1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde Aubergine

Gevulde aubergine recepten (257)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevulde Aubergine (Turks)

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.

INGREDIENTEN

- 50 gram boter - 4 aubergines - pond rundergehakt - 1 teentje knoflook - 2 grote uien - 1 eetlepel tomatenpuree - 4 grote vleestomaten - handjevol peterselie - peper, zout en paprikapoeder

Voorbereiding

Aubergine schillen, uithollen en zout er over strooien. Dit voorkomt dat de aubergine teveel olie opneemt als het gebakken wordt. De vleestomaten schillen en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Knoflook klein snijden of in een knoflookpers doen en bakken in de boter, ondertussen de uien fijn snijden en fruiteren.Als de ui wat glazig is de rundergehakt erbij doen en rullen. Breng wat peper en zout om het gehaal op smaak te brengen. Dan komt er 1 eetlepel tomatenpuree bij en goed doorroeren.Tomatenblokjes erbij doen en het geheel goed doorlaten pruttelen. Eventueel op smaak maken met zout, peper en paprikapoeder. Ondertussen olie opwarmen (moet wel goed heet zijn) en de aubergine er in bakken totdat de aubergine licht bruin is en daarna goed laten uitlekken op een stuk keukenrol. Het gehaktmengsel van het vuur halen en in een zeef het gehaktmengsel laten uitlekken in een kom. Handjevol peterselie bij de uitgelekte gehaktmengsel doen en goed doorroeren. De uitgelekte aubergine vullen met het gehaktmengsel en in de braadslede leggen. De sap van het gehaktmengsel in de braadslede gieten en dit geheel in de oven op 180 graden in 20 minuten bakken. Eet smakelijk !

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aubergine

Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van rijke tomatensaus met gehakt, fris gekruid en een paar kruimels feta kaas bovenop maken het geheel compleet. De aubergines kunnen eventueel met rijst geserveerd worden, maar op zich is een portie al vullend genoeg.

INGREDIENTEN

4 flinke, stevige aubergines, 2 eetlepels olijfolie, 500 g gehakt, 1 grote ui, 1 paprika, 2-3 knoflookteentjes, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn en oregano, 700 ml tomatensap, Zout en peper naar smaak, 100 g feta

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Aubergine

Gevulde aubergine met couscous

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes,1/2 paprika, 1 el turkse kruiden, 1/2 pnd kipfilet, 1/2 theelepel cayennepeper,1 kipbouillontablet, 14 pak couscous, scheut olijfolie, 3 el geraspte kaas.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine

Een hoofdgerecht met zeer weinig calorien.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 1/4 ui, 75 gr rauwe ham, knoflook, tomaten puree, italiaanse kruiden, twee eetlepels geraspte kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

aubergine

Gevulde aubergin met gehaktkiprepen.

INGREDIENTEN

100g margarine of oleifoli.3aubergin-zout peper nootmutskaat paprikapoeder naar smaamk 1-grote ui 1-kleine geseden tomaat1-eetlepel gehakte peterselie-500ggehaktekipfielet.

  • Antiliaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Antiliaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Aubergine

Dit is een recept van de EGA-afslankclub.

INGREDIENTEN

135 gr. gehakt. (mannen 215 gr.), 30 gr. tomatenpuree., peper., zout., uienvlokken., 1/2 aubergine van 125 gr., 1 dl. bouillon.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde Aubergine

Gevulde aubergine met een Aziatische twist

INGREDIENTEN

400g Rijst, 2 Aubergine, 2 el Go-Tan Wokolie, 4 tl Go-Tan Gehakte Knoflook, 500g Gehakt (lams/runder), 200g Paprika (alle kleuren), Go-Tan Original Wok Sweet&Sour, 150g Champignons, 1 bosje Lente ui

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gevulde aubergine

Lekkere gevulde aubergine

INGREDIENTEN

1 grote aubergine* Voor de vulling:, 8 Chineese champignons of 10 waterkastanjes* 250 gr mager varkensgehakt* 1 preitje* 1 schijfje gemberwortel* 1/2 theelepel soja* 1 eetlepel sherry* 1/2 theelepel zout* 1/2 theelepel suiker*

