gevulde sopropo
De lekkerste gevulde buizen ter wereld... Sopropo ziet er uit als een soort gerimpelde komkommer, maar smaakt iets bitter.
sopropo gehakt een ui twee teentjes knoflook laospoeder gemberpoeder (djahe) ve-tsin tomatenpuree of -ketchup bouillontablet suiker selderij olie
Snij de sopropo in grote stukken van 10 centimeter dikte en hol ze uit. Bij sopropo moet je de buitenkant eten, niet het binnenste! Kneed het gehakt met de kruiden en een deel van de fijngesnipperde uit en knoflook. Vul de sopropo ermee. Als er nog gehakt over is, maak er dan kleine balletjes van. Bak de rest van de ui in een pan en de knoflook. Voeg de kruiden toe, de tomatenpuree en het bouillonblokje. Voeg een theelepeltje suiker toe en wat water. Doe de gevulde sopropo en eventueel de gehaktballen in de saus en laat deze gaar smoren. Op het laatst de selderij toevoegen. Opdienen met rijst, dat is smullen...
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2000Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde Sopropo Met Vis
4 sopropo?s, 250 g kabeljauw, 6 el plantaardige olie, 1 ui, 4 tomaten, 1 takje selderie, 1 tl zwarte peper, 1 tl nootmuskaat, 1 mespunt zout voor de vis, zout voor de sopropo, 1 bouillonblokje, 1 sneetje oud brood, eenvierde kopje paneermeel, 1 ei, eenvierde kopje melk, half kopje water voor de vis, eenvierde kopje water voor de saus,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-11-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Gevulde Sopropo Met Vis.
4 stuk(s) sopropo, 250 gram kabeljauwfilet, 6 eetlepel(s) olie (plantaardig), 1 stuk(s) uien, 4 stuk(s) tomaten, 1 takje(s) selderij, 1 theelepel(s) peper (zwart), 1 theelepel(s) nootmuskaat, naar smaak zout, 1 stuk(s) bouillontabletten, 1 stuk(s) brood, 0.50 kopje(s) paneermeel, 1 stuk(s) eieren, 5 eetlepel(s) melk,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-02-1999Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.