Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Grieks Vlees

Grieks vlees recepten (731) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Grieks rundvlees uit de oven

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

INGREDIENTEN

600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stifado voor de slowcooker of oven

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.

Eenpansgerecht met Grieks tintje

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Souvlaki (Grieks gekruid vlees)

Als onderdeel van een Grieks mix grill.

INGREDIENTEN

400 g schouderlappen, in dunne plakjes gesneden, olijfolie voor bakken, , voor marinade, 3 e olijfolie, 1 e citroensap, 3 teentjes knoflook, fijn, 1 t gedroogde oregano, 1/2 t gedroogde rozemarijn, 1/4 t gedroogde tijm, 1 e verse peterselie, fijn, 1/2 t laurierbladpoeder, 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, 1 ui, in halve ringen

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2016
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Griekse Pita met gyros en tzatziki

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.

SOUVLAKI à l`écureuil

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

INGREDIENTEN

SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verrassende Griekse Gyros Aardappelschotel

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Grieks gemarineerde kipfilet met perfecte grillsmaak (BBQ)

Een heerlijke kipfilet die ik, mede door de juiste marinade de typisch Griekse grillsmaak heb gegeven en dat is verdomd goed gelukt.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 3 el goede olijfolie, 1 teentje knoflook (ragfijn), 1 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, ½ tl komijn, Zeezout, Zwarte peper uit de molen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Grieks marineren

Kruiden om die typische Griekse restaurant smaak te krijgen

INGREDIENTEN

Vers varkensvlees, bijv. varkenshaas, Oregano, Witte peper, Zout, Aroma (gele potjes), Olijfolie, Droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

grieks stoofvlees

Dit verrukelijke stoofvlees smaakt nog lekkerder als je het een dag van te voren klaarmaakt!

INGREDIENTEN

60 ml olijfolie*750 gram sjalotjes*1 kilo rundvlees*3 grote tenen knoflook(in de lengte gehalveerd)*2,5 dl rode wijn* 1 kaneelstokje*6 pimentkorrels* grof gemalen zwarte peper* zout* 2 laurierblaadjes* 1 el rode wijn azijn* 2 el tomatenpuree* 2,5 dl.runderbouillon*150 gram feta kaas*

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Grieks tafelen

Lekker Grieks tafelen! Makkelijke recepten en snel klaar!

INGREDIENTEN

Ingredienten Griekse rijst, * 400 gram Turkse rijst (lange korrel), * 1 liter tomatensap, * ± 6 eetlepels olijfolie, * 1 ui, * 2 teentjes knoflook, * 1 theelepel verse munt, * 1 theelepel verse oregano, * 1 theelepel verse tijmblaadjes, * 2 á 3 laurierblaadjes, * Zout en peper, , Indien je gedroogde kruiden gebruikt veranderd de hoeveelheid naar een half theelepeltje., , Ingredienten voor Griekse suzuki (gekruid gehakt), * 500 gram gehakt, * Gyroskruiden, van Albert Heijn huismerk is erg lekker, * 2 teentjes knoflook, * ½ kopje paneermeel, * Verse peterselie, * Fetakaas, *1 ei, , Ingredienten Griekse gyros, * Varkensvlees in reepjes, * Gyroskruiden, * 2 rode uien, * Oregano, * Tijm, * Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Grieks gebraad

Varkensfilet met Griekse droge kruiden.En olijfolie,om het Griekse karakter te versterken.

INGREDIENTEN

500 gr Lekker stuk vlees van de lende.(varkensfilet);, Droge Gyroskruiden met zout;, olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.

Grieks varkrensvlees

Mijn zus heeft het voor het eerst gemaakt en mijn man en ik waren proefkonijn. WE HEBBEN GESMULD

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo varkens vlees aan een stuk (schouderstuk'), 1 blik tomatenblokjes, 1 eetl. sweet chillisaus, 1 eetl. Worcestershire saus, 2eetl. balsamico azijn, 1 eetl. br.basterd suiker, 1 eetl. mosterd, 2theel. paprika poeder, 1theel knoflookpoeder of verse knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Grieks pruttelpotje

Superlekker potje met gemengde groenten en vlees in een heerlijk mediterraans tomatensausje

INGREDIENTEN

1 kwart zak Cevapcici(diepvries)Lidl of Aldi), 1 courgettes, 1 winterwortel, 1 ui, 1 paprika en naar smaak een paar tenen knoflook. 1 blikje gepelde tomaten, 1 eetlepel bruchettamix, 1 bouillonblok (voor een halve liter), oregano, paprikapoeder, olijfolie of boter om in te bakken. 1 Ciabatta.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gyros

Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar

INGREDIENTEN

500 gr. varkensfilet, 4 tenen knoflook, 2 fijngehakte uien, sap van 1 citroen, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 2 eetlepels pittig paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout, 1 rode paprika, 1 rode peper, 75 ml. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Grieks eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

400 gr varkensvleesreepjes met gyros kruiden (of zelf gyros kruiden erover gooien als het varkensvlees naturel is)., 2 uien, 1 courgette, 1 groene en 1 rode paprika, 500 gr tomaten, 450 gr krieltjes, 2 theel oregano en 150 ml kippenbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Grieks Stoofpotje

Tijdens het boodschappen doen bij de Dekamarkt, een schoteltje grieksstoofpotje geproefd met gebakken krieltjes erbij. Heerlijk, doet me aan Moussaka denken. recept lag erbij, dus meteen alle ingredienten gekocht en het gemaakt. ZALIG!

INGREDIENTEN

1 groot pak sukadelappen (+/- 900 gram), 2 eetlepels olijfolie, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 pak gezeefde tomaten, 1 aubergine, 1 theelepel komijn (djinten), 2 theelepels kaneel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Grieks stoofvlees

Heerlijk rundvleesgerecht, zacht pittig.

INGREDIENTEN

500 gr Rundvlees, iets doorregen mag; twee laurierbladen, gedroogd pepertje of chilivlokken, 3 peperkorrels, vier grote uien, 250 gr. sjalotjes, tl. oregano, tl. komijn, halve liter runderbouillon, bolletje nootmuskaat, kaneelstokje, drie kruidnagels, twee eetlepels tomatenpuree, blik gepelde tomaten of tomatenblokjes, glas rode wijn, scheut azijn, goede olijfolie en een eetlepel suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Grieks
  •  > 120 min.

Marinade Grieks

Een eenvoudige marinade om een typisch Griekse smaak aan vlees te geven

INGREDIENTEN

Citroen, olijfolie, peper, zout, tijm of majoraan

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

Grieks rundvlees

INGREDIENTEN

600 gr rib/runderlappen, in grove stukken; 2 el rode wijnazijn; 3 el olijfolie; 1 el gedroogde oregano; 1 tl chilipoeder; 1 el tomatenpuree; 125 ml vleesbouillon; 4 tomaten; 2 gele paprika`s; 200 gr. griekse feta

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-02-2013
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

STUFFADO {Grieks}

Dit recept komt uit een oud kruidenkookboek! Het is iedere keer een succes en alle gasten willen altijd het recept.

INGREDIENTEN

1kg runderlappen, 3 eetlepels olijfolie, -----------------------------------------------------, 1 blikje tomatenpuree, 1 bierglas rode wijn, 4 dl. water, 2 theelepels zout, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel suiker, 1 theelepel oregano, 2 gesnipperde teentjes knoflook, snufje kaneel, -------------------------------------------, kruidnagels, 1 groot ui, -----------------------------------------------, 500 gram sjalotjes, macaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-03-2018
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Grieks rundvlees

INGREDIENTEN

750 gr magere runderlappen, 3 el olijfolie, 0,5 liter water, 1 tl gedroogde basilicum, 1 groot blik tomatenpuree, 3 el azijn, zout en zwarte peper, 8 kruidnagelen, 750 gr sjalotjes, 2 kaneelstokjes van 5 cm,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Grieks rundvlees

INGREDIENTEN

750 gr magere runderlapjes, 3 el olie, 1/2 tl gedroogde basilicum, 1 groot blik tomatenpuree, 3 el appelazijn, 2 tl zout, 1/4 tl zwarte peper, 8 kruidnagelen, 750 gr kleine uitjes, 2 kaneelstokjes van 5 cm

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

GRIEKS LAMSVLEES

INGREDIENTEN

2 ons lamsvlees, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 dl bouillon, 1 dl witte wijn, 1 el tomatenpuree, peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus

Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals. Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de varkenshaas nog lekker sappig van binnen. Mocht je de feta saus te sterk van smaak vinden dan kun je de saus een beetje zachter van smaak maken door wat kookroom toe te voegen. Wordt de saus dan weer te dun dan moet je de saus eventueel iets binden met bijvoorbeeld allesbinder.

