1. Home
  2. Recepten
  3. Gratin Dauphinois

Gratin dauphinois recepten (96) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gratin dauphinois

Lekkere aardappelovenshotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met een lekkere salade erbij een topdiner €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokers), 2 tenen knoflook, 15 g boter, zout, versgemalen peper, 150 g geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Aardappel gratin uit de oven.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 200 g gemalen kaas, 250 ml melk, 250 ml slagroom, boter, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, nootmuskaat (1 stuk of 1/2 theelepel), peper, zout, 600 g aardappelen (vastkokend)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

De authentieke gratin dauphinois (aardappel gratin) wordt bereid met aardappelen en slagroom

INGREDIENTEN

1 kg. geschilde aardappelen, 1 teentje knoflook, zout, peper, 5 dl. slagroom, 30 gr. boter,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin dauphinois

De originele aardappelgratin, gemaakt van aardappelen en slagroom. Kcal p.p. circa 510

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, geschild, in plakjes van 2 mm; 1 teentje knoflook, gehalveerd; 50 g boter; zout; peper; 4-7 dl slagroom

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Snelle Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

450 gram voorgekookte aardappelplakjes (Cela Vita), 1 knoflookteentje, 1/8 liter slagroom, 50 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

gratin dauphinois

Overheerlijk vijfsterren bijgerecht!!

INGREDIENTEN

450 gr. voorgekookte aardappelplakjes, 3 knoflookteentjes, 1/8 l. slagroom, 100 gr. belegen gemalen kaas, zout, versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Gratin dauphinois

Gratin volgens Johannes van Dam

INGREDIENTEN

- 1 kilo aardappelen, niet te vast en niet te los kokend, - 1 teen knoflook, - 1 klein meiraapje (zonder kan ook), - 50 gram boter, - zout, peper, nootmuskaat, - creme fraiche, eventueel verdund met wat volle melk, voldoende om de aardappels flink onder te zetten

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gratin dauphinois

Aardappelgerecht,zeer lekker komt regelmatig op ons menu

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 4 teentjes knoflook, 1 ei, 250 ml room, geraspte kaas, olijfolie, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gratin Dauphinois

Dit is de snelle versie van het klassieke aardappelgerecht

INGREDIENTEN

450 gram voorgekookte aardappelplakjes, 1 knoflookteentje, 1/8 l. slagroom, 50 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout, versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

De beroemde gratin dauphinois- een romig gerecht - dankt zijn naam aan Dauphine, een bergachtig gebied nabij de Frans-Italiaanse grens bron: le cordon bleu, recepten van meesterkoks : aardappelen

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen - 5 dl melk - snufje nootmuskaat - zout - peper - 1 dl slagroom - 1 gesnipperd teentje knoflook - 100 gr geraspte Zwitserse kaas

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois.

De echte Franse. Zo horen ze. De originele aardappelgratin wordt gemaakt van aardappelen en slagroom.

INGREDIENTEN

Bijgerecht voor 6 personen., , 1 kg aardappelen, geschild in plakjes van 2 mm, 1 teentje knoflook, gehalveerd, 50 gram boter, zout, peper, 4-7 dl slagroom.,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, 2 teentjes look, 400 gr gemalen kaas, 1/2 l melk, 1/2 l room, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, nootmuskaat, peper, zout, beetje boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2013
  •  
  •  60-120 min.

gratin dauphinois

Aardappelgerecht

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen (bloemige), teentje kloflook,boter, room, peper en zout, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Overheerlijke gratin uit de Savoye

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen (vastkokers), 1 reblochon kaas of 1 stuk kernhem van ca 4 a 50 gram, halfvolle melk, 1 bekertje creme fraiche, boter, zout en versgemalen peper, knoflook, nootmuskaat,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

gratin dauphinois

Heel lekker en apart

INGREDIENTEN

1 kg aardapp geschilt en in plakjes, 1-2 teentjes knoflook, 50gr boter, zout en peper, 4-7 dl slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Het bekende Franse bijgerecht

INGREDIENTEN

1 pak voorgekookte aardappelschijfjes, 1 knoflookteentje, 0,125 l. slagroom, 50 gram geraspte belegen kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Aantal POINTS per persoon 3 Voor 4 personen

INGREDIENTEN

400 g kleine, lange aardappelen, 40 cl magere melk, 2 eetlepels geraspte gruyerekaas, 1 ei, 1 knoflookteentje, 1 koffielepel margarine, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Lekker uit de oven

INGREDIENTEN

* 1 kg aardappelen * 1 teentje knoflook * zout peper * 60 gr boter of margarine * 2 dl melk * 100 gr geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - teentje knoflook - boter om in te vetten - zout en peper - 8 dl slagroom - 30 gram boter -

