1. Home
  2. Recepten
  3. Gourmetten

Gourmetten recepten (151)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

gourmetten

Een lekker avondje gourmetten met Manuela's Speciale Marinades en Sauzen!

INGREDIENTEN

Voor het vlees: Biefstuk: Japanse sojasaus (of indische), 5 kruidenpoeder (toko of supermarkt) Kipfilet: Japanse sojasaus, Orientaalse/Japanse Kruidenmix (supermarkt in strooi potje), licht gekleurde honing Gehakt: Je favoriete gehaktkruiden al den wel of niet uit een zakje, honing en een likje curry saus. Groenten: champignons, paprika, uien. Knoflook Mayonaise Saus: Mayonaise, Ketchup, (Rijst)azijn, Tabasco, Olijfolie, Peper, zout, een beetje suiker in een beetje water opgelost, 2/3 teentjes knoflook, gedroogde of verse peterselie en bieslook. Knoflook Boter: Half pakje roomboter of een half pakje Linera Halfvolle Roomboter. Gedroogde of verse perterselie en bieslook.2/3/4 teenjes knoflook naar smaak. Zout naar smaak en een snuf peper.

Voorbereiding

Het vlees mag niet in de marinades zwemmen/onderstaan. Maak zoveel marinade dat alles met een mooi laagje om het vlees heen zit. Dit is geen exacte wetenschap dus gebruik zoveel van de ingredienten als je denkt dat lekker is. Wees alleen voorzichtig met het 5 kruidenpoeder, gebruik hier maar 2 of 3 mespunten van (of meer als je van de smaak houdt, hehe!) Zet alles in de koelkast wanneer het klaar is!! Biefstuk: meng biefstuk, jap. sojasaus en 5 kruidenpoeder en zet minimaal een uur weg. Kipfilet: meng kip, jap. sojasaus en de kruiden, en druip er 1 of 2 eetlepels honing over, meng en zet minimaal 1 uur weg. Gehakt: maak van het gehakt, kruiden, een kneep in de curryfles naar smaak en 1 of 2 eetlepels honing kleine platte gehaktballetjes en zet deze weg. Groenten: snij de ui in hele ronde plakken die wel mooi gaar kunnen worden op het gourmetstel. Snij de champignons door de helft of grotere in 3-en. Snij de paprika in stukken. Knoflook Mayonaise Saus: Neem een volle grote koffiemok mayonaise meng met 1 of 2 eetlepels ketchup, een half theelepeltje azijn, 2 a 3 druppels tabasco, 1 of 2 eetlepels olijfolie, beetje peper en zout. Los een halve theelepel suiker op in 1 theelepel water en voeg toe aan de massa. Voeg de uitgeperste knoflook toe en de kruiden (het mag ook zonder kruiden.) En roeren maar. Knoflook Kruidenboter: Meng de ingredienten wanneer de boter wat zacht is, zet in de koelkast en haal het een half uur voor het gourmetten weer uit de koelkast.

Bereidingswijze

Gooi alles op het gourmetstel, en je avond kan niet meer stuk! Serveer er stokbrood bij met de kruidenboter.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Gourmetten

Met een exotisch tintje

INGREDIENTEN

750 gram varkensvlees in smalle reepjes - 4 kleine rode uien - 2 tomaten - ? eetlepel shoarmakruiden - 1 groene paprika - ? eetlepel gyroskruiden - 1 mini blikje (200 gram) maiskorrels - 4 gemberbolletjes - 4 eetlepels blanke amandelen - 1 eetlepel milde kerriepoeder - zout.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gourmetten.

