1. Home
  2. Recepten
  3. Goudsbloem

Goudsbloem recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

GOUDSBLOEM

INGREDIENTEN

GOUDSBLOEM

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

roomkaas met goudsbloem

INGREDIENTEN

40 g roomkaas, 2 el melk, 2 el bloemsuiker, 2 eierdooiers, 1 glaasje kirsh, 2 el gesnipperde goudsbloem.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Tzatziki Met Goudsbloem

INGREDIENTEN

250 gr natuuryoghurt, 2 teentjes geperste knoflook, een halve geraspte komkomer, een handvol gewassen goudsbloemblaadjes, enkele blaadjes goudsbloem, wat krullen komkomer om af te werken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  •  
  •  0-10 min.

Goudsbloem Pudding

INGREDIENTEN

* handvol goudsbloem bladeren, * 125 gr bloem, * 125 gr broodkruim, * 5 ml bakpoeder, * 2,5 ml zout, * 125 gr fijngehakt niervet, * 60 gr suiker, * 150 ml melk

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Koolsalade met Goudsbloem

Enkele uren op voorhand te maken, de goudsbloem geeft er ook nog een licht pepersmaakje aan

INGREDIENTEN

1/2 Kleine witte kool, 4 eetl. platte kaas, 4 eetl. mayonaise, 1 eetl fijngehakte bieslook, 4 eetl rozijnen, 8 goudsbloemen, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Koolsalade met goudsbloem

Met hun kleurige bloemhoofdjes zijn goudsbloemen heel opwekkend: een boeket ervan heeft de gloed van een warme glimlach. Goudsbloem is een oud en werkzaam artsenijgewas.Het is bovendien een van de gemakkelijkste eenjarigen.van "vifke"

INGREDIENTEN

1/2 kleine witte kool - 4 eetlepels platte kaas - 4 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel gehakt bieslook - 4 eetlepels rozijnen - 8 goudsbloemen - peper en zout, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Koolsalade met goudsbloem

Met hun kleurige bloemhoofdjes zijn goudsbloemen heel opwekkend: een boeket ervan heeft de gloed van een warme glimlach. Goudsbloem is een oud en werkzaam artsenijgewas.Het is bovendien een van de gemakkelijkste eenjarigen.

INGREDIENTEN

1/2 kleine witte kool - 4 eetlepels platte kaas - 4 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel gehakt bieslook - 4 eetlepels rozijnen - 8 goudsbloemen - peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

koolsalade met goudsbloem

INGREDIENTEN

1/2 kleine witte kool - 4 eetlepels platte kaas - 4 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel gehakt bieslook - 4 eetlepels rozijnen - 8 goudsbloemen - peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

kruidenzalf

Kruidenrubriek In onze kruidenrubriek legt Dokter Kris Demeyer uit hoe je van Calendula een wond-olie en -zalf kunt maken. Hier is het recept

INGREDIENTEN

Goudsbloem: Calendula off., Goudsbloemolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  •  
  •  0-10 min.

Zoete goudsbloemenrijst

Rijstepuddinkjes met bloemblaadjes van de goudsbloem.

INGREDIENTEN

1/2 kopje paprijst4 kopjes melk1/2 kopje witte suiker3 eetlepels maizena2 eetlepels verse bloemblaadjes van de goudsbloem

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Zoete goudsbloembroodjes

De kroonbladen van de goudsbloem zijn een goede vervanging van saffraan in rijst en soep. Aftreksels van de bloemblaadjes geven kleur aan kaas, boter en gebak. Je kunt er ook salades en omeletten mee opvrolijken of er thee van trekken. Jonge bladeren kunnen in slaatjes worden toegepast. Maar hier een recept voor verrukkelijke, heel eenvoudig te bereiden, goudkleurige broodjes

INGREDIENTEN

Voor 18 stuks:, 100 g zachte boter, 100 g witte poedersuiker, 2 grote scharreleieren, 100 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 2 el verse kroonblaadjes van goudsbloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  •  
  •  30-60 min.

