1. Home
  2. Recepten
  3. Gratin

Gratin recepten (920)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zalmfilet in een honing-mosterd gratin

Ja, echt een heerlijk recept. Erg simpel om te bereiden. Instrijken met honing,peperbessen en mosterd en even onder de grill

INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 125 gr anderhalve eetlepel heldere honing 3 el grove mosterd 1 el roze of groene peperbessen

Voorbereiding

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

Bereidingswijze

Zalmfilets bestrooien met zout en 5 min laten intrekken Sausje roeren van honing en mosterd. Peperbessen met platte kant van keukenmes of deegroller licht kneuzen en door sausje roeren. Zalmfiets naast elkaar in ovenschaal leggen. Honingmengsel over zalm uitstrijken. Zalmfilet onder grill 8 tot 12 minuten laten gratineren en net aan gaar laten worden.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gratin dauphinois

Lekkere aardappelovenshotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met een lekkere salade erbij een topdiner ‚€čLees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokers), 2 tenen knoflook, 15 g boter, zout, versgemalen peper, 150 g geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verrassende Griekse Gyros Aardappelschotel

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingredi√ęnten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Gratin

Aardappel gratin

INGREDIENTEN

1 kg.Aardappels (bonken),4 dl slagroom,2eieren,100gr ger.oude, kaas,2tn knoflook,1tl nootmuskaat,1tl gr.bouillonpdr, 1tl vleesbouillonpdr.,1tl peper,1tl zout,1tl tym,1ui

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gratin

Gratin zoals mijn moeder ze maakte

INGREDIENTEN

Boter, ajuin, aardappelen, kruiden en geraspte kaas, room of volle melk

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2014
  • Belgisch
  •  10-20 min.

GRATIN

INGREDIENTEN

- Aardappelen (zoveel u nodig heeft), - room, - Melk, - Look

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gratin

Ovenschotel van gegratineerde vis en krieltjes.

INGREDIENTEN

100 g gerookte zalmblokjes, 200 ml geslagen room (23% vet), 2 bosuitjes, in ringetjes, 500 g pangasiusfilet, 450 g kleine krieltjes, 2 el peterselie, fijngesneden, 50 g geraspte belegen kaas,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gratin

INGREDIENTEN

1/2 room, 1/2 melk, look, pezo, schijfjes pataten, gemalen kaas

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gratin van aubergine, courgette, tomaat en aardappel

Gratin van schijfjes aubergine, courgette, aardappel en tomaat. Overgoten met room gemengd met roomkaas, knoflook en basilicum. Afgedekt met schijfjes tomaat met geraspte oude kaas.

INGREDIENTEN

1 aubergine (dunne), 1 courgette (dikke), 3 tomaten, 250 g aardappelen, 200 ml kookroom, 50 g zachte roomkaas, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels vers gehakte basilicum, 70 g geraspte oude kaas, zwarte peper en zout, 1 eetl olijfolie, 7 klontjes boter,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gratin dauphinoise

Het ultieme recept voor aardappelgratin

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, , 2 dl room, , 2 dl creme fraiche, , verse thijm, , 1 teen knoflook, , 2 eieren, , 100-150 gram geraspte kaas, , zout, , peper

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gratin pommes-poires

In dunne plakjes geschaafde appel en peer met een héél klein beetje deeg. Goed voor een heerlijk nagerecht, anders dan anders. Koel serveren. Ideaal als je bezoek krijgt want het is prima de dag van te voren te maken en smaakt dan zelfs beter! eigen foto

INGREDIENTEN

2 appels (geen goudreinetten), 2 peren (niet al te rijp), 1 ei, op kamertemperatuur, 50 ml melk, 35 g bloem, 25 g vanillesuiker, 10 g gesmolten boter, 7 g bakpoeder, klein snufje zout, beetje boter en bloem voor de schaal

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste gratin recepten

aardappel gratin

De lekkerste aardappel gratin

INGREDIENTEN

1,5 kilo aardappelen., 1 bos peterselie., 1 bos bieslook., 10 teentjes knoflook., 1 liter koksroom, 2 zakjes gerapste kaas., 2 grote witte uien.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gratin met pastinaak en spinazie

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en wordt de laatste tijd opnieuw verbouwd. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 a 4 dagen en liefst in een geperforeerde, plastic zak.

INGREDIENTEN

2 grote pastinaken500 gr. bladspinazie1 middelgrote ui1 teentje knoflook, olijfoliepeper1 1/4 dl. slagroom(eventueel) 2 eetl. mascarpone1 ei100 gr. versgemalen emmenthaler

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

*Gratin van Rijst/Broccoli/Kaas*

Makkelijke en gezonde ovenschotel!!!

INGREDIENTEN

*400gr.Rijst(basmati of pandan is het lekkerst)*400 gr.Broccoliroosjes.*250gr.geraspte kaas naar keuze* 5 Sjalotten(of 2 uien,liefst rode)*4 Grote eieren.* 2 dl Melk/Room.*3 Knoflookteentjes.*Peper,*zout en *nootmuskaat.*Peterselie of persillade.

