Gorgonzolasaus
Lekker bij tagliatelle en een salade van roodlof, paprika en bieslook met een simpele dressing van olijfolie, balsamico-azijn en wat versgemalen peper.
Halve el peterselie halve el vloeibare margarine 1 handpeer anderhalf bosuitje half bekertje creme fraiche (bekertje a 125 ml) 100 g gorgonzola kaas 0.5 dl zoete witte wijn 0.5 g pecannoten versgemalen peper Variaties op gorgonzola: verse roomkaas, camembert, brie, geraspte belegen kaas, Boursin, danish blue
Schil de peer en snijd deze in stukjes. Hak de pecannoten. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze fijn. Hak de peterselie fijn. Verwarm de margarine. Bak de bosui ca. 3 minuten. Doe de creme fraiche en witte wijn erbij. Laat de gorgonzola op een laag vuur in de creme fraiche en wijn smelten. Roer zo af en toe. Schep de stukjes peer en pecannoten door de saus. Breng de gorgonzolasaus op smaak met versgemalen peper.
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-03-20010-10 min.
Gorgonzolasaus
Lekkere pastasaus, ook heerlijk over broccoli, bloemkool, spruitjes en sperziebonen.
200 gram milde gorgonzola, 1 beker slagroom, 100 gr. mager doorregen gerookt spek in blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 1 eetl. boter of margarine.
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-02-2002Italiaans0-10 min.
gorgonzolasaus
Heerlijke saus voor over de varkenfiletlapjes
50 gram Gorgonzola, 50 gram geraspte oude kaas, verse bieslook, 1 ui, 1 teentje knoflook, klontje boter/margarine, 2,5 dl. kippebouillon, 1 bekertje slagroom of creme fraiche, 2 eetlepels bloem
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-06-2002Italiaans0-10 min.
Gorgonzolasaus
Een pittige romige saus die heel goed past bij de gedraaide fusilli
150 gram gorgonzola, verkruimeld, 1? dl. volle melk, 30 gram boter of margarine, zout, peper, nootmuskaat, 1-2 el. fijngesneden peterselie, 6 el. vers geraspte parmezaanse kaas
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-10-2000Italiaans10-20 min.
GORGONZOLA-SAUS
EEN SAUS DIE BIJ PASTA,VLEES OF KIP GRANDIOOS SMAAKT.
5 dl slagroom60 g gorgonzola,verkruimeld3 el wiite fruitige Italiaanse wijn1 tl cognaczout en peper naar smaak
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-05-2003Italiaans0-10 min.
Gorgonzolasaus
150 g gorgonzola, verkruimeld, 1 1/2 dl volle melk, 30 g boter, 1 dl slagroom, 1-2 el fijngesneden peterselie, nootmuskaat, peper, zout,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-10-2000Italiaans10-20 min.
Gorgonzolasaus
Heerlijk sausje voor bij de biefstuk!
150 Gr. gorgonzola, scheut slagroom.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-08-2003Internationaal0-10 min.
Gorgonzolasaus
Om saus uit een pakje op smaak te brengen
2 1/2 dl water, 1 pakje witte variatiesaus, 50 gram Gorgonzola, 1 lenteuitje, 2 eetl. walnoten, 2 eetl. slagroom
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-03-2000Nederlands0-10 min.
gorgonzola-saus
Heerlijk bij pastagerchten.
1 ui,100gr. gorgonzola,1 sneden rauwe ham,300 gr. slagroom,2 eetlepels witte wijn,1 eetlepel boter.de ui stoven in de boteren er de reepjes ham aan toevoegen.de gorgonzolzin stukjes samen met de slagroom en de wijn,goed laten verhitten,goed roren tot een mooi sausje, van het vuur nemen en opdienen op pasta .
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2004Belgisch20-30 min.
gorgonzolasaus
4 personen Lekker bij pasta
300 g oesterzwammen, 1 el boter, zout, vers gemalen witte peper, 250 g room, 100 ml vleesbouillon, 250 g gorgonzola,
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-11-20000-10 min.
Gorgonzolasaus
Lekker met pasta en kalfsvlees en gehaktballetjes
2? water, 3 volle el. Variatiesaus wit, 50 gram gorgonzola, verkruimeld, 1 lente-uitje, in ringetjes
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-04-2001Italiaans10-20 min.
Gnocchi met gorgonzolasaus
500 g aardappels kruimig schoongeboend, 1 eierdooier, 100-125 g tarwebloem, 125 ml slagroom, 100 g gorgonzola (blauwaderkaas) verkruimeld, 25 g rucolasla (zak a 75 g),
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2007Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Tournedos met gorgonzolasaus
Dit is een recept van Cafe Restaurant Jongepier in Dordrecht
4 tournedos a 160 gram* 3 eetl droge witte wijn* 1 bekertje slagroom* 125 gram gorgonzola* 40 gram boter* 4 theel kappertjes* 15 gram verse basilicum* versgemalen peper * zout*
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Kalfslapjes Met Gorgonzolasaus
4 Kalfslapjes - 50 gram Boter - scheutje Cognac -1 dl Slagroom - 50 gram Gorgonzola - zout& peper - 50 gram gepelde Walnoten .
