Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gourmetten Sauzen

Gourmetten sauzen recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

gourmetten

Een lekker avondje gourmetten met Manuela's Speciale Marinades en Sauzen!

INGREDIENTEN

Voor het vlees:, Biefstuk: Japanse sojasaus (of indische), 5 kruidenpoeder (toko of supermarkt), Kipfilet: Japanse sojasaus, Orientaalse/Japanse Kruidenmix (supermarkt in strooi potje), licht gekleurde honing , Gehakt: Je favoriete gehaktkruiden al den wel of niet uit een zakje, honing en een likje curry saus. , Groenten:, champignons, paprika, uien., Knoflook Mayonaise Saus:, Mayonaise, Ketchup, (Rijst)azijn, Tabasco, Olijfolie, Peper, zout, een beetje suiker in een beetje water opgelost, 2/3 teentjes knoflook, gedroogde of verse peterselie en bieslook., Knoflook Boter:, Half pakje roomboter of een half pakje Linera Halfvolle Roomboter. Gedroogde of verse perterselie en bieslook.2/3/4 teenjes knoflook naar smaak. Zout naar smaak en een snuf peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Teppan yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari m

Na fondue, chocoladefontein, steengrillen, gourmetten, en wokken wordt Teppan Yaki (ook wel Teppan Yaki genoemd) de nieuwe hit van gezellig tafelend Nederland. De term komt uit Japan en houdt in principe niet meer in dan "hete plaat". Koken op een teppan yaki is eenvoudig en bijzonder smakelijk. Bovendien behoeft de kookwijze erg weinig vet, dus het is nog gezond ook. Bij ons leveren de eerste fabrikanten al teppan yaki-platen voor in de keuken of op tafel. De culinaire instituten en hotelscholen installeren de professionele varianten ervan in hun leskeukens en ook steeds meer restauranthouders gaan op zoek naar dit nieuwe medium, dat ver buiten de grenzen van de Oosterse keuken lijkt te gaan treden. Bereid u dus voor: Teppan Yaki is niet meer tegen te houden, en binnenkort wordt van u verwacht dat u uw gasten eens een avondje op zo`n "plaatfeest" trakteert! Denk er wel aan: De dikte van de plaat van de teppan yaki is van niet te onderschatten belang: Hoe dikker, hoe beter. De hitte moet namelijk hoog zijn, en constant. De plaat moet geleidelijk warmte afgeven. Als uw plaat te dun is, loopt u kans op aanbranden. Ook kan het zijn dat uw plaat te snel afkoelt waardoor uw gerechten beginnen te stoven in plaats van te bakken. En dat is niet de bedoeling. Teppan yaki kan gemaakt worden van allerlei ingrediënten. Dit recept is slechts één variant. Bij de teppan yaki worden altijd sauzen geserveerd. Deze twee zijn de meest gangbare, maar zeker niet de enig mogelijke.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 kleine aubergine, 200 gr biefstukpunten, 8 rauwe tiger prawns, gepeld, met staart (maat 16-20), 2 groene paprika`s, 8 shiitake paddenstoelen, 3-4 bladen witte kool, alleen het zachte gedeelte, 1 pijlstaartinkvis (calamaro), 4 tongfilets, 8 coquilles St. Jacques (zonder het roze gedeelte), 200 gr haricots verts, 1 wortel, heel dun gesneden

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  • Japans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top