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Aardappel gratin uit de oven.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 200 g gemalen kaas, 250 ml melk, 250 ml slagroom, boter, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, nootmuskaat (1 stuk of 1/2 theelepel), peper, zout, 600 g aardappelen (vastkokend)

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappel Truffel Gratin

Bijgerecht voor 12 personen (grote muffinvormpjes) Voorgerecht voor 24 personen (kleine muffinvormpjes)

INGREDIENTEN

1 kg Aardappelen - Vastkokend, 125 ml Slagroom, 125 ml Melk, 1 eetlepel Olie - Truffelolie, 2 Eidooiers, 100 gram geraspte kaas - belegen, 100 gram Paddestoelen - Shii-tskes,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mexiaanse gratin

Pittige ovenschotel met mais

INGREDIENTEN

Blonduelle mais, 4 grote vleestomaten, 500 gr gehakt, 100 salami, 1 ui, 1 teentje look, oregano, geraspte kaas, paneermeel, cayennepeper.

  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Spitskool gratin

Lekkere kool!

INGREDIENTEN

150 g bakbacon in reepjes; 1 el olijfolie; 1 doosje kastanjechampignons, in vieren; 600 g gesneden spitskool; 125 ml slagroom; 200 g geraspte parmezaanse kaas; zout; peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witlof-zalm gratin

HEERLIJK!!!

INGREDIENTEN

700 à 800 g witlof (4 à 6 stuks), 175 g gerookte zalm (dunne plakjes), beetje boter voor de schaal(tjes), 20 g boter, 20 g bloem, 2 dl melk, 30 g geraspte kaas (emmenthaler of jonge goudse), 1 kleine eetlepel verse dille, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uiensoep met gratin

Een Franse klassieker: uiensoep. Mét gratin nóg lekkerder!

INGREDIENTEN

3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2 bouillonblokjes, evt. 2 tl Worcestershiresaus, evt. 2 el sherry, medium dry, 8 plakjes stokbrood, 1 el grove mosterd, 125 gr geraspte kaas, bij voorkeur Gruyère, versgemalen zwarte peper en zout naar smaak, peterselie ter garnering, , extra: oven met grillstand voor de gratin

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met prei, gehakt, mosterd en kaas (gratin)

Ik ken bijna niemand meer die zo gekookte prei op tafel zet met wat room en kaas er door. Prei is eigenlijk een hartstikke lekkere, voedzame en goedkope wintergroente. We gebruiken prei nu veelal in de soep, in andere ovenschotels en als onderdeel of in de nasi/bami. Hier een heel lekker gegratineerd schoteltje met het hoofdbestanddeel prei! Probeer het zelf eens en proef hoe Hollands en verrassend het is!

INGREDIENTEN

5 dikke prei stengels, 1 pond mager rundergehakt, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook (fijn), 2 dikke plakken schouderham, 5 eetlepels grove mosterd (Groningse), 50 gram roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit de molen`, 1 t paprikapoeder mild, 1 t nootmuskaat, 200 gram geraspte oude kaas

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Spruitjes Gratin

Heerlijke ovenschotel

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook gehalveerd, 50 gr. boter of margarine, 300 gram kleine spruitjes, 375 gr. aardappelen geschild in dunne plakjes, zout, peper, 1 ei, 1 dl melk, 1 1/2 dl slagroom, 1/4 theel. nootmuskaat, 40 gr. geraspte belegen kaas, 1 eetl. olijfolie, 1 ui in dunne ringen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazie - Gratin

Dit is een ovenschotel die je makkelijk van te voren kunt maken!

INGREDIENTEN

450 g diepvries bladspinazie, ontdooid., 500 g macaroni., 2 eetlepels boter of magarine., 2 preistronken in ringen., 125 ml creme fraiche., 200 g gerookte zalmsnippers., 50 g belegen geraspte kaas., 2 eetlepels paneermeel., zout., (versgemalen zwarte) peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gratin dauphinois

De originele aardappelgratin, gemaakt van aardappelen en slagroom. Kcal p.p. circa 510

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, geschild, in plakjes van 2 mm; 1 teentje knoflook, gehalveerd; 50 g boter; zout; peper; 4-7 dl slagroom

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

gratin dauphinois

Overheerlijk vijfsterren bijgerecht!!

INGREDIENTEN

450 gr. voorgekookte aardappelplakjes, 3 knoflookteentjes, 1/8 l. slagroom, 100 gr. belegen gemalen kaas, zout, versgemalen peper.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

pastinaak met aardappel gratin

Heerlijk vegetarisch ovengerecht met pittige pecorinokaas en noten....

