Kip tikka masala van ainsley's gourmet express
Een fris-romige kipschotel, die heel makkelijk is te maken. Dit recept heb ik van de site van BBC food voor je vertaald (uiteraard heb ik het eerst zelf gemaakt, het is heerlijk!). Zie voor het adres van deze site mijn links.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kipfilets (enkele), in grote blokjes, 2,5 cm. verse gemberwortel, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 tl. chilipoeder, zout en versgemalen zwarte peper, 2 el. gehakte verse koriander, sap van 1 limoen, 2 el. plantaardige olie, 1 ui, fijngehakt, 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 tl. kurkuma (koenjit, geelwortel), 250 ml. Slagroom, sap van 1/2 citroen, handvol verse korianderblaadjes, ter garnering,Voorbereiding
In een flinke kom de kipstukjes met de gember, knoflook, chilipoeder, zout, peper, koriander, limoensap en 1 el. van de olie mengen en 2 uur laten marineren.
Bereidingswijze
Grill op hoogste stand voorverwarmen (je kunt evt. ook een grillpan op het fornuis gebruiken). Rijg de kipblokjes op sateprikkers en grill ze ong. 12 minuten, regelmatig keren tot ze mooi bruin zijn. Intussen de resterende olie in een grote pan verhitten en de ui en rode peper 5-8 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Voeg de kurkuma toe en laat nog 30 sec. bakken. Roer de slagroom erdoor en kook een paar minuten zachtjes. Haal de kip van de prikkers en roer door de saus. Proef of je nog kruiden toe moet voegen, en voeg wat citroensap naar smaak toe. Garneer met de koriander.