Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gourmetten Vlees

Gourmetten vlees recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

gourmetten

Een lekker avondje gourmetten met Manuela's Speciale Marinades en Sauzen!

INGREDIENTEN

Voor het vlees:, Biefstuk: Japanse sojasaus (of indische), 5 kruidenpoeder (toko of supermarkt), Kipfilet: Japanse sojasaus, Orientaalse/Japanse Kruidenmix (supermarkt in strooi potje), licht gekleurde honing , Gehakt: Je favoriete gehaktkruiden al den wel of niet uit een zakje, honing en een likje curry saus. , Groenten:, champignons, paprika, uien., Knoflook Mayonaise Saus:, Mayonaise, Ketchup, (Rijst)azijn, Tabasco, Olijfolie, Peper, zout, een beetje suiker in een beetje water opgelost, 2/3 teentjes knoflook, gedroogde of verse peterselie en bieslook., Knoflook Boter:, Half pakje roomboter of een half pakje Linera Halfvolle Roomboter. Gedroogde of verse perterselie en bieslook.2/3/4 teenjes knoflook naar smaak. Zout naar smaak en een snuf peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Gourmetten.

INGREDIENTEN

Het vlees, Reken per persoon op ca. 250 gram vlees, verdeeld over verschillende soorten lapjes die elk ca. 35-40 gram wegen. Alle vlees dat u in de koekenpan zou kunnen bereiden kan ook op mini-formaat in gourmetpannetjes., Biefstukjes - kipfilet aan plakjes of blokjes - tartaartjes - lamskoteletjes - plakjes varkenshaas - hamburgertjes - reepjesvlees in soorten - plakjes lever - platte gehaktballetjes - satevlees.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gourmetten

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Per persoon 200-250 gram vlees:, Vlees: biefstuk, fricandeau, varkenslever, varkenshaasje, kalfshaas, kipfilet, kalkoenfilets, , Bijgerechten: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, augurkjes, champignons, stukjes rode paprika, stukjes bosui, shii-takes., , Sausjes: mayonaise, knoflooksaus, whiskeysaus, kruidenboter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gourmetten met speciaal gemarineerd vlees

INGREDIENTEN

2 biefstukken2 lamsboutlappen2 varkenshaasjes1 teentje knoflook3 eetl., ketjap manis2 theel. sambalpeper2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder1 eetl., suiker1 sinaasappel2 theel. Italiaanse kruiden1 dl. witte wijnzout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Oosters Gourmetten

Weer eens wat anders en succes verzekerd!!! Heerlijk gekruid vlees met bami en nasi

INGREDIENTEN

Ik zal de ingredienten per gerechtje opgeven, zodat je zelf kan kijken wat je wel en wat je niet wilt gebruiken. , , Gemarineerde Kip, , 300 gram kipfilet, 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki, 4 el sesamzaad, 4 el sesamolie, olie, , Biefstuk met grofgemalen peper en knoflook, , 300 gram malse biefstuk, 3 el olie>, 3 teentjes knoflook, 3 tl grof gemalen peper, 1/2 tl Kerrie Djawa, 4 el Ketjap Manis, 2 el fijngeknipte bieslook, , Varkenshaas met gember in sate-marinade, , 300 gram varkenshaas, 25 gram verse gember, 1 teentje knoflook, 1 zakje Conimex Sate Marinade, 3 el olie, 1 el Ketjap Asin, 2 el Gembersiroop, , Bahmi Goreng , , 1 pak dunne eiermie, 1 zakje boemboe bahmi goreng (bahmigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie, , Nasi Goreng , , 1 pak zilvervliesrijst, 1 zakje boemboe nasi goreng (nasigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  •  
  •  > 120 min.

