- Eigen recept
Granaatappel smoothie
Exotische smoothie
2 dl granaatappel kernen 100 g aardbeien 100 g banaan
- Lepel de granaatappel kernen uit de schil - Pel de banaan - Voeg alles samen in de blender
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-06-2015Slanke keuken10-20 min.
- Eigen recept
Eendenborstsalade met granaatappel
200 gr gerookte eendeborst, 1 zakje rucolasla, 1 granaatappel, 2 el witte balsamico, 2 el olijfolie, 1 tl honing, 1,5 tl gedroogde dragon, Ciabattabrood
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2010Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
granaatappel dressing
Dit was een experiment en erg lekker!
1 granaatappel, 1 limoen, 1 el frambozenjam, 3 el hazelnoot olie, 1 el frambozenazijn, 1 el honing, zeezout naar smaak,
- Geplaatst op22-08-2014
- Eigen recept
Granaatappel dressing
Had al een tijdje granaatappel liggen. Ja, wat doe je daar mee. Dit is het geworden.
1 granaatappel, 1 limoen of citroen, 1 el frambozenjam, 3 el goede olijfolie, zeezout naar smaak, halve el frambozen of balsamicoazijn.
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-20130-10 min.
Watermeloensmoothie met granaatappel
Een heerlijke combinatie, en lekker gezond.Zo kom je snel aan je 2 stuks fruit per dag.
400 ml water, 1 appel (granny Smith), 1 granaatappel, 1/2 watermeloen, ijsblokjes, , , , € Handje ijsklontjes
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-07-2016Nederlands0-10 min.
Komkommersalade met Granaatappel
Bereiding 25 min. Marineertijd 1 uur. P.P. 40 kcal.
1 grote granaatappel , 1 komkommer , 1 rode of witte ui , half bosje munt (bij voorkeur nanamunt), 3 el citroensap , zout en peper uit de molen ,
- Multi-cultureel
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2005Multi-cultureel60-120 min.
Kingkrabcocktail met granaatappel.
** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*
* 400 gr kingkrab,uit blik of diepvries., * 1 granaatappel., * 2 eetlepels mayonaise., * 200 gr rucola., * 2 eetlepels vers gehakte korianderblaadjes., * 1 scheutje olijfolie., * Zwarte peper uit de molen & grof zeezout.
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-10-2010Belgisch Voorgerecht10-20 min.
IJs met granaatappel
Een lekker en fris ijsje
3 bolletjes citroenijs * 1/2 granaatappel * scheutje bessensap * 1 kopje slagroom * chocoladevlokken
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-11-20020-10 min.
Reemedaillons met granaatappel
Heerlijk feestelijk wildgerecht met een prima saus en een luxe-aardappelsalade !
-12 reemedaillons van ong. 70 g elk, -6 plakjes dun spek, -100 g sjalotten, fijn gesnipperd, -1 granaatappel, -5 eetlepels olie, -8 eetlepels rode porto, -4 dl wildfond, -3 jeneverbessen, grof geplet, -peper uit de molen en zout, , **Voor de aardappelsalade**:, -1 kg vastkokende aardappelen, -200 g wortelen, in blokjes, -100 g sjalotten, fijn gesnipperd, -7 eetlepels olijfolie, -6 eetlepels balsamico, -3 dl groentebouillon, -30 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt, -2 eetlepels truffelolie, -1 eetlepel gehakte gladde peterselie, -1 verse truffel,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2006Belgisch30-60 min.
Meringueberg met granaatappel
Heel snel a la minute dessert.Door Nigella ook wel "massamoord in een sneeuwstorm" genoemd...
5 dl. slagroom, 8 eenpersoons meringues kopen of zelf maken, 3 granaatappels
- Engels Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-2009Engels Nagerecht10-20 min.
RIJST MET GRANAATAPPEL
Bijgerecht
3 romatomaten, 1/2 l kippenbouillon, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 250 g parboiled rijst, zout, peper, 1 grnaatappel, 1 banaan, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel korianderblaadjes
- Mexicaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-07-2003Mexicaans Bijgerecht30-60 min.