Engelse goudsbloempudding

De vroegste recepten voor deze pudding komen al voor in manuscripten uit de 14e eeuw. Onderstaand recept komt uit Sussex. Bloemen waren in de middeleeuwen vanwege hun smaak en kleur een vanzelfsprekend element bij het koken. Serveer de schitterend oranjekleurige goudsbloempudding zeer warm, met een overvloed aan dikke room.

INGREDIENTEN

25 g bloemblaadjes van de goudsbloem, 120 g niervet in brokjes, 4 el heldere honing, 60 g suiker, de korst van een groot knapperig wittebrood (of stokbrood) (ongeveer 240 gram, fijn geraspt), 300 ml melk

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.

Ontbijtthee met kruiden

Uit: Kruidkroniekje. Het wil wel eens voorkomen dat de thee bij het ontbijt wat zwaar op de maag valt, omdat er stoffen inzitten die niet altijd goed werken. In zo'n geval kun je gebruik maken van dit recept voor ontbijtthee, waarin alleen maar goede stoffen zitten, en die - gezoet met honing - zeer smakelijk is. Van deze thee kun je zoveel drinken als je wilt.

INGREDIENTEN

Gelijke delen van * munt * melisse * jonge brandneteltoppen * driekleurig viooltje * kroonblaadjes van de goudsbloem * heel klein snufje tijm * honing * kokend water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

heksensprokkel

Havermout-,of kruidenkoekjes

INGREDIENTEN

-300g boter, -500g havermout, -300g suiker, -200g bloem, -4 eieren, -2 eetlepels bakpoeder, KRUIDEN: 2koffielepels gedroogde goudsbloem- 2 koffielepels gedroogde brandnetel-, 2 koffielepels gedroogde vlierbessen (niet noodzakelijk, wel lekker)- Er mogen ook nog sesamzaad, lijnzaad en gemalen noten bij

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Aspic van bloemen en wilde groenten

Bij het kruidenartikel wil ik een paar recepten geven met wilde eetbare planten en bloemen

INGREDIENTEN

? staaf agar-agar (plantaardig helder bindmiddel) / 2 dl water / 0,5 dl appel- of perendiksap /, sap van ? citroen / 25 gram wilde groenten (bijvoorbeeld weegbree, paardebloemblad, zuring, muur) /, 10 gram bloemen (zoals madeliefjes, pinksterbloem, goudsbloem, paardebloem, ereprijs, vlierbloesem) / 1 takje munt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Bloemen en blaadjes suikeren

Leuk om te doen en prachtig als garnering op gebak of nagerechten.

INGREDIENTEN

Kies alleen bloemen waarvan je weet dat ze eetbaar zijn - bijvoorbeeld bernagie, goudsbloem, marjolein, tijm, roomse kervel, vlierbloem, maarts viooltje en roos - en decoratief blad als citroenmelisse, munt, citroenverbena en roomse kervel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2001
  •  
  •  30-60 min.

Bloemenaspic

Aspic van veldbloemen en wilde planten

INGREDIENTEN

? staaf agar-agar (plantaardig helder bindmiddel)/2 dl water/0,5 dl appel- of perendiksap/sap van ? citroen/25 gram wilde groenten (weegbree, paardebloemblad, zuring, muur)/10 gram bloemen (zoals madeliefjes, pinksterbloem, goudsbloem, paardebloem, ereprijs, vlierbloesem)/takje munt.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gemengde salade met bloemen en kruiden

Gemengde salade met bloemen en kruiden. Een heerlijke zomerse salade met een vrolijk tintje

INGREDIENTEN

250 g gemengde salade, bijv. eikenbladsla, krulandijvie, veldsla, 50 g verse kruiden, bijv. paardebloemblad, Oostindische kersblad, borageblad, citroenmelisse, basilicum, dille, peterselie, knoflook, Bloemen van bijv. madeliefjes, driekleurig viooltje, goudsbloem, bieslook, oostindische kers, borage. Dressing,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Heksenprotten

