1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gist

Gist recepten (5.210)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Turks Brood

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

INGREDIENTEN

....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree ....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr. C.

Bereidingswijze

....Deeg....: Vermeng bloem, gist, suiker, zout en komijn. Voeg yoghurt en water toe. De ingredienten van buiten naar binnen tot een soepel deeg kneden. In een kom, afdekken, op warme plek minstens 30 minuten laten rijzen. Nogmaals goed kneden, weer 30 min. laten rijzen. Rol het deeg uit tot ca. 2 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijken met tomatenpuree, nog 10 min. laten rijzen. ....Gehaktmengsel....: Gehakt rul bakken in olijfolie. Fijngesneden ui en peper (zonder zaadlijst) toevoegen. Geperste teentjes knoflook en kruiden toevoegen. Vleesmengsel laten afkoelen, gelijkmatig over deeg verdelen. Het geheel in een 180 gr. C. voorverwarmde oven schuiven. 20-25 minuten bakken.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De allerlekkerste pizzabodem

Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op.

INGREDIENTEN

Pizzadeeg: 350 gram bloem1 theelepel zout170 ml warm water3 eetlepels olijfolie1 ei1 eetlepel suiker7 gram gedroogde gist

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kruidig italiaans tomatenbrood

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Stroopwafels met gist

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt: 'De wereld van de stroopwafel'.

INGREDIENTEN

Voor 30 grote (8 cm ø), of 60 kleine stroopwafels, (5,5 cm ø), lauwwarme melk, 50 gr. verse gist, (of twee zakjes gedroogde), 250 gr. gesmolten boter, 150 gr. witte basterdsuiker, 1 ei, 500 gr. tarwebloem, Snufje zout, . theelepel kaneelpoeder, Extra boter, (om het wafelijzer in te vetten), 1 portie stroop

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gist pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken voor de kinderen

INGREDIENTEN

300 gr bloem, 1 mespunt zout, 5 dl melk, 15 gr gist, boter, stroop

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemberbier (met gist)

Eenmaal gegist kan een fles gemberbier wekenlang worden bewaard.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 2,5 liter:, 30 g verse gember (geschild en fijngeraspt), plm. 800 g suiker, 2 tl limoensap, schil van 1/2 limoen, 3 l kokend water, 3 hele kruidnagels, 1 tl droge gist, 2-3 el warm water

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  •  
  •  20-30 min.
Populaire bakken recepten

Zuurdesembrood met Gist

INGREDIENTEN

Eerste gewicht is voor 500 gr brood tweede gewicht is voor 750 gr brood., , zuurdesembasis 80 cc 120 cc, melk 80 cc 120 cc, musli of geplette tarwekorrels 4 eetlepels 6 eetlepels, boter 30 gram 45 gram, vloeibare honing 1 eetlepel 1? eetlepel, zout 1 theelepels 1? theelepel, bloem 120 gram 180 gram, volkorenmeel 120 gram 180 gram, gedroogde gist 1? theelepel 2? theelepel, OF verse gist 15 gram 20 gram, ,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  30-60 min.

Brood met gist

Een Tassajara-recept. Dit is het basisrecept voor brood met gist, een heel eenvoudig recept, omdat er genoeg ruimte gelaten is voor vergissingen, experimenten en variaties. "Het lekkerste eten komt van iemand die het met zorg heeft klaargemaakt. Als U Uw eerste brood bakt is dat al beter dan niets. En daarna is er geen vergelijking meer mogelijk. Ieder baksel is uniek en is vervuld van Uw oprechte inspanning."

INGREDIENTEN

Voor 4 broden:, 6 koppen lauw water (30-40 graden), 2 eetlepels gist, 1/2-3/4 kop zoetigheid (honing, suikerstroop, bruine suiker), 2 koppen melkpoeder (kan ook weggelaten worden), 7-9 koppen volkoren tarwebloem (eventueel 2 of meer koppen vervangen door ongebleekte witte bloem), 2.1/2 eetlepel zout, 1/2-1 kop olie (of boter, margarine, enz.), 6-8 koppen extra tarwebloem, 2-3 koppen tarwebloem (voor het kneden)

  • Biologisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Biologisch
  •  > 120 min.

Griekse Pita met gyros en tzatziki

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!!

