Kerst 2016 deel 1
het duurt niet zolang meer en dan is het weer kerst , dus schieten mijn, en dan voornamamelijk vrouwlijke collega.s iets in de stress , want wat moet er nou weer op tafel en hoe regelen we dat allemaal.en hoe leuk is het dat ze dan aan mij vragen, heb jij geen ideetjes? jazekerwat me opvalt is dat het gourmet wel een keer klaar is , en de rosbief met spruiten is ook zooooo 1960 .1 ding willen ze …
Ingrediënten 4 recipe.people
amuse:, bonbon van fricandeau met kalfs gehakt, , 200 gram kalfs gehakt , 1 eiwit , 1 el picadillo kruiden ( jb ) , 1 el paneermeel, 4 grote maar dunnen plakken fricandeau , 4 lange stengels koriander( zonder blaadjes ) , 2 el kwark ( mager, vol, grieks whatever zolang het maar naturel is ) , 2 tl kerrie poeder, , voor : Prei-broccolisoep met coquilles:, soep is van te voren te maken, coquilles op de dag zelf , maar is 3 minuten werk , 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 350 gram broccoli, in stronkjes verdeeld, 200 gram prei, in ringen gesneden, 150 gram aardappel, in kleine blokjes gesneden, 1 liter groentebouillon, 2 eetlepels vissaus (nuoc mam), zout & versgemalen peper, 12 coquilles, olijf olie / boter ( gezouten ), , hoofd & bij : surf & turf met hartige muffins, dag van te voren:, 200 gram zelfrijzend bakmeel , 250 ml volle melk, 1 tl gehakte bieslook, ongeveer 125 gram broccoli, 2 handjes verse spinazie, 1 ui, gesnipperd, halve theelepel paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 75 gram Gruyère geraspt, , het zoetje van de wortel past perfect bij de kreeft , kleur op je bord! , 2 pakken wortel mix ( ah ) , grof zout, olijf olie , blancheer de wortelen voor 10 minuten , spoel koud af , en droog met keuken papier , leg op bakpapier in je ovenschaal , en meng olie met wat zout , smeer in en grill af , dit kan helaas niet van te voren ., , saus voor eend & kreeft :, eend: , van te voren te maken :4 el wildfond ,3 el bramen jam ,2 el water , , smelt de fond , voeg water toe, dan de jam roer goed serveer over je eendenborst ., kreeft saus ( boter ) : , , 1 zakje slakkenboter kruiden , 4 el boter , gewoon mengen in je keuken machine tot romig,, , 2 pakjes eendenborst gerookt , 2 kreeften gekookt ( of vers , ligt aan je budget ) , , haal de diepvries kreeften uit de verpakking , laat in een schaal ontdooien ( dag van te voren ) giet regelmatig ijswater af , in de koelkast., 2 kreeften gekookt ( of vers , ligt aan je budget ) , , haal de diepvries kreeften uit de verpakking , laat in een schaal ontdoooien ( dag van te voren ) giet regelmatig ijswater af , in de koelkast., , snijdt door met een scherp broodmes , verwijder de groene smurie , smeer in met de boter , en grill tot boter gaat lopen ,, verwarm je grill pan , en grill de eenden borst kort tot lauw , serveer direct , eenden borst links , wortel in het midden , halfe kreeft rechts s, het kan zijn dat ik dingen ben vergeten, comment me dan graag , , ,