Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde Rollade

Gevulde rollade recepten (72) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevulde Rollade

INGREDIENTEN

* 3 uien * 500 g kleine appels * 1/2 tl zout * 1/4 tl peper * 1 kg rollade (vraagde slager om onopgerolde rollade een stuk slagerstouw, om dat later zelf te doen) * 10 kruidnagels * 1/2 tl kaneel * 3 el boter * 1 volle el bruine suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

GEVULDE ROLLADE

Een eigen rollade maken is heel apart vooral door de eigengemaakte vulling. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar is ook heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

600 g mager rundvlees in een dunne lap, 450 g diepvries spinazie, ontdooid, 1 ei, 1 pakje Mon Chou, verbrokkeld, 50 g geraspte oude kaas, peper, zout, nootmuskaat, 2 plakken gerookte boerenham (50 g), 1/2 e mosterd, 2 e olie, 25 g boter, 1/2 runderbouillontablet, 50 ml droge sherry, 1 e maïzena, 8 groene gevulde olijven, in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Rollade

INGREDIENTEN

100 g spinazie, 100 g harde geitenkaas, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 100 g ardennerham, 4 eetlepels pesto, zout, peper, 1 varkensfilet (ca. 800 g), , Voor de knoflooksaus:, 6 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 bekertjes zure room, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Franse Gevulde Rollade

Heerlijke rollade zeer geschikt voor een etentje, bovendien eenvoudig en snel te bereiden. Dit recept heb ik gevonden in een Libelle.

INGREDIENTEN

1 kant en klaar gebraden rollade, 12 dunne plakjes pate naar keuze, cognac of droge sherry

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

gevulde rollade met gemarineerde pruimen

Een varkensrollade met een vulling van appel, bleekselderij en walnoten. De rollade wordt begeleid door een heerlijke wijn-pruimensaus.

INGREDIENTEN

1 dl rode wijn, 100 g ontpitte gedroogde pruimen, gehalveerd, 750 g varkensfricandeau, een plat stuk, zout, peper,1 el olie, 3 dl vleesfond., Voor de vulling:, 1 kleine ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 stengel bleekselderij, gesnipperd, 1 el olie, 1 appel, gesnipperd, geraspte schil van 1 citroen, 40 g grofgehakte walnoten, 2 tl gedroogde salie, 2 tl gedroogde tijm, 4 el gedroogd broodkruim, 1 losgeklopt ei, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde rollade met biersaus

INGREDIENTEN

700 g mager rundvlees (een stuk), -400 g mager rundergehakt, -75 g groene olijven zonder pit, -75 g in repen gesneden paprika, -1 pakje Italiaanse kruiden (diepvries), -peper en zout, -eventueel 1 rollade- (varkens)net of keukengaren, -2 el olijfolie, -1 dl kruidig zwaar bier, -Voor de saus:, -140 g boter, -100 g mirepoix (blokjes wortel, knolselderij enz.), -1 el tomatenpuree, -1 laurierblaadje, -1 flesje bier, -1 l kalfsfond,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde kalkoen rollade

Een lekker recept wat toch tijd laat om met je gasten bezig te zijn

INGREDIENTEN

Kalkoen filet (>1KG), 250gr gedroogde pruimen ontpit, 100gr walnoten in stukjes, boter, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde rollade met biersaus

INGREDIENTEN

1 fles bier, pils, -1 dl. bier, zwaar, -140 gr. boter, -1 l. kalfsfond, -1 pakje kruidenmix, Italiaanse, -1 blad laurier, -100 gr. mirepoix, -2 el. olijfolie, -75 gr. olijf, groene, zonder pit, -75 gr. paprika, verse, in reepjes, -Paprikapoeder, -400 gr. rundergehakt, -700 gr. rundvlees, -1 el. tomatenpuree, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde rundergehakt rollade

Deze rollade kan een dag van te voren gemaakt wordenBewaar hem dan afgedekt in de koelkast

INGREDIENTEN

750 gr.rundergehakt1 losgeklopt ei40 gr.franse-uiensoepmix uit een zakje250 gr.diepvriesspinazie125 gr.cherrytomaatjes100 gr.mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde rollade met biersaus.

