- Eigen recept
Groene salade met granaatappel en pecannoten
Heerlijk gezond bijgerecht
* 100 g pecannoten, in stukken gebroken * 1 el balsamicoazijn * 2 el olijfolie * zout en peper, naar smaak * 250 g slabladeren met pepersmaak zoals rucola of waterkers * 1 granaatappel
Leg de stukken pecannoot op een bakplaat en schuif die circa 12 min in een op 180 graden celcius voorverwarmde oven of tot de noten lichtbruin en geurig zijn. Neem ze uit de oven en leg ze op een bord om te voorkomen dat ze verbranden.
Meng in een grote slakom de balsamicoazijn met de olijfolie en wat zout en peper tot een vinaigrette. Leg de sla op de dressing, maar meng hem nog niet. Halveer de granaatappel alsof het een grapefruit is, en buig de schil om zodat de pitten eruit vallen. Doe de pitten met de pecannoten in de slakom. Meng de salade en serveer hem onmiddellijk.
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2009Bijgerecht10-20 min.
Komkommersalade met Granaatappel
Bereiding 25 min. Marineertijd 1 uur. P.P. 40 kcal.
1 grote granaatappel , 1 komkommer , 1 rode of witte ui , half bosje munt (bij voorkeur nanamunt), 3 el citroensap , zout en peper uit de molen ,
- Multi-cultureel
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2005Multi-cultureel60-120 min.
- Eigen recept
Salade Geitenkaas, granaatappel en pistachenootjes
Ik had nog nooit iets klaargemaakt met granaatappel. Omdat je het vaak tegenkomt als superfood, heb ik een beetje op internet gekeken wat je er zoal met kunt doen, en daar is deze overheerlijke salade uitgerold. Dus het is een beetje van mezelf en een beetje van heel veel andere (hobby)koks.
Rucolasla, zachte geitenkaas, granaatappel, pistachenootjes, peterselie, olijfolie, citroen, dijonmosterd, zout, peper
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2016Slanke keuken20-30 min.
salade met selder en granaatappel
1 selderijknol, 1 struik bleekselderij, peterselie (bladpeterselie liefst), 1 granaatappel, pezo, dressing : 2 el citroensap, 5 el olijfolie, pezo, garnituur: geitenkaas
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-02-2002Engels0-10 min.
Arabische salade met granaatappel
1 krop sla, verse kruiden (bijv. dille, munt kervel dragon peterselie) naar keuze, verse munt, bieslook, 1 komkommer, 1 kleine venkel, 1 friszure appel, pitjes van 1 granaat appel, , voor de dressing:, granaatappelsap, of goede zoetzure azijn voor dressing (bijvoorbeeld vlierbloesem), olijfolie
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-2012Arabisch10-20 min.
Salade met avocado gerookte kip,munt en granaatappel
Een exclusieve en heerlijke salade
11/2 el.vers sinaasappelsap,1/2 el. vers limoensap of witte balsamico-azijn. 4 el olie, 1 tl. groene dijonmosterd, zeezout, groene peper uit de molen, 1 granaatappel, 1 avocado, 1 el. citroensap, 1 klein kropje radicchio, 200 gr. gerookte kipfilet,4 takjes munt takjes
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-11-2005Internationaal Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Salade met gerookte eendenborst, avocado en granaatappel
Een heerlijke lichte salade die niet misstaat als voorgerecht bij een (kerst)diner. TIP: Een makkelijk en doeltreffende manier om de granaatappel van zijn pitjes te ontdoen is als volgt; snij de granaatappel doormidden en klop met een houten lepel op de bolle kant. Op deze manier vallen de pitjes en heel gemakkelijk uit.
- 1 zakje gemengde sla (+/- 100 gram), - 200 gram gerookte eendenborst, - 2 avocado's, - 1 granaatappel, - handvol geroosterde pijnboompitten, , Voor de dressing:, - 2 el frambozen Edik of frambozen azijn, - 4 el goede olijfolie, - 2 tl honing mosterd, - zwarte peper en zeezout,
- Wereld Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-12-2015Wereld Voorgerecht0-10 min.
Frisse kikkererwtensalade met granaatappel
Laat je betoveren door de veelzijdigheid van deze salade en geniet van al die pure smaken: knapperig, fris en smeuïg tegelijk!
1 blik Bonduelle Kikkererwten (425 ml), 1 granaatappel, ½ limoen, 10 muntblaadjes, in dunne reepjes, 200 g roomkaas, bv. ricotta, Milde olijfolie, Peper en zout
- Wereld Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-05-2012Wereld Bijgerecht0-10 min.
Salade van Selderij, Knolselderij, Peterselie, Granaatappel
Een hele pure salade.
