gourmetten
Een lekker avondje gourmetten met Manuela's Speciale Marinades en Sauzen!
Voor het vlees: Biefstuk: Japanse sojasaus (of indische), 5 kruidenpoeder (toko of supermarkt) Kipfilet: Japanse sojasaus, Orientaalse/Japanse Kruidenmix (supermarkt in strooi potje), licht gekleurde honing Gehakt: Je favoriete gehaktkruiden al den wel of niet uit een zakje, honing en een likje curry saus. Groenten: champignons, paprika, uien. Knoflook Mayonaise Saus: Mayonaise, Ketchup, (Rijst)azijn, Tabasco, Olijfolie, Peper, zout, een beetje suiker in een beetje water opgelost, 2/3 teentjes knoflook, gedroogde of verse peterselie en bieslook. Knoflook Boter: Half pakje roomboter of een half pakje Linera Halfvolle Roomboter. Gedroogde of verse perterselie en bieslook.2/3/4 teenjes knoflook naar smaak. Zout naar smaak en een snuf peper.
Het vlees mag niet in de marinades zwemmen/onderstaan. Maak zoveel marinade dat alles met een mooi laagje om het vlees heen zit. Dit is geen exacte wetenschap dus gebruik zoveel van de ingredienten als je denkt dat lekker is. Wees alleen voorzichtig met het 5 kruidenpoeder, gebruik hier maar 2 of 3 mespunten van (of meer als je van de smaak houdt, hehe!) Zet alles in de koelkast wanneer het klaar is!! Biefstuk: meng biefstuk, jap. sojasaus en 5 kruidenpoeder en zet minimaal een uur weg. Kipfilet: meng kip, jap. sojasaus en de kruiden, en druip er 1 of 2 eetlepels honing over, meng en zet minimaal 1 uur weg. Gehakt: maak van het gehakt, kruiden, een kneep in de curryfles naar smaak en 1 of 2 eetlepels honing kleine platte gehaktballetjes en zet deze weg. Groenten: snij de ui in hele ronde plakken die wel mooi gaar kunnen worden op het gourmetstel. Snij de champignons door de helft of grotere in 3-en. Snij de paprika in stukken. Knoflook Mayonaise Saus: Neem een volle grote koffiemok mayonaise meng met 1 of 2 eetlepels ketchup, een half theelepeltje azijn, 2 a 3 druppels tabasco, 1 of 2 eetlepels olijfolie, beetje peper en zout. Los een halve theelepel suiker op in 1 theelepel water en voeg toe aan de massa. Voeg de uitgeperste knoflook toe en de kruiden (het mag ook zonder kruiden.) En roeren maar. Knoflook Kruidenboter: Meng de ingredienten wanneer de boter wat zacht is, zet in de koelkast en haal het een half uur voor het gourmetten weer uit de koelkast.
Gooi alles op het gourmetstel, en je avond kan niet meer stuk! Serveer er stokbrood bij met de kruidenboter.
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-06-200230-60 min.
Gourmetten.
Het vlees, Reken per persoon op ca. 250 gram vlees, verdeeld over verschillende soorten lapjes die elk ca. 35-40 gram wegen. Alle vlees dat u in de koekenpan zou kunnen bereiden kan ook op mini-formaat in gourmetpannetjes., Biefstukjes - kipfilet aan plakjes of blokjes - tartaartjes - lamskoteletjes - plakjes varkenshaas - hamburgertjes - reepjesvlees in soorten - plakjes lever - platte gehaktballetjes - satevlees.,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-12-2002Hoofdgerecht10-20 min.
Gourmetten
Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.
Per persoon 200-250 gram vlees:, Vlees: biefstuk, fricandeau, varkenslever, varkenshaasje, kalfshaas, kipfilet, kalkoenfilets, , Bijgerechten: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, augurkjes, champignons, stukjes rode paprika, stukjes bosui, shii-takes., , Sausjes: mayonaise, knoflooksaus, whiskeysaus, kruidenboter.,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-11-2007Hoofdgerecht10-20 min.
Gourmetten met speciaal gemarineerd vlees
2 biefstukken2 lamsboutlappen2 varkenshaasjes1 teentje knoflook3 eetl., ketjap manis2 theel. sambalpeper2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder1 eetl., suiker1 sinaasappel2 theel. Italiaanse kruiden1 dl. witte wijnzout
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-12-2004Hoofdgerecht0-10 min.
