Gegrilde kipfilets in gekruide yoghurt
Een recept uit de database van de Gourmet. Had veel enthousiaste reacties.Bekijk de 130 reviews: http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Grilled-Chicken-Breasts-in-Spiced-Yogurt-109736 Snel en apart
Ingrediënten 6 recipe.people
6 dl volle yoghurt, 3 eetlepels olijfolie, 2 1/2 eetlepel citroensap, 1 theelepel zout, 1 eetlepel chilipoeder, 3/4 theelepel komijn, 3/4 theelepel koriander, 3/4theelepel peper, 3/4 theelepel kaneel, 6 kippenfilets, 1 kop klein gesneden muntblaadjes, 2 eetlepels kleingesneden sjalotVoorbereiding
Klop 2,5 dl yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, de kruiden en het zout door elkaar en leg de kipfilet er in. Zorg dat de de filets door de marinade bedekt worden. Laat ze 20 minuten marineren.
Bereidingswijze
Gril de filets gedurende 10 tot 12 minuten. Gooi de marinade weg. Je kunt de filets op de barbecue grillen, maar ook op een grilpan op het vuur. Klop de overgebleven yoghurt met de 1 ? eetlepel citroensap en wat zout door elkaar. Schep de mint en de sjalot met de ? eetlepel olijfolie door elkaar. Als de filets klaar zijn giet je de yoghurtsaus er over heen en bedek je het geheel met het mint/sjalotmengsel . Lekker met couscous.