1 selderijknol , 1 struik bleekselderij , Wat bladpeterselie , Handje granaatappelzaadjes (alleen de rode!) , Peper en zout uit de molen , Olijfolie , Wat verkruimelde geitenkaas , Ingredienten Citroensapdressing: , 2 el citroensap , 5 el olijfolie , zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-06-2003Vegetarisch10-20 min.
Tomatensalade met granaatappel en zwarte knoflook
Met deze warme tijden is het natuurlijk lekker om te BBQ maar daar hoort natuurlijk ook een frisse salad ebij
Ingrediënten:, , 350 g tomaten (liefst verschillende soorten), 50 g granaatappel, 2 teentjes zwarte knoflook, 1 el fijngehakte sjalot, 5 takjes verse koriander, 2 el citroensap, 3 el olijfolie, Zout & peper,
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2019Nederlands Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Bulghursalade met granaatappel & geroosterde pompoen
Hoewel granaatappels inmiddels het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn granaatappels eigenlijk wel echt seizoensvruchten. In Turkije, Griekenland en Italië hangen granaatappelbomen in december bomvol met de glanzende ronde vruchten â€" het lijken wel kerstballen. Bekende foodies als Nigella Lawson, Jamie Oliveren Yotam Ottolenghi pimpen hun gerecht maar al te graag op met deze fris-zure pitjes. Een handvol granaatappelpitjes uitgestrooid over een salade, een stukje gegrilde kip of een dun gesneden eendenborst heeft meteen iets feestelijks.
, -300 gram (volkoren) bulghur, -Citroensap, -Olijfolie, -1 kleine flespompoen, -Milde olijfolie, -1 bakje granaatappelpitjes (of 1 granaatappel), -1 bosje lente-ui, -1 bos platte peterselie, -75 gram pistachenootjes, Â
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2014Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
Salade van Avocado, Gerookte Kip, Munt en Granaatappel
Voorgerecht Kerstmenu Spicy & Spectaculair, P.P. 300 kcal.
200 g gerookte kip , 1 klein kropje radicchiosla , 1 avocado , 1 granaatappel , 4 takjes munt , 4 el arachide olie , anderhalf el verse sinaasappelsap , 1 el citroensap , half el verse limoensap , 1 tl groene dijonmosterd , zeezout, groene peper uit de molen
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-11-200110-20 min.
COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET KIP EN GRANAATAPPEL
Recept van Cotton & Cream, lekker en super simpel! http://cottonandcream.nl/couscous-van-bloemkool-met-kip-en-granaatappel/ Â
Benodigdheden (voor 2 personen):, , 350 gram bloemkool, 150-200 gram gerookte kip, Handje granaatappelpitjes, 1/3 komkommer, 1 lente uitje, Verse koriander, Walnoten, Sap van 1/2 citroen, 1 teentje knoflook, (kokos)olie
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-09-2017Slanke keuken10-20 min.
Rundvlees, bieten, granaatappel, &; sinaasappelschil spinazie salade
Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht.
50 gr spinazie, 1/2 bietje, in dunne plakjes, handje granaatappelpitten, 100 gr runderrollade, in stukjes, paar reepjes sinaasappelschil, handje walnoten, gehakt, beetje tijm, , DRESSING, 2 el extra vergine olijfolie, 2 tl sinaasappelsap, snufje zout en peper
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2018Nederlands0-10 min.
Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
Makkelijk en lekker als hoofdgerecht of als lunch
2 gekonfijte eendenbouten, 1 middelgrote sjalot, 1/2 bosje platte peterselie, 100 g veldsla, 1 eetlepel vierge sesamolie, 1 eetlepel olijfolie, 2 koffielepels rodewijnazijn, 2 eetlepels confituur bosvruchten (Delhaize), 1 granaatappel, peper
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-05-2019Frans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
geniale lamsboutsalade met granaatappel en verse munt
Dit recept lijkt enorm veel werk, maar de oven doet het werk voor jou en jij kan heerljk genieten en je mooi maken voor je diner met vrienden
2 kilo lamsbout (Mag ook zonder bot), 1 ui in stukken, 1 winterwortel in stukken, 6 tenen knoflook, 5 dl water, , ter afwerking van de salade, 1 granaatappel, verse muntblaadjes
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-11-2008Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
salade
Heerlijke salade waar al mijn gasten het recept van vragen als zij hier hebben gegeten... er zit een apart smaakje aan waar iedereen nieuwsgierig naar is...Â
Div verse ingrediënten als komkommer, tomaat, pastinaak, radijs, appel,watermeloen, lente ui, paprika groen, rood en geel en alles wat je lekker vindt., blikje mais, granaatappel pitjes, feta, voor de dressing:, olie, azijn, mosterd, venkelzaad (heel), chilipeper, zeezout, ,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-09-2017Nederlands Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Salade Granat
Salade met kippenlever
Veldsla/rucola, kippenlever, granaatappel.