INGREDIENTEN

Het vlees, Reken per persoon op ca. 250 gram vlees, verdeeld over verschillende soorten lapjes die elk ca. 35-40 gram wegen. Alle vlees dat u in de koekenpan zou kunnen bereiden kan ook op mini-formaat in gourmetpannetjes., Biefstukjes - kipfilet aan plakjes of blokjes - tartaartjes - lamskoteletjes - plakjes varkenshaas - hamburgertjes - reepjesvlees in soorten - plakjes lever - platte gehaktballetjes - satevlees.,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gourmetten

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Per persoon 200-250 gram vlees:, Vlees: biefstuk, fricandeau, varkenslever, varkenshaasje, kalfshaas, kipfilet, kalkoenfilets, , Bijgerechten: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, augurkjes, champignons, stukjes rode paprika, stukjes bosui, shii-takes., , Sausjes: mayonaise, knoflooksaus, whiskeysaus, kruidenboter.,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oosters Gourmetten

Weer eens wat anders en succes verzekerd!!! Heerlijk gekruid vlees met bami en nasi

INGREDIENTEN

Ik zal de ingredienten per gerechtje opgeven, zodat je zelf kan kijken wat je wel en wat je niet wilt gebruiken. , , Gemarineerde Kip, , 300 gram kipfilet, 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki, 4 el sesamzaad, 4 el sesamolie, olie, , Biefstuk met grofgemalen peper en knoflook, , 300 gram malse biefstuk, 3 el olie>, 3 teentjes knoflook, 3 tl grof gemalen peper, 1/2 tl Kerrie Djawa, 4 el Ketjap Manis, 2 el fijngeknipte bieslook, , Varkenshaas met gember in sate-marinade, , 300 gram varkenshaas, 25 gram verse gember, 1 teentje knoflook, 1 zakje Conimex Sate Marinade, 3 el olie, 1 el Ketjap Asin, 2 el Gembersiroop, , Bahmi Goreng , , 1 pak dunne eiermie, 1 zakje boemboe bahmi goreng (bahmigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie, , Nasi Goreng , , 1 pak zilvervliesrijst, 1 zakje boemboe nasi goreng (nasigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  •  
  •  > 120 min.

Gourmetten, kaasschnitzeltjes

Weer eens iets anders op de gourmet dan al dat vlees, maar wel errug lekker!!! En je kan het in allerlei figuurtjes maken (ook leuk voor de kids aan tafel)

INGREDIENTEN

, een paar plakken kaas van 1 cm dik (kies voor jonge kaas, pittige kaas, komijnekaas, etc..), paneermeel, bloem, kruiden naar smaak (bijvoorbeeld komijn, pikant parikapoeder, gemalen koriander), 1 el sesamzaad, scheutje melk,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

mediterraan gourmetten

INGREDIENTEN

1 courgette., 1 aubergine., zout., 2 rode uien., 3 bosuitjes., 3 tomaten., 1 rode en 1 gele paprika., 450 gr. krielaardappeltjes in de schil., 300 gr. rundergehakt., 300 gr. entrecotes ala minute., 300 gr. varkensfiletlapjes ala minute., 100 gr. plakjes ontbijtspek., olijfolie om te bakken., kant en klare pesto,tapenade,tzatziki en barbequesaus., verse italiaanse en provencaalse kruiden.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gourmetten, pannenkoekjes

Naast al het vlees wat meestal genuttigd wordt bij het gourmetten is het ook leuk om pannenkoekjes te maken

INGREDIENTEN

, 50 gr. bloem, 1 ei, 1 dl melk, snufje zout,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Feestelijk gourmetten

Iedereen smult van deze feestelijke gehaktgourmet. Je kunt het jezelf net zo gemakkelijk als je wilt. Bijvoorbeeld door voor kant-en-klaar gekruide burgertjes en vinkjes te kiezen. Als bijgerecht kun je kiezen voor stokbrood of frietjes. Hoeveel sausjes, bijgerechtjes en smaakmakers op tafel komen bepaal je helemaal zelf.

INGREDIENTEN

200 g half-om-halfgehakt 1/2 appel, geschild en geraspt 12 plakjes ontbijtspek 3 chipolataworstjes 2 bosuitjes, in stukjes 200 g rundergehakt 1 eetlepel rode pesto 1 eidooier 3 minimozzarella`s, (kaas), gehalveerd 200 g kalfsgehakt 1 eetlepel crème fraîche of slagroom 2 eetlepels geraspte belegen kaas 12 kastanjechampignons, zonder steeltje 200 g tartaar 2 eetlepels tomatenketchup

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  •  
  •  60-120 min.

Voordelig gourmetten

Gourmetten; altijd leuk. Dit is een voordelige variatie.