Oosters Gourmetten
Weer eens wat anders en succes verzekerd!!! Heerlijk gekruid vlees met bami en nasi
Ik zal de ingredienten per gerechtje opgeven, zodat je zelf kan kijken wat je wel en wat je niet wilt gebruiken. , , Gemarineerde Kip, , 300 gram kipfilet, 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki, 4 el sesamzaad, 4 el sesamolie, olie, , Biefstuk met grofgemalen peper en knoflook, , 300 gram malse biefstuk, 3 el olie>, 3 teentjes knoflook, 3 tl grof gemalen peper, 1/2 tl Kerrie Djawa, 4 el Ketjap Manis, 2 el fijngeknipte bieslook, , Varkenshaas met gember in sate-marinade, , 300 gram varkenshaas, 25 gram verse gember, 1 teentje knoflook, 1 zakje Conimex Sate Marinade, 3 el olie, 1 el Ketjap Asin, 2 el Gembersiroop, , Bahmi Goreng , , 1 pak dunne eiermie, 1 zakje boemboe bahmi goreng (bahmigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie, , Nasi Goreng , , 1 pak zilvervliesrijst, 1 zakje boemboe nasi goreng (nasigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie,
- > 120 min.
- Geplaatst op23-05-2004> 120 min.
Gourmetten, kaasschnitzeltjes
Weer eens iets anders op de gourmet dan al dat vlees, maar wel errug lekker!!! En je kan het in allerlei figuurtjes maken (ook leuk voor de kids aan tafel)
, een paar plakken kaas van 1 cm dik (kies voor jonge kaas, pittige kaas, komijnekaas, etc..), paneermeel, bloem, kruiden naar smaak (bijvoorbeeld komijn, pikant parikapoeder, gemalen koriander), 1 el sesamzaad, scheutje melk,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2004Nederlands0-10 min.
mediterraan gourmetten
1 courgette., 1 aubergine., zout., 2 rode uien., 3 bosuitjes., 3 tomaten., 1 rode en 1 gele paprika., 450 gr. krielaardappeltjes in de schil., 300 gr. rundergehakt., 300 gr. entrecotes ala minute., 300 gr. varkensfiletlapjes ala minute., 100 gr. plakjes ontbijtspek., olijfolie om te bakken., kant en klare pesto,tapenade,tzatziki en barbequesaus., verse italiaanse en provencaalse kruiden.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2000Nederlands20-30 min.
Gourmetten, pannenkoekjes
Naast al het vlees wat meestal genuttigd wordt bij het gourmetten is het ook leuk om pannenkoekjes te maken
, 50 gr. bloem, 1 ei, 1 dl melk, snufje zout,
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-06-20040-10 min.
Voordelig gourmetten
Gourmetten; altijd leuk. Dit is een voordelige variatie.
2 hamlappen, in dunne plakjes200 gr. varkensgehakt2 speklappen1 1/2 dl., tomatenketchup3 eetl. fijngeknipte bieslook50 gr. paneermeel1 teentje knoflook, zout1/2 eetl. TexMexkruiden1 geklutst ei2 eetl. bruine suiker1 1/2 eetl., witte wijnazijn
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-12-2004Hoofdgerecht0-10 min.
gourmetten met gehakt
Dit gerecht is ook te gebruiken als borrelhapje.
1 kg gehakt, 1 ei, 50 gram paneermeel, 2 ? eetl gehaktkruiden, 5 eetlepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika, 4 zoet-zure augurken, 6 eetl pinda's, 3 eetl geraspte gedroogde kokos., , Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de gehaktkruiden. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er de volgende vier variaties mee:,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2000Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Het nieuwe gourmetten
Gezellig rond de tafel met vrienden en familie! Leuke kleine gerechtjes maken net als gourmetten
- 1 ui per 2 personen, - 1 bakje champignons (of fijngesneden wokgroente), - 1 komkommer, - 2 rode paprika`s, - Speklappen, - Kipfilet, - Varkenslappen, - Rundvlees, - Garnalen met staart, - Een potje gehakte knoflook (inproba), - Een potje sambal, - Chinese eiermie (noodles), - Sojasaus, - Verschillende woksauzen (sweet chilli, teriyaki saus en alles wat je lekker vindt!), - Olijfolie,
- Wereld
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-12-2011Wereld0-10 min.
