Hongaarse Goulash Van Rudolph
Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.
600 gram doorregen runderlappen 10 eetlepels olijfolie 50 gram spekreepjes 1 grote ui 2 teentjes knoflook 4 paprikas (rood en groen) 2 eetlepels bloem 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) 1 deciliter rode wijn 2 deciliter Rundvleesbouillon 2 theelepels tijm 4 vastkokende aardappelen 250 gram sperziebonen
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een Braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken. Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee. Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar.
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-03-2005Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Pittige oostenrijkse goulash
Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken!
750 gram mager rundvlees -, 250 gram varkenslappen - 50 gr boter om te bakken - olie om te bakken - peper - zout -, 2 vleesbouillontabletten - 3 eetlepels witte azijn - 2 theelepels gedroogde oregano -, mespunt kruidnagelpoeder - 1 laurierblaadje -, 1 kilo uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels tomatenpuree - 1/2 rode paprika - 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper - 2 eetlepels milde paprikapoeder
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-03-2006Oostenrijks Hoofdgerecht> 120 min.
Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.
2 flinke uien -, 3 teentjes knoflook -, 500 gram aardappelen -, 3 winterpenen -, 500 gram rundvlees voor goulash -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 1 blikje gepelde tomaten -, 1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -, 4 runderbouillon-tabletten -, zout, peper -, paprikapoeder naar smaak -, cayennepeper naar smaak
- Duits Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-01-2011Duits Hoofdgerecht60-120 min.
Goulash
Zoveelste recept van goulash maar dit is HET RECEPT
600 gram doorregen runderlappen, 25 gram margarine/boter, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel pikante paprika poeder, 1 eetlepel milde paprika poeder, 1 blikje tomatenstukjes (400 gram), 1 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels thijm, 4 vastkokende aardappels, 250 gram sperziebonen, 1 theelepel kummel, 200 gram champignons,
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2000Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Hongaarse goulash van rudolph van Veen
600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-01-2010Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
kruidige goulash 3 in 1
Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s
GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito, - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt
- Oostenrijks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-03-2009Oostenrijks Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Goulash
Met als basis de orginele hongaarse goulash, aangepast voor een romige beleving.
40 gram boter, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 groene paprika, 500 gr magere runderlappen, 4 dl. water, 2,5 eetlepels paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 potje crème fraiche, 40 gram bloem, 1 bouillontablet (runder of kruiden), tijm, aromat, Tabasco of chili poeder, worchestersaus
- Balkan Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-08-2003Balkan Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Goulash
Heerlijke goulash die iedereen lekker vindt!!!
1 kilo runderriblappen (goulashvlees is vaak te grof gesneden, soepvlees kan ook),2 tenen knoflook, 2 grote uien, 1 grote rode paprika, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 2 blikjes tomatenpuree, runderboullion, 3 laurierblaadjes, 1 pak diepvrieserwten van bonduelle, flink paprikapoeder, zout en peper, bindmiddel (arrowroot)
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-10-2008Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Slanke Goulash met maar 400 kcalorieen van Slanke Lijn Nederland, Deventer.
100 gr. runderpoulet, 1/2 ui, 1/2 eetl. tomatenpuree, 1 tomaat, 1/2 paprika, paprikapoeder, 1 teentje knoflook.
- Slanke keuken
- > 120 min.
- Geplaatst op28-01-1999Slanke keuken> 120 min.
Goulash
Echt lekkere goulash voor koude dagen
-500 gr runderpoulet, -2 grote uien, -rode en groene paprika, -knoflook, -4 laurierblaadjes, -1 zakje goulash kruidenmix (silvo), -bloem, -maizena, -2 kleine blikjes tomatenpuree, -zout en peper
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-09-2006Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Pittige rundvlees stoofgerecht
- 500 g runderlappen, - olie/boter, - 2 flinke uien, - 2 blikken tomatenblokjes, - 1,5 el pikante paprika poeder, - 1 el zoete paprika poeder, - 1 rode en 1 gele paprika, - 1/2 zakje goulash kruiden, - peper en zout, - 1 dl water,
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-10-2003Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
goulash
Een hele lekkere Goulash volgens het recept van mijn moeder. Het duurt wel lang om te maken, maar is de moeite waard!