INGREDIENTEN

- 600 gram varkenshaas of kophaasjes, - 250 gram champignons, - 4 grote tomaten (of 8 kleintjes), - 2 tenen knoflook, - 150 gram feta, - 1 rode en 1 groene paprika, klein (anders ½ rode en ½ groene), - ½ bosje lente ui, - 1 el marjolein (of oregano), - peper en zout, - olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk Grieks mixed vleespannetje met groente

O la la dit is zo lekker want je waant je al een klein beetje op vakantie of in een Grieks eethuisje waar je mixed grill bestelt. Proef zelf maar want ik heb het gemaakt met de dingen die ik had. Kun je het gehele jaar door eten en ook in de herfst of in de winter. Is niet moeilijk te maken en niet vet, maar wel vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

4 kippendijtjes, 500 gr hamlap of schouderkarbonade, 1 grote paprika, 3 vleestomaten, 1 kleine courgette, 1 flinke rode ui, 5 teentjes knoflook, 6 flinke aardappels, vastkokend, 1 el oregano, 1 tl tijm, Vers gemalen zwarte peper en Zeezout, 10 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stifado (Grieks Stoofvlees)

Iedereen wel bekend van vakantie in Griekenland of van het Griekse restaurant. Daar heb ik het tenminste ook gegeten. Nu eindelijk zelf eens gemaakt. Een leuke afwisseling op al die heerlijke stoofpotjes. Heel erg simpel om zelf te maken. Ik heb er Griekse gebakken aardappelen en een Griekse salade bij gegeten.

INGREDIENTEN

- 1 kg runderriblappen, - 15 sjalotten, - 6 tenen knoflook, - 1 blik tomatenpuree (140 gram) of 1 blik tomaten blokjes (of beide), - 250 ml rode wijn, - 500 ml runderbouillon, - 1 el rode wijnazijn, - 2 blaadjes laurier, - 1 kaneelstokje, - 1 takje rozemarijn, - peper en zout, - olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2017
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Grieks broodje Gyros

Heerlijk makkelijk grieks gerecht.

INGREDIENTEN

Tortilla's, kipfilet of ongekruid shoarma vlees, gyroskruiden, uien, knoflook, groene paprika, naturel frietjes(chips),ijsbergsla en tzaziki.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Gemarineerd Grieks Schouderkarbonades

Wat deze karbonades speciaal maakt, is dat er pindakaas in de marinade gebruikt worden.

INGREDIENTEN

4 schouderkarbonades, , voor de marinade, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 e olijfolie, 2 volle e mosterd, 2 e citroensap, 1 t geraspte citroenschil, 1 e zoete chilisaus, 1 e balsamico crème of 1 t balsamico azijn, 1 e droge oregano, 1 t honing, 1 volle eetlepel pindakaas, zout, gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kleftiko, traditioneel Grieks gerecht

In Griekenland kennis gemaakt met Kleftiko. Dit gerecht meerdere malen na proberen te maken thuis, maar het is moeilijk de smaak te evenaren. Uiteindelijk mijn eigen draai gegeven aan het traditioneel Griekse gerecht.

INGREDIENTEN

- 350 gr. Lamsvlees of kalsvlees (of kip of rundvlees), - 2 wortels, - 2 à 3 teentjes knoflook, - 1 flink ui, - 1 el. citroensap, - 2 tl. kaneelpoeder, - 1 el. oregano, - 3 tomaten, - 100 ml kipbouillon, - 150 gr. fetakaas (of witte kaas), - 50 gr. geraspte kaas, - 2 el. olijfolie, - Peper, - Zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Grieks
  •  > 120 min.

Lam op z'n Grieks

Dit is niet de Kamasutra , maar een heerlijk smakend spiesje van lamsvlees en groenten uit Griekenland.

INGREDIENTEN

-4 of 8 (dat hangt af van de grootte) lamskoteletten -2 uien - 4 tomaten - 12 gevulde groene olijven - 1 theelepel gedroogde munt - 2 eetlepels olie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  •  
  •  20-30 min.

Grieks Stoofpotje Met Rijst

INGREDIENTEN

1 kg runderstoofvlees, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 4-5 eetl olie, 2 theel bloem, 2 blaadjes laurier, 1/2 stokje kaneel,mesp komijn,peper,zout, 1/8 l rode wijn, 750 gr zilveruitjes, 250 gr lange korrelrijst, bosje peterselie, 1-2 eetl rode wijnazijn, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

MACARONIE OP ZIJN GRIEKS

OP mijn manier dan.