Lamskoteletten voor bij gourmetten
Nieuwjaarsdag Gourmetten.
4 kleine lamskoteletten, 2 t Worcestersaus, 1 t bruine suiker, mespunt kruidnagelpoeder, 1/2 e koriander zaden, 1/4 t zwarte peperkorrels, 1 t grove zeezout
- Afrikaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-12-2015Afrikaans Bijgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Shoarma voor gourmetten
Shoarma reepjes voor Nieuwjaarsdag gourmetten.
250 g reepjes lamsvlees, , voor marinade, 1/2 t piment, 1/4 t cayennepeper, 1/2 t gemberpoeder, 1/4 t kaneel, 1/2 t knoflookpoeder, 1/2 t komijnpoeder, 1/2 t koriander, 1/2 t geelwortel, 1/2 t nootmuskaat, 1/2 t peterselie, gedroogd, 1/2 t selderij, gedroogd, 1 t paprikapoeder, 1/2 t zout, 1/4 t zwarte peper, 2 t olie
- Multi-cultureel Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-12-2015Multi-cultureel Bijgerecht30-60 min.
Biefstuk stroganoff voor gourmetten
2 kogelbiefstukken a 300 gr., 1 gesnipperde ui, 15 champignons, 1 1/2 dl. witte wijn, klein bekertje crème fraiche, 4 el. tomatenpuree, 4 el. mosterd, zout, peper, paprikapoeder, boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-08-2009Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Gourmetten stap voor stap
Stap voor stap een feestelijke gourmet voor 8 personen op tafel zetten, met kip, vlees en vis met sausjes en groetjes
10 g verse Italiaanse kruiden, 8 el milde olijfolie, 300 g biefstukpuntjes, 300 g verse zalmfilets, 2 el sojasaus, 400 g kipfiletblokjes, 10 g verse bieslook, 6 eieren, 100 g geraspte jong belegen kaas, 400 g voorgekookte krieltjes, 250 g champignons, 3 bosuitjes, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 komkommer, 250 g cherrytomaten, 1 robuust stokbrood wit, 1 robuust stokbrood bruin, 200 g falafel, 100 g hummus rode biet, 100 truffelmayonaise, 100 ml cocktailsaus, 500 ml satésaus
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-09-2020Belgisch20-30 min.
Pikante Ananassalade
Pikant maar toch zoet! Zet dit er eens bij op tafel als je gaat gourmetten. Lekker pittig en verfrissend naast al dat vlees! Maar als voorgerecht doet deze salade het ook erg goed. Weer eens iets anders.
, 1/2 verse ananas, in blokjes van 1-2 cm (sap opvangen en in een kom gieten), 1/2 honingmeloen, in blokjes van 1-2 cm (of een 1/2 goed rijpe galia meloen), 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden, 1 a 2 rode pepers, fijngehakt (zonder zaadjes), 2 tl milde mosterd, 2 tl honing, 3 el citroensap, 5 el olijfolie,
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-200420-30 min.
Honing Tijm Marinade
Bij gourmetten is de marinade niet bedoeld om vlees malser te maken, want alles is al klein en dun gesneden dus zo gaar. De marinade dient hier vooral om smaak te geven
1 el honing, 1 el citroensap, 1 tl citroenrasp, 1 fijngehakte teen knoflook, 1 el fijngesneden verse tijm, peper naar smaak, 4 el olijfolie
- Mediterraan
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-2006Mediterraan0-10 min.
Vleesfondue
Is weer eens wat anders dan Gourmetten
1.2 kg Vlees (voorbeeld: gehakt alletjes, kleine slavinken, Slagers hebben vaak kant en klare schotels., 1 liter. Arachideolie, Verse peper en zout,
- > 120 min.
- Geplaatst op10-09-2002> 120 min.