4 grote uien, 2 rode en 1 groene parika, 1 kg licht doorregen runderlappen, 2 blikjes tomatenpuree(niet die hele kleine), 1 a 2 tomaten, 4 laurierblaadjes, 5 kruidnageltjes, peper en zout naar smaak, 25 a 30 gram Blue Band
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-06-2002Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Goulash
Goulash voor de Bourgondier
1 kg goulashvlees, olijfolie, 4 in ringen gesneden uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 250 champignons, 2 runderbouillonblokjes, 2 blaadjes laurier, zout, peper, zoete paprika, komijn, knoflook, 4 eetlepels crème fraîche, 2 glazen rode wijn
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-02-2011Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Uit de romertopf
, 1 kilo riblappen, 3 Uien in ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, 1 liter bouillon (kan van een blokje), 50 gram boter, 1½ eetlepels paprikapoeder, 3 eetlepels bloem, verse gemalen zwarte peper, zout naar smaak, 1 rode paprika, 2 tomaten ontveld en in stukjes, 1 eetlepel tomatenpuree,
- Hongaars
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-01-1999Hongaars60-120 min.
- Eigen recept
Goulash
Heerlijke Goulash!
Runderriblappen (door bloem wentelen), Vloeibare margarine, 3 ui, 3 tenen knoflook, 1 groene paprika, 2 rode paprika, 2 el mosterd, 2 laurierbladeren, 3 el balsamico azijn, Rode wijn, Rundvleesbouillon, Blik tomatenblokjes, Cayennepeper, Paprikapoeder, Komijn, Champignons, Prei, Worchestersaus, , Sperziebonen, Bloem, Creme Fraice, ,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-03-2014Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Hongaarse Goulash ; Runderlapjes in een pittige tomatensaus. Lange bereidingstijd, maar beslist de moeite waard!
750 gram magere runderlappen, 2 uien, 50 gram ontbijtspek, 50 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 eetl milde paprikapoeder, 1 eetl pikante paprikapoeder, 1 volle theel karwijzaad (Silvo), 1 theel marjolein, 1 vleesbouillontablet, 1 rode en 1 groenepaprika, 4 grote aardappels (500 gram), 2 dl gezeefde tomaten, zout en peper
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-07-1999Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
goulash
Overheerlijke goulash met veel groente en vlees, echt een aanrader!
1 ons ontbijtspek, 1 pond mager rundvlees (wat geschikt is om te sudderen), 2 paprika's, 3 a 4 grote uien, 1 blik gepelde tomaten, 1 kl. blikje tomatenpuree, 1 blokje vleesbouillon water, 1 theelepel laos, 2 laurirblaadjes, 3 kruidnagels, 5 zwarte peperkorrels, 1 teentje knoflook, grote lepel kerriepoeder, scheutje ketjap manis
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-1999Frans Hoofdgerecht20-30 min.
goulash
Heerlijk met witte rijst
500 gr. Runder- Paarde- of Varkensvlees., 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 kleine prei, 2 goudvlees bouillonblokjes, 6 eetl. Bloem, 1 ltr. Water, 1 groot blik tomatenpuree, 1 pakje goulash mix
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-08-2000Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash.
800 g rundsvlees, in stukken, 2 uien, in stukken, 1 kleine bleekselder, in stukjes, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 blikje doperwten ca. 140 g, wit van 1 prei, in ringetjes gesneden, 6 tomaten, ontveld en in stukken, 1 flesje Trappist, 4 porties aardappelen, 1 zakje goulash kruiden, snuifje komijn, boter, vers gemalen peper en zout.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2004Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Goulash
Dit zijn de richtlijnen zoals ik deze maak. Je kunt deze altijd nog naar eigen smaak aanpassen.