INGREDIENTEN

, Pitabroodjes, 20 gram gist (van de bakker), 1/4 liter water, 1 tl zout, snufje suiker, 8 el olijfolie, 500 gram roggebloem, , Gyros, 600 gram mager varkensvlees of kipfilet, olijfolie, citroensap, 2 teentjes knoflook, geperst, zout, gemalen peper, oregano, klein beetje dille, paprikapoeder, cayennepeper, , Tzaziki, 1/2 liter dikke yoghurt, 1 kleine komkommer, 3 teentjes knoflook, 2 el azijn, peper en zout,

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.

No knead bread & varasano`s pizzadeeg (gist basis)

Ronduit heerlijk brood en pizzadeeg die vanuit dezelfde starter worden gemaakt. Deze twee zijn gemaakt met instant gist en waren allebei voortreffelijk. Het brood kan een kind van 4 maken en verslaat de meeste bakkerijen! Het oorspronkelijke recept van Jim Lahey is de wereld rondgegaan met eenaantal variaties. Enorm luchtig en een super krokante korst. Jeff Varasano heeft een recept voor een topper van een pizzadeeg dat een heel lekkere "char" geeft. Het geheim zit in de hoge hoeveelheid water, wat het deeg laat uitzetten. Je kunt (en moet, vanwege het rusten) het pizzadeeg 1-6 dagen in de koelkast laten liggen.

INGREDIENTEN

Starter:, , 468 gram tarwebloem, 1/4 theelepel instant gist, 354 gram water, 1 1/4 theelepel zout, , Jeff Varasanos pizza deeg:, 45 g starter, 330 g water, 410 + 100 g tarwebloem, 18 g (=3 tl) zeezout, 1.5 g instant gist

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Brood zonder gist

Een Tassajara-recept.Brood zonder gist is volwaardig, natuurlijk voedsel. Als zodanig heeft het een diepe, hartige, eerlijke smaak. Omdat het een dikke korst heeft en compact van samenstelling is, heb je een goed broodmes nodig om het te snijden en goede kiezen om het te kauwen. Maar je kunt het ook heel licht maken door het goed te kneden en lang te laten staan. Je kunt daarom met brood zonder gist misschien het beste een dag van tevoren beginnen.

INGREDIENTEN

Zie Basisrecept voor brood met gist en dan zonder gist.

  • Biologisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Biologisch
  •  > 120 min.
Nieuwste gist recepten

Zuurdesem op basis van Gist

Is nodig om een zuurdesembrood MET Gist te maken

INGREDIENTEN

300 ml. water, 300 gram meel (roggen of tarwe), 1 eetlepel suiker, 2? theelepel droge gist, , ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  > 120 min.

Brusselse wafel met gist

Dit recept is goed voor circa 20 Brusselse wafels, gemaakt volgens de regels van de kunst

INGREDIENTEN

-500 g bloem, -200 g boter, -25 g verse gist, -4 eieren, -1/2 l water en 1/2 liter melk, -25 g fijne griessuiker, -5 g zout, -poedersuiker voor te bestuiven

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Gist Aanmaken (Bakkersgist)

De manier om echte bakkersgist aan te maken.

INGREDIENTEN

Hoeveelheden gist, bloem, melk, eieren en zout staat aangegeven in je recept!

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Zaanse (Gist) Boffers

Vroeger maakte mijn oma deze gistboffers geregeld. Ik heb vaak gezocht naar de oorsprong van het gerecht maar er is niet veel over bekend. Het gerecht is het best vergelijkbaar met drie in de pan.  

INGREDIENTEN

500 gram bloem, ca. 3 gram zout, 0,5 liter lauw-warme melk, 125 gram grote, blanke rozijnen (1 uur voorgeweekt), 25 gram verse gist, 2 theelepels suiker

  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Zuurdesem zonder gist

Is nodig om een zuurdesembrood te maken ZONDER Gist

INGREDIENTEN

60 ml. water, 60 gram meel (roggen of tarwe), , ,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  > 120 min.

Stoofperen zonder suiker en gist

Heerlijke friszoete stoofpeertjes volgens oud Hollands recept, maar dan zonder suiker en gist (en dus geschikt voor mensen met Candidiasis). Kan warm of koud gegeten worden. Tip: het kookvocht is een lekker verfrissend drankje en kan als het is gezeefd prima de volgende dag worden gedronken.