INGREDIENTEN

2 hamlappen, in dunne plakjes200 gr. varkensgehakt2 speklappen1 1/2 dl., tomatenketchup3 eetl. fijngeknipte bieslook50 gr. paneermeel1 teentje knoflook, zout1/2 eetl. TexMexkruiden1 geklutst ei2 eetl. bruine suiker1 1/2 eetl., witte wijnazijn

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gourmetten met vis

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden.

INGREDIENTEN

Per persoon 200-250 gram vis:, , cocquilles Saint-Jacques, grote garnalen, zalm, tong, gehakt, champignons, stukjes rode paprika, stukjes bosui, shii-take, verse kruiden, , Bijgerechten: stokbrood, paprikareepjes, tomaten, Salades, uitjes, ananas, augurkjes., Sausjes: knoflooksaus, whiskeysaus, kruidenboter.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

culinair gourmetten

Ze staan weer voor de deur , niet de jehova, ook geen postcodeloterij , maar de feestdagen. dat betekent weer gezellig aan tafel , koken ! of laten koken , dus gourmetten want dat is handig , zelf niet al te lang in de keuken, kids vinden het heerlijk, en al het gefreubel is gewoon leuk om te doen. ik kwam er achter dat mensen zonder kinderen heel erg weinig gourmetten, terwijl als je de ingredienten aanpast er je er toch echt een culinair grilfeest van kan maken. skip de kilokknal gourmetschotels en ga los , het kan dus idd. weer anders. alle ingredienten zijn voor 4 personen. heel veel van te voren klaar te maken, ga niet alle sauzen benoemen , maar wat je gebruikt maakt het vers, en kan 24 uur van te voren. heel veel bakjes, glaasjes etc wees creatief, ik geef toe het is een lang verhaal geworden, maar meer dan waard.

INGREDIENTEN

Voor:, zelf gegrilde garnalen cocktail met ananas:, , 2 kleine blikjes ananas stukjes uitgelekt, bewaar 1 el sap, 16 grote garnalen gekookt, zonder staart, 2 el olie, 2 tl Shichimi Togarashi kruiden ( jb ), 2 stronken little gem, baby romaine sla, 2 blikjes krabvlees, uitgepluist, harde stukjes verwijderd, 4 el mayonaise, 2 el ketchup, paar druppels worcestersaus, 1 el whiskey, , party time!, , blue:, 12 kastanje champignons, 1 cup ERU Crè­me au bleu ( super ), 100 gram serano ham gesnipperd, panko, olijf olie, , white:, 8 coquilles, liefst vers, anders mantel schelp uit de diepvries, maar die zijn kleiner., 100 gram zeezout boter, sap van 1/2 e citroen, plus rasp van 1 bio citroen ( geen waslaag ), marinade van het voorgerecht., , yellow:, 5 eieren, 1 zakje eekhoorntjes brood geweekt en in kleine stukjes, 1 el gedroogde provinciale kruiden, 2 tl. truffel olie, steeltjes van de kastanje champignons fijn gesnipperd., 1 el volle melk, , pink:, 200 gram kalfs gehakt, 1 ei, 1 el paneer, 8 plakjes pancetta, 3 tl Za'atar ( jb ), , red:, 2 eendenborsten zonder vel/vet, halfe pot wildfond, 1 glas port ruim, 1 el bruine suiker, 2 el water, zout peper uit de molen, optioneel: eenden lever krullen ( eigenlijk geen optie, maar gewoon doen ), , brown:, 8 oesters ( jazeker !), bloem, 3 el croma ( jazeker ! ), 1 bos fijn gensipperde peterselie, 1 el limoen sap, peper uit de molen, , toetjetoe:, 8 mini bak camemberts ( ah ), marinade van de eendenborst, 2 el blauwe bessen jam, 2 el kookroom, 1 el creme de cassis,

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2016
  • Europees
  •  > 120 min.

gourmetten met gehakt

Dit gerecht is ook te gebruiken als borrelhapje.