Teppan yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari m
Na fondue, chocoladefontein, steengrillen, gourmetten, en wokken wordt Teppan Yaki (ook wel Teppan Yaki genoemd) de nieuwe hit van gezellig tafelend Nederland. De term komt uit Japan en houdt in principe niet meer in dan "hete plaat". Koken op een teppan yaki is eenvoudig en bijzonder smakelijk. Bovendien behoeft de kookwijze erg weinig vet, dus het is nog gezond ook. Bij ons leveren de eerste fabrikanten al teppan yaki-platen voor in de keuken of op tafel. De culinaire instituten en hotelscholen installeren de professionele varianten ervan in hun leskeukens en ook steeds meer restauranthouders gaan op zoek naar dit nieuwe medium, dat ver buiten de grenzen van de Oosterse keuken lijkt te gaan treden. Bereid u dus voor: Teppan Yaki is niet meer tegen te houden, en binnenkort wordt van u verwacht dat u uw gasten eens een avondje op zo`n "plaatfeest" trakteert! Denk er wel aan: De dikte van de plaat van de teppan yaki is van niet te onderschatten belang: Hoe dikker, hoe beter. De hitte moet namelijk hoog zijn, en constant. De plaat moet geleidelijk warmte afgeven. Als uw plaat te dun is, loopt u kans op aanbranden. Ook kan het zijn dat uw plaat te snel afkoelt waardoor uw gerechten beginnen te stoven in plaats van te bakken. En dat is niet de bedoeling. Teppan yaki kan gemaakt worden van allerlei ingrediënten. Dit recept is slechts één variant. Bij de teppan yaki worden altijd sauzen geserveerd. Deze twee zijn de meest gangbare, maar zeker niet de enig mogelijke.
2 uien, 1 kleine aubergine, 200 gr biefstukpunten, 8 rauwe tiger prawns, gepeld, met staart (maat 16-20), 2 groene paprika`s, 8 shiitake paddenstoelen, 3-4 bladen witte kool, alleen het zachte gedeelte, 1 pijlstaartinkvis (calamaro), 4 tongfilets, 8 coquilles St. Jacques (zonder het roze gedeelte), 200 gr haricots verts, 1 wortel, heel dun gesneden
- Japans
- > 120 min.
- Geplaatst op27-09-2009Japans> 120 min.
Italiaanse Marinade
Bij gourmetten is de marinade niet bedoeld om vlees malser te maken, want alles is al klein en dun gesneden dus zo gaar. De marinade dient hier vooral om smaak te geven.
10 saliebladeren, 2 takjes rozemarijn, 1 takje tijm, 3 teentjes knoflook en 5 el olijfolie
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-2006Italiaans0-10 min.
- Eigen recept
Gourmetrecept geroosterde worteltjes met honing en tijm
Gourmetten bestaat meestal uit het eten van vlees en stokbrood. Met dit leuke bijgerecht voeg je wat groenten én kleur toe aan het gourmetten. De wortelen bereid je van tevoren in de oven en tijdens het gourmetten warm je de worteltjes weer op. De combinatie van honing, tijm en zeezout is heerlijk!
400 gr bospeen, 2 el honing, 6 takjes tijm, 1 knoflookteen, 1 snuf zeezout, 4 el olijfolie,
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2019Internationaal Bijgerecht30-60 min.
Thaise marinade
Marinade geschikt voor lamshaasje, eendenborst en andere soorten rood vlees VOOR GOURMETTEN
1 teentje knoflook, 1 stukje verse gemberwortel vn ca. 2 cm, sap van 1 limoentje, 2 el oestersaus of hoisinsaus, 2 el zoetzure chilisaus, 2 el rijstwijn of droge sherry, 2 el sesamolie
- Thais
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-03-2003Thais0-10 min.
- Eigen recept
Gemarineerde sukade voor de gourmetschotel
Gemarineerde sukade wordt zo zacht als een biefstuk, ideaal voor de gourmetschaal!
500g gesplitste sukade, 2 el Tromp&Rueb kruidenazijn, scheut rode wijn, peper en zout, rasp van een sinaasappelschil
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op20-12-2017Nederlands> 120 min.
Gemarineerde (ree)biefstukjes
GOURMETTEN
200 g (ree)biefstuk, 1 eetlepel fijngeraspte ui, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels balsamico azijn, 1 theelepel vloeibare honing, 1 theelepel tijm (gedroogd of diepvries).
