Enchiladas met Kip en Kaas
Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.
3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).
Bestrijk elke tortilla met 1/4 deel van de gekruide tomatenpuree. Beleg aan een kant (ca. 2 cm. van de kant vrijlaten) met de plakjes kip. Bestrooi met tomaat, knoflook en jalapenopeper. Bedek met 1,5 plakje kaas en bestrijk met een beetje creme fraiche. Rol de tortilla strak op en leg ze naast elkaar in een passende Ovenschaal. Bestrijk de bovenkant, uiteinden en zijkanten royaal en zorgvuldig met creme fraiche. Snijd 4 plakken kaas in smalle reepjes en beleg de rollen ermee. Schenk enkele eetlepels bouillon in de schotel en zet hem in de oven voor zo'n 30 min. tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2002Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Tapas Gevulde champignons met pesto
, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-05-2004Spaans20-30 min.
- Eigen recept
Hapjes / tapas
Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2011Internationaal30-60 min.
Met gedroogde tomaat en Mozarella gevulde kipfilet
2 kipfilets, plak mozarella, zongedroogde tomaatjes naar smaak in reepjes, fijngehakte salie, 2 plakjes parmaham
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-06-201130-60 min.
- Eigen recept
gevulde cherrytomaat met serrano-ham
Een hartige bonbon.
Voor 10 amuses/borrelhapjes., • 10 cherry tomaatjes, • 10 dunne plakjes serranoham, • 2 el pompoenpitten, • 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne kruiden, • 10 prikkers
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-07-2009Frans0-10 min.
Gevulde eieren - 10 variaties maken
De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.
4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2010Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
gevulde tomaat
Gevulde tomaat met garnalen en heksenkaas
6 grote trostomaten (vleestomaat mag ook), 250 gram garnalen, 1 bakje heksenkaas ( bij oa Ah en Em-te)
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2013Goedkoop en snel Voorgerecht0-10 min.
gevulde tomaat
Heerlijk fris bijgerecht
Tomaat (1 per persoon), Ui, Komkommer, Feta kaas
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-09-2004Goedkoop en snel0-10 min.
Gevulde Tomaat
Vegetarisch en lekker snel klaar!!!!
1 grote tomaat, 1 paprika, 1 boletje mozarella, kruiden naar keuze!!
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-09-2000Vegetarisch10-20 min.
Gevulde tomaat
Deze tomaat is gevuld met een lichte salade van kippenmortadela; voor 1 portie: bereidingstijd 15 min. ; 221 kCal; 35 koolhydraten; 3 KH-porties
1 grote tomaat (150 g); 1 dikke plak kippenham (30g); 1 augurk (50 g); 1 tl pesto; 3 takjes peterselie; 40 g stevig brood; 100 ml wortelsap
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-08-2004Slanke keuken0-10 min.
Gevulde Tomaat
Per persoon 1 grote tomaat., 60 gram gekookte kalkoenfilet., 1 eetlepel sojasaus., 1/4 appel., 2 eetlepels gepelde garnalen., 1 eetlepel fijngehakte peterselie., 1 eetlepel halvanaise., 1 theelepel ketchup.
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2000Slanke keuken20-30 min.
Gevulde Tomaat
Zuid-Afrikaans voorgerecht
8 mooie ronde tomaten, 250 gram garnalen (noorse of hollandse naar keuze), 2 hard gekookte eieren, Mangochutney, Ketjap, peper en zout, Lepel mayonaise,
- Afrikaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-1999Afrikaans Voorgerecht20-30 min.
Gevulde tomaat
Zacht, zoet, hartig... Jammie; gevulde tomaat met geitenkaas, honing, walnootje erop en voor het frisse een beetje sla.
2 vleestomaten, 150 gr zachte geitenkaas, olijfolie, 2 tl honing, 2 walnoten, 2 handenvol ijsberg/-veldsla, balsamicoazijn
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-01-2005Frans Voorgerecht20-30 min.
Gevulde Tomaat
1 vleestomaat, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 tl. provinciaalse kruiden, zout + peper, paar zwarte olijven, paneermeel, geraspte kaas
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-12-1998Bijgerecht10-20 min.
Gevulde tomaat
Ook gevulde tomaten staan er tig keer op.Maar toch , dat ik het hier neerzet.Omdat je er zo lekker mee kunt experimenteren vind ik.