1 kg Poulet, bestrooid met 3 eetlepels Goulash Kruidenmix, zelfgemaakt en wat Kurkumapoeder, Kerriepoeder, Paprikapoeder, alles zoet of pikant of gerookte (kan ook van alles wat), Boter en Olijfolie, 2 theelepels Harissa Pikante Variant, soort bouillonblokje of 2 Bouillonblokjes, `n stukje Gember, klein gehakt, 4 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 verse Rood Pepertj met of zonder pitjes, klein gehakt, 2 Uien, in schijfjes gesneden, in vieren gedeeld of klein klein gehakt, 3 Paprika`s (rood, oranje en groen), Paddenstoelen, 1 grote blik of dezelfde hoeveelheid verse, 1 blikje Tomaten stukjes met kruiden, Zout + Peper (uit molen, is eigenlijk al voorzien)
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-03-2013Multi-cultureel Hoofdgerecht> 120 min.
goulash
600 gr poelet van rund-, varkens- of schapenvlees, eventueel gemengd, 400 gr uien, 1 paprika, 50 gr dobbelsteentjes gerookt spek, zout, paprikapoeder, iets geraspte citroenschil, 1/4 liter bouillon, 2 eetlepels bloem, , , ,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-05-1999Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Oorspronkelijk is het een soep die door Hongaarse herders werd bereid, "gulyas" geheten. De vleesstoofpot zoals wij die kennen, noemen de Hongaren "porkolt". Er zijn ontelbare varianten op, maar vlees, aardappels en paprika horen altijd in goulash thuis.
500 g doorregen runderlappen, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika, 2 tomaten, 2 aardappels, 2 el olie, 2 el paprikapoeder, 1 tl karwijzaad, 500 ml runderbouillon van tablet en 100 ml volle yoghurt, zout en chilipeper naar smaak toevoegen
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-01-2004Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Hongaars stoofvlees: Pörkölt (Goulash)
Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep. De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot. Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood. Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje.
- 1 kg rundersucade, riblappen of ander stoofvlees, - 250 gram gerookte spekreepjes, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 3 rode (punt)paprika`s, - 4 tomaten, - 1 (klein) blikje tomatenpuree, - 2 el paprika poeder (indien mogelijk 1 mild en 1 pittig), - 1 tl komijn poeder of karwijzaad, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 2 el worchestersaus, - 250 ml rode wijn, - 250 ml runderbouillon.
- Hongaars
- > 120 min.
- Geplaatst op26-09-2013Hongaars> 120 min.
Goulash
Dit gerecht is glutenvrij als je oplet wat voor kruiden je koopt. Kruiden van Silvo zijn goed, maar let op: niet de kruidenmix voor goulash maar de kruiden voor goulash.
Magere runderlappen 400 gram, peper en zout, zakje goulash-kruiden (Silvo), ontbijtspek 100 gram, 2 blikjes tomatenpuree (groot), blik doperwten (groot), bakje champignons, rode paprika, 3 tomaten, rode wijn, bakboter, witte rijst
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-08-1999Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Goulash
Lekker stevige goulash zoals ik hem ooit in Hongarije gegeten heb en de smaken opgeslagen in mn hersentjes en thuis geexperimenteerd tot ik hem heb hij is zoals nu... Lekker!!
500 gr runderlappen of hacheevlees (blokjes), 4 uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (in plakjes), 1 Spaans pepertje (in ringetjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 rode paprika (in reepjes), 250 gr champignons (in plakjes), 1 el paprikapoeder pikant, 1 el paprikapoeder mild, 1 flinke tl komijnpoeder, 1 flinke tl marjolein, 1 groot blikje tomatenpuree, 5 dl runderbouillon, 50 gr boter
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-09-2012Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Een aparte goulash gemaakt in de slowcooker.