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-03-20050-10 min.
kokosschnitzel
Apart gourmetgerecht
2 ongepaneerde schnitzels, 3 eetl ketjap manis, 1 eetl gembersiroop, 1 eetl citroensap, 4 eetl seroendeng, Stukjes ananas en banaan om mee te combineren op tafel zetten
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-199910-20 min.
- Eigen recept
Gourmetrecept Kerstster Mini Hamburgertjes
Deze kerstster mini hamburgers zijn niet alleen een super leuke borrelhap, je kunt ze ook maken tijdens het gourmetten! Steek de hamburgers en kaas van tevoren uit en leg op een schaaltje. Bak het vlees af tijdens het gourmetten en stel je eigen hamburger samen. Gegarandeerd succes voor kinderen én volwassenen.
3 stuks (300 gr) kant en klare verse hamburgers, 10 gr gedroogde peterselie, voor een feestelijk groen randje, 6 plakken cheddar kaas, 12 mini hamburger broodjes, 3 augurken, gesneden in plakjes, 1 tomaat, gesneden in plakjes, 12 plakjes komkommer, Sla naar keuze, Saus naar keuze
- Amerikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2019Amerikaans10-20 min.
Varkenshaasje Uit Normandie
Gourmetten.
1 varkenshaasje ca.175gr./1 appel/citroensap/1dl slagroom/1 el.mosterd/4 el.calvados of cider.(VOOR OP TAFEL):boter/zout/peper.
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-200010-20 min.
mexicaanse gourmet
Eens een keertje anders gourmetten
1 AH Gourmetschotel, (750 g), 1 strooibusje Mexican seasoning mix, (100 g Casa Fiesta), 2 rijpe avocado?s, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika?s, 1 pot salsasaus, 2 zakken tortillachips naturel (a 150 g, AH), zonnebloemolie
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-04-2001Mexicaans Hoofdgerecht0-10 min.
Marinade met sinaasappel en kruiden
Geschikt voor o.a. kipfilet, parelhoenfilets, kalkoenhaasjes en varkenshaasje VOOR GOURMETTEN
Sap van 1 sinaasappel, paar druppels tabasco, 2 theel. grove mosterd, 3 theel. gemengde italiaanse kruiden, 3 el olijfolie
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-03-20030-10 min.
entrecote met tomaat
Gourmetten.
1 eetlepel rozijnen - 2 eetlepels sherry of wijn - 1 entracote a la minute - 1/2 eetlepel pijnboompitten - klontje boter - 2 - 3 cherry-tomaatjes.
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-07-2002Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Gourmetrecept mini Wiener Schnitzel met citroen
Ben je gek op schnitzels? Je kunt ze helemaal zelf maken voor de gourmet! Snij een varkenshaas in plakjes en paneer ze. Garneer met een schijfje citroen en waan jezelf in Oostenrijk met deze lekkere mini schnitzels. Bereid de schnitzels van tevoren, dan hoef je ze tijdens het gourmetten alleen nog even te bakken in het pannetje.
300 gr varkenshaas, 1 ei, paneermeel, 1 citroen, Peper/zout
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2019Oostenrijks Hoofdgerecht10-20 min.
Oosterse miniwok
Zoiets als gourmetten, maar dan met miniwokjes
Zout, 1 el. koriander (fijngehakt), 1 el. limoensap, 1 el. zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, 1,5 el. boemboe (voor rundvlees), 1,5 el. kerriepasta, halve rode peper, 100 gram biefstuk (in reepjes gesneden), 200 gram mager varkensvlees (in reepjes gesneden)
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-2002Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Oosters gevulde varkensrack
Dit gerecht is een zalige afwisseling op het gewone gourmetten of de traditionele varkenshaas. Lekker met wat geroosterde groenten en aardappelpuree of aardappelkroketjes
1 varkensrack van ca 1,5 kilo, 200 g pitloze pruimen fijngesneden, 60 g pitloze dadels fijngesneden, 50 ml olijfolie, 1 el ongezouten boter, 2 grote uien in dunne ringen, 2 el verse gember fijngehakt, half kaneelstokje, 1 steranijs, 60 ml gembersiroop.
- Europees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-12-2015Europees Hoofdgerecht> 120 min.