1. Home
  2. Recepten
  3. Gorgonzola

Gorgonzola recepten (2.251) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Preitaart met gorgonzola

Hartige taart met prei en gorgonzola

INGREDIENTEN

400 g gesneden prei, 400 g diepvries rosti, 200 g gorgonzola, 200 g gerookte spekblokjes, 4 eieren, 1 pakje room culinair

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175-200 graden.Vet de quichevorm in.

Bereidingswijze

Roerbak de spekjes in een hapjespan of in de wok. Voeg de rosti en de prei erbij en bak nog 5 minuten al roerend op hoog vuur. Geen zout toevoegen!Snijd de gorgonzola aan kleine brokjes en roer door het hapjespanmengsel.Alles overdoen in de quichevorm.Klop de eieren en de room culinair goed door elkaar. Giet het eiermengsel over het gerecht in de quichevorm.Plaats de schotel in het midden van de oven en bak de taart gaar in plm. 45 minuten.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Witlofsalade met gorgonzola, peer en walnoot amuse

SImpel te maken heerlijke amuse

INGREDIENTEN

12 blaadjes witlof; 50 gr walnoten; 2 zachte peren; 150 gr gorgonzola

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Pasta Gorgonzola

Een heerlijke pasta die in een handomdraai gemaakt is.

INGREDIENTEN

300 gram spaghetti of een andere soort pasta, 1/2 pakje gerookte spekreepjes, 1/2 doosje kastanje champignons, 250 gram mascarpone magor of iets minder gorgonzola (maak dan de saus met kookroom), klein bosje peterselie, 1 teentje knoflook, Zout en peper, 1 zakje geraspte, pittige kaas (bijv. parano)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmtaartje met gorgonzola

INGREDIENTEN

200 g verse zalmfilet. 5 plakjes roomboter bladerdeeg - ontdooid.150 g gorgonzola - kamertemperatuur. 3 bossuitjes - in dunne ringetjes. 4-5 el olijfolie extra vergine (met kruiden)

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

tagliatelle met noten en gorgonzola

Een heerlijk Tagliatelle met walnoten, gorgonzola en mango. Maar kijk wel uit, want het is zo lekker dat je er niet genoeg van kan krijgen.

INGREDIENTEN

* 2 zakjes walnoten a 45 gr., , * zout, , * 4 lenteuitjes, , * 1 grote stevige mango, , * 150 gr gorgonzola, , * 300 gr tagliatelle verdi, , * 2 bekertjes zure room, , * 1/2 bouillion tablet, , * peper, , * teentje knoflook

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde eieren - 10 variaties maken

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoten en peer

Supersnel en superlekker. Voor de vrijdag na het werk, bord op schoot en een glas wijn erbij.

INGREDIENTEN

* 1 afbak ciabatta, * 3 eetl walnoten, * 4 eetl (walnoten)olie, * 2 eetl witte wijnazijn, * 1 zak veldsla(melagne) ca. 100 gr., * 2 rijpe handperen, * 2 stengels bleekselderij, * 100 gr gorgonzola,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmfilet met gorgonzola

Een heerlijk hoofdgerecht .En het is nog snel klaar ook.Hoef je met dat warme weer niet zo lang in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 150 g, alternatief: meervalfilet of tonijn, zout, peper, 25 g boter, 100 g gorgonzola (of roombrie), 4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries), 1 dl droge witte wijn

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pap­par­del­le met gor­gon­zo­la

Een heerlijk hefstgerecht. Zelf heb ik er walnoten aan toe gevoegd, een heerlijke combinatie.

INGREDIENTEN

300 g pappardelle, 400 g paddenstoelenmelange, 150 g gorgonzola dolce, 1 teen knoflook, 20 g platte peterselie, 3 el olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta Carbonara alla gorgonzola/ fungi

Ooit at ik een heerlijke carbonara bij een italiaan, jarenlang heb ik een geschikt recept gezocht, maar het was het altijd net niet, toen ben ik zelf maar wat gaan kokkerellen en na een aantal upgrades is dit het recept wat daaruit voortvloeide. Volgens velen erg lekker, alleen volgens de lokale italiaan geen standaard italiaanse carbonara

INGREDIENTEN

250 g magere spekreepjes, 1 Grote rode ui, gesnipperd, 5 a 6 tenen knoflook (halve bol) geperst, 250 g champignons in kleine blokjes, 250 ml kookroom, 150 a 200 g gorgonzola (afhankelijk van sterkte), 200 ml rode wijn, 1 el olijfolie (om in te bakken), zout, peper, 1 blokje rundvleesbouillon, 1 thl Nootmuskaat (gemalen), 1 thl komijnzaad (gemalen), 2 1/2 tl oregano, 1 rauw ei, 60 g parmezano of grana pardano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagne Met Spinazie, Gorgonzola En Tomaat

Voedingswaarde per persoon 260 kcal

INGREDIENTEN

6 vellen lasagne, 200 diepvries deelblokjes spinazie a la creme, peper & zout, knoflookpoeder, 4 tomaten, 1 el provenciaalse kruiden, 100 gr gorgonzola, 1 blikje tomatenblokjes, 1 el groene pesto

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quiche met witlof, gorgonzola en prei

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 2 dunne preitjes, 4 eieren, 1/4 l slagroom, 100 g gorgonzola, versgemalen peper, 20 g boter, ca. 250 g croissantdeeg of 5 plakjes bladerdeeg

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkenshaas gorgonzola

Lekker pittig gevuld varkenshaasje, goed voor te bereiden.