INGREDIENTEN

1 fles bier, pils, 1 dl. bier, zwaar, 140 gr. boter, 1 l. kalfsfond, 1 pakje kruidenmix, Italiaanse, 1 blad laurier, 100 gr. mirepoix, 2 el. olijfolie, 75 gr. olijf, groene, zonder pit, 75 gr. paprika, verse, in reepjes, Paprikapoeder, 400 gr. rundergehakt, 700 gr. rundvlees, 1 el. tomatenpuree, Zout .

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde rollade met biersaus

INGREDIENTEN

1 fles pils bier -, 1 dl. zwaar bier -, 140 gram boter -, 1 liter kalfsfond -, 1 pakje Italiaanse kruidenmis -, 1 blad laurier -, 100 gram mirepoix -, 2 eetlepels olijfolie -, 75 gram groene olijven zonder pit -, 75 gram verse paprika in reepjes -, paprikapoeder -, 400 gram rundergehakt -, 700 gram rundvlees -, 1 eetlepel tomatenpuree -, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde rollade met biersaus

INGREDIENTEN

1 fles pils bier -, 1 dl. zwaar bier -, 140 gram boter -, 1 liter kalfsfond -, 1 pakje Italiaanse kruidenmix -, 1 blad laurier -, 100 gram mirepoix -, 2 eetlepels olijfolie -, 75 gram groene olijven zonder pit -, 75 gram verse paprika in reepjes -, paprikapoeder -, 400 gram rundergehakt -, 700 gram rundvlees -, 1 eetlepel tomatenpuree -, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde rollade aan het spit

INGREDIENTEN

1 kg uitgebeende varkenschouder, 100 gr gedroogde pruimen zonder pit, ruim 1/8 l droge sherry, 1 mespunt piment, 1 mespunt fijngewreven marjolein, 2 uien, 2 flinke zoetzure appels, 2 eetl. boter, wat mild paprikapoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde runderrollade

Heerlijke runderrollade voor een feestelijke maaltijd.Kan ook oud gegeten worden!

INGREDIENTEN

Bereidingstijd: 20 minuten stooftijd 45 minuten,, 1 lap rundvlees voor een rollade van circa 500 g, 2 dikke plakken mortadella, samen circa 100 g, 200 g gehakt, ongekruid half om half, 1 bosje peterselie, 100 g verse roomkaas (bijv. Mon Chou), 50 g versgeraspte oude Goudse kaas, 1 eierdooier, 1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper, 50 g braadboter, 2 glazen rode wijn, 1 dl vleesbouillon of vleesfond (pot), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde varkensrollade

Heerlijk om de geuren van dit vlees in je huis te ruiken

INGREDIENTEN

175 gram bakboter, 1 fijngehakte prei, 100 gram fijngehakte champignons, 1 teentje knoflook, ? tl. gedroogde tijm, peper, zout, 3 el. gehakte peterselie, 5 el. witte broodkruimels, 1 kilo varkensrollade (om zelf rollade te maken), 2 dl. vleesbouillon, 4 el. creme fraiche, 1 el. maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde kiprollade

Een heerlijke rollade van kip, groenten en kruiden.

INGREDIENTEN

Voor een forse rollade heb je nodig:, , 1600 gram kipfilet, winterwortel en prei, rode ui, 250 gram gerookt ham in een plak, rode, groen en gele paprika, pesto, peper, zout, sesamzaadjes (zwarte) en knoflook naar smaak,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  •  
  •  60-120 min.

Gevulde varkensrollade

Varkensrollade gevuld met groenten en pruimen.