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-02-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Tagliatelle met gorgonzolasaus
Tagliatelle met gorgonzolasaus en sla
250 gr groene tagliatelle, 2.5 dl slagroom, 175 gr gorgonzola, peper, zout, pijnboompitten,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-07-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gnocchi met gorgonzolasaus
1 bleekselderij, fijngesneden, 1 kleine ui, fijngehakt, 40 g boter, 150 g gorgonzola, 300 ml melk, 500 g gnocchi, zout en peper
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-03-2005Vegetarisch Hoofdgerecht0-10 min.
Pasta Met Gorgonzolasaus
Je meot wel van blauwe kaas houden
150 gram penne rigate of een andere pasta -, 300 gram broccoli -, 150 gram gorgonzola-, 1 ui -, 1 eetlepel olijfolie -, 1 teen knoflook -, 125 ml koksroom -, 1 theelepel tijm -, zout en versgemalen zwarte peper -, 3 eetlepels Parmezaanse Kaas .,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-01-2000Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Pasta met gorgonzolasaus
Pasta met Gorgonzolasaus (4 personen)
500 g ongekookte pasta, , 600 g gorgonzolakaas, 325 ml creme fraiche (Eén groot en één klein bekertje), 300 g gesneden been- of achterham, 2 doosjes champignons, 2 grote uien, 2 rode uien, 3 teentjes knoflook, 6 blokjes (maggi, rood-gele doosje en per 2 verpakt), olijfolie, allesbinder, peper, zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2011Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta met gorgonzolasaus
Bijzonder gerecht met peren
500 gr (groene) tagliatelle; 2 stevige handperen; 100gr pecannoten; 3 bosuitjes; 1 eetlepel margarine (blue band vloeibaar); 125 ml creme fraiche; 1 dl witte wijn; 200 gr gorgonzola; 1 eetlepel fijngehakte peterselie; peper enzout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-08-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Kalfsvleesreepjes met Gorgonzolasaus
Dit gerecht heeft geen toelichting nodig.is gewoon heerlijk.
, , 300 gram kalfsreepjes, 1 klein bekertje room, 75 gr gorgonzola, peper, olijfolie, tarwebloem, zout, , , , , , , ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-04-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Spinazie met Gorgonzolasaus
Spinazie met Gorgonzolasaus en pasta
Bladspinazie, Kastanje champignons, Gorgonzola, Creme fraiche, Pijnboompitten
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-04-2005Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Spaghetti Met Gorgonzolasaus
Speciaal voor Peter H. Als je dit maakt, kom ik bij je eten !!
200 gr gorgonzola kaas, bakje champignons, 250 ml creme fraiche, 3 teentjes knoflook, oregano, flinke ui, 4 el olijfolie, 400 gr spaghetti, 1 dl droge witte wijn
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-05-1999Italiaans10-20 min.
Varkenshaasje met gorgonzolasaus
Lekker met pasta en broccoli
Peper, 1 dl. room, 1,5 dl. melk, 2 el. bloem, 200 gram gorgonzola (in blokjes), 500 gram varkenshaas, 70 gram boter
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Tartaar Met Gorgonzolasaus
Een snel vleesgerecht van tartaartjes met een zaaaaalige gorgonzolasaus.
* 1 ui, * 50 gram boter, * 4 tartaartjes, * zout, peper, * 100 gram gorgonzola, * 5 eetlepels koffieroom
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-10-1999Hoofdgerecht10-20 min.
Pasta Met Gorgonzolasaus
Lekker snelle pastamaaltijd.
Zout, pasta (100 gr. per persoon), 2 stevige handperen, 100 gr. pecan- of walnoten, 3 bosuitjes, boter, 1 bekertje creme fraiche (125 ml.), 1 dl. witte wijn, 200 gr. gorgonzola, versgemalen peper, 1 eetl. peterselie (vers of uit de diepvries)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-09-2000Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Beenham met gorgonzolasaus
1 beenham naturel (ca. 750g), peper en zout, 35 gr boter, 2 eetl olijfolie, 1 ui, 150 gr champignons, 1/2 theel tijm, 1 1/2 dl melk, 150 gr, gorgonzola, extra nodig: keukenpapier
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-12-2001Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Spinazietortilla met gorgonzolasaus
Na wat speurwerk op smulweb heb ik zelf een recept gemaakt voor een eenvoudige spinazietortilla die bijzonder wordt door de gorgonzolasaus. Warm een prettige maaltijdcomponent maar koud is deze tortilla eigenlijk nog lekkerder. Heel geschikt voor picknick of borrelhap.
