1. Home
  2. Recepten
  3. Grana Padano

Grana padano recepten (290)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Carpaccio met grana padano

Carpaccio met grana padano en pijnboompitten

INGREDIENTEN

- 1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 dl. olijfolie - 250 gram ossenhaas - 100 gram rucola of waterkers - 125 gram grana padano (kaas) - 2 eetl. pijnboompitten - 2 eetl. kappertjes (potje)

Voorbereiding

Meng het fijngehakte teentje knoflook met de olijfolie. Leg de ossenhaas een paar minuten in de diepvries, vervolgens in heel dunne plakjes snijden. Eventueel tussen plasticfolie leggen en voorzichtig pletten door er met een deegrol op te slaan

Bereidingswijze

Borden met knoflookolie bestrijken en de plakjes ossenhaas op borden schikken. Rooster vervolgens de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Courgette soep grana padano

Dit is puur mijn eigen vers gemaakte courgette soep, voor 1 a 2 personen De bereiding is heel simpel, en overheerlijk. Echter maakt u bij deze soep uw eigen bouillon in plaats van een bouillonblokje. Heeft u nooit Courgette gegeten, dan is dit de beste kennismaking met Courgette.

INGREDIENTEN

1 courgette, 2 Ui, 1 Sjalotje, 2 Teentjes knoflook, 125 ml kookroom, 2 bosuitjes, 5 takjes koriander, 5 takjes dille, 50 gram boter, 1 eetlepel olijfolie, 1 mergpijpje, 1 kippenpoot, 1 winterwortel, 1 prei, 1 paprika, 1 steeltje bleekselderij, 1 venkel, 1 takje peterselie, 1 takje tijm, Grana Padano, zee zout, 5 peperkorrels, 1 liter water

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Lasagna met grana padano

Ik heb dit recept op smulweb gevonden en iets aangepast omdat ik het lekker vind met kaas erboven op.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder, gerookte paprika poeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout., Grana padano kaas (geraspt)

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2018
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Eiercake met groene asperges en grana padano

INGREDIENTEN

700 gr groene asperges * 6 eieren * 2 dl room * 50 gr versgemalen grana padano (lijkt op parmezaanse kaas) * een bosje bieslook, fijngesnipperd * boter * bloem * peper en zout

  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Eiercake met groene asperges en grana padano

INGREDIENTEN

700 g groene asperges, 6 eieren, 2 dl room, 50 g versgemalen grana padano (lijkt op parmezaanse kaas), een bosje bieslook, fijngesnipperd, boter, bloem, peper en zout,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Truffel - Linguine met shiitakes en Grana Padano....

Truffel en Italiaanse kaas is een gouden combi. Met de toevoeging van de shiitake een zalig vegetarisch gerecht dat na 20 minuten bereidingstijd dampend op tafel staat.  Deze kruidige , nootachtige paddenstoel met een krachtige smaak groeit op bomen . Van oorsprong Japans en shii betekent boom waar de paddenstoel vaak op groeit en take  betekent paddenstoel.   

INGREDIENTEN

120 gram spaghetti of linguine, 1 ui gesnipperd, 150 gram shiitakes, 15 gram ongezouten roomboter, 50 gram truffeltapenade, 60 ml room om mee te koken, 10 gram bladpeterselie gesnipperd, 30 gram geraspte Parmezaanze kaas, Grana Padano of Pecorino

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Populaire kaas recepten

Tricolore Pasta di padano di Grana

INGREDIENTEN

Zakje 100 Gram Geraspte Grana Padano kaas, Grote zak tricolore pasta, een of twee blikken campbells tomatensaus, Chilisaus, 1 Afgestreken theelepel zout, 1 Eetlepel Uienpoeder

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2007
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Orzo met tomaat, rode paprika, grana padano en tijmolie

Heerlijk Italiaans recept met orzo! 

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 2 tenen knoflook, 8 tomaten, 2 rode paprika's, 5 takjes tijm, 225 g orzo, 15 g pijnboompitten, 126 g grana padano, 600 ml groentebouillon, 4 el extra vierge olijfolie, 2 el olijfolie, Peper en zout naar smaak,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie.

INGREDIENTEN

600 g roma-trostomaten, 25 g pijnboompitten, 360 g spaghetti integrale, 2 sjalotten, 4 teentjes knoflook, 80 g rucola, 10 blaadjes basilicum, 100 g grana padano, 4 tl oregano, 4 el zwarte balsamicoazijn, 3 el olijfolie, 4 el extra vierge olijfolie, Peper en zout naar smaak,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Savooiekool is een van de oudste koolrassen ter wereld en deze Hollandse seizoensgroente heeft een stevige smaak. Het is belangrijk dat je de savooiekool erg fijn snijd. Zo komt de smaak namelijk het beste tot zijn recht!. Wist je dat de hoeveelheid savooiekool uit dit gerecht net zo veel vitamine C bevat als de aanbeveling voor 1 hele dag?