  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-1999
  • Chinees Voorgerecht
  •  30-60 min.

gevulde aubergine

Pittige italiaanse ovenschotel

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 1 grote aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook (of gehakte knoflook uit een pot of tube!!), 1 paprika, it. kruiden, 1 blikje tomatenpuree, 1 pakje gepureerde pommodori, bakje champignons, geraspte kaas, rode wijn.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

gevulde aubergine

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 tomaten, 2 braadworsten, 100 gr prei, 50 gr. geraspte kaas, 2 teentjes knoflook, olijfolie, peper en zout, provencaalse kruiden,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine

INGREDIENTEN

1 aubergine, 50 g volle rijst, 1 ui, 1 tomaat, 1 bouillon blokje, 1 glas water, 1 teentje knoflook, peper, thijm, marjolein.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine

Zeer smakelijk eenpansgerecht. lekker met stokbrood en een frisse salade.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 tomaten, 1 ui, 100 gr geraspte kaas, 1 teentje knoflook, boter, 250 gr rundergehakt, zout, peper, 1 tl oregano, 2 el rozijnen, 1 tl oregano, 2 tl paprikapoeder.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Aubergine

Lekker met rijst

INGREDIENTEN

2 plakjes ontbijtspek, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 1 aubergine, zout, 1 el. olijfolie, 100 gram h.o.h.gehakt, 1 el tomatenpuree, 3 el. paneermeel, 5 el. geraspte Oude Goudse kaas, 1 ei, peper

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

gevulde Aubergine

INGREDIENTEN

2 a 3 aubergines, 100 gram Chorizo, 250 gram mager rundergehakt, 400 gram verse bladspinazie, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 blik tomaten blokjes, 1 blik tomatenpuree, peper en zout, geraspte kaas

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2011
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

gevulde aubergine

Gevulde aubergine eens op een andere manier geserveerd, als hoofd en als bijgerecht te gebruiken.

INGREDIENTEN

6 aubergines, 3 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 50 gr geraspte emmentaler, 100 ml olijfolie, 1 el peterselie, 1 tl suiker, zout en peper

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2008
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde aubergine

Lekker vegetarisch recept, korte voorbereiding.

INGREDIENTEN

1 grote of 2 kleine aubergine(s), 2 rode uien, 0,5 rode peper, 2 teentjes knoflook, 100 gram champignons, 0,5 rode paprika, 10 kerstomaatjes, 100 gram cashewnoten, 2 el ketchup, zout

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aubergine

INGREDIENTEN

300 gram kipgehakt - 4 kleine aubergines - olijfolie - 2 gepelde en fijngehakte tomaten - 2 gesnipperde sjalotjes - 3 gesnipperde pijpajuintjes - kruidenmix met zeezout voor Couscous en Tagine - 2 eetlepels broodkruim - 1 eidooier - 4 eetlepels melk - feta

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aubergine

Een heerlijk mediterraans gerecht, lekker met rijst

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, ca. 1 el. citroensap, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 3 el. olijfolie, 300 gram lams- of rundergehakt, halve tl. oregano, 1 laurierblaadje, zout, pepr, 20 gram boter, 25 gram bloem, 2 dl. melk, 125 gram geraspte extra belegen Goudse kaas, nootmuskaat

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine

INGREDIENTEN

300 gr gedroogde garnalen, 4 kleine of 2 grote aubergines, 1 ui, 2 tl masalapoeder, 1 tomaat, 45 gr boter, 1 el tomatenpuree, citroensa?p, peper en zout, 3 el paneermeel

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine

Gevulde aubergines, maar wel op mijn eigen wijze!

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines, 1 pond runder of kippegehakt, 1 ui (gesnipperd), 1/2 paprika, 2 handen pijnboompitten

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde Aubergine

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  •  
  •  20-30 min.

Gevulde aubergine

Heerlijk!!!

INGREDIENTEN

300 gram varkenspoulet,200 gram champignons,1 ui,2 knoflookteentjes,2 aubergine's,zout,peper,basilicum,8 eetlepels geraspte kaas(20+) en wat weinig margarine of olie.