INGREDIENTEN

2 varkenshazen van ca. 250 g., 120 g. gorgonzola, 500 g. binten(geschild), 250 g. rucola, 1 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. boter, peper en zout, nootmuskaat, 2 eetl. crème fraiche,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel-gehakt-prei ovenschotel met appel en Gorgonzola

Een waanzinnig recept wat ik samen met mijn vriendin van de week heb uitgetest en waar we dikke complimenten voor kregen. Deze aardappel-prei -gehaktschotel wordt overgoten met een overheerlijke Gorgonzolasaus. Dit recept heb ik ook gemaak met kastanjepuree en dat is dan helemaal TOP!

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels geschild en in plakjes gesneden, 1 kilo prei gesneden, 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden, 25 gram boter, ca. 2 ? dl melk, 2 tomaten in plakjes gesneden, 150 gram gorgonzola, 400 gram gehakt, 2 appels in stukjes gesneden, 1 ei, 2 el paneermeel., beetje olijfolie, peper en zout, 2 teentjes knoflook uit de pers.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

PASTASALADE MET GORGONZOLA

EEN RIJK GEVULDE PASTASALADE MET GEROOKTE KIP,TOMAAT,BLEEKSELDERIJ EN GORGONZOLA.DE SALADE WORDT SMAAKVOL DOOR DE DRESSING MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN BASILICUM.

INGREDIENTEN

VOOR DE DRESSING2 el olijfolie2 teentjes knoflook,fijngesneden1 ui,fijngesneden1 dl droge witte wijn8-10 zongedroogde tomaten op olie,in reepjes(zie mijn andere recept om dit zelf te maken)1 el kappertjes1 el fijngesneden basilicumzout en peperVOOR DE SALADE300 g fusilli250 g gerookte kip,in stukjes4 pomodori tomaten,in parten4 stengels bleekselderij,in boogjes150 g gorgonzola3 el pijnboompitten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmfilet met gorgonzola

SINDS IK HET ATKINS DIEET VOLG EET IK GERECHT WAARVAN IK DENK VAL IK DAARMEE AF?DIT IS ZO'N GERECHT.

INGREDIENTEN

, 4 zalmfilets van ca. 150 g, alternatief: meervalfilet of tonijn, zout, peper, 25 g boter, 100 g gorgonzola (of roombrie), 4 eetlepels fijngehakte peterselie 1 dl droge witte wijn, , , , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Varkensfilet Met Gorgonzola

Varkensfilet met sjalotjes en gorgonzola:onweerstaanbaar lekker.

INGREDIENTEN

4 Varkensfiletlapjes van ongeveer 150 gr., zout en versgemalen peper, 4 eetl. olijfolie, 400 gr. sjalotjes, in vieren, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 6 dl.droge witte wijn, 300 ml. slagroom, 200 gr. gorgonzola, verkruimeld

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasteitje met Gorgonzola

Aperitiefje

INGREDIENTEN

2 el pijnboompitten, 150 g Gorgonzola, 24 minipasteitjes

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpotje Met Gorgonzola

Een vurrukkulluk stoofpotje met gorgonzola uit een oude TIP

INGREDIENTEN

80 g boter of margarine; 750 g sukadelappen in stukken; 3 uien, in ringen; 1 rode paprika in reepjes; 2 el bloem; 200 g gorgonzola

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pasta gorgonzola

Heerlijk!!!! een van mijn favorieten

INGREDIENTEN

200 gram pasta, 150 gram gorgonzola, 150 gram ham, 250 ml slagroom, boter

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gorgonzola Mosselsaus

Lekker warm sausje voor bij mosselen

INGREDIENTEN

3/4 dl kookvocht van mosselen, 1/2 dl slagroom, 100 gr. Gorgonzola,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  •  
  •  0-10 min.

gorgonzola met gembersaus

Wim Biewenga Zonder Titel

INGREDIENTEN

Gorgonzola en flesje gembervocht

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Koolrabisoep met Gorgonzola.

Koolrabi is een zeer onderschatte groentesoort. Hij ziet eruit als een knol, maar is familie van de kool. De zachte smaak combineert goed met gorgonzola. Als je geen koolrabi kunt krijgen, kun je ook bataten ( zoete aardappelen ) of bloemkool gebruiken.