Granaatappel ijscoupe
Een heerlijke ijscoupe
-2 granaatappelen, -8 bollen citroenijs, -2 el kersensiroop, -1/8 l slagroom, -1/2 pakje vanillesuiker, -1 reep pure chocolade
- Belgisch Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-12-2004Belgisch Nagerecht0-10 min.
gevulde avocado met granaatappel
(voorgerecht, 2 personen)
1 avocado, 1 granaatappel, zout, peper., , ,
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-12-2000Voorgerecht0-10 min.
granaatappel cocktail KERST 2006
1 sinaasappel, 1 eetl. limoensap, 3 eetl. olijfolie extra vierge, 1 granaatappel, gehalveerd, 200 gr serranoham, 50 fr (frisee)sla,
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-12-2006Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Groene salade met granaatappel en pecannoten
Heerlijk gezond bijgerecht
* 100 g pecannoten, in stukken gebroken, * 1 el balsamicoazijn, * 2 el olijfolie, * zout en peper, naar smaak, * 250 g slabladeren met pepersmaak zoals rucola of waterkers, * 1 granaatappel,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2009Bijgerecht10-20 min.
Avocado gevuld met granaatappel
Bijzonder voorgerecht, maar snel klaar
1 avocado, 1 granaatappel, zout, peper
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-10-1999Voorgerecht10-20 min.
Couscous, Marokkaanse met granaatappel
2 limoenen, 500 ml kippenbouillon (van tablet), 50 g boter, 3 eetlepels vloeibare honing, 400 g couscous, 3 eetlepels olijfolie, 2 sjalotten, fijngesneden, 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden, 1 zakje verse munt (15 g), fijngesneden, 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden, 1 granaatappel
- Marokkaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2007Marokkaans Bijgerecht30-60 min.
Frisse kikkererwtensalade met granaatappel
Laat je betoveren door de veelzijdigheid van deze salade en geniet van al die pure smaken: knapperig, fris en smeuïg tegelijk!
1 blik Bonduelle Kikkererwten (425 ml), 1 granaatappel, ½ limoen, 10 muntblaadjes, in dunne reepjes, 200 g roomkaas, bv. ricotta, Milde olijfolie, Peper en zout
- Wereld Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-05-2012Wereld Bijgerecht0-10 min.
Eieren met parmaham en granaatappel
Lekker voor de paasbrunch
1 meergranenstokbrood(zelf afbakken), 4 eieren, 1/2 bosje bieslook, 3 eetl. mayonaise, 4 eetl. creme fraiche, 200 gr. veldsla, peper en zout, 1 granaatappel, 2 eetl. boter, ca 250 gr. dun gesneden parmaham,
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-201320-30 min.
Zalm met spek en granaatappel
Vreemde maar lekkere combinatie
1 zalmmoot of zalmhaasje per persoon, dunne spekreepjes om de zalm in te wikkelen, 1/2 granaatappel per persoon
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-07-2002Hoofdgerecht30-60 min.
salade met selder en granaatappel
1 selderijknol, 1 struik bleekselderij, peterselie (bladpeterselie liefst), 1 granaatappel, pezo, dressing : 2 el citroensap, 5 el olijfolie, pezo, garnituur: geitenkaas
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-02-2002Engels0-10 min.
- Eigen recept
Salade Geitenkaas, granaatappel en pistachenootjes
Ik had nog nooit iets klaargemaakt met granaatappel. Omdat je het vaak tegenkomt als superfood, heb ik een beetje op internet gekeken wat je er zoal met kunt doen, en daar is deze overheerlijke salade uitgerold. Dus het is een beetje van mezelf en een beetje van heel veel andere (hobby)koks.
Rucolasla, zachte geitenkaas, granaatappel, pistachenootjes, peterselie, olijfolie, citroen, dijonmosterd, zout, peper
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2016Slanke keuken20-30 min.
- Eigen recept
Bulgursalade met granaatappel en gerookte amandelen

Dit recept heb ik op tv gezien en daarna zelf wat veranderd maar valt goed in de smaak lekker bij een zomerse barbecue omdat het wat zuur is.
200 gr bulgur 1 citroen, 11/2 eetl granaatappelsiroop (bij de Turkse winkel) 1 granaatappel, 3 eetl.olie, 2 tl komijnzaad, 1/2 tl 5 kruidenpoeder, wat kaneel, handje rozijnen, en handje gerookte amandelen., 500 ml kippenbouillon.
- Arabisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-2015Arabisch Bijgerecht30-60 min.