Gourmetten, kaasschnitzeltjes

Weer eens iets anders op de gourmet dan al dat vlees, maar wel errug lekker!!! En je kan het in allerlei figuurtjes maken (ook leuk voor de kids aan tafel)

INGREDIENTEN

, een paar plakken kaas van 1 cm dik (kies voor jonge kaas, pittige kaas, komijnekaas, etc..), paneermeel, bloem, kruiden naar smaak (bijvoorbeeld komijn, pikant parikapoeder, gemalen koriander), 1 el sesamzaad, scheutje melk,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gourmetten, pannenkoekjes

Naast al het vlees wat meestal genuttigd wordt bij het gourmetten is het ook leuk om pannenkoekjes te maken

INGREDIENTEN

, 50 gr. bloem, 1 ei, 1 dl melk, snufje zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  •  
  •  0-10 min.

Voordelig gourmetten

Gourmetten; altijd leuk. Dit is een voordelige variatie.

INGREDIENTEN

2 hamlappen, in dunne plakjes200 gr. varkensgehakt2 speklappen1 1/2 dl., tomatenketchup3 eetl. fijngeknipte bieslook50 gr. paneermeel1 teentje knoflook, zout1/2 eetl. TexMexkruiden1 geklutst ei2 eetl. bruine suiker1 1/2 eetl., witte wijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

gourmetten met gehakt

Dit gerecht is ook te gebruiken als borrelhapje.

INGREDIENTEN

1 kg gehakt, 1 ei, 50 gram paneermeel, 2 ? eetl gehaktkruiden, 5 eetlepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika, 4 zoet-zure augurken, 6 eetl pinda's, 3 eetl geraspte gedroogde kokos., , Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de gehaktkruiden. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er de volgende vier variaties mee:,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het nieuwe gourmetten

Gezellig rond de tafel met vrienden en familie! Leuke kleine gerechtjes maken net als gourmetten

INGREDIENTEN

- 1 ui per 2 personen, - 1 bakje champignons (of fijngesneden wokgroente), - 1 komkommer, - 2 rode paprika`s, - Speklappen, - Kipfilet, - Varkenslappen, - Rundvlees, - Garnalen met staart, - Een potje gehakte knoflook (inproba), - Een potje sambal, - Chinese eiermie (noodles), - Sojasaus, - Verschillende woksauzen (sweet chilli, teriyaki saus en alles wat je lekker vindt!), - Olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2011
  • Wereld
  •  0-10 min.

Lamskoteletten voor bij gourmetten

Nieuwjaarsdag Gourmetten.

INGREDIENTEN

4 kleine lamskoteletten, 2 t Worcestersaus, 1 t bruine suiker, mespunt kruidnagelpoeder, 1/2 e koriander zaden, 1/4 t zwarte peperkorrels, 1 t grove zeezout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Shoarma voor gourmetten

Shoarma reepjes voor Nieuwjaarsdag gourmetten.

INGREDIENTEN

250 g reepjes lamsvlees, , voor marinade, 1/2 t piment, 1/4 t cayennepeper, 1/2 t gemberpoeder, 1/4 t kaneel, 1/2 t knoflookpoeder, 1/2 t komijnpoeder, 1/2 t koriander, 1/2 t geelwortel, 1/2 t nootmuskaat, 1/2 t peterselie, gedroogd, 1/2 t selderij, gedroogd, 1 t paprikapoeder, 1/2 t zout, 1/4 t zwarte peper, 2 t olie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Biefstuk stroganoff voor gourmetten

INGREDIENTEN

2 kogelbiefstukken a 300 gr., 1 gesnipperde ui, 15 champignons, 1 1/2 dl. witte wijn, klein bekertje crème fraiche, 4 el. tomatenpuree, 4 el. mosterd, zout, peper, paprikapoeder, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Teppan yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari m