600 gram sukadelappen of riblappen, in blokjes, - 1 grote ui, gesnipperd of in grove stukken, - 2 teentjes knoflook, geperst, - 1 of 2 rode paprika's, - 1 groene paprika, - 2 theelepels gerookt parikapoeder sweet, - 2 theelepels gerookt paprikapoeder hot, - olijfolie, - 1 blik gepelde tomaten, - 1 klein blik tomatenpuree, - 2 laurierblaadjes, - 450 ml runderbouillon van blokjes (2 stuks), - zout en versgemalen peper, - maizena
- Europees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-01-2016Europees Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Een echt overheerlijke goulash en makkelijk te maken
2 uien, pond runderpoulet gezouten, 1 verse paprika, 1 gr blik tomatenpuree, 1 lepel mosterd, scheutje azijn, scheutje ketjap, 1 zakje paprikapoeder (mild), theelepel sambal, 10 zilveruitjes, foulie, laurier, peper, zout en thijm, 1 lepel suiker, 1/2 liter water met 1 blok vleesbouillon, 3 fijn gesneden aardappelen, 1 fijn gesneden zure appel
- Hongaars Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2000Hongaars Hoofdgerecht20-30 min.
Goulash
Een zachte, zoetige goulash.
2 grote uien, 2 bieten, 1 winterwortel, 2 teentjes knoflook, 750g doorregen sukadelappen, 2 tl paprikapoeder, 1 blikje gepelde tomaten, 1 el tomatenpuree, zout en peper, bakje zure room, , De bonentip hieronder is niet van mij afkomstig maar een smakeloze actie van smulweb!
- Europees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-10-2012Europees Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Dit recept heb ik van een vriend gekregen. Inmiddels heeft deze goulash een vast plekje verdient in ons kookrepertoir, zo lekker vinden wij hem. Het is een fijn gerecht om in het weekend te maken omdat het vrij lang op moet staan. Maar dat betekent dan wel weer dat je ondertussen fijn iets anders kan gaan doen. Ondertussen trekken de heerlijke hartige geuren van de goulash die lekker op het fornuis staat te pruttelen door het huis. Misschien verheug jij je bij het maken van dit recept net zoals ons op het moment dat het ein-de-lijk etenstijd is. Geniet ervan!
1 kg runderpoulet, 2 uien, 2 volle eetlepels zoete of milde paprikapoeder (bijvoorbeeld van Jonnie Boer verkrijgbaar bij AH), 2 teentjes knoflook, 1 pak Heinz tomatenfritto, ± 1 liter runderbouillon, 1 handje verse peterselie, Versgemalen zout en peper, Wat bloem, Olie om te bakken, 2 rode paprika's, 1 bakje champignons
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-12-2010Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
500 gr doorregen runderlappen2 grote uien2 teentjes knoflook1 groene paprika 2tomaten2 aardappels2 el olie2el paprikapoeder1theel karwijzaad (kummel)500 ml kippenbouillon, van blokje100 ml volle yoghurt
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-12-2004Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
goulash
Hongaarse goulash van rundvlees
Rundvlees (ong. 600 gr. riblappen of magere runderlappen), ong. 100 gr. boter, 3 a 4 uien, ong. 3/4 liter bouillon (jus van het vlees aangevuld met water en een bouillonblokje), 50 gram bloem, blikje tomatenpuree, paprikapoeder, peper en zout.
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-11-2001Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Heerlijke eigengemaakte Goulash
500 g (rund)vlees, 1 grote ui, 4 knoflook teentjes, 1 eetlepel bloem, 2-4 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 500 g aardappelen, 250 g rode en groene paprika, 250 g tomaten, half blokje bouillon, halve theelepel marjolein, peper & zout, blikje tomatenpuree,
- Hongaars Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-04-2003Hongaars Hoofdgerecht60-120 min.
Goulash
Makkelijk en heerlijk, deze authentieke goulash. Je waant je meteen in Hongarije!
- 1 kg rundvlees, - 250 gram reuzel, - 4 uien grofgesnipperd, - 500 gram aardappelen, - 2 groene en 2 rode paprika's in reepjes, - 3 blikjes tomaten met vocht, - 2 kommen rode wijn, - 1 kopje bouillon, - 1 potje creme fraiche, - 2 tl komijn, - 1 tl marjolein, - 2 el paprikapoeder, - zout en peper, - 4 tenen knoflook, - 1/2 bosje peterselie
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-04-1999Hoofdgerecht> 120 min.
goulash
Zelf gemaakt het lekkerst
500 g doorregen runderlappen, , 2 grote uien, , 2 teentjes knoflook, , 1 groene paprika, , 2 tomaten, , 2 aardappels, , 3 eetlepels olie, , 2 eetlepels paprikapoeder, , 1 theelepel karwijzaad (kummel), , 500 ml kippenbouillon, van tablet, , 100 ml volle yoghurt,
- Hongaars Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-10-2007Hongaars Hoofdgerecht60-120 min.