INGREDIENTEN

1 kg gehakt, 1 ei, 50 gram paneermeel, 2 ? eetl gehaktkruiden, 5 eetlepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika, 4 zoet-zure augurken, 6 eetl pinda's, 3 eetl geraspte gedroogde kokos., , Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de gehaktkruiden. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er de volgende vier variaties mee:,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voorgerechtjes voor bij het gourmetten

Deze gerechtjes vond ik in een tijdschrift en het idee is erg leuk! Gourmetten in gangen. Van voorgerecht tot nagerecht. Kies zelf de lekkerste wereldse gerechtjes uit!!

INGREDIENTEN

Italiaans Stokbrood met Champignons, 12 schuine plakken stokbrood, rode pesto, 300 gram champignons, in plakjes, peper en zout, eventueel wat Italiaanse geraspte kaas, Mediterrane Gamba's met Peterselie & Knoflook, 12 gamba's, schoongemaakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, verse peterselie, fijngehakt, Hollandse Frikandel- en Tomaatspiesjes, 6 frikandellen, 18 kerstomaatjes, Russische Knakworstjes met Spek, 6 knakworstjes, 9 plakjes ontbijtspek, knoflooksaus,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  •  
  •  0-10 min.

Gourmetten met speciaal gemarineerd vlees

INGREDIENTEN

2 biefstukken2 lamsboutlappen2 varkenshaasjes1 teentje knoflook3 eetl., ketjap manis2 theel. sambalpeper2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder1 eetl., suiker1 sinaasappel2 theel. Italiaanse kruiden1 dl. witte wijnzout

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Het nieuwe gourmetten

Gezellig rond de tafel met vrienden en familie! Leuke kleine gerechtjes maken net als gourmetten

INGREDIENTEN

- 1 ui per 2 personen, - 1 bakje champignons (of fijngesneden wokgroente), - 1 komkommer, - 2 rode paprika`s, - Speklappen, - Kipfilet, - Varkenslappen, - Rundvlees, - Garnalen met staart, - Een potje gehakte knoflook (inproba), - Een potje sambal, - Chinese eiermie (noodles), - Sojasaus, - Verschillende woksauzen (sweet chilli, teriyaki saus en alles wat je lekker vindt!), - Olijfolie,

  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2011
  • Wereld
  •  0-10 min.

Hoofdgerechtjes voor bij het gourmetten

Wereldse hoofdgerechtjes in het klein. Maak er kleine receptkaartjes bij en zet deze op tafel. Iedereen kan nu zijn eigen die op tafel staan.

INGREDIENTEN

Pitabroodjes met Kipreepjes en Komkommersalade uit het Midden-Oosten, 300 gram gekruide kipfilet, in reepjes, halve komkommer, in plakjes geschaafd, azijn, suiker, 6 pitabroodjes, Sambasaus van Calve, Oosterse Babi Ketjap Bieflapjes met Broccoli, 6 dunne bieflapjes, 300 gram kleine broccoliroosjes, gekookt, Babi Ketjap Roerbaksaus (Conimex), Sesamzaadjes, Indiase Viskorma met Venkel, 1 venkel, in dunne plakjes gesneden, Kruidenpasta voor Korma Bloemkool (Conimex), 6 el yoghurt, 300 gram kabeljauw of zalm, in blokjes, Griekse Courgette met Fetakaas, 1 courgette, in ronde plakken van 1 cm, 2 tomaatjes, in dunne plakjes, 100 gram fetakaas, verse Italiaanse kruiden, fijngehakt,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  •  
  •  0-10 min.

Gourmetten, champignons met balletjes

Smakelijk mini-gerecht voor bij het gourmetten

INGREDIENTEN

, 200 gram kleine champignons in partjes gesneden, 2 sjalotjes, fijngehakt, 2 dl yoghurt, 1 dl room, 1/4 bosje peterselie, fijngehakt, 2 tomaten, vruchtvlees in stukjes gesneden, 200 gram gehakt, 1 ei, paneermeel, boter, pikant paprikapoeder, versgemalen peper & zout,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2004
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gourmetten voor 1

Hemelvaart staat weer voor de deur en dat betekend natuurlijk; lekker gourmetten! Als je tegen een fransman gourmet zou zeggen dan zullen ze denken dat je een fijnproever bent. Gelukkig hoef je met de Hollandse gourmet hier geen rekening mee te houden. Gewoon eten wat je lekker vindt, helemaal top! Een veelvoorkomde denkfout die jullie maken is dat je altijd met gourmetten met je familie. Ik laat jullie zien dat gourmetten ook alleen kan, net zo leuk!

