1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde Groenten

Gevulde groenten recepten (721) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gevulde courgette met gehakt, groenten, creme freche en parm

Een snel en simpel gerecht dat iedereen lekker vindt (ook kinderen). Een net even andere bereiding van groenten.

INGREDIENTEN

2 courgettes 300 gr. gehakt 2 paprika`s fijngehakt 1 rode ui gesnipperd bakje creme freche 100 gr. parmezan Peper en zout Chillipoeder Dragon Paprikapoeder 2 teentjes knoflook Citroensap Wokolie (gewone kan ook maar wokolie geeft een extra smaak)

Voorbereiding

De courgettes in de lengte halveren en uithollen. Deze besprenkelen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Bewaar het uitgeholde restje van de courgette! Snijdt de groenten zoals hierboven aangegeven.

Bereidingswijze

Uien en geperste knoflook fruiten in wokolie. Gehakt toevoegen en bakken tot het bijna gaar is. Voeg de paprika en ongeveer 2 eetlepels van het restje uitgeholde courgette toe en bak het mee voor een paar minuten. Voeg de kruiden toe naar smaak. Meng de gehaktmix in een kom met creme frechte en parmezan (doe dit naar smaak, proeven totdat je het lekker vindt) Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgettes. Rasp er nog wat parmezan overheen. Bak de courgettes in een ovenschaal voor 20-25 minuten op 180 graden

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wrap met gepaneerde kipfilet en frisse groenten!

Heerlijk gevulde wrap met krokante gepaneerde kip op een bedje van frisse ijsbergsla met tomaat en spek. Met bovenop een heerlijke honing/dille dressing!

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 2 winterpenen, 3 tomaten, 1 rode ui, pakje ontbijtspek, halve krop ijsbergsla, 200 gram kwark(mag ook creme fraiche zijn), Honing dille dressing (ik heb de dressing bij de sligro gekocht maar mag ook andere zijn), Tortilla wraps, marinade kipfilet:, Flinke scheut ketjap, Theelepel sambal, Stukje geraspte gember( mag ook gembersaus zijn), 2 teentjes knoflook, eetlepel paprika poeder, Scheut zonnebloemolie, Paneer voor de kip:, 12 crackers/toastjes (mogen ook beschuitjes zijn maar dan ietsje minder natuurlijk), 4 eetlepels boter, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, Snufje zout en peper, wat bloem, 1 a 2 eieren(ligt eraan hoe groot ze zijn)

  •  
  •  
  • Geplaatst op12-02-2014
  •  
  •  

Gevulde groenten

Lekkere winterse ovenschotel uit Italië

INGREDIENTEN

5 g rozemarijn, peper en zout, 2 grote uien, 1 kleine aubergine, 2 kleine rode paprikas, 2 ronde courgettes, 2 grote tomaten, 10 g platte peterselie, 10 g verse munt, 5 g verse oregano, 650 g gemengd gehakt (varken/kalf), 30 g gedroogde tomaten, 15 g verse geitenkaas, 25 g geraspte Parmigiano, 1 ei, 10 g witte amandelen, 10 g pijnboompitten, 50 g paneermeel, 2 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-03-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde groenten

Gevulde paprika, courgette en aubergine

INGREDIENTEN

-2 blikjes Bonduelle Texana, -1 pakje Quorn gehakt, -4 paprika's (rood en groen), -2 aubergines, -2 courgettes, -150 gr. gekookte (bruine) rijst of gierst, -sambal of verse gesneden pepers, -geraspte vegetarische kaas

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2003
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

GEVULDE GROENTEN

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, 2 kleine courgettes, 2 eetl citroensap, 1 kleine witte kool, 500 gr rundergehakt, 2 teentjes knoflook, 2 sneetje witbrood, 2 eetl melk, 2 eieren, 2 eetl gehakte munt, zout,peper,tijm, 100 gr feta, 3 vleestomaten, 1 ui, 2 eetl olijfolie, 1 dl bouillon, tablet,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gevulde groenten

Gevulde tomaat en courgette

INGREDIENTEN

50 gr rijst (of restje gekookte rijst), 4 kleine (of halve) courgettes, half bouillonblokje, 4 vleestomaten, 1 ui, (knoflook), 350 gr rundergehakt, 1 zakje verse Italiaanse kruiden, verse munt

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde groenten

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, plus extra om in te vetten, 1 aubergine, 1 groene paprika, 2 vleestomaten, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 115 g champignons, in stukjes, 1 wortel, geraspt, 225 g gekookte witte rijst, 1 el fijngehakte verse dille, 90 g feta, verkruimeld, 75 g pijnboompitten, geroosterd, 2 el rozijnen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2012
  •  
  •  30-60 min.