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines, 6 el C1000 olijfolie traditioneel, 1 zakje C1000 uisnippers à 175 g, 2 teentjes knoflook, 400 g rundergehakt, ½ zakje Silvo Wok-it Marokko à 20 g, 1 blikje tomatenpuree à 68 g,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines, 500 gr. lamsgehakt, paneermeel, 1 ui, 1 ei, 1/2 tl. zout, peper, 2 knoflooktenen, 1 blikje tomatenpuree, 2 el. olie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine

INGREDIENTEN

2 aardappelen, 10 worteltjes, handvol doperwten, 2 pepertjes, 2 tenen knoflook, 2 paprika's 2 uien, 2 aubergines, 500 g gehakt, 1 zakje nassikruiden, oregano, tijm, zout, kaneel, kaas (parmezaan en gewoon)

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-1999
  •  
  •  60-120 min.

Gevulde aubergine

-

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, 8 zwarte olijven, 1 stuk sjalot, 100 gram champignons, 1 el olie, 150 gram vegetarische mix, 1 teentje knoflook, 1 pot à 300 gram tomatensaus, evt. 6 opscheplepels volkorenmacaroni

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gevulde aubergine

INGREDIENTEN

2 klein. aubergines, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels boter, 2 klein. gesnipperde uien, 3 middelgrote tomaten, van schil en zaadjes ontdaan en in stukken gesneden, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 laurierblad, 1 stokje kaneel, 1/4 kop gehakte peterselie, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 8 zwarte olijven, 8 ansjovisfilets,

  • Turks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2003
  • Turks
  •  0-10 min.

gevulde aubergine

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, 8 zwarte olijven, 1 sjalot, 100 gram champignons, 1 eetlepel olie, 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes), 1 teentje knoflook, peper, zout, 1 pot tomatensaus (± 300 gram)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2010
  •  
  •  0-10 min.

Gevulde aubergine

INGREDIENTEN

2 klein. aubergines 2 eetlepels olie 2 eetlepels boter 2 klein. gesnipperde uien 3 middelgrote tomaten, van schil en zaadjes ontdaan en in stukken gesneden 2 teentjes knoflook uit de knijper 1 laurierblad 1 stokje kaneel 1/4 kop gehakte peterselie 1/2 theelepel zout versgemalen zwarte peper 8 zwarte olijven 8 ansjovisfilets

  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

vegetarisch gevulde aubergine

Ik ken niemand die dit niet lekker vindt

INGREDIENTEN

2 aubergines *1 ui *1 groene paprika *125 gr champignons *1-2 tomaten *boter *2 tenen knoflook *oregano *zout peper *1 bakje magere kwark (225 gr) *150-200 gr geraspte kaas

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

gevulde aubergine met couscous

INGREDIENTEN

2 uien, 2 tenen knoflook, 1 aubergine, 2 handen rozijnen, 5 zongedroogde tomaten, kaneel, paprikapoeder, komijn, koriander, zout, peper, olijfolie, couscous, 1/2 liter water, bouillonblokje, geraspte belegen kaas

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde Turkse aubergine met croutons

Gescheurde Buik is de vertaling van de originele Turkse naam. Deze overheerlijk gevulde aubergines zijn een combinatie van diverse recepten uit mijn Turkse kookboeken. Makkelijk te maken, gezond en niet duur wat wil je nog meer.

INGREDIENTEN

* 2 middelgrote aubergines, * 1 groot blikje tomatenpuree, * 1 heel fijn gesnipperde ui, * 1 ontvelde en ontpitte tomaat, * 250 gram rund- of lamsgehakt, * 1 rode puntpaprika of 2 Turkse dunne lichtgroene paprika's, * 1 teen knoflook, * olijfolie, * 2 ( oude) bruine boterhammen in kleine blokjes, * wat fijn geknipte peterselie, * peper en zout naar smaak

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2015
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met feta en gehakt gevulde aubergine

