1. Home
  2. Recepten
  3. Gourmetten Sauzen

Gourmetten sauzen recepten (3)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

gourmetten

Een lekker avondje gourmetten met Manuela's Speciale Marinades en Sauzen!

INGREDIENTEN

Voor het vlees: Biefstuk: Japanse sojasaus (of indische), 5 kruidenpoeder (toko of supermarkt) Kipfilet: Japanse sojasaus, Orientaalse/Japanse Kruidenmix (supermarkt in strooi potje), licht gekleurde honing Gehakt: Je favoriete gehaktkruiden al den wel of niet uit een zakje, honing en een likje curry saus. Groenten: champignons, paprika, uien. Knoflook Mayonaise Saus: Mayonaise, Ketchup, (Rijst)azijn, Tabasco, Olijfolie, Peper, zout, een beetje suiker in een beetje water opgelost, 2/3 teentjes knoflook, gedroogde of verse peterselie en bieslook. Knoflook Boter: Half pakje roomboter of een half pakje Linera Halfvolle Roomboter. Gedroogde of verse perterselie en bieslook.2/3/4 teenjes knoflook naar smaak. Zout naar smaak en een snuf peper.

Voorbereiding

Het vlees mag niet in de marinades zwemmen/onderstaan. Maak zoveel marinade dat alles met een mooi laagje om het vlees heen zit. Dit is geen exacte wetenschap dus gebruik zoveel van de ingredienten als je denkt dat lekker is. Wees alleen voorzichtig met het 5 kruidenpoeder, gebruik hier maar 2 of 3 mespunten van (of meer als je van de smaak houdt, hehe!) Zet alles in de koelkast wanneer het klaar is!! Biefstuk: meng biefstuk, jap. sojasaus en 5 kruidenpoeder en zet minimaal een uur weg. Kipfilet: meng kip, jap. sojasaus en de kruiden, en druip er 1 of 2 eetlepels honing over, meng en zet minimaal 1 uur weg. Gehakt: maak van het gehakt, kruiden, een kneep in de curryfles naar smaak en 1 of 2 eetlepels honing kleine platte gehaktballetjes en zet deze weg. Groenten: snij de ui in hele ronde plakken die wel mooi gaar kunnen worden op het gourmetstel. Snij de champignons door de helft of grotere in 3-en. Snij de paprika in stukken. Knoflook Mayonaise Saus: Neem een volle grote koffiemok mayonaise meng met 1 of 2 eetlepels ketchup, een half theelepeltje azijn, 2 a 3 druppels tabasco, 1 of 2 eetlepels olijfolie, beetje peper en zout. Los een halve theelepel suiker op in 1 theelepel water en voeg toe aan de massa. Voeg de uitgeperste knoflook toe en de kruiden (het mag ook zonder kruiden.) En roeren maar. Knoflook Kruidenboter: Meng de ingredienten wanneer de boter wat zacht is, zet in de koelkast en haal het een half uur voor het gourmetten weer uit de koelkast.

Bereidingswijze

Gooi alles op het gourmetstel, en je avond kan niet meer stuk! Serveer er stokbrood bij met de kruidenboter.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

culinair gourmetten

Ze staan weer voor de deur , niet de jehova, ook geen postcodeloterij , maar de feestdagen. dat betekent weer gezellig aan tafel , koken ! of laten koken , dus gourmetten want dat is handig , zelf niet al te lang in de keuken, kids vinden het heerlijk, en al het gefreubel is gewoon leuk om te doen. ik kwam er achter dat mensen zonder kinderen heel erg weinig gourmetten, terwijl als je de ingredienten aanpast er je er toch echt een culinair grilfeest van kan maken. skip de kilokknal gourmetschotels en ga los , het kan dus idd. weer anders. alle ingredienten zijn voor 4 personen. heel veel van te voren klaar te maken, ga niet alle sauzen benoemen , maar wat je gebruikt maakt het vers, en kan 24 uur van te voren. heel veel bakjes, glaasjes etc wees creatief, ik geef toe het is een lang verhaal geworden, maar meer dan waard.

