1. Home
  2. Recepten
  3. Gevogelte

Gevogelte recepten (872) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevogelte

INGREDIENTEN

Patrijs

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevogelte met ananas

Een gewoon kippetje maar toch heel apart

INGREDIENTEN

1 kip of ander gevogelte, 1 ananas, 4 eetl.Calvados, 7 eetl. room, boter,peper,zout, 2 stukken aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Goulash van Gevogelte

INGREDIENTEN

250 g broccoli , 125 g magere melk , 120 g gevogelte , 60 ml groentebouillon (half tl instant) , 2 wortelen , 2 schijven verse ananas , 1 ui , 1 middelgrote gekookte aardappel , 2 tl sojasaus , anderhalf tl gekookte noedels , 1 tl maizena , 1 tl plantaardige olie , kipkruiden , zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip (gevogelte)

Kipfillet met champignons en paprikas

INGREDIENTEN

4 kippenfillets, 1 paprika, 250 gr champignons, peper, voor de variante 8 sneetjes fijn gesneden gerookt spek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cappuccino Van Gevogelte

INGREDIENTEN

Witte peper, zout, 200g kalkoenfilet, 1 eetlepel fijngeknipt bieslook, 1 eetlepel maizena, 1 ui, 25 g boter, 6 dl kippenbouillon (van tabletten), 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1/2 courgette, 1/4 rode paprika, 1 eetlepelolijfolie, witte peper, zout, Provencaalse krulden, 1 eetlepel bloem, 3 dl slagroom, toefjes kervel(of peterselie)

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Tussengerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Mexicaanse kalkoen (2 personen)

INGREDIENTEN

1 ui, 1 vleestomaat, 200 gr kalkoenfilet, 2 eetlepels olie, 1/2 zakje taco seasoning (Casa Fiesta), 75 gr doperwtjes (diepvries), 2 eetlepels Mexicaanse tomatenketchup, 10 takjes verse koriander (of 3 takjes peterselie),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

In witte wijn gestoofde kip

INGREDIENTEN

25 gr boter, 250 gr in reepjes gesneden gekookte ham, 1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, zout, peper, gemalen koriander, gemalen komijn, 3 dl droge witte wijn, 2 dl kippebouillon, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 12 gevulde groene olijven, 2 eetlepels kappertjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pate met gevogelte

De roomkaas maakt de pate heerlijke romig. Laat de pate 2 tot 4 dagen 'rijpen', dan komen de smaken nog beter tot hun recht. Bereidingstijd is exclusief wachttijd van minimaal 5 uur!

INGREDIENTEN

Pond parelhoenboutjes(of kippenboutjes), 3 el olijfolie, 150 gram kippenlevertjes, zout en peper, 50 gram mager rookspek in reepjes, 1 fijngesneden teentje knoflook, 3 fijngesneden sjalotten, 1 el fijngesneden provencaalse kruiden, 4 el rode port, 1 ons verse roomkaas, 1 ei, 2 ons katenspek(of zeeuws spek), in dunne plakken

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Wild En Gevogelte

Kentuky kipdrumsticks met kerrie-gembersaus

INGREDIENTEN

8 kipdrumsticks, 2 kruidenbouillontabletten, 2 theelepels kipkruiden), frituurolie, 75 gr cornflakes, 3 eieren, 3 dl halfvolle melk, 50 gr bloem, 1 zakje kerriesaus, 1 eetlepel gesneden gember, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 grote groene koolbladeren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip met champignons en kaas

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 5 dl water, zout, peper, 25 gr boter, 25 gr bloem, 1 theelepel kerrie, 1 dl koffieroom, 250 gr in plakjes gesneden champignons, 100 gr geraspte jongbelegen kaas, 3 eieren, 4 eetlepels paneermeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Mexicaanse Kip

INGREDIENTEN

4 kipfilets (400-500 gr), 2 uien, 2 eetlepels hot ketchup, het sap van 1 citroen, 1 theelepel sambal, 1 groot blik ananasstukjes, 50 gr boter, peper, zout, kerrie naar smaak, rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kippelever in paprikasaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika's, 500 gr in stukken gesneden kippelever, 1 dl droge witte wijn, 1 dl kippebouillon, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fond Van Gevogelte