INGREDIENTEN

25 g pijnboompitten, 1 ½ uien, 3 tenen knoflook, 600 g savooiekool, 3 tomaten, 3 tl oregano, 335 g orzo, 4 el panna cucina (Italiaanse kookroom), 125 g grana padano, 700 ml groentebouillon, 2 el roomboter, Peper en zout naar smaak,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehakt parmentier deluxe met truffelolie en grana padano

Super lekkere Italiaanse parmentier de luxe

INGREDIENTEN

600 g varken-kalf gehakt, 2 eetlepels boter (voor het gratineren), 2 eetlepels olijfolie, enkele druppels truffelolie, 40 g amandelen, 4 uien, 70 g geraspte grana padano, 10 g verse tijm, 400 g aardappelen, 500 g zoete aardappelen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste grana padano recepten

Salade van rucola, peer, grana padano en noten. (insalata di rucola, pere, grana e noci)

Lekkere herfst salade.

INGREDIENTEN

150 gr rucola;, 2 peren;, 100 gr vlikjes grana padano;, 50 gr stukken walnoten;, extra vergine olijfolie naar behoefte;, fijngestampte noten, naar behoefte;, balsamico azijn naar behoefte;, geperst citroensap naar behoefte;, zout naar behoefte.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Macaroni vitaminebom met mozzarella en grana padano uit de oven.

Kijkt kleindochter door de ovenruit... :  " Dat ziet er lekker uit oma ". En als het dan ook nog lekker smaakt is iedereen blij. Ik wilde eens iets anders  met macaroni maken. De groente onderin, daarop de macaroni en dan de kaas. 

INGREDIENTEN

100 gram broccoliroosjes, 1 winterpeen in blokjes, 3 stengels bleekselderij met groen in boogjes, 1 flinke ui gesnipperd, 2 teen knoflook uit de pers, 1 rode paprika in blokjes, 150 gram snijboontjes in stukjes, 1 courgette in blokjes, 2 blik gepelde tomaten, 1 ½ kippenbouillonblokje met minder zout, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde basilicum, 250 gram h.o.h gehakt, 250 gram rundergehakt, 1 zakje geraspte mozzarella, 75 gram geraspte grana padano, peper en zout uit de molen naar smaak, 450 gram macaroni

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Maatjes met grana en gedroogde tomaatjes.

INGREDIENTEN

Stokbrood of houthakkersbrood in sneden,maatjes in repen,gedroogde tomaten(fijngehakt),bladpeterselie(fijngehakt),krullen grana Padano.

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Kruidig gebonden soepje van bleekselderij en doperwten met verse gember en een wafel van grana padano en zongedroogde tomaatjes.&

Een verrassend soepje en de wafel maakt het helemaal af!

INGREDIENTEN

2 stengels bleekselderij;, 1 beker doperwtjes;, 1 stukje prei van 10 cm;, 1 laurierblad;, 1 takje rozemarijn;, wat blaadjes salie;, stukje verse gember;, naar behoefte groentebouillon;, zongedroogde tomaatjes op olie;, 6 eetlepels grana padano, geraspt;, extra vergine olijfolie;, peper, naar behoefte;

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige pasta met kip en champignons

Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op.

INGREDIENTEN

300 gr penne (of pasta naar keuze), 500 gr kipfilet, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 bosje lente ui, 400 gr kastanje champignons, 400 ml slagroom, 2 e tomatenpuree (klein blikje), 2 t kerriepoeder, 2 t paprikapoeder, zoet, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 e vers gesnipperde peterselie, olijfolie, 80 gr geraspte grana padano

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto met cantharellen en kastanje champignons

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst (Arboriorijst), 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook (geperst), 150 gr verse cantharellen, 100 gr kastanje champignons, 600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH), Scheut droge witte wijn, Klont roomboter, Olijfolie, Scheutje kookroom of slagroom, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Vers gesnipperde peterselie, Vers geraspte grana padano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken gnocchi met bospaddenstoelen

Een leuke en lekkere andere manier van gnocchi bereiden dan gewoon koken is bakken in een mengsel van olijfolie met een fijngesnipperde sjalot, knoflook, peper en zeezout. Het resultaat ziet er een beetje uit als gebakken aardappeltjes maar toch smaakt het heel anders. De buitenkant crispy en de binnenkant lekker zacht. Ik heb er een lekkere melange van bospaddenstoelen bij gebakken, wat uitstekend past bij deze tijd van het jaar. De verse salie geeft een heerlijke geur en smaak aan het gerecht.  Strooi er een beetje versgeraspte Parmezaanse kaas overheen en garneer eventueel met een blaadje salie. Mocht je er toch perse iets van vlees bij willen eten dan kan ik hierbij een malse biefstuk aanbevelen.