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-20110-10 min.
granaatappel/komkommer salade
Lekkere salade vooral bij lamsvlees of lamsgehaktballetjes etc. maar ook bij kip of bbq. Vooral de kleurcombinatie is zo prachtig. iets om vrolijk van te worden. Dit recept stond ooit in de volkskrant door Annelene van Eijndhoven
1 granaatappel, 1 komkommer, 1 witte of rode ui (ik neem altijd een rode voor de kleur en de smaak), 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olie, 3 takjes munt (of meer naar smaak)
- Arabisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2008Arabisch Bijgerecht20-30 min.
Salade Van Zeeduivel
* 600 gr gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gr pijnboompitten * circa 200 gr veldsla,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2000Voorgerecht30-60 min.
Gegrilde kalkoen met salade en pastinaakfrietjes
Heel lekker van smaak pastinaak en aardappel oven frietjes, gegrilde kalkoen en een verrassende gemengde sla met een dressing van o.a. granaatappel.
1 Rode ui, 1 Granaatappel, 3 Pastinaak, 360 g Vastkokende aardappel, 1 Knoflook (teen), 250 g Kalkoenfilet, 150 g Cherrytomaten, 80 g Mesclun (gemengde sla), 3 e Olijfolie, 3 t Gedroogde rozemarijn, 1 e Witte balsamicoazijn, 2 e Sinaasappelsap, Peper & zout
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-02-2013Multi-cultureel30-60 min.
Salade van zeeduivel met mango.
Een frisse salade,recept voor 12 personen.
600 gr gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gr pijnboompitten * circa 200 gr veldsla
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-200230-60 min.
salade van venkel/granaatappel/sinaasappel/radijs
Lekker frisse salade
1 grote venkelknol (in plakjes, stengel ook), 2 sinaasappels in mooie plakken snijden, bos radijs (in plakjes), flink wat muntblaadjes, pitjes van 1 granaatappel, , Dressing:, 3 el olijf olie, 2 el citroensap, 2 el sinaasappelsap, 1 el oranjebloesemwater, 1 theelepel poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, wat gehakte muntblaadjes
- Marokkaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-02-2008Marokkaans0-10 min.
Bulgur salade
Een verfrissende smaak krijgt men door er ook nog lekkere zure granaatappelpitten door heen te mengen.
200 gr fijne bulgur, 125 kokend water, 50 ml olijfolie, sap van 1 citroen, 2 kleine tomaten, 1 klein stronkje roma salade, Zout, 1 rode puntpaprika, 1 groene puntpaprika, 1 rode ui, 2 lente-uitjes, 1/2 bosje blad peterselie, granaatappelsiroop, rode chilivlokken
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2013Turks30-60 min.
Mexicaanse rode salade
Heerlijke zoetpittige salade, lekker tijdens een Mexicaans diner of als bijgerecht op een bbq
1 krop rode sla (kan ook prima met een groene slasoort natuurlijk, maar voor de kleur is rood mooier), 2 rode uien, 1 chili peper, , 1 granaatappel, 2 avocado`s, 3 sinaasappels, 1 grapefruit, 1 bos dille, , Dressing:, 1 limoen, 1 citroen, 1,5 eetlepel mosterd, Flinke scheut olie
- Mexicaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-03-2011Mexicaans10-20 min.
Salade met zeeduivel en mango
600 gram gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gram pijnboompitten * circa 200 gram veldsla.
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-2004Belgisch Voorgerecht30-60 min.
****CARPACCIO MET SALADE VAN WITLOF,RUCOLA EN GRANAATAPPELPITJES****
MEER KERSTDINNER~~
=1/2 Granaatappel., =4 plakjes Carpaccio met Pijnboompitten, Kaas en, Balsamico-Azijn (a 100 gram,pure ambacht), =Sap en rasp van halve Sinaasappel, °1 fijn struikje Witlof, °20 gram Rucola.
- Europees Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-12-2015Europees Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Zuurkool salade
Een heerlijk frisse salade die bij een zuurkool ovenschotel kan maar ik doe dit ook heel graag op brood.
1 pak wijn zuurkool (let erop dat het fijn gesneden is), gedroogde cranberry`s, een jazz appel, granaatappel (doosje schoongemaakt bij de fruitafdeling), , frambozenazijn, acacia honing
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-11-2013Nederlands10-20 min.