INGREDIENTEN

25 grdroogde pruimen zonder pit., 200 ml droge rode wijn., 100 ml cognac., 1 1/2 kg varkensvlees zonder been voor rollade, ( vraag je slager om het voor de rollade klaar te maken)., 1 grote prei in schijven gesneden., 1 lente uitje in schijven gesneden., 5 stengels selderij met bladeren fijn gesnipperd., 2 teentjes knoflook fijn gehakt., 6 eetlepels olijf olie., Ca. 100 wijnbladeren., Zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gevulde aardappel-preirollade

Maak deze rollade een dag van tevoren. Wikkel hem in folie en verwarm hem zacht in de oven voor het serveren

INGREDIENTEN

ROLLADE, 20 ml olijfolie, 1 prei, fijngesneden, 60 g boter, 50 g bloem, 300 ml melk, 4 eieren, gesplitst, 65 g geraspte cheddarkaas, 25 g parmezaan, , KRUIDENVULLING, 30 g ongezouten boter, 1 ui, fijngehakt, 2 tenen knoflook, geperst, 175 g vers wit broodkruim, 1 el gehakte verse salie, 1 el gehakte bladpeterselie, , AARDAPPELVULLING, 500 g zoete aardappel, geschild in stukken, 15 g ongezouten boter, 100 ml slagroom, 1.2 tl versgemalen nootmuskaat, ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2008
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.

gevulde varkensrollade

Lekkere rollade gevuld met geurige verse kruiden en gekruid gehakt.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg varkensschouder aan een stuk,ontbeend en zwoerd verwijderd., , voor de marinade:, 2 1/2 el droge witte wijn., 1 takje rozemarijn., 2 laurierblaadjes., 3 takjes oregano., 2 blaadjes salie., 2 teentjes knoflook geplet., 4 jeneverbessen geplet., , , voor de vulling:, 200 g half om half gehakt., 1 teentje knoflook,geperst., 1 tl gedroogde italiaanse kruiden., 3 sneetjes oudwitbrood,ontkorst,verkruimeld., 1 ei., zout en peper., 3 el olijfolie., 4 dl vleesfond ( 1 pot )

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  •  
  •  30-60 min.

Provencaals Gevulde Lenderollade

Voor deze rollade koop je een nog niet opgerolde rollade en je vraagt er een rolladenetje bij, want de vulling maak je zelf. Let op de wachttijd van 8 uur !

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 100 g abrikozen in stukjes, 1 dl port, 1 el boter, 100 g spekblokjes, 3 teentjes knoflook, 300 g kalfsgehakt, 1 losgeklopt ei, 2 sneetjes ontkorst witbrood, verkruimeld, 4 gedroogde tomaten op olie in reepjes, 4 lente-uitjes fijngesneden, 1 el fijngesneden rozemarijn, 1 el fijngesneden tijm, 1 el fijngesneden oregano, 1 el paprikapoeder, zout, peper., voor de rollade:, 1 runderlenderollade van 11/2 kg, 50 g boter, 2 el olie, 3 dl vleesfond, 1 dl rode wijn, 1 dl room culinair.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Gevulde varknesfiletrollade

INGREDIENTEN

750g varkensfiletrollade, 75g oude kaas, 250ml rode wijn (vol en stevig), 150g roomboter, 100g gedroogde pruimen, 50g macadamianoten, 2el tomatenpuree, 1 zakje aardappelschijfjes, 1 ui, 1 bosje tijm, 1/2 bol knoflook, 1 el (riet)suiker, Olijfolie, Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde filetrollade

Feestrecept, gegarandeerd naar ieders smaak

INGREDIENTEN

1 grote ui,2 grote appelen, 250 gram verse worst, 100 gram vers witbrood zonder korst, 1 blikje kastanjepuree (450 gr) zout en versgemalen peper, 1 filetrollade

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

gevulde runderrollade

INGREDIENTEN

*4 Runderlappen; dun gesneden rundvlees, (zoals b.v. een schnitzel), *4 speklappen, *2 Uien, *8 augurken, boter, mosterd, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde varkensfilet

Gevulde varkensfilet met peren en rozemarijn

INGREDIENTEN

- 1 ? kg varkensfilet (of fricandeau) aan 1 stuk (of 3 x 500 gram), , - 1 citroen, , - zout, , - 1 ui, , - 3 handperen, , - 75 gram boter, , - 1 eetl. zonnebloemolie, , - 2 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd, , - broodkruim van 5 sneetjes witbrood, , - 1 dl. melk, , - versgemalen zwarte peper, , - 2 eetl. honing, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde varkensfilet

Een groot stuk filet gevuld met appel, kaneel en rozijnen met een romige appel/mosterdsaus. Het is even wat werk, maar goed voor te bereiden, dus perfect voor een dineetje.