Heksenprotten zijn overheerlijke havermoutkoekjes. Ze zijn lekker en gezond. En je kan ze heel eenvoudig zelf maken. Havermout zit vol eiwitten, koolhydraten, sporenelementen en stabiele B-vitaminen. Als je geregeld havermout eet, word je minder vlug moe. Je uithoudings- en concentratievermogen gaat er zienderogen op vooruit. Daarbovenop krijgt je bloed nog een opknapbeurt door het ijzer en het calcium die in havermout zitten. Havermout zorgt ervoor dat je je afvalstoffen kwijtraakt.

INGREDIENTEN

*300 g bakboter *0,5 kilo havermoutvlokken (of 300 g. havermoutvlokken en 200 g muesli)* 4 hele eieren * 200 g suiker * 200 g bloem * 2 koffielepels bakpoeder *,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  •  
  •  0-10 min.

Garnaaltjes in kruidenboeket

INGREDIENTEN

1 hardgekookt ei * mengeling van groene verse kruiden (rood generfde zurkel, dragon, veldsla, rode frise, citroenmelisse, ?) * bloemenmengeling (goudsbloem, violet, lavendel) * 4 asperges * rode aalbes * 300 gr. grijze garnalen * 1 potje zalmeitjes * lavendelsiroop * oliemengeling (olijf, noten en mais) * limoen * chartreusemunt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Garnaaltjes in kruidenboeket

INGREDIENTEN

1 hardgekookt ei, mengeling van groene verse kruiden (rood generfde zurkel, dragon, veldsla, rode frise, citroenmelisse, ?), bloemenmengeling (goudsbloem, violet, lavendel), 4 asperges, rode aalbes, 300 gr. grijze garnalen, 1 potje zalmeitjes, lavendelsiroop, oliemengeling (olijf, noten en mais), limoen, chartreusemunt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zomerse salade met kruiden en bloemen

INGREDIENTEN

200g gemengde salade (ezelsoren, molsla, roodloof, raketsla, eikenblad, jonge spinazie, waterkers) * kruiden en eetbare bloemen (platte peterselie, kervel, basilicum, bieslook, blad en bloem van Oost-Indische kers, blad en bloem van salie, goudsbloem bernagiebloempjes, viooltjes)., Vinaigrette : 90g waterkers * 1 teen knoflook * 1 el gehakte sjalot * 2 el ciderazijn * 5 el olijfolie extra-virgin * zout en zwarte peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Gevulde Eieren

Verschillende suggesties om eieren te vullen.

INGREDIENTEN

Voor de basis, Eieren, Mayonaise (halvanaise), Kruiden ter granering, Zout & peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Nederland:Rijstsalade Met Calendula:

Salade met goudsbloem

INGREDIENTEN

250 gr langwerpige bruine rijstkorrels,, 650 cc water,, ? theelepel zout,, ? theelepel gemalen kurkuma,, 1 kg verse doperwten (gewogen voor het doppen) of 450 gr diepvries,, 1 takje munt,, 150 cc karnemelk,, 4 eetlepels olijfolie,, 2 eetlepels fijngehakte munt,, de blaadjes van 4 goudsbloemen,,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

IJsplaattaart met vruchten en gesuikerde bloemen

INGREDIENTEN

2 vellen filodeeg, poedersuiker, 500 g vers fruit, bv. aardbeien, perzik, frambozen, passiefruit, Hertog Perzik Passievruchtijs Light, enkele eetbare blaadjes en bloemetjes (bv. munt, tijm, marjolein, viooltjes, vlierbloem)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Zelf theebloemen maken

In dit artikel leggen we uit hoe u zelf theebloemen kunt maken. U zult versteld staan hoe makkelijk en leuk het maken van theebloemen is. Geen tijd om zelf theebloemen te maken? Bestel ze via www.sensatea.com

INGREDIENTEN

Enkele eetbare bloemen, Verse groene theebladeren,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2012
  •  
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top