SALADE VAN ZEEDUIVEL MET MANGO
600 gr gefileerde zeeduivel zout versgemalen peper 2 eetlepels limoen- of citroensap 5 eetlepels olijfolie 1 grote rijpe mango 1 granaatappel 50 gr pijnboompitten circa 200 gr veldsla, , , , , , , , , , , ,
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2004Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Exotische Salade
Creools gerecht
1 meloen, 1 carambolvrucht, 2 sinaasappels, 1 niet te rijpe avocado, 1 granaatappel, likeur naar keuze, of frambozencoulis, , , , , ,
- Multi-cultureel Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-07-2000Multi-cultureel Nagerecht10-20 min.
Salade met zeeduivel en mango
* 600 gr gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gr pijnboompitten * circa 200 gr veldsla,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Salade van zeeduivel met mango.
* 600 gr gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gr pijnboompitten * circa 200 gr veldsla.
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-01-2003Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Salade met zeeduivel en mango
600 g gefileerde zeeduivel (viswinkel)-, zout en versgemalen peper-, 2 eetl. citroensap of limoensap-, 5 eetl. olijfolie-, 1 grote rijpe mango-, 1 granaatappel-, 50 g pijnboompitten-, circa 200 g veldsla-,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2004Nederlands30-60 min.
Salade van zeeduivel met mango
* 600 gr gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gr pijnboompitten * circa 200 gr veldsla,
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-08-2002Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Salade van zeeduivel met mango
600 gram gefileerde zeeduivel * zout * versgemalen peper * 2 eetlepels limoen- of citroensap * 5 eetlepels olijfolie * 1 grote rijpe mango * 1 granaatappel * 50 gr pijnboompitten * circa 200 gram veldsla.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-01-2003Nederlands20-30 min.
Salade met zeeduivel en mango
600 g gefileerde zeeduivel (viswinkel), -zout en versgemalen peper, -2 eetl. citroensap of limoensap, -5 eetl. olijfolie, -1 grote rijpe mango, -1 granaatappel, -50 g pijnboompitten, -circa 200 g veldsla,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2002Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Salade met duivenborstfilet en vanille-granaatappel dressing
Voor de salade en duivenborstfilets: 4duivenborstfilets (houtduif), 1 stevige zoetzure appel (bv Granny Smith), 200 g knolselderij, 1kropje fijne frisee sla, 1/2 teentje knoflook, 1sjalot, 5g verse bieslook, 1dl slagroom, ongezoet olijfolie of (vloeibare bakboter), Peper en zout, Voor de vanille-granaatappeldressing:, sap van 1 citroen (uitgeperst), 2 a 3 eetlepels honing, 1dl olijfolie, 1vanille stokje, 1/2 granaatappel
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-12-201230-60 min.
Salade met rivierkreeftjes, appel en knolselderij
½ kleine knolselderij, geschild, in dunne plakken, 3 granny smiths, geschild, in parten, klokhuis verwijderd, 4 lente-uitjes, in ringen, 6 el olijfolie, sap van 1 citroen, 8 plakjes parmaham, 2 handjes rucola, blaadjes van 6 takjes basilicum, grof gehakt, 400 g rivierkreeftjes zonder schaal, zout, versgemalen peper, , eventueel: pitten van ½ granaatappel, ,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-01-2010Voorgerecht10-20 min.
Bonte salade met volkoren penne
425 kcal per portie
? 1 kleine krop Romeinse sla of kropsla, ? 2 worteltjes, ? 1 kleine, gele paprika, ? 1 mini komkommer, ? 2 bosuitjes, ? 1 peer, ? 1 citroen, ? zout, ? witte peper, ? 3 eetlepels zonnebloemolie, ? 300 gr volkoren penne, ? 1 theelepel komijnzaad, ? 1 teentje knoflook, ? 150 ml yoghurt, ? 1 granaatappel,
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-02-200430-60 min.
Salade van Chinese kool en spinazie
450 gram Chinese kool, dun gesneden, 100 gram spinazie, gewassen, gedroogd en fijngehakt, 1 granaatappel, Voor de dressing, 100 milliliter olie, 2 eetlepels citroensap, 1 theelepel maanzaad, 1 theelepel appelazijn, 1 theelepel honing
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-06-2001Internationaal0-10 min.
- Eigen recept
Salade met wilde Alaskaanse rode zalm uit blik
Goed gevulde salade met Alaska zalm.
- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm, - 1 broccoli, in kleine roosjes, - 2 grote wortels, - 2 sinaasappels, - 1 granaatappel, - 2 eetlepels walnoot- of geroosterde sesamolie, - Zout en peper, - 50 gram mix van zaden en noten, licht geroosterd
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-03-2015Internationaal10-20 min.