Goulash
Römertopfrecept
, 600 g poulet van rund-, varkens- of schapevlees, eventueel gemengd, 400 g uien, 3 paprika's (liefst rode maar groene kan ook), 50 g dobbelsteentjes gerookt spek, zout, paprikapoeder, iets geraspte citroenschil, ¼ l bouillon, 2 eetlepels bloem, ,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-1999Slanke keuken Hoofdgerecht60-120 min.
goulash
Goulash met varkensvlees
1 pond varkensvlees, 250 gram uien, 2 rode paprika, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bloem, 2 blikjes tomatenpuree, 1 theelepel marjolein, 1eetlepel azijn, 1 eetlepel paprikapoeder, zout,peper,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2000Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Goulash
Tja, misschien niet erg origineel maar wel errug lekker! Een hartig opwarmertje voor regenachtige dagen......
* 1 grote gesnipperde ui * 1 rode en 1 groene paprika, in flinke stukken * 600 gram (of meer) magere runderlappen, in blokjes * 100 gram magere spekreepjes * 40 gram boter * 2 tn. knoflook * 1,5 eetlepel paprikapoeder pikant * 1 vleesbouillontablet * 1 blikje tomatenpuree * 1 blik tomatenblokjes * 2 aardappelen (kruimig, eco) * 2 dl lekkere rode wijn * zout & peper * olijfolie/hete rode saus (evt)
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-09-2004Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Echte goulash maak je van schapenvlee
, Vier schapenhielen, Champignons, Uien, Drie paprika's (groen, geel, rood), Tomatenpuree, Paprikapoeder, Bloem,
- Regionaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2001Regionaal Hoofdgerecht30-60 min.
Goulash
De eigenlijke naam is porkolt. als je in hongarije goulash vraagt, krijg je een soort soep, die je met brood eet.
Rundvlees, olie, magere spekjes, uien, knoflook, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, kummel, peper en zout, bloem en maizena, zure room, scheut rode wijn
- Regionaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-09-1999Regionaal Hoofdgerecht> 120 min.
Goulash
Snelle en gemakkelijke goulash.
500 gr varkens poulet, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 2 dikke uien, 2 groene paprika's, 2 lepels azijn., , Voor de saus., 125 gr boter, 3 eetlepels bloem, 1/2 liter water, 1 bouillonblokje, 1 blikje tomatenpuree, ketjap, ketchup, en currysaus naar smaak.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-1999Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Goulash
? 500 g doorregen runderlappen, ? 2 grote uien, ? 2 teentjes knoflook, ? 1 groene paprika, ? 2 tomaten, ? 2 aardappels, ? 3 eetlepels olie, ? 2 eetlepels paprikapoeder, ? 1 theelepel karwijzaad (kummel), ? 500 ml kippenbouillon, van tablet, ? 100 ml volle yoghurt,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-01-2004Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
-
Goulash
van FrederikusH , 18 recepten, 0 volgers
-
goulash
van mobiel_1355859976 , 2 recepten, 0 volgers
-
Goulash
van PetervanB , 2 recepten, 0 volgers
-
Goulash
van potte , 1 recepten, 0 volgers
-
Goulash
van zwim , 1 recepten, 0 volgers
-
goulash
van baly , 1 recepten, 0 volgers
-
goulash
van witte010 , 1 recepten, 0 volgers
-
goulash
van superrakkertje , 1 recepten, 0 volgers
-
Goulash
van wietskewietske , 1 recepten, 0 volgers
-
goulash
van MeinyG , 1 recepten, 0 volgers