INGREDIENTEN

1 kipfilet, 1 pot kipkruiden, 1 hoeveelheid pannekoekenmix, 1 paprika (voor de sier)

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-05-2019
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lamskoteletten voor bij gourmetten

Nieuwjaarsdag Gourmetten.

INGREDIENTEN

4 kleine lamskoteletten, 2 t Worcestersaus, 1 t bruine suiker, mespunt kruidnagelpoeder, 1/2 e koriander zaden, 1/4 t zwarte peperkorrels, 1 t grove zeezout

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gemarineerd Kipfilet Voor Gourmetten

Gemarineerd kipfilet voor Nieuwjaarsdag gourmetten

INGREDIENTEN

250 g kipfilet in dunne plakjes gesneden, , voor marinade, 1 e olie, 1 kleine ui geraspt, 2 teentjes knoflook, geraspt, 1 e honing, 3 e tomatenketchup, 2 e Worcestersaus, 1 e Engelse mosterd, 1 t Tabasco, zout, zwarte peper

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Shoarma voor gourmetten

Shoarma reepjes voor Nieuwjaarsdag gourmetten.

INGREDIENTEN

250 g reepjes lamsvlees, , voor marinade, 1/2 t piment, 1/4 t cayennepeper, 1/2 t gemberpoeder, 1/4 t kaneel, 1/2 t knoflookpoeder, 1/2 t komijnpoeder, 1/2 t koriander, 1/2 t geelwortel, 1/2 t nootmuskaat, 1/2 t peterselie, gedroogd, 1/2 t selderij, gedroogd, 1 t paprikapoeder, 1/2 t zout, 1/4 t zwarte peper, 2 t olie

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Indiase Kipfilet Voor Gourmetten

Indiase Kipfilet Voor Gourmetten

INGREDIENTEN

250 g dun gesneden plakjes kipfilet, knoflookpoeder, gemberpoeder, tomatenketchup, garam masala, korianderpoeder, komijnpoeder, geelwortel, cayennepeper, zout, Griekse yoghurt

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mini Hamburgers Voor Gourmetten

Hamburgers voor Nieuwjaarsdag gourmetten.

INGREDIENTEN

250 g gemengd gehakt van goede kwaliteit, 1/2 t zout, mespunt zwarte peper, mespunt kruidnagel, mespunt noodmuskaat, 1/2 t geroosterd en gemalen koriander (roosteren doe je in een droge, koekenpan), 1/2 t Worcestersaus

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Biefstuk stroganoff voor gourmetten

INGREDIENTEN

2 kogelbiefstukken a 300 gr., 1 gesnipperde ui, 15 champignons, 1 1/2 dl. witte wijn, klein bekertje crème fraiche, 4 el. tomatenpuree, 4 el. mosterd, zout, peper, paprikapoeder, boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nagerechtjes voor bij het gourmetten

Lekkere nagerechtjes voor bij het gourmetten. Bijvoorbeeld lekkere gebakken ananas met heerlijk ijs of Franse pannenkoekjes met slagroomijs en vruchtjes.

INGREDIENTEN

Uit het Caribisch gebied: Gebakken Ananas met IJs en Suikerstroop, 225 gram suiker, 75 ml water, 150 ml rum, 1 verse ananas, IJs naar smaak, bijvoorbeeld Bitterkoekjesijs van Hertog, , Franse Pannenkoekjes met Slagroomijs & Vruchten, 1 groot ei, 180 ml melk, 90 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 1 appel, 1 kiwi, 1 banaan, klein blikje perziken, Slagroomijs, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2004
  •  
  •  0-10 min.

Gourmetten, champignons in gesmolten kaas

Lekker vegetarisch gerechtje voor bij het gourmetten

INGREDIENTEN

, 200 gram kleine champignons, fijngehakt, 4 sneetjes witbrood, in 4 driehoekjes gesneden, 2,5 dl witte wijn, 30 gram boter, 1/2 bosje bieslook, zeer fijn gehakt, 200 gram geraspte Emmentaler, 4 eieren, losgeklopt, vers gemalen peper & zout,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2004
  •  
  •  20-30 min.