INGREDIENTEN

- 8 stoofperen met steeltje, - handje bramen, - 4 el agavesiroop, - 1 el balsamicoazijn, - 1 kaneelstokje, - 1 mespuntje gemalen kruidnagel

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

turkse pizza lahmacun

Een recept van mijn turkse vriendin Gunel

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 500 gr bloem, 1 theelepel gedroogde gist, 4-6 eetlepels melk, 2 eieren, zout, 2 theelepels suiker, 4 eetlepels boter,, , Voor de vulling:, 2 uien, 1 kleine tomaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie of, fijngesneden dille, 2 eetlepels boter, 1 kg rundergehakt, versgemalen zwarte peper, zout, milde paprikapoeder,

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-05-1999
  • Turks
  •  60-120 min.

Wafelbeslag zonder gist

Wafelbeslag zonder gist , makkelijk en direct kan je beginnen bakken. 

INGREDIENTEN

6 Eieren, 500 gram zelfrijzend Bloem, 5 dl Melk, 200 gram Kristalsuiker, 2 pakjes Vanillesuiker, 150 gram Boter, Zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2017
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Zuurdesembrood zonder Gist

INGREDIENTEN

Moederdeeg 100 gram voltarwemeel fijn koud water, Voltarwemeel voor het brood 250 gram, Boerenbruin 125 gram, Boerenwit 125 gram, Zout 5 gram, Zuurdesem (Moederdeeg) 50 gram, Water 150 cc, Ongezoete karnemelk 150 cc, Boter 20 gram,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  •  
  •  30-60 min.

Butter kuchen met gist

Een boterkoek, maar dan van gistdeeg. Hij lijkt een beetje op heel zoet witbrood. Het is lekker.

INGREDIENTEN

500g Meel, 1 Ei, 100g Boter, 250 ml lauwarme melk, 42 gram verse gist, 100g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, een paar druppels citroen aroma, ? Tl zout,

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2001
  • Duits
  •  30-60 min.

Kerststol zonder gist

Dit recept van "Christstollen" kwam ik tegen in de keuken van Antje, de Duitse eigenaresse van B&B 'The WIndrose' in Denmark (Australie). Ik heb het recept nog niet geprobeerd, maar het lijkt me de moeite waard om eens een kerststol te maken zonder gist.

INGREDIENTEN

375 gram meel (type 405) - 125 gram instant havervlokken - 1 pakje bakpoeder - 175 gram suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 tl zout - paar druppeltjes bittere amandelolie - 2-3 el rum - mespuntje kardamom - mespuntje gemalen nootmuskaat - 2 eieren - 175 gram boter - 250 gram kwark - 125 gram krenten - 250 gram rozijnen - 150 gram gemalen amandelen - 100 gram sukade., Na het bakken: 100 gram zachte boter - 150 gram poedersuiker

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Duits
  •  60-120 min.

Gemberbier (zonder gist)

Dit gemberbier is vrij snel te maken en heel verfrissend wanneer het wordt geserveerd met ijsblokjes; het is 2-3 dagen houdbaar

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 1,5 liter:, 30 g verse gember (geschild en fijngeraspt), stukje limoenschil van 5 cm, 1,25 l heet water, 5 el suiker, 1/4 tl angosturabitter

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Belgische wafels zonder gist

Overheerlijke luchtige wafels - ook lekker als lunch;) Makkelijk te maken en lekkerrrrrr!

INGREDIENTEN

3 eieren gesplitst, 200 Gr. Zelfrijzend bakmeel, 50 Gr. Volkorenmeel, 200 ml melk en 50 ml water, 75 Gr. Roomboter, 100 Gr. Kristalsuiker, 2 tl vanillesuiker, Mespuntje zout

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

boterdeeg zonder gist

Voor zoete pirogi

INGREDIENTEN

250 g boter, 500 g bloem, 1 ei, zout

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Russisch
  •  30-60 min.

Krentenbrood zonder gist (glutenvrij)

Heerlijk (glutenvrij) krentenbrood dat eenvoudig te maken is.

INGREDIENTEN

300 gr. mix B (of ander glutenvrij meel), 200 ml koolzuurhoudend water, 100 ml (soya)melk, 50 gr. suiker (evt. meer voor zoeter brood), 50 gr. boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker (8 gr.), 1 zakje bakpoeder (16 gr.), gewelde rozijnen (naar eigen inzicht, bijv. 4 of 5 doosjes), snufje zout, , (Je kunt er natuurlijk ook nog noten, cranberry's etc. door heen doen).