gevulde groenten

Lekker hapje om naar binnen te zuigen

INGREDIENTEN

3 grote milde pepers en 3 turkse paprika's en 1 aubergine, 1 blikje tonijn in olijfolie,1 grote ui,kappertjes naar smaak(7-10),1 theelepel olie van zongedroogde tomaten 1/2 theelepel fijngesneden madam jeanet,1 dl zonnebloemolie

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde groenten

INGREDIENTEN

=2 gele en 2 groene paprika` s = 10 tomaten, = 2 el. olijfolie, = 2 gesnipperde uien, = 1 teen fijngehakte knoflook, = 75 gram, amandelen, = 200 gram rijst, = 1 bosje peterselie, (fijngehakt), =2 blikken tomatenstukjes, = 45 gram amandelschaafsel, =1 theelepel suiker.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijk gevulde aardappeltortilla met groenten

INGREDIENTEN

Rijk gevulde aardappeltortilla met groenten, , 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 prei, Olijfolie om in te bakken, 500 g jonge spinazie, 350 g voorgekookte aardappelschijfjes, 6 eieren, 100 g geraspte kaas, 1 stokbrood, , Salade, , 250 g cherrytomaatjes, 50 g zwarte olijven, 150 g rucola, 150 g maïskorrels, 50 ml extra vergine olijfolie, 1 citroen

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Griekse Gevulde Groenten (Yemista Orphana)

Dit gerecht hebben we in Griekenland erg veel gegeten!! De groenten worden in elk gebied weer anders bereid. Dit recept komt van oorsprong uit Kreta. Het is erg snel klaar; heeft echter wel een lange oventijd.

INGREDIENTEN

4 stuks groenten (vleestomaten,paprika, courgette of aubergine. Ik vind zelf tomaten het lekkerst!!), 3 lenteuitjes, 100-150 g rijst, 1 of 2 teentjes knoflook, 25 g rozijnen, 25 g pijnboompitten, munt, peterselie, zout, zwarte peper.,

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.

Gevulde aardappel met groenten en Gorgonzola

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen, 1 theelepel boter, 1/4 rode, 1/4 groene, 1/4 gele paprika, 1 fijngesneden sjalotje, 1 ontvelde tomaat, zonder zaadjes, in blokjes, 2 fijngesneden stengels bleekselderij, 100 g. Gorgonzola, 1 losgeklopt ei, 1 snufje tijm, zout, versgemalen peper

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Kippensoep

Hollandse kippensoep Gevulde kippenssoep griekse kippensoep Surinaamse kippensoep

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 dunne prei, 1 kleine winterpeen, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 2 kippenbouten, 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), 1/3 zakje verse selderij (a 50 g), 2 takjes tijm, 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 50 g vermicelli, 1-2 eetlepels citroensap, ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gevulde aardappel met groenten en Gorgonzola

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen, 1 theelepel boter, 1/4 rode, 1/4 groene, 1/4 gele paprika, 1 fijngesneden sjalotje, 1 ontvelde tomaat, zonder zaadjes, in blokjes, 2 fijngesneden stengels bleekselderij, 100 g. Gorgonzola, 1 losgeklopt ei, 1 snufje tijm, zout en versgemalen peper

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde eirol met groenten uit

Een gevulde eirol met groenten uit de oven.Werkelijk een traktatie.

INGREDIENTEN

4 eieren, 50 g roomboter of margarine, 40 g bloem, 3 dl melk, 150 g geraspte pittige kaas, 1 eetl. olie, 1 gehakte ui, 100 g champignons in plakjes, 4 eetl. uitgelekte doperwtjes uit blik, 1 kleingesneden rode paprika

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gevulde Groenten Met Tomatensaus

Recept van Weight - Watchers.

INGREDIENTEN

, , , , 2 aubergines -, 1 courgette -, 2 paprika's -, 1 bosje verse munt (voor de afwerking) -, Voor de vulling:, 2 knoflookteentjes -, 1 ui -, 400 gr. gehakt -, ? koffielepels 4-kruidenmengeling -, 200 gr. gekookte rijst -, peper en zout., Voor saus:, 1 ui -, 1 blik gepelde tomaten (400 gr.) -, peper en zout., ,

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Broodbol Met Groenten

Door de rosbrief te vervangen door kaas ontstaat er een heerlijke vegetarischebol. Perfect vvor een picnick.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflool.geperst. 4 el olijfolie, 1 rode paprika, in vieren, 1 kleine aubergine, in plakken van een halve cm. 1 kleine broodbol,(pandabroodje), kwart bakje roomkaas, zout,peper, grove mosterd, 100 gr rosbief,15gr rucola, 2 el tapenande of pesto, 1 rijpe tomaat in plakjes, 1 takje basilicum,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Yemistes (gevulde groenten

INGREDIENTEN

6 vleestomaten, 2 courgettes, zout, peper, 300 gr. rijst, 1 flinke ui, 1/2 dl. olie, 250 gr. gehakt, 1 teen knoflook, 100 gr. rozijnen, 1 tl. kaneel, 1 tl. paprikapoeder, 1 el. majoraan, 2 bouillontabletten voor 8 dl. bouillon, 50 gr. amandelschaafsel of pijnboompitten.

