1. Home
  2. Recepten
  3. Gildehoen

Gildehoen recepten (2)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gekonfijte gildehoen met soufflé en gefrituurde bimi

Weer zoon lekker recept. Ik heb deze gemaakt toen mijn vrienden over de vloer kwamen, ze vonden dit fantastisch!

INGREDIENTEN

Ingrediënten: (Hoofdgerecht voor 4 personen) Gekonfijte kippenbout: 4 st Hocras Keuken gekonfijte Gildehoenbout à 300 gram per stuk Aardappelsoufflé: 320 gr grill castle bonken 0,5 gr peterselie 0,5 gr kervel 0,5 gr bieslook 2 st eieren 15 ml halfvolle melk zout en peper naar smaak Gefrituurde bimi: 240 gr Yama tempurako (battermix) 160 ml Levico frizzante (mousserend water) 320 gr bimi water en zout Zwarte knoflooksaus: 180 ml Pierre Cuisine demi-glace (kalfsfond) 10 gr zwarte knoflook 10 gr gezouten roomboter

Bereidingswijze

Bereiding: Verwarm de kippenbout ongeveer 12-14 minuten in een oven op 160°C. Schil de aardappels, kook ze gaar in water met wat zout en stamp ze fijn. Was, droog, pluk en hak de verse kruiden en voeg ze met de eieren en de melk toe aan de gestampte aardappelen en meng dit tot een romige puree. Doe de puree in een spuitzak en spuit dit in een beboterd vormpje. Bak de soufflé ongeveer 15 minuten in een oven op 140°C. Blancheer de bimi en spoel koud. Maak een glad beslag van het water met de tempura en haal hier de bimi door. Frituur ze goudbruin in olie op 180°C. Verwarm de fond met de zwarte knoflook op laag vuur en monteer af met de roomboter.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-06-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gevulde Italiaanse kipfilet met Pancetta

Lekker, fris gerecht met kipfilet. Makkelijk klaar te maken, maar met veel smaak!

INGREDIENTEN

2 zware Gildehoen kipfilet, gehalveerd, 8 zongedroogde tomaten, Verse basilicumblaadjes, 2 stuks Mozarella in plakken, 4 plakjes Pancetta, 2 eetlepels limoensap, 3 eetlepels olijfolie, Verse peper en zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste gildehoen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top