INGREDIENTEN

750 gr. varkensfilet aan een stuk, mosterd, 1 appel, kaneel, ca. 25 gr. rozijnen, peper, zout, braadboter, 1 dl. cider (of appelsap), 1 bekertje creme fraiche, 1/2 theel. bouillonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde lenderollade

INGREDIENTEN

500 gram Lenderollade, 25 gram boter, 2 gedroogde tomaten, 1 teen knoflook, geschilt, 1 kleine winterwortel, geraspt en stukken, 1 eetl cranberrys, gedroogde, 1 eetl pijnboompitten, 1 tak pterselie, gewassen, zout en vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde runderrollade

INGREDIENTEN

, 1 grote, platte runderlap van ca. 750 gr, , , 2 uitgeperste teentjes knoflook, , , Zout, , , Peper, , , 1 theelepel gedroogde oregano, , , 250 gr verse gewassen spinazie, , , 2 grofgeraspte worteltjes, , , 1 gepeld en in dunne plakjes gesneden hardgekookt ei, , 1 1/2 dl bouillon

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Lamsrollade

INGREDIENTEN

300 g lamsgehakt, 3/4 dl slagroom, 1 el fijngesneden tijm, 2 tl fijngesneden rozemarijnnaaldjes, 2 fijngesneden lente-uitjes, 200 g oesterzwammen, in reepjes, 50-75 g vers broodkruim, plat stuk lamsschouder van 1 kg, 25 g boter, 2 el olie, zout, peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gevulde lamsschouder

INGREDIENTEN

1 lamsschouder van 1,5 tot 2 kg (vraag de slager om een plat stuk) - 2 dl stevige rode wijn - 2 lange plakken gerookt vet spek. Voor de vulling : 5 witte boterhammen, zonder korst, in blokjes - 4 teentjes knoflook uit de pers - 3 flinke sjalotten, gehakt - 1 el pittige mosterd - 125 gr koude blokjes boter - 250 gr geschrapte (nieuwe) krielaardappeltjes - 150 gr kleine sjalotten of verse zilveruien zonder vlies - zwarte peper uit de molen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Gevulde lamsrollade

INGREDIENTEN

1 lamsrollade, uitgerold tot een lap en niet gekruid, of 500 gr lamsschou-, der, uitgebeend, of 500 gr lamsbout, uitgebeend, uitgesneden tot een lap, 10 zwarte ontpitte olijven, 1 takje verse basilicum, 2 ansjovisfilets, 100 gr waterkers, 1/2 dl cr?me fra?che, 1 teentje knoflook, zwarte peper uit de molen, boter om in te braden, opbindtouw, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde lamsschouder !!

INGREDIENTEN

1 lamsschouder van 1,8 kg, (uitgebeend,maar niet opgerold), 1 reep spek,3 eetl. olie,zout,peper, voor de vulling:, 4 verkruimelde sneetjes oud witbrood, 4 sjalotjes,3 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 125 gr licht gezouten boter, 1/2 theel. grof gemalen peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  •  
  •  > 120 min.

gevulde lamsrollade

Een bijdrage van Astrid Veltman

INGREDIENTEN

750 gr lamsborst, zout, peper, , Voor de vulling:, 2 lente-uitjes, 1 teentje knoflook, 5-6 groene olijven zonder pit, 1 theelepel Provencaalse kruiden, 2-3 sneetjes witbrood, 1 ei, 50 gr boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde lamsborst

Feestelijk paasgerecht ! Eenvoudig en een heerlijk resultaat na een braadtijd van 2 uur!

