Gevulde Aubergine
Een hoofdgerecht met zeer weinig calorien.
1 aubergine 1 1/4 ui 75 gr rauwe ham knoflook tomaten puree italiaanse kruiden twee eetlepels geraspte kaas
Snij de aubergine in de lengte door midden. Hol hem uit en snij het vruchtvlees klein. Snij de ui fijn en de rauwe ham in blokjes.
Fruit de ui in weinig margarine. Voeg toe, de ham blokjes, de knoflook en het fijn gesneden vruchtvlees laat het enkele minuten stoven samen met wat tomatenpuree en de kruiden. Schep het mengsel in de aubergine-helften en zet die in een ovenschaal. Bestrooi elke helft met een eetlepel geraspte kaas. Zet 15 min. in een oven van 200 C? Gas stand 4.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-2001Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde Aubergine (Turks)
Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.
- 50 gram boter, - 4 aubergines, - pond rundergehakt, - 1 teentje knoflook, - 2 grote uien, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 grote vleestomaten, - handjevol peterselie, - peper, zout en paprikapoeder,
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-2003Turks Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde aubergine
Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van rijke tomatensaus met gehakt, fris gekruid en een paar kruimels feta kaas bovenop maken het geheel compleet. De aubergines kunnen eventueel met rijst geserveerd worden, maar op zich is een portie al vullend genoeg.
4 flinke, stevige aubergines, 2 eetlepels olijfolie, 500 g gehakt, 1 grote ui, 1 paprika, 2-3 knoflookteentjes, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn en oregano, 700 ml tomatensap, Zout en peper naar smaak, 100 g feta
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-07-2012Mediterraan Hoofdgerecht60-120 min.
Gevulde Aubergine
Gevulde aubergine met couscous
1 aubergine, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes,1/2 paprika, 1 el turkse kruiden, 1/2 pnd kipfilet, 1/2 theelepel cayennepeper,1 kipbouillontablet, 14 pak couscous, scheut olijfolie, 3 el geraspte kaas.
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-2000Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
aubergine
Gevulde aubergin met gehaktkiprepen.
100g margarine of oleifoli.3aubergin-zout peper nootmutskaat paprikapoeder naar smaamk 1-grote ui 1-kleine geseden tomaat1-eetlepel gehakte peterselie-500ggehaktekipfielet.
- Antiliaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-07-2001Antiliaans Bijgerecht20-30 min.
Gevulde Aubergine
Dit is een recept van de EGA-afslankclub.
135 gr. gehakt. (mannen 215 gr.), 30 gr. tomatenpuree., peper., zout., uienvlokken., 1/2 aubergine van 125 gr., 1 dl. bouillon.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-01-2001Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Gevulde Aubergine
Gevulde aubergine met een Aziatische twist
400g Rijst, 2 Aubergine, 2 el Go-Tan Wokolie, 4 tl Go-Tan Gehakte Knoflook, 500g Gehakt (lams/runder), 200g Paprika (alle kleuren), Go-Tan Original Wok Sweet&Sour, 150g Champignons, 1 bosje Lente ui
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-05-2015Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
gevulde aubergine
Lekkere gevulde aubergine
1 grote aubergine* Voor de vulling:, 8 Chineese champignons of 10 waterkastanjes* 250 gr mager varkensgehakt* 1 preitje* 1 schijfje gemberwortel* 1/2 theelepel soja* 1 eetlepel sherry* 1/2 theelepel zout* 1/2 theelepel suiker*
- Chinees Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-05-1999Chinees Voorgerecht30-60 min.
gevulde aubergine
Pittige italiaanse ovenschotel
300 gr. rundergehakt, 1 grote aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook (of gehakte knoflook uit een pot of tube!!), 1 paprika, it. kruiden, 1 blikje tomatenpuree, 1 pakje gepureerde pommodori, bakje champignons, geraspte kaas, rode wijn.
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-1999Italiaans30-60 min.
gevulde aubergine
1 aubergine, 2 tomaten, 2 braadworsten, 100 gr prei, 50 gr. geraspte kaas, 2 teentjes knoflook, olijfolie, peper en zout, provencaalse kruiden,
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-201230-60 min.