INGREDIENTEN

500 gram gnocchi, 500 gram gemengde bospaddenstoelen, 6 el olijfolie, 1 flinke sjalot of 2 kleine, 4 t knoflook, peper en zout, enkele blaadjes salie, evt. 1 paddenstoelen bouillon tablet, geraspte Grana Padano (of een andere harde pittige kaassoort)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kruidige kaaskoekjes

Misschien niet de moeder`s mooiste, maar zo vol van smaak, knapperig en bros dat het onmogelijk is om ze te weerstaan. Dit, natuurlijk, als je van oude kaas houdt. Ideaal voor bij de borrel, makkelijk te bereiden en de koekjes kunnen vrij lang bewaard worden in een luchtdichte trommel.

INGREDIENTEN

140 g bloem, 120 g roomboter, 120 g oude kaas, 2 theelepels milde paprikapoeder, 2 theelepels uienpoeder, 1 theelepel gemalen selderijzaadjes, snufje cayennepeper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  •  
  •  0-10 min.

Goddelijke Italiaanse Oven Kip

We hebben met vieren gesmuld van dit recept. Makkelijk te maken en met veel groentjes te combineren.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 90 gram zongedroogde tomaatjes in olie in kleine stukjes, 1 glas droge witte wijn, 30 gr vers geraspte Grana Padano, zwarte peper en zeezout uit de molen naar smaak, 250 gr crème fraîche, 1 tl basilicum, oregano, en tijm ( of 3 tl Italiaanse kruiden), 3 teen knoflook geperst, boter en olie om in te bakken, 1 mespuntje chilipoeder, 1 handje verse basilicum gescheurd

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Frittata

INGREDIENTEN

4eieren, italiaanse wokgroente, eventueel restje gekookte aardappel, grana padano.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Parmezaanse kip schnitzel gebakken in oven

Heerlijk zomerse stukje kipfilet op tafel

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, zout, vers gemaalde zwarte peper, 3 e bloem, 1 kop geroosterd broodkruim of paneermeel, 2/3 kop vers fijn geraspte Parmezaanse kaas (ik gebruik Grana Padano, is een heerlijke harde kaas van melk uit de Po-vlakte genaamd Padano. Dit is een goed plaatsvervanger voor Parmezaanse kaas al mag dit niet Parmezaanse kaas genoemd worden), 1 grote ei geklopt, olijfolie

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gestoofde prei met ham en mosterd

Gewone gestoofde prei heb ik altijd maar saai gevonden en ik ben er dan ook nooit een fan van geweest. Door toevoeging van een paar extra ingredienten is het vele malen lekkerder en kun je er echt een lekkernij van maken. 

INGREDIENTEN

2 preien, 100 gram gekookte (been)ham in reepjes of blokjes, 2 el Italiaanse mosterd met Grana Padano en basilicum (je kunt ook gewone grove mosterd gebruiken maar voeg dan zelf wat Grana Padano en basilicum toe), 200 gr creme fraiche, peper en zout, boter of olijfolie, geraspte Grana Padana en eventueel een beetje basilicum om mee te garneren,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tosti à la Panini di Gério

Als je geen ciabatta of rosetta broodje in huis hebt en je wilt toch op een simpele, snelle wijze de smaak van een Panini, dan is dat mogelijk in de vorm van een Tosti. Deze hybride sandwich heeft de smaak van beide !!

INGREDIENTEN

* 2 sneetjes brood, * 1 ei, * 1 plakje ham, bacon of salami, * Grana Padano kaas, * 1 tomaat, * beetje gemalen zout en peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2012
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Soep op de manier van Pavia. (zuppa alla Pavese)

Pavia is een plaats ten noorden van Genua, waar deze soep vandaan komt. Snel klaar, voedzaam en lekker!