3 grote aardappelen, 300 gr. spinazie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, Olie (om in te bakken), 4 eieren, Zout, peper, knoflookpoeder, , 100 cc melk, 75 gr. gorgonzola, Scheut kookroom,
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2009Bijgerecht30-60 min.
Beenham met Gorgonzolasaus
1/2 theelepel thijm, 1 beenham naturel (ca. 600g), 1 ui, 1,5 dl melk, 150 gr champignons, 150 gr gorgonzola, 2 eetlepels oijfolie, 35 gr boter
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-12-2002Hoofdgerecht60-120 min.
pasta met gorgonzolasaus
Zout, 500 gram (groene) tagliatelle, 2 stevige handperen, 100 gram pecannoten, 3 bosuitjes, 1 eetlepel blue band vloeibaar, 1 bekertje creme fraiche (125ml), 1 dl witte wijn, 200 g gorgonzola, versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-10-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
romige gorgonzolasaus
1 teen knoflook, 1 eetl. olijfolie, 125 gr. in blokjes gesneden gorgonzola, 125 gr. slankroom, versgemalen peper en zout,
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-11-1998Italiaans0-10 min.
pasta met gorgonzolasaus
1/2 dl. zoete witte wijn, 11/2 st. bosuitjes, 1 handpeer, 1/2 eetl. peterselie, 100 gr. gorgonzola, 1/2 eetl. blue band vloeibaar, 1/2 gr. pecannoten, peper uit de molen, 250 gr. tagliatella, zout, 1/2 bekertje creme fraiche
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2001Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Lamshaas met gorgonzolasaus
? 400 gr Lamshaas, ? 3 sjalotjes, ? 1 teentje knoflook, ? 150 gr gorgonzola, ? 250 gr peultjes, ? 2? dl slagroom, ? 2 el olie, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-03-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Champignons In Gorgonzolasaus
Champignons met gorgonzolasaus
250 gram champignons. 2oo gram gorgonzola, 1 dl. witte wijn, een bekertje creme fraiche, 1 ui, bieslook, peterselie, peper en zout
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-10-1998Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Pasta Met Gorgonzolasaus.
Zout., 500 gram groene tagliatelle., 2 stevige handperen., 100 gram pecannoten., 3 bosuitjes., 1 eetl. vloeibare boter., 1 bekertje creme fraiche (125 ml), 1 dl witte wijn., 200 gram gorgonzola., versgemalen peper., 1 eetl.fijngehakte peterselie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-09-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
spaghetti met gorgonzolasaus
Erg lekker, eenvoudig klaar te maken
1 teentje knoflook, 1 flinke bos basilicum, 2 tot 3 ons gorgonzola, 50 gram vegetarische hamblokjes (AH), spaghetti, zout en verse peper
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-1998Italiaans20-30 min.
"Perzik met Gorgonzolasaus
Leuk voorgerecht ook voor kinderen omdat het gerecht er uit ziet als een gebakken spiegelei.
4 halve perziken (blik), 6 sprietjes bieslook, 2 dl. slagroom, 300 gram gorgonzola kaas, versgemalen witte peper,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-01-2002Frans Voorgerecht10-20 min.
Tournedos Met Gorgonzolasaus
Heerlijk stukjevlees met een verukkelijk.
4 tournedos, 3 eetlepels droge witte wijn, 1 bekertje slagroom (125 ml), 125 g gorgonzola, (versgemalen) peper, 40 g boter, zout, 4 theelepels kappertjes (potje 60 g, Royal Mail), 1/2 zakje verse basilicum (15 g), keukenpapier,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-01-1999Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Kipfilet met gorgonzolasaus
Een heerlijk stukje vlees, met een geweldig sausje
4 kipfilets (120 gram), 3 eetl droge witte wijn, 1 bekertje slagroom,(125 ml) 125 gram gorgonzola, peper, 40 gram boter of margarine, zout, 4 theel. kappertjes, 1/2 zakje basilicum(15 gram) keukenpapier
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-07-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta met Gorgonzolasaus
150 gram penne rigate of een andere pasta, 300 gram broccoli, 150 gram gorgonzola, 1 ui, 1 eetlepel olijfolie, 1 teen knoflook, 125 ml koksroom, 1 theelepel tijm, zout en versgemalen zwarte peper, 3 eetlepels Parmezaanse Kaas
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-04-2003Belgisch0-10 min.
Lamsbout Met Gorgonzolasaus
Heerlijk stevig herfst-winter-gerecht
1 lamsbout van 1500-2000 gr., peper/ zout/ tijm, 50 gr. boter, 250 gr. sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 bosje voorjaarsuitjes of 2 dunne preien, 250 gr. kers-tomaatjes, 1/4 l. witte wijn, 300 gr. gorgonzola, 2 bekertjes creme fraiche
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-02-2000Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Romige gorgonzolasaus
1 teentje knoflook, gesnipperd * 1 el olie * 125 gr gorgonzola * 125 ml slankroom * (versgemalen) witte peper * zout
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2005Nederlands0-10 min.