Tomatensalade met granaatappel en zwarte knoflook
Met deze warme tijden is het natuurlijk lekker om te BBQ maar daar hoort natuurlijk ook een frisse salad ebij
Ingrediënten:, , 350 g tomaten (liefst verschillende soorten), 50 g granaatappel, 2 teentjes zwarte knoflook, 1 el fijngehakte sjalot, 5 takjes verse koriander, 2 el citroensap, 3 el olijfolie, Zout & peper,
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2019Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Gemarineerde eendenborstfilet met granaatappel
3 tamme eendenborstfilets - 1 eetlepel hoisinsaus - 2 eetlepels droge sherry - 2 eetlepels sesamolie - 1 courgette - 1 gele paprika - 4 bosuitjes - 3 cm verse gember - 2 teentjes knoflook - 1 grote sinaasappel - 4 eetlepels chilisaus - 1 granaatappel - 6 takjes selderij - 3 eetlepels olie - zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-06-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Bulgur met kikkererwten en granaatappel
600 ml groentenbouillon, 250 gam bulgur, zout en versgem.zwarte peper, 110 gram kikkererwten uit blik, afgegoten en gewassen, 2-3 el olijfolie, 2 rode uien, dun gesneden, 110 gram rozijnen of gedroogde cranberries, 1 el granaatappelsiroop (toko), klein bosje fijngehakte peterselie, klein bosje fijngehakte munt, 110 gram gehakte pistachenoten, 1 granaatappel,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-12-2009Bijgerecht20-30 min.
Gemarineerde eendenborst met granaatappel
* 3 tamme eendenborstfilets * 1 eetlepel hoisinsaus * 2 eetlepels droge sherry * 2 eetlepels sesamolie * 3 eetlepels olie * 1 courgette * 1 gele paprika * 4 bosuitjes * 3 cm verse gember * 2 teentjes knoflook * 1 grote sinaasappel * 4 eetlepels chilisaus * 6 takjes selderij * 1 granaatappel * keukenpapier,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-08-2002Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Ánat'-salade met bietjes, amandel en granaatappel
Een salade met bietjes en granaatappel....2 van mijn favorieten!
1/2 zakje soepgroenten, 4 gekookte bieten (in 8-en gesneden), 1 zakje rucola-melange, 200 gram feta van goede kwaliteit, in blokjes, 1 granaatappel, 100 gram gerookte amandelen, 3-4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, verse munt naar smaak, zout en peper naar smaak
- Wereld
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2019Wereld20-30 min.
- Eigen recept
Bulghursalade met granaatappel & geroosterde pompoen
Hoewel granaatappels inmiddels het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn granaatappels eigenlijk wel echt seizoensvruchten. In Turkije, Griekenland en Italië hangen granaatappelbomen in december bomvol met de glanzende ronde vruchten €" het lijken wel kerstballen. Bekende foodies als Nigella Lawson, Jamie Oliveren Yotam Ottolenghi pimpen hun gerecht maar al te graag op met deze fris-zure pitjes. Een handvol granaatappelpitjes uitgestrooid over een salade, een stukje gegrilde kip of een dun gesneden eendenborst heeft meteen iets feestelijks.
, -300 gram (volkoren) bulghur, -Citroensap, -Olijfolie, -1 kleine flespompoen, -Milde olijfolie, -1 bakje granaatappelpitjes (of 1 granaatappel), -1 bosje lente-ui, -1 bos platte peterselie, -75 gram pistachenootjes,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2014Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
gemarineerde eendeborst met granaatappel
3 tamme eendenborstfilets, 1 eetlepel hoisinsaus, 2 eetlepels droge sherry, 2 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels olie, 1 courgette, 1 gele paprika, 4 bosuitjes, 3 cm verse gember, 2 teentjes knoflook, 1 grote sinaasappel, 4 eetlepels chilisaus, 6 takjes selderij, 1 granaatappel, keukenpapier
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gemarineerde Eendenborst Met Granaatappel
* 3 tamme eendenborstfilets * 1 eetlepel hoisinsaus * 2 eetlepels droge sherry * 2 eetlepels sesamolie * 3 eetlepels olie * 1 courgette * 1 gele paprika * 4 bosuitjes * 3 cm verse gember * 2 teentjes knoflook * 1 grote sinaasappel * 4 eetlepels chilisaus * 6 takjes selderij * 1 granaatappel * keukenpapier
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-1999Hoofdgerecht20-30 min.
Gemarineerde eendenborst met granaatappel
* 3 tamme eendenborstfilets * 1 eetlepel hoisinsaus * 2 eetlepels droge sherry * 2 eetlepels sesamolie *, 3 eetlepels olie * 1 courgette * 1 gele paprika * 4 bosuitjes * 3 cm verse gember * 2 teentjes knoflook *, 1 grote sinaasappel * 4 eetlepels chilisaus * 6 takjes selderij * 1 granaatappel * keukenpapier,
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-10-20010-10 min.
Gemarineerde eendenborst met granaatappel
3 tamme eendenborstfilets * 1 eetlepel hoisinsaus * 2 eetlepels droge sherry * 2 eetlepels sesamolie * 3 eetlepels olie * 1 courgette * 1 gele paprika * 4 bosuitjes * 3 cm verse gember * 2 teentjes knoflook * 1 grote sinaasappel * 4 eetlepels chilisaus * 6 takjes selderij * 1 granaatappel * keukenpapier.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2002Nederlands20-30 min.