  •  
  •  
  • Geplaatst op26-02-2014
  •  
  •  

Snel brood zonder gist

=14pxZin om zelf brood in elkaar te toveren, zonder gedoe? Met dit eenvoudige recept bak je in geen tijd een =14pxheerlijk vers broodje=14px met maar 4 ingrediënten=14px!

INGREDIENTEN

1 handvol bloem (om te bestuiven), 3 theelepels bakpoeder, 400 milliliter karnemelk, 500 gram bloem, 1 theelepel zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2021
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Geitenkaasbrood met lente-uitjes en tijm zonder gist

Deze week een heerlijke geitenkaasbroodje gebakken. Zonder broodmachine of kneden en geen gist. Maar....verrukkelijk!! Heerlijk bij een kopje soep, maar ook heerlijk bij de borrel. Echt een aanrader!!! Ik vond dit recept in het kookboekje Chez l`Hirondelle maar is oorspronkelijk van Delia Smith.

INGREDIENTEN

110 gram stevige (wat oudere )geitenkaas - 4 lente-uitjes - 1 vastkokende aardappel van plm. 175 gram - 1 theelepel gedroogde tijm of 2 theelepels verse tijmblaadjes - 175 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor bovenop het brood - 2 theelepels zout - flinke mespunt cayennepeper of scherpe paprikapoeder - 1 groot ei - 2 eetlepels melk - 2 flinke theelepels pittige mosterd

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

De lekkerste oliebollen

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie.

INGREDIENTEN

750 gram bloem, 1 eetlepel zout, 2 eieren, 35 gram roomboter, 10 gram gedroogde gist of 30 gram verse gist, 750 ml melk, 3 theelepels basterdsuiker, 200 gram witte rozijnen, 200 gram blauwe rozijnen, 2 kleine goudreinetten, kaneel naar smaak, poedersuiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Drie In De Pan Met Gist

Nagerecht van de Hollandse pot (ingev. door Erie)

INGREDIENTEN

200 gr bloem, 1/2 theel zout, 1 ei, 10 gr gist, 2 1/2 dl melk, 1 appel, 75 gr rozijnen, 50 gr boter of margarine,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Pizzadeeg basisrecept

Lesje pizzageschiedenis: wist je dat er al vanaf de 18e eeuw eenvoudige pizza?s met mozzarella op straat werden gegeten in Italie? maar de pizza raakte pas echt in de mode toen de koning van Napels (Ferdinand van Bourbon) de pizza leerde eten. zelfs de pizzakoerier bestond al in die tijd, alleen werd de pizza niet achterop de brommer vervoerd, maar gewoon op het hoofd!

INGREDIENTEN

Li>500 gram (pasta)bloem, 1 zakje gedroogd gist, 3.3 dl lauwwarm water, 0.5 eetlepel zout, 1.5 eetlepel olijfolie, , , , , , , , , , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Basis Recept Voor Pizza

Zoals de pizaaria bij ons in de hoek hem maakt!!!!!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 25 gr verse gist of 15 gr. Gedroogde gist, 1 ? dl lauwwarm water, 500 gr. Bloem, 1 tl. Zout, olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Italiaanse Pizza met Eigen Deeg (zonder gist)

Heerlijke pizza van zelfgemaakt deeg zonder gist te gebruiken!

INGREDIENTEN

Voor 1 pizza, , Het deeg:, - 150 Gram zelfrijzend bakmeel, - 1/2 Theelepel zout, - 1 ei, - Scheut olijfolie, - 1/2 deciliter water, , De tomatensaus:, - 2 kleine blikjes tomatenpuree, - Teentje knoflook, - Scheutje olijfolie, - Snufje zout en peper, - Peterselie, , Het beleg:, , - Zakje strooikaas, - Bolletje mozzarella, - Plakjes salami, - Ansjovisjes, - Cherrytomaatjes, - Rucola,  

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op06-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Eigen recept

Eenvoudig Boekweit Brood, met chiazaad, zonder gist

Naar aanleiding van mijn vorige Boekweitbrood, wat meer gaan experimenteren. Deze versie is tot nog toe het lekkerst en het is bovendien supergezond.  