Gevulde Aubergine
1 aubergine, 50 g volle rijst, 1 ui, 1 tomaat, 1 bouillon blokje, 1 glas water, 1 teentje knoflook, peper, thijm, marjolein.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-04-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde Aubergine
Zeer smakelijk eenpansgerecht. lekker met stokbrood en een frisse salade.
1 aubergine, 2 tomaten, 1 ui, 100 gr geraspte kaas, 1 teentje knoflook, boter, 250 gr rundergehakt, zout, peper, 1 tl oregano, 2 el rozijnen, 1 tl oregano, 2 tl paprikapoeder.
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-2000Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Gevulde Aubergine
Lekker met rijst
2 plakjes ontbijtspek, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 1 aubergine, zout, 1 el. olijfolie, 100 gram h.o.h.gehakt, 1 el tomatenpuree, 3 el. paneermeel, 5 el. geraspte Oude Goudse kaas, 1 ei, peper
- Frans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-07-2000Frans Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
gevulde Aubergine
2 a 3 aubergines, 100 gram Chorizo, 250 gram mager rundergehakt, 400 gram verse bladspinazie, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 blik tomaten blokjes, 1 blik tomatenpuree, peper en zout, geraspte kaas
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2011Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
gevulde aubergine
Gevulde aubergine eens op een andere manier geserveerd, als hoofd en als bijgerecht te gebruiken.
6 aubergines, 3 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 50 gr geraspte emmentaler, 100 ml olijfolie, 1 el peterselie, 1 tl suiker, zout en peper
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2008Spaans30-60 min.
- Eigen recept
Gevulde aubergine
Lekker vegetarisch recept, korte voorbereiding.
1 grote of 2 kleine aubergine(s), 2 rode uien, 0,5 rode peper, 2 teentjes knoflook, 100 gram champignons, 0,5 rode paprika, 10 kerstomaatjes, 100 gram cashewnoten, 2 el ketchup, zout
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-03-2011Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde aubergine
300 gram kipgehakt - 4 kleine aubergines - olijfolie - 2 gepelde en fijngehakte tomaten - 2 gesnipperde sjalotjes - 3 gesnipperde pijpajuintjes - kruidenmix met zeezout voor Couscous en Tagine - 2 eetlepels broodkruim - 1 eidooier - 4 eetlepels melk - feta
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-08-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde Aubergine
300 gr gedroogde garnalen, 4 kleine of 2 grote aubergines, 1 ui, 2 tl masalapoeder, 1 tomaat, 45 gr boter, 1 el tomatenpuree, citroensa?p, peper en zout, 3 el paneermeel
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-2000Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde aubergine
Een heerlijk mediterraans gerecht, lekker met rijst
2 grote aubergines, ca. 1 el. citroensap, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 3 el. olijfolie, 300 gram lams- of rundergehakt, halve tl. oregano, 1 laurierblaadje, zout, pepr, 20 gram boter, 25 gram bloem, 2 dl. melk, 125 gram geraspte extra belegen Goudse kaas, nootmuskaat
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-2003Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde Aubergine
Gevulde aubergines, maar wel op mijn eigen wijze!
2 flinke aubergines, 1 pond runder of kippegehakt, 1 ui (gesnipperd), 1/2 paprika, 2 handen pijnboompitten
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-09-199930-60 min.
- Eigen recept
Gevulde Aubergine
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-200920-30 min.
Gevulde aubergine
Heerlijk!!!
300 gram varkenspoulet,200 gram champignons,1 ui,2 knoflookteentjes,2 aubergine's,zout,peper,basilicum,8 eetlepels geraspte kaas(20+) en wat weinig margarine of olie.
- Slanke keuken Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-10-2002Slanke keuken Bijgerecht30-60 min.
Gevulde aubergine
Dit is een echt Ottollenghi gerecht en ook het eerste wat ik maakte. Veel kruiden, lang koken, erg lekker. De eerste keer had ik het recept niet goed gelezen en kwam er te laat achter dat het 90 minuten in de oven moest. Normaal doe ik iets een half uur in de oven. Opgelost door de gesneden aubergine eerst 10 minuten in een plastic zak in de magnetron te koken. Daarna gelijk de gehak erop en 30 minuten in de oven.Â
2 grote aubergines overlangs doormidden gesneden, 6 eetl. olijfolie, 1 1/2 theel. gemalen komijn, 1 eetl. mild paprikapoeder, 1 eetl. kaneel, 2 middelgrote uien (340 g in totaal), 500 g lamsgehakt, 50 g pijnboompitten, 20 g bladpeterselie, fijn-gesneden, 2 theel. tomatenpuree, 3 thee!, fijne kristalsuiker, water, citroensap, tamarindepasta, 4 kaneelstokjes, zout en zwarte peper •, ,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-01-2021Mediterraan Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Gevulde aubergine
2 aubergines, 6 el C1000 olijfolie traditioneel, 1 zakje C1000 uisnippers à 175 g, 2 teentjes knoflook, 400 g rundergehakt, ½ zakje Silvo Wok-it Marokko à 20 g, 1 blikje tomatenpuree à 68 g,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2008Hoofdgerecht20-30 min.
