Griekse maaltijd compleet
Deze Griekse maaltijd is makkelijk te voren klaar te maken.Het vlees is kruidig en de saus is lekker vol van smaak. Je proeft tomaten en kaneel.
Het voorgerecht met gamba`s kleurt mooi rood in de oven. Daarna zet je het toetje (dat je tevoren hebt voorbereid) in de warme oven.
Voorgerecht: GARADIS SAGANAKI (gamba`s met feta),
hoofdgerecht:STIFATHO (stoofschotel met konijn) CHORIATIKIi (gemengde sa …
Ingrediënten 4 personen
GARADIS SAGANAKI :, 12 grote gamba`s, (eventueel diepvries) 1 blik gepelde tomaten, 100 g fetakaas, 1 theel .oregano, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 2 eetl olijfolie, 2 eetl parmezaanse kaas, 1 takje peterselie., CHORIATIKIi:, 1 kleine ui (in ringetjes gesneden), 4 tomaten (in partjes), 1/2 komkommer (in blokjes), 1 kropsla, sap van 1/2 citroen, 3 eetl olijfolie, zout, peper, takje dille (fijngeknipt), 20 zwarte olijven., STIFATHO:, 2 uien, 4 konijnenachterbouten, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 5 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 3 laurierblaadjes, 1 groot blikje tomatenpuree (140 g), 300 g sjalotjes, 1 1/2 dl rode port., PATATOKEFTEDES:, 600 g gekookte aardappelen, 2 eieren, 1 eetl boter, 50 g parmezaanse kaas, peper, 4 eetl bloem, 4 eetl olijfolie., MILO GERNISTO ME PAGOTO:, 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 ei, 4 zachtzure appels, sap van 1/2 citroen, 2 eetl rozijnen, 1 eetl boter, 50 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theel kaneel, 1/4 l vanilleijs, slagroom (spuitbus) 8 halve walnoten,