INGREDIENTEN

500 gram Boekweitmeel (liefst biologisch), 5-10 gram Zout (naar eigen smaak, liefst himalayazout), 3 el. olie of roomboter (bijv. koolzaadolie, olijfolie), 400 ml handwarm water, 1 el. honing (bij suiker vermijden bij voorkeur acaciahoning of manukahoning) eventueel te vervangen door een andere zoetmaker), 3 eieren, 2 tl. baking soda, 2 tl. chiazaad

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Focaccia met zeezout en rozemarijn laat je meeslepen

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak.

INGREDIENTEN

350 gr. bloem, 1 tl. kristalsuiker, ½ tl. keukenzout, 1 tl. gedroogde gist (uit zakje), 210 ml. lauw water, 1 el. grof zeezout, olijfolie, peper, Paar takjes rozemarijn

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2010
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Zelfgemaakte Franse Croissants

Je kan ze ook vullen met hazelnootjes of chocolade. Dan heb je heerlijke Pain-au-Chocolats. Mmmmmmm

INGREDIENTEN

, 20 gram verse gist (verkrijgbaar bij de bakker), 1/8 l koude melk, 250 gram tarwebloem (en wat extra voor het uitrollen, 2 el suiker, 1 snufje zout, 1 ei (en 1 eidooier voor het bestrijken), 125 gr. roomboter op kamertemperatuur,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Turks brood

Typische brood; recept gekregen van de bakker

INGREDIENTEN

40 g gist; 1 dl lauw water; 500g tarwemeel; snuif zout; 1 eierdooier; 1/2 theelepel suiker; sesamzaad

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

Naanbrood

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 6 stuks:, - 20 gram verse gist, - 10 gram suiker, - 500 gram bloem, - 10 gram bakpoeder, - zout, - 150 ml melk, - 100 ml yoghurt, - 4 eetlepels olie, - 4 eetlepels komijnzaad, - 1 teentje knoflook, geperst, - 1 theelepel gemberpoeder

  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2011
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pizza Stromboli

Dit is een heerlijk recept voor pizza stromboli. Dit zijn opgerolde pizza's met een vulling naar keuze. Je kunt ze rijkelijk beleggen met gezonde ingredienten die je zelf lekker vindt. Deze opgerolde pizza's zijn niet alleen heerlijk als hoofdgerecht, maar kunnen ook een leuke borrelhap zijn wanneer je ze in plakjes snijdt.

INGREDIENTEN

Deeg, 500 gr. Meel (eventueel 250 gram wit meel en 250 gram volkorenmeel voor een gezondere variant), 25 gr Verse gist (of 7 gram gedroogde gist), 1 el Olijfolie, 2,5 dl. Lauw water, Schepje zout, 2 Theelepels suiker, , Tomatensaus, Olijfolie (4 eetlepels), Teentje knoflook, Blik tomatenstukjes, Blikje tomatenpuree, , Vulling, Kies ingredienten die je zelf lekker vindt. Er zijn eideloze combinaties mogelijk! Ik koos zelf voor de volgende vulling:, Mozzarella di buffalo, Parmezaanse kaas, geraspt, Spinazie, Ui in ringen, Peterselie en basilicum, Oregano, Peper, 2 Grote paprika's (bijvoorbeeld rood en oranje), Champignons, 300 gr. Gehakt of eventueel salami, 125 gr. Olijven (deze kun je eventueel in stukjes fijngesneden door het deeg heen kneden)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Herfstbrood

Gezellig om te maken.Heerlijk om het te eten !

INGREDIENTEN

Broodbakmachine, 300 g tarwebloem of 225 g tarwebloem en 75 g volkoren meel, 165 g water, 10 g droge gist, 6 g zout, 8 g suiker, 30 g boter, 110 g rozijnen, 110 g appel (Elstar of Jonagold) of gedroogde appel in kleine blokjes, 75 g hazelnoten (grof gehakt), 75 g walnoten (grof gehakt), 1 tl kaneel

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2014
  •  
  •  60-120 min.

Pizzadeeg + pizzasaus

INGREDIENTEN

Pizzadeeg:, 0,5 zakje gedroogde gist, 1 theelepel suiker, 250 gr bloem, 2 eetlepels olijfolie, 0,5 theelepel zout, , Pizzasaus (voor 4 pizzas van 20 cm doorsnede):, 1 ui, 25 gr boter (of 2 eetlepels olijfolie), 2 teentjes knoflook, 0,5 theelepel suiker, 4 dl gezeefde tomaten (uit pak), 0,5 theelepel Italiaanse kruiden, 0,5 theelepel zout

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2010
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste gist recepten
Populaire bakken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top