INGREDIENTEN

Voor:, zelf gegrilde garnalen cocktail met ananas:, , 2 kleine blikjes ananas stukjes uitgelekt, bewaar 1 el sap, 16 grote garnalen gekookt, zonder staart, 2 el olie, 2 tl Shichimi Togarashi kruiden ( jb ), 2 stronken little gem, baby romaine sla, 2 blikjes krabvlees, uitgepluist, harde stukjes verwijderd, 4 el mayonaise, 2 el ketchup, paar druppels worcestersaus, 1 el whiskey, , party time!, , blue:, 12 kastanje champignons, 1 cup ERU Crè­me au bleu ( super ), 100 gram serano ham gesnipperd, panko, olijf olie, , white:, 8 coquilles, liefst vers, anders mantel schelp uit de diepvries, maar die zijn kleiner., 100 gram zeezout boter, sap van 1/2 e citroen, plus rasp van 1 bio citroen ( geen waslaag ), marinade van het voorgerecht., , yellow:, 5 eieren, 1 zakje eekhoorntjes brood geweekt en in kleine stukjes, 1 el gedroogde provinciale kruiden, 2 tl. truffel olie, steeltjes van de kastanje champignons fijn gesnipperd., 1 el volle melk, , pink:, 200 gram kalfs gehakt, 1 ei, 1 el paneer, 8 plakjes pancetta, 3 tl Za'atar ( jb ), , red:, 2 eendenborsten zonder vel/vet, halfe pot wildfond, 1 glas port ruim, 1 el bruine suiker, 2 el water, zout peper uit de molen, optioneel: eenden lever krullen ( eigenlijk geen optie, maar gewoon doen ), , brown:, 8 oesters ( jazeker !), bloem, 3 el croma ( jazeker ! ), 1 bos fijn gensipperde peterselie, 1 el limoen sap, peper uit de molen, , toetjetoe:, 8 mini bak camemberts ( ah ), marinade van de eendenborst, 2 el blauwe bessen jam, 2 el kookroom, 1 el creme de cassis,

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2016
  • Europees
  •  > 120 min.

Teppan yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari m

Na fondue, chocoladefontein, steengrillen, gourmetten, en wokken wordt Teppan Yaki (ook wel Teppan Yaki genoemd) de nieuwe hit van gezellig tafelend Nederland. De term komt uit Japan en houdt in principe niet meer in dan "hete plaat". Koken op een teppan yaki is eenvoudig en bijzonder smakelijk. Bovendien behoeft de kookwijze erg weinig vet, dus het is nog gezond ook. Bij ons leveren de eerste fabrikanten al teppan yaki-platen voor in de keuken of op tafel. De culinaire instituten en hotelscholen installeren de professionele varianten ervan in hun leskeukens en ook steeds meer restauranthouders gaan op zoek naar dit nieuwe medium, dat ver buiten de grenzen van de Oosterse keuken lijkt te gaan treden. Bereid u dus voor: Teppan Yaki is niet meer tegen te houden, en binnenkort wordt van u verwacht dat u uw gasten eens een avondje op zo`n "plaatfeest" trakteert! Denk er wel aan: De dikte van de plaat van de teppan yaki is van niet te onderschatten belang: Hoe dikker, hoe beter. De hitte moet namelijk hoog zijn, en constant. De plaat moet geleidelijk warmte afgeven. Als uw plaat te dun is, loopt u kans op aanbranden. Ook kan het zijn dat uw plaat te snel afkoelt waardoor uw gerechten beginnen te stoven in plaats van te bakken. En dat is niet de bedoeling. Teppan yaki kan gemaakt worden van allerlei ingrediënten. Dit recept is slechts één variant. Bij de teppan yaki worden altijd sauzen geserveerd. Deze twee zijn de meest gangbare, maar zeker niet de enig mogelijke.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 kleine aubergine, 200 gr biefstukpunten, 8 rauwe tiger prawns, gepeld, met staart (maat 16-20), 2 groene paprika`s, 8 shiitake paddenstoelen, 3-4 bladen witte kool, alleen het zachte gedeelte, 1 pijlstaartinkvis (calamaro), 4 tongfilets, 8 coquilles St. Jacques (zonder het roze gedeelte), 200 gr haricots verts, 1 wortel, heel dun gesneden

  • Japans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  • Japans
  •  > 120 min.
Nieuwste gourmetten sauzen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top