Gevulde aubergine
2 aubergines, 500 gr. lamsgehakt, paneermeel, 1 ui, 1 ei, 1/2 tl. zout, peper, 2 knoflooktenen, 1 blikje tomatenpuree, 2 el. olie
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2010Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Gevulde Aubergine
2 aardappelen, 10 worteltjes, handvol doperwten, 2 pepertjes, 2 tenen knoflook, 2 paprika's 2 uien, 2 aubergines, 500 g gehakt, 1 zakje nassikruiden, oregano, tijm, zout, kaneel, kaas (parmezaan en gewoon)
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-03-199960-120 min.
Gevulde aubergine
-
2 kleine aubergines, 8 zwarte olijven, 1 stuk sjalot, 100 gram champignons, 1 el olie, 150 gram vegetarische mix, 1 teentje knoflook, 1 pot à 300 gram tomatensaus, evt. 6 opscheplepels volkorenmacaroni
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-10-2013Hoofdgerecht30-60 min.
gevulde aubergine
2 klein. aubergines, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels boter, 2 klein. gesnipperde uien, 3 middelgrote tomaten, van schil en zaadjes ontdaan en in stukken gesneden, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 laurierblad, 1 stokje kaneel, 1/4 kop gehakte peterselie, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 8 zwarte olijven, 8 ansjovisfilets,
- Turks
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-05-2003Turks0-10 min.
gevulde aubergine
2 kleine aubergines, 8 zwarte olijven, 1 sjalot, 100 gram champignons, 1 eetlepel olie, 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes), 1 teentje knoflook, peper, zout, 1 pot tomatensaus (± 300 gram)
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-10-20100-10 min.
Gevulde aubergine
2 klein. aubergines 2 eetlepels olie 2 eetlepels boter 2 klein. gesnipperde uien 3 middelgrote tomaten, van schil en zaadjes ontdaan en in stukken gesneden 2 teentjes knoflook uit de knijper 1 laurierblad 1 stokje kaneel 1/4 kop gehakte peterselie 1/2 theelepel zout versgemalen zwarte peper 8 zwarte olijven 8 ansjovisfilets
- Belgisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-09-2002Belgisch Bijgerecht60-120 min.
vegetarisch gevulde aubergine
Ik ken niemand die dit niet lekker vindt
2 aubergines *1 ui *1 groene paprika *125 gr champignons *1-2 tomaten *boter *2 tenen knoflook *oregano *zout peper *1 bakje magere kwark (225 gr) *150-200 gr geraspte kaas
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2001Vegetarisch30-60 min.
gevulde aubergine met couscous
2 uien, 2 tenen knoflook, 1 aubergine, 2 handen rozijnen, 5 zongedroogde tomaten, kaneel, paprikapoeder, komijn, koriander, zout, peper, olijfolie, couscous, 1/2 liter water, bouillonblokje, geraspte belegen kaas
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2006Vegetarisch30-60 min.
- Eigen recept
Gevulde Turkse aubergine met croutons
Gescheurde Buik is de vertaling van de originele Turkse naam. Deze overheerlijk gevulde aubergines zijn een combinatie van diverse recepten uit mijn Turkse kookboeken. Makkelijk te maken, gezond en niet duur wat wil je nog meer.
* 2 middelgrote aubergines, * 1 groot blikje tomatenpuree, * 1 heel fijn gesnipperde ui, * 1 ontvelde en ontpitte tomaat, * 250 gram rund- of lamsgehakt, * 1 rode puntpaprika of 2 Turkse dunne lichtgroene paprika's, * 1 teen knoflook, * olijfolie, * 2 ( oude) bruine boterhammen in kleine blokjes, * wat fijn geknipte peterselie, * peper en zout naar smaak
- Turks Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-06-2015Turks Hoofdgerecht30-60 min.