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2009
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indisch gevulde groenten met couscous

Weer eens een andere vulling voor een paprika en een tomaat.

INGREDIENTEN

1 paprika, 2 tomaten, 1/2 ui, 1 teen knoflook, 1 aardappeln, 1/2 aubergine, 1/2 kop doperwten (diepvries), 1/2 kop pistachtenoten (gepeld), 1 plak tofu, 1 eetlepel hot curry paste van Patak (of sambal, of een mengsel van garam masala, komijn en cayennepeper, zout, peper, zonnebloem- of wokolie, 1 kop tomatensap, 100 gram couscous, 150 gram water.,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gevulde groenten met gehakt

Lekkere gevulde groenten zo lust iedereen het wel

INGREDIENTEN

2 of 4 grote tomaten en 2 voor de saus, 1 bos lente ui (bosuitjes), 400 gram gehakt (zelf weten welke, liefst rund is magerder), 1 grote el mosterd Pittige franse mosterd of andere die je lekker vind, Grote beker cre fraice, 3 el chilisaus (minstens), 1 courgette, 2 paprika, 1 bos peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indiaas gevulde groenten met couscous

Weer eens een andere vulling voor paprika\'s en tomaten.

INGREDIENTEN

1 paprika, 2 tomaten, 1/2 ui, 1 teen knoflook, 1 aardappelen, 1/2 aubergine, 1/2 kop doperwten (diepvries), 1/2 kop pistachenoten (gepeld), 1 plak tofu, 1 eetlepel hot curry paste van Patak (of sambal, of een mengsel van garam masala, komijn en cayennepeper, zout, peper, zonnebloem- of wokolie, 1 kop tomatensap, 100 gram couscous, 150 gram water.

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

gevulde groenten met tomatensaus

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 courgette, 2 paprika's, 1 bosje verse munt (voor de afwerking), , Voor de vulling:, 2 knoflookteentjes, 1 ui, 400 g gehakt, 5% v.g., 1/2 koffielepels 4-kruidenmengeling, 200 g gekookte rijst peper en zout, , Voor saus:, 1 ui, 1 blik gepelde tomaten (400 g), peper en zout,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gevulde spitskoolbladeren met bulgur en groenten

INGREDIENTEN

2 kleine spitskolen , 350 gr grove bulgur, 250 gr Ratatouille (mix van fijngesneden aubergine, uitjes, 3 kleuren paprika, paddestoelen) , halve theelepel zout , kwart theelepel peper , water , olijfolie , 12 plakken pittige Cheddar , klein potje zure room of een paar eetlepels creme fraiche , , TOMATENSAUS: 4 eetlepels olijfolie , 4 grote tomaten, ontveld en in stukken gesneden , 150 gr tomatenpuree , 4 grote uien, klein gesneden , 1 theelepel gedroogde tijm , 1 tl zout , peper naar smaak , water

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dolme (gevulde groenten)

INGREDIENTEN

1 kop rauwe rijst, gespoeld en 1/2 uur bedekt met water en 1 theelepel, zout 2 koppen verse tomaten, of uit blik, 1/2 kop gele spliterwten, 1 uur in 1 kop water geweekt, 4 eetlepels masolie, 2 middelgrote gehakte uien, 1/4 theelepel gemalen kurkuma, 6 gehakte sjalotten, 1 kop gehakte selderijbladeren, 2 eetlepels gedroogde limoen (limoo amoni), tot poeder vermalen, 1/2 kop gehakte peterselie of 2 eetlepels gedroogde peterselie, 2 eetlepels gedroogde dille, 1 eetlepel gedroogde dragon, 1 theelepel gedroogde munt, 500 gr gemalen lams- of rundvlees, gemengd met 1/2 kop fijngehakte ui, 1 kop gepureerde verse tomaten, 2 eetlepels citroensap,

  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2003
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

gevulde groenten met tomatensaus

Een lekker WW recept.. ik zal z.s.m. de points uitrekenen.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 courgette, 2 paprika's, 1 bosje verse munt (voor de afwerking), Voor de vulling:, 2 knoflookteentjes, 1 ui, 400 g gehakt, 5% v.g., ? koffielepels 4-kruidenmengeling, 200 g gekookte rijst, peper en zout, Voor saus:, 1 ui, 1 blik gepelde tomaten (400 g), peper en zout

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

gevulde groenten (lahanika gemista)

Niet spectaculair,wel lekker en makkelijk.