Mini garnalen spiesen voor gourmetten

Garnalen voor bij Nieuwjaarsdag gourmetten

INGREDIENTEN

, 150 g gepeld middel grote garnalen, 3 e mayonaise, 1 t Herbes de Provence (mengsel van 4 delen marjolein, 4 delen tijm, 4 delen bonenkruid, 2 delen rozemarijn, 2 delen basilicum, 1 deel salie) (Je kan de ook kant en klaar in een potje kopen), zout, zwarte peper, , saté stokjes

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pinda/ satéburgertjes om te gourmetten, bakken of grillen

Deze mini hamburgertjes met satésmaak zijn zeer geschikt om te gourmetten, te bakken of te grillen. Kinderen zijn er dol op.

INGREDIENTEN

300 gram gehakt, 2 tl sambal, 1,5 el ketjap, 3 el pindakaas, 1 tl knoflookpoeder, paar druppels Worcestershiresaus, paneermeel

  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2016
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Superlekkere coleslaw

Dit recept kreeg ik van een Amerikaanse vriendin. Ik heb het zelf wat aangepast naar eigen smaak. Lekker bij een Barbecue maar ook bij Fondue, Gourmetten enz. En veel lekkerder dan de gekochte! Ik heb deze Coleslaw voor het eerst gemaakt op 31.12.2010 en het smaakte uitstekend op stokbrood of toastje. Maar bij barbecue en bij alles wat je maar kunt bedenken. Ik heb de hoeveelheden opschreven die ik gebruikt heb. Wat je eerst hebt is een berg met groenten maar denk er aan dat het enorm slinkt! Op de foto kan je zien wat je overhoudt, en dat is ook best veel en in ieder geval veel meer dan zo`n bakje bij de supermarkt En als je het zelf maakt weet je ook wat erin zit toch? De mayonaise die ik heb gebruikt is mayonaise met citroen merk D&L = Devos Lemmens en verkrijgbaar o.a. bij AH. Is deze niet verkrijgbaar waar je woont voeg dan een paar druppels citroensap toe aan de mayonaise die jij gebruikt. (is nog goedkoper en ook lekker)

INGREDIENTEN

1 Spitskool (gesneden gewicht 740 gram)., 1 Winterpeen of neem waspeen- (geraspt gewicht 240 gram)., 3 Groene pepers., 2 Middelgrote uien., De dressing, 1½ el azijn, 8 flinke el mayonaise 3 tl suiker, ½ tl zout, Wat versgemalen witte peper naar smaak., 1 klein kneepje rode peper uit tube (kan weggelaten worden)

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gebakken witlof met druiven en vis

INGREDIENTEN

Ingrediënten per persoon, 1½ struikje witlof, 1 tl bruine suiker, Olijfolie, 5 druiven, aromat, 100 gr. pangasiusfilet/zalm/garnaal, (uit een pakket voor gourmetten),

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Indische hamburgertjes

GOURMETTEN

INGREDIENTEN

1 kleine rode ui, 2 tenen knoflook, 1 theelepel sambal oelek, zout, 400 g rundergehakt, 2 eetlepels ketjap manis

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  •  
  •  0-10 min.

bbq-salade alathea

Lekkere frisse salade voor bij de bbq maar kan ook bij gourmetten, steengrillen enz.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 blikje mais, 1 blikje dop-, erwten, 1/2 komkommer, 1 plak ham, 1 plak jonge kaas, 3 eetl. yoghurt, 2 eetl. yogonaise, 1 eetl. azijn, 1 teentje knoflook, zout en peper.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  •  
  •  20-30 min.

Pikante Ananassalade

Pikant maar toch zoet! Zet dit er eens bij op tafel als je gaat gourmetten. Lekker pittig en verfrissend naast al dat vlees! Maar als voorgerecht doet deze salade het ook erg goed. Weer eens iets anders.