Mexicaanse Rijst Met Granaatappel
3 tomaten ontveld en in stukjes, 1/2 l groentebouillon, 1 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook uitgeperst, 3 el olijfolie, 250 g rijst, zout, peper, 1 granaatappel vruchtjes eruitgeschept, 1 banaan in dunne plakjes, 1 el limoensap, 1 el korianderblaadjes., ,
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-03-2000Vegetarisch0-10 min.
- Eigen recept
Witlof met tonijn en granaatappel
Met de recepten van Swinckels leer je hoe je Swinckels bier in gerechten kunt gebruiken. Eet smakelijk!
2 stuks witlofstronken, 2 eetlepels sesamzaad, 1 blikje tonijn op olie, 1 granaat appel, , Dressing:, 2 eetlepels peterselieblaadjes, 300 ml Swinckels, sap van 1 citroen, 2 eetlepels sojasaus, 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel gembersiroop
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-05-201320-30 min.
romige rozenwateryohurt met pistachenoten en granaatappel
420 gram dikke yoghurt, 250 ml slagroom, 1 tl rozenwater, 3 el vloeibare honing, 4 ruime el granaatappelpitjes, 35 gram gepelde pistachenoten, geroosterd, grof gehakt,
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-04-201210-20 min.
- Eigen recept
Sinaasappelsalade met granaatappel en rozenwater
Rozenwater geeft zo′n heerlijke geur en subtiele smaak aan gerechten.. Echt speciaal en te koop bij de toko of bijv. Marokkaanse winkel, voor minder dan een euro per flesje. Lekker bij zware gerechten. Bij lichtere gerechten evt het rozenwater aanmaken met wat goede olijfolie.
, 2 sinaasappels, 1/2 rijpe granaatappel, flinke hand vol gewone kropsla, 3 eetlepels rozenwater, paar takjes munt, peper uit de molen, evt 2 verse vijgen, in partjes,
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-01-20110-10 min.
Tabouleh met granaatappel en geitenkaas
Tabouleh met granaatappel en geitenkaas
Semoule of tabouleh gemiddelde korrel, 1 granaatappel, jonge ajuin, 2 tomaten (kies eens voor de gele variant), 1 gekonfijte citroen, citroensap en wat olijfolie, verse munt, verse oregano, stukje Geitenkaas ( verse kruimelige bv Crottin)
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-08-2012Bijgerecht10-20 min.
Salade met avocado gerookte kip,munt en granaatappel
Een exclusieve en heerlijke salade
11/2 el.vers sinaasappelsap,1/2 el. vers limoensap of witte balsamico-azijn. 4 el olie, 1 tl. groene dijonmosterd, zeezout, groene peper uit de molen, 1 granaatappel, 1 avocado, 1 el. citroensap, 1 klein kropje radicchio, 200 gr. gerookte kipfilet,4 takjes munt takjes
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-11-2005Internationaal Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
wrap met gerookte eendenborst en granaatappel
Heerlijke gezonde magere snack of lunch.
Wraps, gerookte eendenborstfilet (al dan niet in plakjes gesneden gekocht of zelf hele dunne plakjes van snijden), Granaatappel pitjes (zelf uit de vrucht halen of kant en klaar in een pakje), rucola (liefst wilde die heeft meer smaak), Frambozen dressing, geraspte Parmezaanse kaas
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-11-20130-10 min.
- Eigen recept
LAMSCURRY MET SPINAZIE EN GRANAATAPPEL
1 pot Pataks Indiase Curry Rogan Josh 4 eetlepels Pataks sweet mango chutney 1 potje Pataks Raïta Pataks Papadums Basmatirijst 750 gram ontbeende lamsschouder in blokjes van 1x1 cm 4 knoflookteentjes in dunne plakjes 4 lente-uitjes in schuine stukjes van 2 cm 50 gram geraspte kokos 250 gram grof gesneden verse spinazie 1 granaatappel zonnebloemolie Verhit een scheutje zonnebloemolie en bak hierin, onder regelmaytig omscheppen de lamsschouderblokjes aan alle kanten bruin. Voeg de knoflook en lente-uitjes toe en laat alles ca 5 minuten bakken. Giet er de Rogan Joshsaus bij en laat alles 5 minuten pruttelen. Snijd de granaatappel open en haal de pitjes eruit. Roer deze met de spinazie door de saus. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Roer er de kokos door en verwarm alles goed. Serveren met basmatirijst, papadums en Raïta.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-10-2010Indiaas Hoofdgerecht10-20 min.