1. Home
  2. Recepten
  3. Glutenvrijrecepten
  4. Glutenvrije recepten

Superhandig: een verzamelpagina met glutenvrije recepten! Er zit vast iets lekkers tussen, voor jezelf of voor je tafelgenoten.

Kunnen glutenvrije recepten net zo lekker zijn als recepten die wel gluten bevatten? Ja! Soms is er maar een kleine aanpassing nodig om toch dát te kunnen eten waar je trek in hebt. Natuurlijk zijn er genoeg producten die van nature glutenvrij zijn. Maar op deze pagina vind je voornamelijk recepten die met speciale glutenvrije ingrediënten zijn bereid, zoals brood, gebak, pizza, bitterballen of koekjes. Met andere woorden: alle gerechten die je lekker vindt, maar dan toegepast op dit dieet. Check je wel nog even voor de zekerheid de etiketjes in de supermarkt?

Als je meer wilt weten over gluten-intolerantie - ook wel coeliakie -, kijk dan even hier! Of meld je aan voor deze kookgroep met een verzameling van glutenvrije recepten.

Borrelhapjes Meer Borrelhapjes recepten »
Hoofdgerecht Meer Hoofdgerecht recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Gebak Meer Gebak recepten »
Populair op Smulweb Meer Populair op Smulweb recepten »

Recept zoals mijn oma dat kon maken. Het werd toen met Delfia gemaakt wat al vele jaren niet meer te krijgen is. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lekker lasagna eten zonder gluten en zonder melk? Het kan  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik zocht een nagerecht voor Pasen en dan is iets met advocaat nogal voordehand liggend. Dit idee kwam ik, in meerdere uitvoeringen, op internet tegen en ik heb er mijn eigen (glutenvrije) variant op gemaakt. Voor de bodem zijn Amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) de meest logische optie, maar Bastogne koeken of zelfs gewoon met (glutenvrije) spuculaasjes is dit nagerecht ook heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Aangezien mijn vrouw een glutenallergie heeft kopen we voor haar ieder jaar rond Pasen en de Kerst een glutenvrije stol, en iedere keer is het weer een teleurstelling, ze zijn over het algemeen klein, gortdroog en de vulling is bedroevend, dus uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en zelf aan de slag gegaan en het resultaat was heerlijk, een goed gevulde smaakvolle stol van ongeveer 1,5 kilo. Dit recept wil ik dus graag met u delen want ik gun iedereen een heerlijke glutenvrije en lactosevrije stol die het hele jaar door gegeten kan worden. Mocht het niet in één keer op gaan geen probleem hij kan perfect in stukken worden ingevroren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een eenvoudig, gezond en snel wokgerecht, met scampi, wortelen, peultjes en rijst. Heerlijke met de soja-sherry saus. Werk af met sesamzaadjes.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Moet je glutenvrij eten? Ook dan kun je genieten van een lekkere lasagne. Ga voor glutenvrije tortilla's om tussen de laagjes te leggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Griekse yoghurt met walnoten en honing is een bekend Grieks dessert. Ik heb deze ingrediënten gebruikt om een heerlijke taart mee te maken want voor elke verjaardag hier in huis wil ik weer een andere taart maken. En natuurlijk smaakt dit niet alleen heerlijk bij een kop koffie of thee maar je kunt deze taart ook prima gebruiken als dessert TIP: Gebruik glutenvrije koekjes voor een glutenvrij dieet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Moet je glutenvrij eten? Ook dan kun je genieten van een lekkere lasagne. Ga voor glutenvrije tortilla's om tussen de laagjes te leggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Makkelijk en lekker deze glutenvrije cake …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een taartje zonder suiker, zonder gluten, zonder noten en als je wilt zonder zuivel en als je wilt zonder soja en toch feestelijk en lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

100% Glutenvrije Chocoladetaart. Ik heb dit recept bedacht omdat mijn zusje gluten intolerantie heeft, en toch graag een chocoladetaart wilde eten. Dit is het uiteindelijk geworden  en hij is heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Met dank aan Mireille van egroups …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een ontzettend makkelijk en snel te maken recept als heerlijke afsluiter van een dineetje of hapjesbuffet op pakjes avond. Ook fijn om pepernoten die maar blijven liggen mee op te maken. Ik heb het in aparte glaasjes gemaakt omdat er iemand mee eet die glutenvrij moet eten en daar heb ik dus ook glutenvrije pepernoten voor gebruikt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in een schaal maken. Voor mensen die niet zo erg van koffie houden heb ik deze heerlijke variatie bedacht Kruidnoten-tiramisu-met-mandarijn TIP: Zie ook mijn blog over zelf vanille suiker maken. No waste-vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Glutenvrij en lactosevrij door de bloem te vervangen door maismeel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Maak van je restjes aardappel gemakkelijk een smakelijke GLUTENVRIJE PIZZABODEM !! Dit recept is een aangepaste versie van een recept uit het boek "Verrukkelijk & Snel Italiaans Koken". Daarin wordt zelfrijzend bakmeel gebruikt in plaats van maizena. Een glutenvrije vertaalslag is dus snel gemaakt. Ik vond deze glutenvrije pizzabodem nergens op een nederlandstalige coeliakie site. Voor zover ik kan zien is er wel een recept op een engelstalige site dat hierop lijkt, maar daar gebruikt men naast aardappelen weer(duur) glutenvrij meel. Als geld nu werkelijk geen rol speelde... Nu ik meer en meer mensen om mij heen tref met glutenintolerantie, (vriendin, vriend, nicht, collega..) vind ik het uitdagend iets te bedenken wat bij zou kunnen dragen om eten tot een feest te maken - met eenvoudige, doch voedzame middelen - die zelfs bij kruidenier Grootgrut te verkrijgen zijn. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand. Mijn man maakt deze overheerlijke flappen ( zoals wij ze noemen) al jaren achtereen met Oudjaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Slagroomtaart van biscuitdeeg. Glutenvrij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De glutenvrije appeltaart is een recept van mevr. Rita van Dongen en volgens de deskundige jury is dit de allerlekkerste en allermooiste glutenvrije appeltaart van het jaar 2009 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top