

Typische Griekse stoofschotel, om duimen en vingers af te likken !

INGREDIENTEN

-2 kg lamsfilet (in blokjes), -500 g kritharaki (Griekse pasta in de vorm van rijstkorrels), -1 liter water, -500 g tomaten blokjes (vers of uit blik maar gezeefd), -4 el olijfolie, -3 tenen knoflook, -3 el tomatenpuree, -1/2 vetarm vleesbouillonblokje, -1 kaneelpijpje, -versgemalen zwarte peper, -snufje suiker en snufje zout, -vers geraspte parmezaan, -

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2004
  • Grieks
  •  60-120 min.

stefado

Griekse stoofschotel met rundvlees en uien

INGREDIENTEN

60ml olijfolie, 750gr. sjalotjes, 1 kg rundvlees(stooflapjes), 4 teentjes knoflook in de lengte halveren, 1,5 dl licht droge rode wijn, 1 kaneel stokje of 1 a 2 theelepels kaneel poeder, 6 piment korrels, 1 theelepel zwarte peper, 1 laurierblad, 1 el rode wijn azijn, 2 el tomatenpuree, 3,5 dl water of runder boulion, snufje nootmuskaat, snufje koriander, zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stifado

Heerlijke griekse stoofschotel die gemakkelijk te bereiden is.

INGREDIENTEN

1 kg mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg uien, 1 kop olijfolie, 500 gr rode tomaten gepureerd, 1 runderbouillon tabletten, 1 glas rode wijn, 3 laurierblaadjes, 1/2 kop peterselie fijngesneden, zout en peper, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Stifado van Rund (of Konijn)

Een lekkere Griekse ovenschotel met rundvlees en ui; een perfecte winterschotel. De schotel is ook heerlijk op basis van konijn, dus probeer dat ook eens.

INGREDIENTEN

2 el boter, 1 eetlepel olijfolie, apart te verwerken, 1 kg runderstoofvlees of konijn, in blokjes, 1 middelgrote ui, gehakt, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 100 ml rode wijn, 1/2 tl gemalen kaneel, 1 laurierblad, 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder, 1 reep verse sinaasappelschil, 1 blik tomaat uit blik kleingesneden, 4 dl rode wijn, 100 ml water, 1 el olijfolie, 50 g Kalamata-olijven, ontpit

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke Stifado

Heerlijke Griekse stoofschotel met rundvlees,

INGREDIENTEN

1 kg mager rundvlees (stoofvlees), 1 kg uien, 1 kop olijfolie, 500 gr rode tomaten gepureerd, 1 runderbouillon tablet, 1 glas wijn (150 ml), 3 laurierblaadjes, 1/2 kop peterselie fijngesneden, zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2013
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lamsstoofschotel met kaneel

INGREDIENTEN

2 el bloem, zout en peper, 1 kg magere lamspoelet, 2 el olijfolie, 2 grote uien, in ringen, 1 teen knoflook, fijngesneden, 3 dl krachtige rode wijn, 2 el rode wijnazijn, 400 gr tomaten uit blik, kleingesneden, 50 gr rozijnen, 1 el kaneel, snufje suiker, 1 laurierblad, paprikapoeder ter garnering, , Voor de knoflookyoghurt:, 1 1/2 dl Griekse yoghurt, 2 tenen knoflook, uitgeperst, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stifado

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

650 g kalfriblappen, 1 ui, 3 tomaten, 4 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 el bloem, 1 1/2 dl droge rode wijn, 2 laurierblaadjes, 1/2 kaneelstokje, 1/2 djintan, 1 tl oregano, peper, 15 ssjalotjes, 1 el, 1 tl suiker, zout, 5 takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stifatho

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 1/2 kg ruderpoulet, 1 1/2 kg sjalotten, 3 dl. olijfolie, 3 rijpe tomaten, 1 wijnglas rode wij, 1/2 wijnglas wijnazijn, 4 teentjes knoflook, 2 laurierblade, 1 kleine pijpkaneel, snufje komijn, zout en peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Grieks
  •  > 120 min.

Stifado

Griekse stoofschotel, waarvoor je ook wild kunt gebruiken zoals haas of konijn.

INGREDIENTEN

600 gram sukadelappen, 50 gram boter, 5 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, 3 grote tomaten, 4 teentjes knoflook, zout, 1 blaadje laurier, vers gemalen peper, mespunt kaneel, 2 volle glazen eenvoudige rode wijn, 12 zwarte olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

stifado

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

, 1 kilo sukadelappen, 6 a 8 uien (800 gram), 1 bol knoflook, 20 zwarte olijfen, 6 tomaten, 2 blaadjes laurier, 1 theelepel gemalen kaneel, sap van 1 citroen, 2 glazen rode wijn, 1 theelepel thym, 4 eetlepels gyros kruiden, en wat olijfolie,zout,peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamskorma

Heerlijke Aziatische stoofschotel met lam in kruidige yoghurtsaus die wordt verdikt met maanzaad en amandelen. De grote hoeveelheid ingredienten zit 'm in de specerijen. Uit het fantastische "Kruiden en specerijen" van Jill Norman

INGREDIENTEN

4,5 dl dikke yoghurt (Turkse of griekse) - een klein stuk gember fijngehakt - 4 groene pepers, zonder zaden en fijngehakt - 4 tenen knoflook, fijngehakt - 3 el water - 2 el blanke amandelen - 2 el maanzaad (Verdubbel bij gebrek aan maanzaad de hoeveelheid amandelen)- een klein stukje kaneel - 3 foelie blaadjes - 1/2 tl komijnzaden - 4 kruidnagels - zaden van 4 kardemompeulen - 10 zwarte peperkorrels - 3 el zonnebleomolie of ghee - 1 grote ui, gesnipperd - 1 kg mager lamsvlees in blokjes - 1/4 tl saffraanpoeder, geweekt in 1 el water (Voor een minder luxe versie kan je 1-2 tl kurkuma gebruiken. Laat water dan weg) - 3 el fijngehakte korianderblaadjes - (Zout)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkens stifado

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 pond varkenslappen, 350 gram kleine uien, 5 tenen knoflook, 1/2 kop olijfolie, 1 fijngesneden grote ui, 2 eetlepels azijn, 1 kopje tomatensap, zout en peper, 3 laurierbladjes, 4 peperkorrels, olie om in te bakken, 1 zakje celavita kleine voorgekookte aardappeltjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundergoulash Met Feta

Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

1 kg mager rundvlees, 6 el olijfolie, 4 el tomatenpuree, 3 el wijnazijn, ? tl komijn, 1 kaneelstokje, zout, peper, 800 g kleine uitjes, 125 g feta,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kalfsgoulash In Retsinasaus (Moskhari Tas-Kebab)

Heerlijke Griekse stoofschotel

INGREDIENTEN

800 g mager kalfsvlees, 2 teentjes knoflook, zout, peper, 125 g boter, 2 uien, 2,5 dl tomatensap, 2,5 dl Retsina, vleesbouillon, bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

psari plaki

Stoofschotel van vis.

INGREDIENTEN

1500 gram witte vis, anderhalve kop olie, 1 kilo rode tomaten, 1/5 kilo uien, 2 teentjes knoflook, 1 kop wijn, 1/5 kop peterselie, fijngesneden, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top