4 grote vleestomaten, 2 el olie, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 250 gr rundergehakt, 1/2 el gehakte tijm ( vers of diepvries )of 1/2 theel gedroogd, 50 gr geraspte belegen kaas, 2 el paneermeel, zout en versgemalen peper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-03-2007Nederlands20-30 min.
Gevulde Tomaat
Gevulde tomaat met groente en vlees
8 grote vleestomaten,1 pond kipfilet, 2 grote rode uien,1 rode paprika,1 blikje mais,1 ons mozzarella.En een rood pepertje,en een pak mie van honig.,
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-10-199920-30 min.
Gevulde tomaat
Een heerlijk recept dat er door de jaren heen alleen maar lekkerder op is geworden.
Tomaat., Hollandse garnalen, Zalm snippers, Cocktailsaus, Bieslook, Peper en zout, Peterselie
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-09-2006Frans10-20 min.
gevulde tomaat
1 flinke vleestomaat, 4 eetlepels roomkaas, een stukje komkommer, 1 flinke wortel;geschrapt, 1 eetlepel gesnipperde bieslook, peper en zout
- Kinderkeuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-10-2000Kinderkeuken0-10 min.
- Eigen recept
Gevulde tomaat
Supersnel lunchgerecht met weinig calorieen en nog lekker en vullend ook!
-1 grote vleestomaat, -kopje bevroren spinazieblokjes, -scheutje (koffie-)melk, -peper, zout, cayennepoeder en knoflookpoeder, -beetje oude geraspte kaas, -tl grove mosterd
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-06-2010Nederlands0-10 min.
Gevulde Tomaat
500 gr. champignons - 8 Tomaten - witte wijn, citroensap - olie - zout - peper - gehakte peterselie - 2 hardgekookte eieren - gevulde, olijven.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-05-2001Nederlands Voorgerecht10-20 min.
gevulde tomaat
Een lekker bijgerecht bij lunch,brunch of koud buffet
2 tomaten,1 groot ei,1 flinke el. garnalen,peterselie,zout/peper,1 tl. water,klontje boter.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-11-2001Nederlands0-10 min.
Gevulde Tomaat
Dit recept is een keer uit nood geboren
4 tomaten, 4 eieren, eetl. pesto, geraspte kaas naar smaak [je kunt ook parmezaanse kaas gebruiken], 1 teen knoflook, peper en zout
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-01-2001Goedkoop en snel Bijgerecht0-10 min.
Gevulde Tomaat
Lekker als voorafje, lunchgerecht, maar ook leuk bij een buffet.
100 gram ham- of kipreepjes, 2 vlees tomaten, 4 tomaten om te vullen, 1 flinke eetl mayonnaise, 1 eetl creme fraiche, 1 eetl peterselie, 1 eetl bieslook, 1 theelepel mosterd, Peper uit de molen,
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-08-200210-20 min.
Gevulde Tomaat
Tomaten gevuld met spinazie en geitekaas
Vleestomaten,herbamare,250 gram verse spinazie,1 ui,2 eetlepels olie,79 gram geitekaas, 1 ei,1 theelepel herbes de provence,zout en peper
- Vegetarisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2000Vegetarisch Bijgerecht20-30 min.
Gevulde tomaat
4 stevige grote tomaten * 250 gram gemengd gehakt * paneermeel * 1 eetlepel boter * 1 dl bouillon * 1 ei * 1 eetlepel ketjap * 1 geperst teentje knoflook * peper * zout.
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-2005Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Gevulde Tomaat
~ook lekker als lunchgerechtje~
*4 grote maar vooral gelijke tomaten.*150 gram boterhamworst in kleine blokjes.*4 champignons(fijngesneden).*1 flinke eetlepel heel fijngesneden ui.*1 flinke eetlepel heel fijngesneden paprika.*1 ei.*peterselie.*3 eetlepels geraspte kaas.*1/2 eetlepel boter.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-2001Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Gevulde tomaat
4 grote vleestomaten2 eetlepels olijfolie2 sjalotjes2 teentjes knoflook250 gram rundergehakt1/2 eetlepel gehakte tijm50 gram geraspte belegen kaas2 eetlepels paneermeelzout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-2007Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde tomaat
Met rijst en gehakt, makkelijk, bereidingstijd: 60 min., 4 pers.