INGREDIENTEN

4 eieren;, 4 sneden stokbrood;, 1 liter groentenbouillon;, 40 gr boter;, 40 gr grana padano.,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Italiaanse mosterdsoep met Pancetta

Ik denk dat iedereen wel eens ooit gewone mosterdsoep heeft gehad. Dit is een leuke variant daarop maar dan met meer Italiaanse ingredienten zoals Grana Padano, basilicum, Pancetta en een lekker Italiaanse witte wijn zoals Soave of Pinot Grigio. Zelfs in de mosterd die ik hiervoor gebruikt heb is Grana Padano en basilicum verwerkt. Serveer er een lekker Ciabatta brood bij en natuurlijk dezelfde wijn die je in de soep gebruikt. Tip: Het is een leuk effect om met een garnering van basilicum, Grana Padano en Pancetta de Italiaanse vlag te maken  (zie foto)

INGREDIENTEN

50 gram boter, 50 gram bloem, 250 gram Pancetta, 1 grote sjalot (of 2 kleine), 1 liter runderbouillon, 3 el grove mosterd met Grana Padano en basilicum (Je kunt ook gewone grove mosterd gebruiken maar voeg dan ook wat Grana Padano en basilicum aan de soep toe), 1 glas witte wijn (Soave of Pinot Grigio), 2 dl kookroom, evt. Peper en zout, , Voor de garnering:, , een gedeelte van de Pancetta, geraspte Grana Padano, verse basilicum,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2014
  • Italiaans
  •  20-30 min.

de allerbeste lasagna !!!!!!!!!! met ricotta en pesto

De allerheerlijkste lasagna aller tijden !!!!!!!!!!!!!!!!!Voor alle smulwebbers die weten wat lekker is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

- 250 gr verse lasagnavellen, - 500 gr ricotta, - 200 gr gezeefde tomaten, - +/- 130 gr basilicumpesto uit een potje (vb: Bertolli pesto), - 80 gr versgeraspte Grana Padano, - olijfolie, - boter, - zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde Italiaanse aardappelpuree

Heerlijke romige, kruidige en kazige Italiaanse aardappelpuree met een mooi laagje door het gratineren. Extra lekker door de buffel mozzarella en de Grana Padano. Makkelijk en lekker, lekker en lekker! Het bedenksel is van mij, mijn vrouw heeft het gemaakt, lekker makkelijk.

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen (kruimige), 5 e Italiaanse olijfolie, 1/8 ltr magere halfvolle melk, 2 e fijngehakte verse peterselie, 2 e fijngehakte verse basilicum, 100 gr geraspte Grana Padano, 100 gr buffel mozzarella, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2014
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Broodje asperges met paprikapesto

INGREDIENTEN

Ciabatta, groene aspergetips, paprikapesto, oude kaas of grana padano

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pastasalade met basilicumolie

Heerlijke salade voor op een zomerse dag. Zelf maak ik de salade voor 4 personen (alle ingredienten halveren, ik gebruik dan wel 1 knoflook en 6 el olijfolie)

INGREDIENTEN

400 gram farfalle (zak 500 gram), 1 teen knoflook, 30 gram basilicum, 6 el olijfolie, 25 gram pijnboompitten, 250 gram cherrytomaatjes, 2 potten gegrilde paprika`s (per pot a 295 gram inhoud), 1 blik artisjokken (400 gram), 20 gram Grana Padano (of kaas, gebruik dan wel 200 gram kaas), 1 zak rucola

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige ovenschotel met allerlei groenten

Dit recept is toevallig ontstaan omdat ik verschillende groenten in (en buiten) de koelkast had die gebruikt moesten worden. Toen is dit recept ontstaan. Het was verrassend lekker en ik zet dit op Smulweb anders vergeet ik misschien wat ik gebruikt heb. Wij hebben het gegeten met een lekker knapperige karbonade maar zonder vlees smaakt het ook heerlijk en je mist het vlees absoluut niet. 

INGREDIENTEN

1 kleine winterpeen, 1 rode paprika, 3 tenen knoflook, 3 Flinke plakken knolselderij, 4 stengels bleekselderij, 2 uien, 1 rood pepertje, Ik had een `Habanero` pepertje, dat was heel heet! (Gebruik anders een gewoon rood pepertje)., 1 kilo aardappelen, 3 Lente-uitjes, Geraspte kaas (bvb Grana Padano of andere pittige kaas), Scheutje Olijfolie, Roomboter, Zout/peper naar smaak., 2 flinke eetlepels Philadelphia light met bieslook., Heb je dat niet, neem je een scheutje kookroom of een scheutje melk(voor de puree) Peterselie voor de garnering.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snelle pasta met kip, tomaatjes, mozzarella en (rode)pesto