INGREDIENTEN

, 1/2 verse ananas, in blokjes van 1-2 cm (sap opvangen en in een kom gieten), 1/2 honingmeloen, in blokjes van 1-2 cm (of een 1/2 goed rijpe galia meloen), 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden, 1 a 2 rode pepers, fijngehakt (zonder zaadjes), 2 tl milde mosterd, 2 tl honing, 3 el citroensap, 5 el olijfolie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  •  
  •  20-30 min.

Honing Tijm Marinade

Bij gourmetten is de marinade niet bedoeld om vlees malser te maken, want alles is al klein en dun gesneden dus zo gaar. De marinade dient hier vooral om smaak te geven

INGREDIENTEN

1 el honing, 1 el citroensap, 1 tl citroenrasp, 1 fijngehakte teen knoflook, 1 el fijngesneden verse tijm, peper naar smaak, 4 el olijfolie

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2006
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Kerrie Mayonaise

Lekker voor bij de bbq of met gourmetten, fondue

INGREDIENTEN

5 eetl. mayonaise, theel. kerriepoeder, eetl. gember siroop, 2 eetl. melk.

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-1999
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Cocktailsaus

Lekker bij garnalen, fondue, gourmetten of barbecue.

INGREDIENTEN

3,5 dl mayonaise, 2 dl slagroom, half stijf geklopt, 3 el tomatenketchup of puree (puree bevat geen suiker, ketchup wel), 2 à 2,5 el whisky, Zout, Cayennepeper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Gekarameliseerde ananas

Gourmetten.

INGREDIENTEN

1 schijf ananas - klontje boter - 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker - 1 lepel creme fraiche

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

tuinkruidensaus

Lekker bij o.a. gourmetten

INGREDIENTEN

6 el mayonaise, 2 el peterselie, 2 el bieslook, 2 tl basilicum, 2 tl tijm, 2 tl marjolein, snufje knoflook, peper, zout, 2 tl citroensap, ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Teppan yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari m

Na fondue, chocoladefontein, steengrillen, gourmetten, en wokken wordt Teppan Yaki (ook wel Teppan Yaki genoemd) de nieuwe hit van gezellig tafelend Nederland. De term komt uit Japan en houdt in principe niet meer in dan "hete plaat". Koken op een teppan yaki is eenvoudig en bijzonder smakelijk. Bovendien behoeft de kookwijze erg weinig vet, dus het is nog gezond ook. Bij ons leveren de eerste fabrikanten al teppan yaki-platen voor in de keuken of op tafel. De culinaire instituten en hotelscholen installeren de professionele varianten ervan in hun leskeukens en ook steeds meer restauranthouders gaan op zoek naar dit nieuwe medium, dat ver buiten de grenzen van de Oosterse keuken lijkt te gaan treden. Bereid u dus voor: Teppan Yaki is niet meer tegen te houden, en binnenkort wordt van u verwacht dat u uw gasten eens een avondje op zo`n "plaatfeest" trakteert! Denk er wel aan: De dikte van de plaat van de teppan yaki is van niet te onderschatten belang: Hoe dikker, hoe beter. De hitte moet namelijk hoog zijn, en constant. De plaat moet geleidelijk warmte afgeven. Als uw plaat te dun is, loopt u kans op aanbranden. Ook kan het zijn dat uw plaat te snel afkoelt waardoor uw gerechten beginnen te stoven in plaats van te bakken. En dat is niet de bedoeling. Teppan yaki kan gemaakt worden van allerlei ingrediënten. Dit recept is slechts één variant. Bij de teppan yaki worden altijd sauzen geserveerd. Deze twee zijn de meest gangbare, maar zeker niet de enig mogelijke.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 kleine aubergine, 200 gr biefstukpunten, 8 rauwe tiger prawns, gepeld, met staart (maat 16-20), 2 groene paprika`s, 8 shiitake paddenstoelen, 3-4 bladen witte kool, alleen het zachte gedeelte, 1 pijlstaartinkvis (calamaro), 4 tongfilets, 8 coquilles St. Jacques (zonder het roze gedeelte), 200 gr haricots verts, 1 wortel, heel dun gesneden

  • Japans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  • Japans
  •  > 120 min.

Cocktailworstjes met ontbijtspek

GOURMETTEN

INGREDIENTEN

1 blikje cocktailworstjes, 100 g dun gesneden ontbijtspek.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste gourmetten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top