1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde Pasteitjes Argentijns

Gevulde pasteitjes argentijns recepten (2) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevulde pasteitjes

Met garnalen en vis,uit Argentinie.

INGREDIENTEN

Voor de vulling: 6-7 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2-3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1/8 liter vis- of kippenbouillon (van tablet mag), 100 g gepelde garnalen, 200 g visfilet (kabeljauw, schelvis), 3 eetlepels gehakte amandelen, 1/2 theelepel paprikapoeder, worcestersaus, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, Voor het deeg: 300 g bloem, 1 theelepel zout, 200 g koude boter, 2 eidooiers, 3-4 eetlepels water, bloem om te bestuiven. Voor de garnering: 1 citroen, peterselie.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200? en maak intussen het deeg. Vermeng de gezeefde bloem met zout en voeg de kleingesneden boter toe. Snijd deze in de bloem verder klein met 2 messen tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de losgeklopte eieren toe en vermeng onder toevoeging van wat water tot een samenhangend deeg.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ca. 1/2 cm dik en steek er rondjes uit van ca. 12 cm doorsnee. Maak de randen nat met wat water en leg midden op elk rondje deeg 1-2 eetlepels van de vulling. Vouw ze dubbel, vorm ze tot een halve maan en maak de naad dicht door met de duim en wijsvinger een kabelmotief te draaien. Bak de pasteitjes midden in de voorverwarmde oven krokant in ca. 10 minuten. Snipper voor de vulling de gepelde knoflook en de sjalotjes (groen apart houden). Hak de garnalen en vis in stukjes. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit sjalot en knoflook goudgeel. Voeg de bouillon toe; breng aan de kook en laat op laag vuur het geheel inkoken. Voeg nu vis, garnalen, amandelen, paprika, enkele druppels worcestersaus en het fijngesneden groen van de sjalotjes toe. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.

  • Argentijns Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2002
  • Argentijns Tussengerecht
  •  10-20 min.

Gevulde pasteitjes met garnalen en vis

Uit Argentinie; van "moesje2"

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 6-7 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 2-3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1/8 liter vis- of kippenbouillon (van tablet mag), 100 g gepelde garnalen, 200 g visfilet (kabeljauw, schelvis), 3 eetlepels gehakte amandelen, 1/2 theelepel paprikapoeder, worcestersaus, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel zwarte peper, , Voor het deeg:, 300 g bloem, 1 theelepel zou, t 200 g koude boter, 2 eidooiers, 3-4 eetlepels water, bloem om te bestuiven, Voor de garnering:, 1 citroen, peterselie,

  • Argentijns Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2003
  • Argentijns Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste gevulde pasteitjes argentijns recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top