Na fondue, chocoladefontein, steengrillen, gourmetten, en wokken wordt Teppan Yaki (ook wel Teppan Yaki genoemd) de nieuwe hit van gezellig tafelend Nederland. De term komt uit Japan en houdt in principe niet meer in dan "hete plaat". Koken op een teppan yaki is eenvoudig en bijzonder smakelijk. Bovendien behoeft de kookwijze erg weinig vet, dus het is nog gezond ook. Bij ons leveren de eerste fabrikanten al teppan yaki-platen voor in de keuken of op tafel. De culinaire instituten en hotelscholen installeren de professionele varianten ervan in hun leskeukens en ook steeds meer restauranthouders gaan op zoek naar dit nieuwe medium, dat ver buiten de grenzen van de Oosterse keuken lijkt te gaan treden. Bereid u dus voor: Teppan Yaki is niet meer tegen te houden, en binnenkort wordt van u verwacht dat u uw gasten eens een avondje op zo`n "plaatfeest" trakteert! Denk er wel aan: De dikte van de plaat van de teppan yaki is van niet te onderschatten belang: Hoe dikker, hoe beter. De hitte moet namelijk hoog zijn, en constant. De plaat moet geleidelijk warmte afgeven. Als uw plaat te dun is, loopt u kans op aanbranden. Ook kan het zijn dat uw plaat te snel afkoelt waardoor uw gerechten beginnen te stoven in plaats van te bakken. En dat is niet de bedoeling. Teppan yaki kan gemaakt worden van allerlei ingrediënten. Dit recept is slechts één variant. Bij de teppan yaki worden altijd sauzen geserveerd. Deze twee zijn de meest gangbare, maar zeker niet de enig mogelijke.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 kleine aubergine, 200 gr biefstukpunten, 8 rauwe tiger prawns, gepeld, met staart (maat 16-20), 2 groene paprika`s, 8 shiitake paddenstoelen, 3-4 bladen witte kool, alleen het zachte gedeelte, 1 pijlstaartinkvis (calamaro), 4 tongfilets, 8 coquilles St. Jacques (zonder het roze gedeelte), 200 gr haricots verts, 1 wortel, heel dun gesneden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  • Japans
  •  > 120 min.

Mosterdsaus

Lekker sausje voor bij bijna alles

INGREDIENTEN

Mayonaise*, Mosterd*, Bruine suiker*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  •  
  •  0-10 min.

kokosschnitzel

Apart gourmetgerecht

INGREDIENTEN

2 ongepaneerde schnitzels, 3 eetl ketjap manis, 1 eetl gembersiroop, 1 eetl citroensap, 4 eetl seroendeng, Stukjes ananas en banaan om mee te combineren op tafel zetten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde sukade voor de gourmetschotel

Gemarineerde sukade wordt zo zacht als een biefstuk, ideaal voor de gourmetschaal!

INGREDIENTEN

500g gesplitste sukade, 2 el Tromp&Rueb kruidenazijn, scheut rode wijn, peper en zout, rasp van een sinaasappelschil

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.

mexicaanse gourmet

Eens een keertje anders gourmetten

INGREDIENTEN

1 AH Gourmetschotel, (750 g), 1 strooibusje Mexican seasoning mix, (100 g Casa Fiesta), 2 rijpe avocado?s, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika?s, 1 pot salsasaus, 2 zakken tortillachips naturel (a 150 g, AH), zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Witte koolsalade

INGREDIENTEN

Witte Kool(gesneden), Teentje knoflook, Mayonaise, Peterselie, Citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kerriesaus

Zelfgemaakte kerriesaus, die heel erg lekker is bij een stukje vlees, maar toch heel licht is....

INGREDIENTEN

Sla saus(eventueel fritesaus lijn., Magere Yoghurt, ui, kerriepoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  0-10 min.

Moksie Foroe = gemengde kippenborstfilet

Gerecht van Sandhia

INGREDIENTEN

Kotomisi Rijst -, Exotimex Redi Pepre Sauce -, Faja Lobi Moksie Metie marinade -, Faja Lobi Kouseband-Mix roerbakmix -, Exotimex Mastersauce -, Faja Lobi Losie Foroe marinade -, Faja Lobi Kip in Masala marinade -, 250 gram kippenborstfilet -, boter, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top