INGREDIENTEN

1 kg gevogelte-karkassen(vleugels,nek,beenderen), 5 wortels, 2 uien, 1 preistengel, 2 stengels selder, peterseliestengels, thijm, laurier, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Wild En Gevogelte

Chicharones de pollo (stukjes gebakken kip uit Peru)

INGREDIENTEN

1/4 kop lichte sojasaus (geen ketjap!!), 1/4 kop citroensap, 1/4 kop donkere rum, 1 kip (1,8 kg, in zestien stukken), 1 kop bloem, 1/2 theelepel zout, vers gemalen zwarte peper, 2 koppen slaolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Konijn in pindasaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 in stukken verdeeld konijn van 1 kg, 2 schoongemaakte en kleingesneden uien, 1 eetlepel paprikapoeder, 3 dl kippebouillon, 2 1/2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel azijn, 125 gr gemalen pinda's, 1 theelepel gemalen komijn, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip in eiersaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 3 dl kippebouillon, 2 eetlepels mosterd, zout, peper, 4 gepelde, fijngehakte hardgekookte eieren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Chicken-potato-hotpot

INGREDIENTEN

3 grote winterwortelen of 6 boswortelen, 2 grote uien, 600 gr kipfilet, 2 1/2 dl kippebouillon, 500 gr aardappelen, zout, peper, 200 gr bloem, 1 1/2 dl melk, 1 theelepel bakpoeder, 5 takjes peterselie, 50 gr boter, 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Vatapa de frango (vatapa van kip) (Brazilie)

INGREDIENTEN

4 kipdrumsticks, 200 gr kipfilet, 1 kippebouillontablet, 100 gr oud witbrood, 1 grote geraspte ui, 2 tomaten, 100 gr kokosmelk, 2 dessertlepels palmolie, 2 eetlepels maisolie, 1 mespunt rode peper, wat verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Konijn in sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 in stukken verdeeld konijn van 1 kg, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 dl droge witte wijn, 2 1/2 dl sinaasappelsap, zout, peper, 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kalkoenfilets met rode bonen (Mexico

INGREDIENTEN

8 kalkoenfilets, 2 blikken rode bonen in chilisaus, 4 grote zachte rode chillies (of een grote rode paprika), enkele gedroogde scherpe rode chillies (naar smaak), 1 koffielepel korianderpoeder, 1 koffielepel komijn, veel knoflook, olie om het vlees in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Adobo

INGREDIENTEN

1 kip, 2 theelepels verse gember, 1 gesnipperd teentje knoflook, ketjap, olie, 1 laurierblaadje, 1 bouillontablet, 1 ui,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

roleau van gevogelte.

Voorgerecht voor 4 of amuse voor 8 personen

INGREDIENTEN

2 kipfilet, 4 eetlepels truffelpasta (potje la Rustichella), 4 eetlepels porcinipasta, 150 gram eendelever, peper en zout, gemengde slasoorten, truffeldressing.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wild En Gevogelte

Kruidige rijst met kip en garnalen

INGREDIENTEN

6 kipvleugels, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 theelepel sesamolie, 4 plakken gerookt spek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 laurierblad, 1 takje verse of 1 theelepel gedroogde tijm, 350 gr langkorrelrijst (geen snelkookrijst), 1/2 liter kippebouillon, 1/2 literblik gepelde tomaten, 150 gr grote gepelde garnalen, 1 rood pepertje,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Hete kip met aardappel en paprika (Mexico)

INGREDIENTEN

8 kipkarbonades, peper, zout, 3 eetlepels olijfolie, 750 gr stevige aardappels, 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika in reepjes, 1 ? 2 fijngehakte groene Spaanse pepers, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Herte chili

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 600 gr hertestoofvlees in kleine stukjes, 1 gesnipperde ui, 1 geperst teentje knoflook, 1/2 eetlepel tomatenpuree, chilipoeder, 300 gr ontvelde, grof gesneden tomaten, zaadjes verwijderd, 2 takjes tijm, 60 gr jalapenopepers (Casa Fiesta), 2 blikken kidneybeans (? 400 gr), afgespoeld en uitgelekt, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 8 tacobakjes (taco trays, Casa Fiesta), 1 1/4 dl zure room, 100 gr geraspte oude kaas, 2 fijngehakte lente-uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip met banaan