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 theelepel suiker 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld 2 grote aubergines 400 g rundergehakt 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel gedroogde oregano 100 g fetakaas, grofverkruimeld 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Koude Aubergine

Zoutarm voorjaarsmenu 2, bijgerecht 2

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 uitje, 1/2 teentje knoflook, 1 eetl olijfolie, 2 eetl rozijnen, 1 tomaat, olie, 1 laurierblad,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gevulde aubergine rolletjes

INGREDIENTEN

1 aubergine, 5 el. olijfolie, zout, peper, 100 gr. gezouten Cashewnoten zak a 150 gr., 2 tomaten, 150 gr. gesneden jonge Leidse kaas, 50 gr. croûtons zakje a 75 gr. (Royco), 1 el. kappertjes, 1 teentje knoflook

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Aubergine Moussaka Recept

INGREDIENTEN

1 aubergine, gesneden in de lengte doormidden, 100 gr mager lamsgehakt of kalkoen, Een halve kleine rode ui, 8 kerstomaatjes, gehalveerd, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 gr groene linzen, Wat peterselie, 50 gr lichte zachte kaas, 50 ml magere melk, 1 klein ei, 1 tl bloem, 1 theelepel boter, Een beetje citroen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2010
  •  
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine | Melanzane ripiene

Aubergines gevuld met spaghetti alla norma zijn een zeer smakelijke eerste gang geboren uit de combinatie van twee typische recepten van de Siciliaanse gastronomische traditie: gevulde aubergines en pasta alla norma. Het resultaat is een gerecht dat rijk is aan smaken en geuren, dus het is essentieel dat de ingrediënten vers en van de hoogste kwaliteit zijn. Om het recept te maken, wordt de aubergine van de pulp geleegd, gestoomd en gevuld met de spaghetti gekruid met de traditionele standaardsaus, bereid met de gebakken auberginepulp in een pan en verrijkt met de geraspte gezouten ricotta die het gerecht smaak geeft . Serveer de smaken van Sicilië met onze aubergines gevuld met spaghetti alla norma, gebaseerd op eenvoudige maar zeer smakelijke ingrediënten.

INGREDIENTEN

320 gr Spaghetti, 500 grTomaten Pelati in blik, 2 teentjes knoflook, zout, Ronde Aubergine, 200 gr Ricotta, 12 blaadjes basilicum, Olijf olie extra vergine

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2019
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

gevulde aubergine met mignonnettes

INGREDIENTEN

1 aubergine, 50 g rijst (bruine rijst), 1 ui, 1 tomaat, 1 teentje knoflook, 1 kippenbouillonblokje, 2 dl water, 20 g tomatenpuree, peper, 1 takje tijm, 0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt), 2 mignonnettes, 20 g boter (bakboter), peper, zout, nootmuskaat,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

gevulde aubergine met rode linzen

Gezond vegetarisch gerecht

INGREDIENTEN

1 1/2 eetl olijfolie, 125 gr rode linzen, 2 laurierblaadjes, 1 grote ui,fijngehakt, 1/2 theel gedroogde tijm, zout,versgemalen zwarte peper, 2,5 dl tomatensaus [pot], 3 eetl versgemalen parmezaanse kaas, 2 aubergines van 400 gr /185 gr gare zilvervliesrijst

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde aubergine (met feta en gehakt)

Even wat werk, maar wel heel lekker!

INGREDIENTEN

* 2el olijfolie, * 1 ui gesnipperd, * 1 blik tomatenblokjes (400gr), * 1tl suiker, * 1 gedroogd chilipepertje - verkruimeld, * 1 grote aubergine, * 200gr rundergehakt (kan ook met vega gehakt), * 1 teentje knoflook, geperst, * 1el gedroogde oregano, * 50gr feta, grof verkruimeld, * 10gr verse bladpeterselie

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine (Turks)

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.

INGREDIENTEN

- 50 gram boter, - 4 aubergines, - pond rundergehakt, - 1 teentje knoflook, - 2 grote uien, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 grote vleestomaten, - handjevol peterselie, - peper, zout en paprikapoeder,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste gevulde aubergine recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top