Zomerse salade met kruiden en bloemen
Ingrediënten 4 recipe.people
200g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers) * kruiden en eetbare bloemen (platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloem van Oost-Indische kers, blad en bloem van salie, goudsbloem bernagiebloempjes, viooltjes)., , Vinaigrette : 90g waterkers * 1 teen knoflook * 1 el gehakte sjalot * 2 el ciderazijn * 5 el olijfolie extra-virgin * zout en zwarte peper.Voorbereiding
Was de slabladeren en dep ze droog in een propere keukendoek. Scheur grote bladeren in stukken. Doe hetzelfde met de groene kruiden.
Bereidingswijze
Doe de salade en de kruiden in een kom en bestrooi met eetbare bloemen. Bereid de vinaigrette. Was de waterkers, verwijder de dikke steeltjes en doe de blaadjes met knoflook, sjalot, azijn, olijfolie, zout en versgemalen peper in de blender en meng alles snel, in een beperkt aantal slagen tot een gladde saus. Proef de vinaigrette en voeg eventueel zout of peper toe.