INGREDIENTEN

-1 kg lamsborst (zonder been), -zout en versgemalen peper, DE VULLING:, -50 g ui (fijngesneden), -2 tenen knoflook (uit de pers), -zout, -peterselie; rosmarijn, -250 g gehakt, -1 ei, -30 g broodkruim, -versgemalen witte peper, VERDER:, -80 g boter, -1/4 l warm water, -2 eetlepels olijfolie, -1 th lepel paprikapoeder, -160 g sjalot (gepeld), -1/8 l warme vleesbouillon, EVENTUEEL:, -1/2 eetlepel maizena en 1/8 l zure room, -

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

GEVULDE VARKENSROLLADE

INGREDIENTEN

1 ? kg varkensschouder, aan 1 stuk, ontbeend, zwoerd verwijderd, , VULLING, , 200 gr gehakt, halfomhalf, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theel gedroogde italiaanse kruiden, 3 sneetjes oud witbrood, verkruimeld, 1 ei, zout en peper, evt. 150 gr lapjes vetspek, als vlees weinig vet bevat., 3 eetl olijfolie, 4 dl vleesfond,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gevulde Runderrollade

Stevig gerecht voor een koude winteravond

INGREDIENTEN

1 kg Sucadelappen of runderlappen, 250 gr paddestoelen, 1 ei, 150 gr Boter (gesmolten), Mosterd, Peper en zout, mespunt Nootmuskaat (gemalen), mespunt Komijn (gemalen), citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Varkensrollade

Bron: www.vlees.nl

INGREDIENTEN

1 bosje aardappel, 0,5 eetlepel aardappelmeel, 1 deciliter bouillon (2 theelepels), 1 eiwit (losgeklopt), 2 blaadjes groene kool, nootmuskaat, 200 g oesterzwammen, peper, 500 g varkensfilet (1 stuk), 5 wortel (ca. 10 min. gekookt), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde kipfilé van Creafarm

Gevulde kipfilé, weer eens iets anders dan gewoon een stukje kip.

INGREDIENTEN

* 4 stuks kipfilé, * 2 plakken Belegen kaas, * 4 plakken Parma ham, * 2 tomaten, * Vloeibare boter (bijv. Bertolli), * Kipkruiden (bijv. van Silvo), * Bieslook, * Saté prikkers, kleine prikkers of "rollade touw", * Piri Piri kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige gevulde varkensrollade

Combineert perfect met een lekkere tomaat-basilicumsaus en romige ardappelpuree

INGREDIENTEN

6 eetlepels fijngesneden kruiden (basilicum,peterselie,bieslook,tijm,rozemarijn), 60 gr. boter of margarine, zout, peper, 2 teentjes knoflook, geperst, 50 gr. zeer fijngehakte hazelnoten, 75 gr. geraspte oude kaas, 1 kg. varkensfilet, platgeslagen of ingesneden en opengeklapt, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien, fijngesneden, 6 vleestomaten, ontveld in blokjes, 3 dl. vleesbouillon, 2 eetlepels fijngesneden basilicum.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Kiprollade met ham, noten en kipgehakt

Voor niet al te veel geld kan je al een culinair hoogstandje op tafel zetten. Deze rollade is gevuld met pistachesnoten, kipgehakt en wat groenten. Wordt in de oven bereid in de Witte wijn met bouillon.

INGREDIENTEN

Ca. 500 gram kipfilet 50 gram pistachenootjes 20o gram kipgehakt 1 ei 100 gram gerookte ham 1 kleine prei 1 el room 2 wortelen 3 sjalotjes 1 dl groentebouillon 2 dl witte wijn boter zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde kipfilet met mosterdsaus

De kipfilets worden gevuld met een mengsel van kippenlevers, gehakt, pistachenootjes en tijm. Omdat de filets omwikkeld worden met ontbijtspek blijven ze heerlijk mals.

INGREDIENTEN

2 dubbele kipfilets, 1 eetlepel olijfolie, 1 kleine ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook,geperst, 125 gr kippenlevers, 200 gr kalfs- of rundergehakt, geraspte schil van 1 sinaasappel, 100 gr gepelde pistachenootjes, grof gehakt, 1 theelepel tijmblaadjes, 1 eiwit, zout en peper, 75 gr ontbijtspek in dunne plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top