INGREDIENTEN

3 grote tomaten,1 groene,1 gele en 1 rode paprika,2 kleine courgettes, 1 grote aubergine,175 ml olijfolie, 1 grote geraspte ui, 450 gr witte rijst,handje fijngehakte munt,3 el tomatenpuree, 1 el tomatenketchup,beetje piment, 2 grote aardappels geschild en in parten, 250 ml tomatensap, zout en peper.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde varkenshaas met gebakken groenten

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 ansjovisfilet (blikje), afgespoeld en drooggedept, 50 g zwarte olijven zonder pit, 3 teentjes knoflook, gepeld, 400 g varkenshaas, 1 courgette, 1 aubergine, 2 uien, in partjes, 1 rode paprika, in stukjes, 3 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 dl kippenbouillon (van een tablet), 2 tl oregano, peper, zout, 20 g boter, extra nodig: cocktailprikkers

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde omelet met Thaise groenten

INGREDIENTEN

5-9 eieren M of L, 2 eetl. zonnebloemolie of 20 g roomboter of margarine, 350 g Thaise roerbakgroenten, 5-9 eetl. water of bouillon, 2 theel. eikruiden, zout naar smaak, 2 eetl. gezouten cashewnoten

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  •  
  •  10-20 min.

Gevulde Kip Met Groenten.

Veel ingredienten maar het eindresultaat is er naar. Voor 4-6 personen.

INGREDIENTEN

, Veel ingredienten maar het eindresultaat is er naar. Voor 4-6 personen., , , , 1 sneetje geroosterd brood - 30 gr. - pijnboompitten - 2 rode paprika's - 3 uien - 450 gram kipfilet - 1 ei - 1 eetlepel creme fraiche - 1 1/2 eetlepel paprikapasta - peper - zout - 1/2 theelepel (scherpe) paprikapoeder - 1 kip van a 1200 gram - 50 gram boter - 1 worteltje - 1 preitje - 1/4 liter rode wijn - 2-3 theelepel vloeibare honing - 450 gram geschrapte krielaardappeltjes - 1 gele en 1 groene paprika - 200 gram sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 1 takje rozemarijn - 5 eetlepels olie - cayennepeper - 1/4 liter slagroom - eventueel bouillon (tablet) - 1 eetlepel rode port.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde groenten met tomatensaus

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 courgette, 2 paprika's, 1 bosje verse munt (voor de afwerking), , Voor de vulling:, 2 knofllokteentjes, 1 ui, 400 gram gehakt, 5% vetgehalte, 1/2 koffielepel 4-kruidenmengeling, 200 gram gekookte rijst, peper en zout, , Voor de saus:, 1 ui, 1 blik gepelde tomaten (400 gram), peper en zout

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Drie gevulde groenten met witte-wijnsaus

INGREDIENTEN

2 l groentefond, 8 kleine meiknolletjes, 2 grote courgettes, 8 reuzenchampignons, 1 kg belgische spinazie, 2 sjalotten, 1 teen knoflook, 2 eetlepels boter, zout, versgemalen peper, 0,5 theelepel tijm, 1 grote ui, 4 vleestomaten, 2 eetlepels boter, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels fijngesneden verse kruiden, 1 eetlepel balsamico-azijn, zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Extra gevulde groenten

INGREDIENTEN

100 gram Stegeman cervelaat original, in dunne plakjes -, 2 teentjes knoflook, gepeld -, 1 grote ui, gesnipperd -, 1 rode peper, zonder zaadjes en gesnipperd -, 1 1/2 eetlepel olijfolie traditioneel -, 1 blik tomatenblokjes a 400 gram -, 1 pot witte bonen in tomatensaus a 340 gram -, 300 gram panklare boerensoepgroenten -, 2 kippenbouillontabletten -, peper en zout, , ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dolm (gevulde groenten met granaatappel)