INGREDIENTEN

I pak macaronie, 500 gram varkens of kipreepjes bestrooien met gyros kruiden, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1 kleine courgette in kleine blokjes, 1 rode paprika in klein blokjes, 1 grote prei in halve ringetjes gesneden, 1 pot champignons schijfjes(uitgelekt), 3 thl. oregano, 1/2 madame jeanette zonder de zaadjes IN PIEP KLEINE BLOKJES, 2 el. olie., 2 el bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Grieks rundvlees met uien

INGREDIENTEN

60 ml.olijfolie,750 gr. kleine uien of sjalotjes,1 kg.rundvlees(bijv.riblappen),3 teentjes knoflook in de lengte gehalveerd,1.25 dl. rode wijn,1 kaneelstokje,6 pimentkorrels,1/4 tl.grofgemalen zwarte peper,zout,1 laurierblad,1 el. rode wijnazijn,2el tomatenpuree,3,75 dl.water.TIP:voor een rijkere smaak kun je inplaats van water runder- of kalfsbouillon gebruiken of 2,5 dl. wijn en 2,5 dl. water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zomers Grieks stoofpotje

Het wordt zolangzamerhand eens tijd voor warmere temperaturen, misschien dat deze heerlijke Griekse schotel alvast een voorzetje kan geven aan de zon...

INGREDIENTEN

500 gr runderlappen (in blokjes), 2 rode uien (in ringen), 4 teentjes knoflook (in plakjes), 1 rode paprika (in reepjes), 1 courgette (in blokjes), 25 gr margarine, 1 blik tomatenblokjes op sap (4dl), 1 zakje mix voor stoofpotje (Knorr), 1 of 2 kaneelstokjes (gekneusd), 1,5 dl sinaasappelsap, 3 el zwarte olijven (fijner gesneden of in ringetjes), 2 el peterselie (fijngesneden)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2013
  • Grieks
  •  > 120 min.

grieks lamsvlees met feta

Het lamsvlees wordt eerst gemarineerd met kruiden,citroensap en olijfolie,vervolgens snel gebakken

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook geperst, 2 eetl olijfolie, 1 1/2 theel gedroogde oregano, 1 eetl citoensap, zout en peper, 750gr lamsbout of lamsfilet, 1 eetl thijm, 4 pitabroodjes, 4 eetl griekse yoghurt, 100gr feta, 1 citroen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stoverij Op Zijn Grieks

INGREDIENTEN

-1 kg rundstoofvlees, -olijfolie Filippo, -4 grote ontvelde vleestomaten in blokjes, -750 gr gepelde zilveruitjes, -2 lookteentjes, -4 eetlepels wijnazijn, -4 kruidnagels, -1/2 kaneelstokje, -zout, -peper, -

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Champignons op zijn Grieks

Een klassiek gerecht uit de Franse keuken. Ze hoort onder andere thuis op een koud buffet maar bij een stukje geroosterd vlees smaken die koude champignons ook uitstekend.

INGREDIENTEN

500-600 kleine kastanjechampignons, schoongemaakt, - 3 eetl. olijfolie (traditioneel), - 4 dl droge witte wijn, bij voorbeeld uit de Provence of Languedoc, - 2,5 eetl. tomatenpuree, - 1 klein rood pepertje, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden, - 4 dunne schijfjes limoen of citroen, zout, - witte peper uit de molen, - 4 knoflookteentjes, gepeld, - 1 kruidenboeketje (t.w. 6 takjes bladpeterselie, 1 takje bladselderij, - 2 takjes verse tijm, - 1 takje verse rozemarijn, - 1 klein laurierblad, - 2 eetl. fijngesneden bieslook, - 1 eetl. fijngehakte bladselderij, - 2 tomaten, ontveld, vruchtvlees in minuscule blokjes gesneden,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Grieks lamsvlees met knapperige aardappels

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, gekneusd; 60 ml olijfolie plus extra voor het bestrijken; 2 1/2 eetlepel gehakte rozemarijnblaadjes; 1 (liefst biologische) citroen, in plakken; 4 lamsracks met elk 4 koteletjes; 12 krielaardappels; 150 gram troskerstomaatjes; 160 gram (kalamata)olijven zonder pit

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kruidige rundvleesragout met wijn ( Grieks)

INGREDIENTEN

500 gram mager rundvlees in blokjes, 3 eetlepels olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 3 tenen knoflook, zout, versgemalen peper, ? theelepel cayennepeper, 3 kruidnagels, ? kaneelstokje, 2 laulierbladen, ? theelepel suiker, 1 grote rijpe tomaat geraspt, 1 theelepel tomatenpuree, 1 theelepel rode-wijnazijn, 1 deciliter droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top