INGREDIENTEN

25 gr boter., 2 koolrabi`s, geschild en in blokjes., 1 aardappel, geschild en in blokjes., 1 l kippenbouillon., 1 dl melk., 1 dl slagroom., 75 gr Gorgonzola, verkruimeld., zout en versgemalen zwarte peper.,, , Vervangende kaasssoorten:, Fourme d'ambert of een andere blauwe kaas., , ( ver

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2007
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

*Bleekselderij met Gorgonzola*

Apart borrelhapje!

INGREDIENTEN

1 struik Bleekselderij - 100 gr. Gorgonzola - 100 gr. Boter.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Peren Met Gorgonzola

INGREDIENTEN

Rijpe peren; gorgonzola en boter

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Courgettesoep met gorgonzola

Een romig soepje die met kaas

INGREDIENTEN

1400 gram courgettes, 150 gram gorgonzola, 2 uien gesnipperd, 1 liter rundvlees- of groentebouillon, 4 dl (koks)room, olijfolie, boter, peper, zout, oregano,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gorgonzola met gembersiroop

Per persoon: Kcal en g Koolh Makkelijk en smakelijk voorgerecht.

INGREDIENTEN

300 gram Gorgonzola, 100 ml Gembersiroop,

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2011
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Venkel Met Gorgonzola

Supermakkelijke ovenschotel

INGREDIENTEN

750 g venkel; 1 el boter; 100 g gorgonzola; 1/4 l slagroom (of wat meer)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gorgonzola saus

Een heerlijke saus bij rood vlees. Maar deze saus smaakt natuurlijk ook heerlijk over pasta!

INGREDIENTEN

, 150/200 gram gorgonzola, 2 bekertjes creme fraiche van 200 ml per stuk, peper en zout, klein bouillonblokje,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Broccoli met gorgonzola

INGREDIENTEN

750 gram broccoli, -, zout, peper, -, 2 dl room, -, 200 gram gorgonzola, , ,

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tostada met Gorgonzola

INGREDIENTEN

, 8 basistostadas, 100 gr Gorgonzola, 1 eetlepel cognac, zwarte peper, ,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bleekselderijstamppot met gorgonzola

De bleekselderij tezamen met de gorgonzola, vormen een heerlijke combinatie.

INGREDIENTEN

Ruim 1 kilo aardappelen, in stukken, 1 struik bleekselderij, smalle reepjes, duobakje gerookte spekreepjes, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tomaten, kleine stukjes, melk, pakje gorgonzola (ca. 150 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Minicroissants met gorgonzola

Een lekker eenvoudig borrelhapje. De minicroissants zijn lauwwarm het lekkerst. Dus: voorbereiden en vlak voor het opdienen nog even in de oven.

INGREDIENTEN

1 blikje mini-croissants van Danerolles - 150 gr gorgonzola - groene gevulde olijven

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  •  
  •  0-10 min.

Gorgonzola Saus

Smaakt echt naar meeeeeeeer!!!

INGREDIENTEN

125 gram gorgonzola, 200 ml koksroom (1 pakje), scheutje vieux, schepje sambal

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  •  
  •  10-20 min.

Gorgonzola Champignons

INGREDIENTEN

250 gr. Grote Champignons - 2 El. Pijnboompitten - Gorgonzola - Boter.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

pasta met champignons en gorgonzola met pasta

Fantastisch

INGREDIENTEN

250 gr champignons (girolles, cèpes,kastanjechampignons, 250 gr gorgonzola,2à3 el light room, 1 el geroosterde pijnboompitten, olijfolie,sjalotten versnipperd, 1 lookteentje, zout en rood pepertje,peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

rundvlees met gorgonzola

INGREDIENTEN

500 gram bieflappen, 125 gram gorgonzola, 2,5 dl yoghurt, half bouillonblokje, 1 theelepel tijm, 1 ui

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Andijvie met gorgonzola

Verrassend lekkere combinatie van smaken

INGREDIENTEN

2 kleine andijviestronkjes, 2 eetlepels olijfolie, 100 gr. gorgonzola,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

tomatensalade met gorgonzola

Smakelijk tomaten met gorgonzola, basilicum en balsamicodressing.

INGREDIENTEN

500 gram trostomaten, 3 el olijfolie, 1 el basalmicoazijn, zout en peper, 2 takjes basilicum, 50 gram gorgonzola

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gorgonzola dipsaus

Makkelijke snelle dipsaus

INGREDIENTEN

125 gram gorgonzola, 175 gram mayonaise, 300 gram zure room of Griekse yoghurt, 20 gram fijn gesneden lenteui

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Pasta Gorgonzola

Lekker fris pastagerecht

INGREDIENTEN

Pasta,gorgonzola,hamblokjes,ui,slankroom, kappertjes,parmesaanse kaas,verse basilicum

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste gorgonzola recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top