SANGRIA
een typisch spaanse mixdrink waarvan we het echt spaanse recept doorgeven.
Ingrediënten
1 appel - 1 sinaasappel -1 citroen, borrelglaasjes brandy , witte rum , licor de vanilla "43", rode limonade siroop ( grenadine), 1 1/2 liter eenvoudige rode wijn - 1/2 liter gaseosa een suikervrije up-drink., suiker en nijsklontjes.,Voorbereiding
was de sinaasappel en de citroen goed , niet schillen. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijdt het fruit in kleine stukjes en houdt een paar sinaasappel schijven achter om het glas later op te leuken. Doe het gesneden fruit in de sangria kan en giet daar de borrel glaasjes drank overheen en voeg zoveel van de wijn toe dat het fruit onder staat. Zet de kan in de koeling voor enige uren. Na de "koeling tijd" ,giet het restant wijn en de gaseosa in de kan . Even roeren en naar smaak suiker toevoegen en zeker een aantal ijsklontjes.