Met feta en gehakt gevulde aubergine
2 eetlepels olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 theelepel suiker 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld 2 grote aubergines 400 g rundergehakt 2 teentjes knoflook, geperst 1 eetlepel gedroogde oregano 100 g fetakaas, grofverkruimeld 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2009Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
Gevulde Koude Aubergine
Zoutarm voorjaarsmenu 2, bijgerecht 2
1 aubergine, 1 uitje, 1/2 teentje knoflook, 1 eetl olijfolie, 2 eetl rozijnen, 1 tomaat, olie, 1 laurierblad,
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-05-2000Nederlands Bijgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Gevulde aubergine rolletjes
1 aubergine, 5 el. olijfolie, zout, peper, 100 gr. gezouten Cashewnoten zak a 150 gr., 2 tomaten, 150 gr. gesneden jonge Leidse kaas, 50 gr. croûtons zakje a 75 gr. (Royco), 1 el. kappertjes, 1 teentje knoflook
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2009Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Gevulde Aubergine Moussaka Recept
1 aubergine, gesneden in de lengte doormidden, 100 gr mager lamsgehakt of kalkoen, Een halve kleine rode ui, 8 kerstomaatjes, gehalveerd, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 gr groene linzen, Wat peterselie, 50 gr lichte zachte kaas, 50 ml magere melk, 1 klein ei, 1 tl bloem, 1 theelepel boter, Een beetje citroen
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-201030-60 min.
Gevulde Aubergine | Melanzane ripiene
Aubergines gevuld met spaghetti alla norma zijn een zeer smakelijke eerste gang geboren uit de combinatie van twee typische recepten van de Siciliaanse gastronomische traditie: gevulde aubergines en pasta alla norma. Het resultaat is een gerecht dat rijk is aan smaken en geuren, dus het is essentieel dat de ingrediënten vers en van de hoogste kwaliteit zijn. Om het recept te maken, wordt de aubergine van de pulp geleegd, gestoomd en gevuld met de spaghetti gekruid met de traditionele standaardsaus, bereid met de gebakken auberginepulp in een pan en verrijkt met de geraspte gezouten ricotta die het gerecht smaak geeft . Serveer de smaken van Sicilië met onze aubergines gevuld met spaghetti alla norma, gebaseerd op eenvoudige maar zeer smakelijke ingrediënten.
320 gr Spaghetti, 500 grTomaten Pelati in blik, 2 teentjes knoflook, zout, Ronde Aubergine, 200 gr Ricotta, 12 blaadjes basilicum, Olijf olie extra vergine
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2019Italiaans Bijgerecht30-60 min.
gevulde aubergine met mignonnettes
1 aubergine, 50 g rijst (bruine rijst), 1 ui, 1 tomaat, 1 teentje knoflook, 1 kippenbouillonblokje, 2 dl water, 20 g tomatenpuree, peper, 1 takje tijm, 0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt), 2 mignonnettes, 20 g boter (bakboter), peper, zout, nootmuskaat,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-06-2002Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
gevulde aubergine met rode linzen
Gezond vegetarisch gerecht
1 1/2 eetl olijfolie, 125 gr rode linzen, 2 laurierblaadjes, 1 grote ui,fijngehakt, 1/2 theel gedroogde tijm, zout,versgemalen zwarte peper, 2,5 dl tomatensaus [pot], 3 eetl versgemalen parmezaanse kaas, 2 aubergines van 400 gr /185 gr gare zilvervliesrijst
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-06-2009Vegetarisch Hoofdgerecht60-120 min.
gevulde aubergine (met feta en gehakt)
Even wat werk, maar wel heel lekker!
* 2el olijfolie, * 1 ui gesnipperd, * 1 blik tomatenblokjes (400gr), * 1tl suiker, * 1 gedroogd chilipepertje - verkruimeld, * 1 grote aubergine, * 200gr rundergehakt (kan ook met vega gehakt), * 1 teentje knoflook, geperst, * 1el gedroogde oregano, * 50gr feta, grof verkruimeld, * 10gr verse bladpeterselie
- Europees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2014Europees Hoofdgerecht30-60 min.