INGREDIENTEN

6 paprika's (rode en/of groene), 2 eetlepels maisolie, 1 middelgrote ui in schijfjes, 250 gr rundergehakt, 1 theelepel zout, 1/8 theelepel gemalen kurkuma, 1/8 theelepel peper, 1/4 kop donkere rozijnen, 1/4 kop gedroogde zuurbessen (barberries), 1/3 kop granaatappelconcentraat, 1 kop verse gehakte peterselie, 2 theelepels verse gehakte munt of 1/2 theelepel gedroogde munt, 1/2 kop half-gekookte rijst, bereid zoals Chelo (zie beneden), 1 kop water, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel citroensap, olie, , , Dit recept kan ook met 6 kleine aubergines worden bereid., , Chelo:, 2 koppen rauwe rijst, zout, 1 liter water, 4 eetlepels maisolie, 1/8 theelepel gemalen kurkuma, 2 eetlepels water, 1 middelgrote geschilde aardappel in schijfjes van 1/2 cm

  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2003
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Yemistes (Gevulde Groenten Uit Turkije)

Een van de lekkerste (voor)gerechten uit de Turkse keuken zijn de gevulde groenten, die daar per soort in ovenschalen in de koelvitrine staan en dus ook koud worden geserveerd. Maar ook warm en als hoofdgerecht smaakt Yemistes heerlijk zuidelijk.

INGREDIENTEN

6 vleestomaten, 2 courgettes, zout, peper, 300 g rijst, 1 flinke ui, 1/2 dl olie, 250 g (lams)gehakt, 1 teen knoflook, 100 rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel majoraan, 2 bouillontabletten voor 8 dl bouillon, 50 g amandelschaafsel of pijnboompitten,

  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vegetarische gevulde paprika

Dit recept heb ik van mijn moeder. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar als ik bij mijn moeder eet, vraag ik altijd of zij haar beroemde gevulde paprika`s wil maken. Met deze heerlijke vegetarische gevulde paprika`s zit je altijd goed!

INGREDIENTEN

4 grote paprika`s, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 potje maïs, 150 gram kruidenkaas, 1 teentje knoflook, Geraspte kaas

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2013
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde aardappel met kippengehaktballetjes en frisse groenten

Een gevulde aardappel, dat is lekker én gemakkelijk. Met dit recept maak je een vulling met kippengehaktballetjes en wortelen, maar experimenteer gerust met jouw favoriete ingrediënten. Lekker als bijgerecht of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

- 4 aardappelen, medium grootte, -800 g spinazie, -3 wortelen, -1 rode ui, - 2 lente-uien, -2 el platte peterselie, -500 g kippengehakt, -100 g geraspte kaas, - peper en zout, -olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stevig gevulde verse groentensoep (Maaltijdsoep)

Heerlijk voor in het weekend of bij de openhaard.

INGREDIENTEN

3 liter water, 1 mergpijp, 350 gr. runderpoulet, 400 gr. rundergehakt, 2 runderbouillon tabletten AH, 2 groentebouillontabletten AH, 1 zak boerensoepgroenten AH, 3 stengels prei, 2 winterpenen, Bosje peterselie AH, Bosje bladselderij AH, Vermicelli middel (Honig), Peper, Zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pastei Ayam Duwa gevulde pasteitjes met kipfilet en groenten

Heerlijk Indonesisch pasteitje met kip en groente.

INGREDIENTEN

- 200 gr. bloem, - 25 gr. margarine, - 1 dl. melk, - 1 ei, - zout, - olie, , Vulling:, , - 200 gr. kipfilet, - 2 uien, - 3 teentjes knoflook, - 1 cm. djahe, - 1 prei, - 1 wortel, - 1 lente-ui, - 1 theelepel sambal, - djinten, - serehpoeder, - ketumbar, - laos, - kerrie

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Omeletrol met groenten

4 personen) Voorgerechtje van"stienemie2000"

INGREDIENTEN

8 eieren, 600 g gemengde groenten (spinazie, sperzieboontjes, wortelen), 1 kleine ui, boter, basilicum, zout, peper.,

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde eirol met groenten uit de oven

INGREDIENTEN

4 eieren, 50 g roomboter of margarine, 40 g bloem, 3 dl melk, 150 g geraspte pittige kaas, 1 eetl. olie, 1 gehakte ui, 100 g champignons in plakjes, 4 eetl. uitgelekte doperwtjes uit blik, 1 kleingesneden rode paprika,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groenten met gehaktvulling

INGREDIENTEN

600 gr.mager gehakt naar keuze, 1 ei. 1 eetlepel kerriepoeder 1 eetlepel verse koriander(fijn gesneden) 1 paprika geel en/of oranje in heel kleine blokjes gesneden. 1 teentje knoflook(fijn gesneden) zout,peper en nootmuskaat, \groenten naar keuze om te vullen(paprika-aubergine- minibloemkool)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste gevulde groenten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top