INGREDIENTEN

- aardappelen voor 2 personen, - 2 grote pastinaken, - 200 gram grof gehakte walnoten, - 150 gram pittige pecorino kaas, - 1 ei, - bekertje creme fraiche, - Peper en zout, - Beetje bieslook,

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Biologisch
  •  30-60 min.

aubergine au gratin

Nog nooit aubergines klaargemaakt? Proberen!

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, olie om ze te bakken, 2 eieren, klein bekertje slagroom, 1/2 theel. zout, zout voor bestrooien van de plakken aubergine, versgemalen peper, 1 kopje (zelfgemaakte) kruidige tomatensaus, 1/2 kopje geraspte kaas, 1/2 kopje broodkruimels, beetje bloem en wat peterselie.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Sperziebonen Gratin

Een romige ovenschotel

INGREDIENTEN

400 gram aardappelen (in plakjes gesneden), 400 gram sperziebonen, 1 el boter of margarine, 1 teentje knoflook, 1 el azijn, zout, vers gemalen peper, 1 ei, 2 dl Room Culinair, 10 zwarte olijven, 150 g gratin-kaas (zakje) en een paar takjes verse rozemarijn.

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-1998
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gratin Dauphinois

De authentieke gratin dauphinois (aardappel gratin) wordt bereid met aardappelen en slagroom

INGREDIENTEN

1 kg. geschilde aardappelen, 1 teentje knoflook, zout, peper, 5 dl. slagroom, 30 gr. boter,

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aardappel grat√ģn

Een makkelijk recept om een heerlijke aardappel variatie in de typische "groente, vlees en aardappel maaltijd" op tafel te zetten.

INGREDIENTEN

Aardappelen, , voor de massa:, 500 ml kookroom, 5 eieren, 1 el tijm/oregano, 2 el geraspte kaas (jong, oud, parmazaan, wat er maar in huis is), 1 el groentebouillon kruiden, 1 el bourgondische kruidenmix, peper en zout

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Aardappel-MonChou gratin

INGREDIENTEN

1 pakje MonChou: Pan & Oven, 300 g geschilde aardappelen in schijfjes, 1 kleine courgette, 100 g chorizo in plakjes,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Gratin dauphinois

Aardappelgerecht,zeer lekker komt regelmatig op ons menu

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 4 teentjes knoflook, 1 ei, 250 ml room, geraspte kaas, olijfolie, peper en zout,

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gratin Dauphinois

Dit is de snelle versie van het klassieke aardappelgerecht

INGREDIENTEN

450 gram voorgekookte aardappelplakjes, 1 knoflookteentje, 1/8 l. slagroom, 50 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout, versgemalen peper

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin van zomerfruit

INGREDIENTEN

50 gr frambozen, 50 gr aardbeien, 50 gr bramen, 50 gr aalbessen, 50 gr bosbessen, 2 eieren, 40 gr suiker, 80 gr slagroom, 1 stokje vanille

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Mango-ananas gratin

Een heerlijk dessert uit de Mexicaanse keuken. Voor het grootste deel vantevoren te bereiden, de finishing touch komt vlak voor het opdienen. Mango's schoonmaken lastig? Zie het artikel op mijn pagina voor een kleine handleiding.

INGREDIENTEN

2 mango's, 4 schijven ananas (blik), 1/2 dl rum, 25 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 tl gemberpoeder, 125 gram donkere basterdsuiker, 1/2 dl kookroom, 1 tl geraspte citroenschil, 250 ml zure room,

  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Gratin Van Bietjes.

Gegratineerde bietjes.

INGREDIENTEN

6 bieten,gekookt en geschild., 85 gr goede cheddar en gemengd met, 55 gr parmesaanze kaas., room, zout en vers gemalen peper., broodkruim., boter.

  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Peach gratin

INGREDIENTEN

6 perziken, 3 eieren, 50 cl cr√®me fra√ģche, 1 theelepel koffie-vanille-extract, 150 gr bruine suiker, 10 gr roomboter

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2011
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Gratin Dauphinios

INGREDIENTEN

1 kg (vrij) vastkokende aardappelen, 1 teentje knoflook, zout peper, 100 g geraspte belegen kaas, 60 g boter of margarine, 2 dl melk, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois.

De echte Franse. Zo horen ze. De originele aardappelgratin wordt gemaakt van aardappelen en slagroom.

INGREDIENTEN

Bijgerecht voor 6 personen., , 1 kg aardappelen, geschild in plakjes van 2 mm, 1 teentje knoflook, gehalveerd, 50 gram boter, zout, peper, 4-7 dl slagroom.,

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Snelle Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

450 gram voorgekookte aardappelplakjes (Cela Vita), 1 knoflookteentje, 1/8 liter slagroom, 50 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout, peper

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappel gratin

Heerlijke aardappelgratin

INGREDIENTEN

1 kg. Vastkokende aardappels, 1 teentje knoflook, 150 ml volle melk, 125 ml slagroom, Nootmuskaat, 50 gr gruyere kaas, 2 eieren

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste gratin recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top