De tomaatjes, mozzarella en pesto geven deze pasta een lekker Italiaans en zomers karakter. Snel op tafel als je van je werk thuiskomt maar evengoed toch heel lekker. Ik heb hier rode pesto gebruikt maar je zou ook groene pesto kunnen gebruiken, de smaak is dan natuurlijk wel weer iets anders. Ook kun je de rode pasta die ik heb gebruikt vervangen door andere. Vergeet niet om er wat basilicum blaadjes op te doen en wat Grana Padano overheen te raspen dat maakt het geheel NOG lekkerder

INGREDIENTEN

500 gram (rode) pasta, 500 gram kipfilet, 500 gram kers tomaatjes, 2 bollen mozzarella, 5 el (rode) pesto, 4 tenen knoflook, 1 grote ui, handvol basilicumblaadjes, geraspte Grana Padano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gewokte spinazie met cherrytomaatjes en spekreepjes

Deze lekkere en supergezonde gewokte spinazie past goed in een koolhydraatarm dieet.

INGREDIENTEN

300 gr. Spinazie, 250 gr. Cherrytomaatjes, 1 Teentje knoflook, Handjevol pijnboompitjes, 150/200 gr. Spekreepjes, 2 el. Grana Padano of andere geraspte kaas, Olijfolie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2018
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pesto - Saus van basilicum

Kijk ook eens op mijn webgroep sauzen,dressings,marinades.Voor de lekkerste dingen .

INGREDIENTEN

50 gram basilicumblaadjes, 20 gram pijnboompitten, 1 grote teen knoflook (gehakt), 120 ml olijfolie, 2 eetlepels Pecorino Romano, geraspt, 4 eetlepels Grana Padano of Parmezaanse kaas, geraspt, grof zeezout,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Yacon Carpaccio

Super gezond en super lekker 

INGREDIENTEN

2 knolletjes Yacon, Zakje rucola (75 gram), Pijnboompitjes, Stukje grana padano kaas, Balsamico siroop, Peper en zout

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Aardappelfrittata met Italiaanse kaas en salie

Dit ovengerecht op basis van aardappelblokjes en Italiaanse kaas bewijst dat de Italiaanse keuken best zonder pasta kan.

INGREDIENTEN

5 middelgrote, vastkokende aardappelen, 2 el room, 4 eieren, 2 el olijfolie, peper, zeezout, 1 el fijngesneden salie, 1 el zure room, 2 el grana padano (harde Italiaanse kaas),

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2006
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta kip pesto

Heerlijke pasta, met basic ingrediënten, maar o zo smaakvol.

INGREDIENTEN

200 gr. pasta, 2 el pijnboompitjes, 2 kipfilet, 2 el pesto genovese (groene pesto), 2 el creme fraiche, 6 zongedroogde tomaatjes op olie, 1 grote teen knoflook, Oregano, Basilicum, Tijm, 2 el geraspte Grana Padano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Siciliaanse burgertjes

INGREDIENTEN

Gesnipperde sjalot geroosterde pijnboompitten zongedroogde tomaat geraspte grana padano (pittige kaas) peper en zout tartaar

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Koolhydraat arme: tomaten in kaas uit de oven

INGREDIENTEN

4 eieren, 1 bakje ricotta (verse kaas 250 gr), 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 tl gedroogde rozemarijn, 70 gr Grana Padano (kaas), geraspt, 2 bakjes cherrytomaten, 2 el olijfolie, 1 zak spinazie (300 gr)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

(oranje) Spaghetti met gevulde gehaktballen !

Heerlijke (WK2014) spaghetti die goed vult en een leuk oranje kleurtje heeft door de saus. Gevulde balletjes met mozzarella zijn zalig want die mozzarella smelt in je mond! Tip: het zijn teveel balletjes, maar bewaar ze want het is ook een heerlijk snack balletje bij de buis! Je kan ze ook invriezen. Dit bordje heeft wel bijna alle Italiaanse smaken en niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

500 gr spaghetti, 1 kilo gehakt HOH, Flink paneermeel, Scheutje melk, 2 eieren, 5 teentjes knoflook, geperst, Paprikapoeder, Bosje verse peterselie, gesnipperd, 175 gr buffel mozzarella, 2 pakje Heinz gezeefde tomaten (saus), Flink Italiaanse kruiden, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rigatoni quattro fromaggi

INGREDIENTEN

500 gr penne rigati, 150gr mascarpone, 1OO gr cambozolakaas, 50gr pecorino, 50 gr grana padano, 2 el olijfolie, 1 dl witte wijn, 2dl kippenbouillon, 2 uien, 2 teentjes look, 1/4 bot peterselie, zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste grana padano recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top