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen, 1 teentje knoflook, zout, peper, 100 gr. geraspte belegen kaas, 60 gr. boter of margarine, 2 dl. melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - 2 eieren - boter om in te vetten - 2 1/2 dl. slagroom - 3 a 3 1/2 liter melk - zout en peper - eventueel knoflook - nootmuskaat - verse kruiden - geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gratin Dauphinois

Gegratineerde aardappels uit de oven

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokend), 2 tenen knoflook, 15 gr boter, zout, versgemalen peper, 150 gr geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 250 gr beker creme fraiche,1 tn knoflook,4 eieren, 10 gr zout,0,5 gr peper, 0,8gr nootmuskat evt enkele thijmblaadjes, 2 eetl gerapte kaas en ca. 700 gram geschilde aardappels.

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Het is calorienbom, maar oh wat lekker.

INGREDIENTEN

* 1 kilo aardappelen * 1 teentje knoflook * zout en peper * 100 gram geraspte belegen kaas * 60 gram boter of margarine * 2 dl melk * 2 ons zeeuws spek

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Een lekker vegetarisch gerecht van (Het huis)

INGREDIENTEN

500 ml sojamelk;, 1 kilo middelgrote aardappelen;, 2 eieren;, 1/2 theel zout;, versgemalen zwarte peper;, nootmuskaat;, 1 teentje knoflook;, 250 gr gruyere of cheddar,geraspt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

500.gr. aardappelen, 1 teentje knoflook, 150 gr. geraspte gruyere, 1/4 l. room, 1/8 l. zure room, peper en zout, nootmuskaat, 5 gr. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gratin Dauphinois.

INGREDIENTEN

1,5 kg.aardappelen., 100 gr margarine of boter., 1 teentje look., 1 dl.room., 1 lt.melk., 200 gr.gemalen kaas., peper,zout en muskaatnoot.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin dauphinois

Voor 4 personen;45 minuten in een oven, van "Ann"

INGREDIENTEN

* 6 aardappels (Bintje), * 60 gram gemalen kaas, * 1 teentje knoflook, * 50 gram boter, * 2.5 dl. melk, * 2 dl room, * peper, * zout, * nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Deze is koemelkvrij!!! Dit recept staat ook op de Alpro site.

INGREDIENTEN

800 gram aardappelen, 2,5 dl soja cuisine, 1,5 dl soja melk, 1 teentje knoflook, zout, peper, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gratin dauphinois

Lekker bijgerecht met o.a. schapevlees

INGREDIENTEN

Aardappelen, 1 dl melk, 3 dl room, een klontje boter, een teentje look, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Aardappelschotel uit de Franse keuken

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 5 deciliter melk, 50 gram boter, 3 deciliter room, 1 teen knoflook, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

500 gram grote stevige aardappels, 1/4 liter slagroom, 75 gram boter, 1 teen knoflook, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Kan als aardappelschotel maar indien groenten en eventueel vlees en vis toegevoegd kan het ook een volledige schotel worden

INGREDIENTEN

-aardappelen, peper,zout,kruidnoot,look, geraspte emmenthal of andere kaas, - eieren, melk, room (naar smaak) ik neem voor 4 pers. 2 eieren en 1/4lmelk en room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gratin dauphinois

Frans aardappelgerecht

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen (stevige), 1/2 teentje knoflook, boter, zout, versgemalen zwarte peper, 1/4 liter slagroom

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin dauphinois

Recept van Johannes van Dam

INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen (niet te vast, niet te los kokend), 1 teentje knoflook, 1 klein meiraapje, 50 gr. boter, zout, peper, nootmuskaat, creme fraiche (eventueel verdund met wat volle melk, voldoende om de aardappels net onder te zetten)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen (vastkokers), 1 knoflookteentje, 30-40 gram boter, 1/4 liter melk, 1/4 liter slagroom, zout en peper, 50 gram geraspte Gruyere (eventueel),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Gegratineerde aardappelen

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 75cl slagroom, 75cl melk, 400 gr aardappelen, 1/2 ei, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

-aardapelen, -room en melk, -peper,zout,muskaatnoot en look, -gemalen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Gegratineerde aardappelen op de wijze van Kookstudio Pineapple

INGREDIENTEN

50 gram boter, 500 gram aardappels (Nicolai), 50 gram Gruyere, 1 teentje knoflook, 2 1/2 dl room, vers geraspte nootmuskaat, zout en peper, 2 eieren.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin dauphinois

INGREDIENTEN

6 aardappelen (Bintje), -60 g kaas (gemalen), -1 teentje knoflook, -50 g boter (bakboter), -2.5 dl melk (halfvol), -2 dl room, -peper, -zout, -nootmuskaat,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top