250 g gehakt, 250 g beetgare gekookte rijst, 8 stevige tomaten, 1 ui fijngesnipperd, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 eetlepel verse marjolein of 1 koffielepel gedroogde marjolein, 3 eetlepels gehakte peterselie, versgemalen peper en zout, olijfolie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde tomaat
Uit oma's modern kookboek (1932) 2de druk.
8 tomaten, 200 gr.kalfsgehakt, Oud brood, peper, zout, nootmuskaat., 10 gr.boter, 1 stukje ui., 1 lepel fijngehakte peterselie., Melk, 10 gr.boter., Paneermeel.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2001Nederlands20-30 min.
Gevulde tomaat
4 Tomabel tomaten,4 eieren,1 dl.room,50 gr. boter,100gr. gerookte makreel(of gerookte zalm),gemalen zwarte peper,1 eetl.gehakte peterselie en marjolein,50 gr.zalmkaviaar,100 gr.veldsla aangemaakt met olijfolie en azijn,gebakken broodcrouton en gefrituurde basilicumblaadjes.
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-11-2003Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Gevulde Tomaat
Voor bij de pasta
2 grote trostomaten, 200 gram champignons, 1 ui, teentje knoflook
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-2000Bijgerecht10-20 min.
Tomaat (Gevulde)
8 middelgrote tomaten, 600 g resten van gebraad, braadjus, enkele groene kruiden zoals dragon, platte peterselie, kervel..., een lepel boter, broodkruim, peper en zout
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-04-2001Internationaal Bijgerecht30-60 min.
Gevulde Tomaat
8 Groten tomaten 1Eetlepel suiker 1Theelepelzout, 3Eetlepels olijfolie 2Uien 1-2Teenen knoflook u.d.k. 500G Runder of lamsgehakt Verse zwarte peper 50G langkorrelige rijst 1/2Theelepel gedroogde munt of 2 takjes verse 1.1/4DL Droge rode wijn 3Eetlepels geraspte kefalotiri of geraspe kaas en 5 DLtomaten saus(kijk op mijn pagina bij sausen)
- Grieks Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2001Grieks Voorgerecht30-60 min.
Gevulde tomaat
Dit is een heel feestelijk bijgerechtje maar eventueel kun je het ook als een bijzonder voorgerechtje maken.
4 middelgrote tomaten, 150 gr geschilde aardappelen, ? dl melk, 30 gr boter, 1 eetl. gehakte en in boter gestoofde uien, 4 plakken ham, enkele blaadjes raketsla, [oude] balsamico-azijn of mosterdvinaigrette.
- Belgisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-04-2003Belgisch Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gevulde tomaat
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-05-2009Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Gevulde tomaat
4 rijpe maar stevige trostomaten-50 gram pinda's- 100 gram pesto (rood of groen)- 50 gram verse parmezaanse kaas
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-06-2003Bijgerecht0-10 min.
Gevulde tomaat
- 4 flinke tomaten, - rasp van een halve komkommer, - zout, - sambal, - kleine plukjes peterselie
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-01-2000Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Gevulde Tomaat
4 flinke tomaten/ 1/2 komkommer/ zout/ sambal/ toefje peterselie
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-08-2000Voorgerecht10-20 min.
Gevulde tomaat
4 vleestomaten, 150 gr diepvriesspinazie, 1 teenknoflook, 1 ei, 3 el kaas (parmezaans), 3 el paneermeel, naar smaak ansjovispasta, naar smaak kaas (geraspt), ,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-2002Voorgerecht10-20 min.
Gevulde tomaat.
Moet je geprobeerd hebben...
4 vleestomaten 1 eetlepel kwark 1 eetlepel boursin 1 theelepel groene mosterd 2 takjes bieslook paprikapoeder peper en zout.
- Vegetarisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-03-2004Vegetarisch Bijgerecht10-20 min.
gevulde tomaat
Lekker hartig voorgerecht maar ook bij rijst zeer lekker
4 middelgrote tomaten 1 uitje margarine 200gr gehakt paneermeel zout peper maggi toef peterselie
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-10-2004Nederlands Voorgerecht10-20 min.
-
Gevulde tomaat
van Kota , 1 recepten, 0 volgers
-
gevulde tomaat
van gerardzalm , 1 recepten, 0 volgers