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 2 eetlepels citroensap, zout, peper, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 2 dl droge witte wijn, 75 gr boter, 4 gepelde en overlangs doormidden gesneden bananen, 75 gr geraspte Parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip in pepersaus

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 5 dl kippebouillon, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 4 sneetjes oud brood zonder korst, 2 dl melk, 4 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode pepers, 2 ontvelde en in stukken gesneden tomaten, 100 gr walnoten, 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Braziliaanse kippelevertjes in saus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 2 gesnipperde uien, 5 teentjes knoflook (geperst), 2 groene paprika's (van zaad ontdaan, in repen gesneden), 450 gr kippelevertjes (gewassen en afgedroogd), 5 eetlepels lichte sojasaus (geen ketjap!!), 1 eetlepel suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Taacos met kip

INGREDIENTEN

350 gr fijngesneden stukjes gekookte kip, 1/2 gesnipperde ui, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel knoflookpoeder, 12 tacoschelpen, 1 avocado in schijfjes, 1 bos radijs in schijfjes, 1 kleine pot tacosaus, 1 kleine pot hete tacosaus, 1 bekertje zure room,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Fajitas (een soort mix-grill, Mexico)

INGREDIENTEN

2-3 kalkoenfilets, 1 mooie entrecote, 2 grote in fijne ringen snijden uien, 1 grote in fijne ringen gesneden rode paprika, 1 kopje bouillon, jalapenopepers, verse gehakte koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Poulet la Creole (Haitiaans recept Met aziatische invloeden) (6 personen)

INGREDIENTEN

1 1/2-2 kg in stukken gesneden kipfilet, 6 eetlepels arachide-olie, 4 fijngehakte grote uien, 2 theelepels kerriepoeder, 1/4 theelepel saffraanpoeder, 2 HETE chili's, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt, zout en peper naar smaak, 2 dl kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip in garnalen-pindasaus

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 3 eetlepels citroensap, zout, peper, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 100 gr gemalen gedroogde garnalen (in oosterse winkels verkrijgbaar onder de, naam oedang kering of ebbie), 75 gr gemalen pinda's, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, 2 dl kippebouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip in azijn uit Venezuela

INGREDIENTEN

1 kip van 1500 gr, in stukken, 1/2 kop bloem met 1 theelepel zout erdoor, 6 eetlepels olie, 2 tomaten, geschild, van zaad ontdaan en gehakt, 1 rode of groene paprika, van zaad ontdaan, in repen gesneden, 5 geperst teentjes knoflook, 1 blik artisjokharten, 2 eetlepels azijn, 1 laurierblad, het sap van 1 citroen, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1/2 kop droge rode wijn, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 120 gr champignons, gewassen en in plakjes gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Mexicaanse maisschotel (magnetron)

INGREDIENTEN

300 gr kipfilets, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 25 gr boter, 1 klein rood Spaans pepertje, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel bloem, 2 dl kippebouillon (tablet), zout, 300 gr rijpe tomaten, 1 blikje maiskorrels ? 300 gr,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip uit Martinique

INGREDIENTEN

1 kip, 100 gr boter, 2 eetlepels olie, zout, zwarte peper, cayennepeper, 150 gr kippelevertjes, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 2 bananen, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 1/2 dl koffieroom, 2 eetlepels citroensap, 1 glas witte rum,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Veloute Van Gevogelte

INGREDIENTEN

700gr.kipfilets, 2 kippevleugels, 50gr.boter, 2 wortelen, 2 takjes groene selder, 2 uien, 2 blokjes kippebouillon, 2 el.bloem, 15cl.room, 2 el.droge cherry, 1 koffielepel kerriepoeder, 2el.gehakte peterselie, nootmuskaat, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

fondue van gevogelte

Feestelijk

INGREDIENTEN

3 eendeborstfilets{ca. 250 gr. per stuk}, 1 sinaasppel, 2 theel. jeneverbessen, zout, vergemalen zwarte peper, 4 kwartels, 1 piepkuiken {ca.600 gr.}, 1 struik bleekselderij, vet of olie om in te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Wild En Gevogelte

Kip in amandel-garnalensaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 2 schoongemaakte en kleingesneden uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, peper, 1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 1 dl water, 150 gr gemalen gedroogde garnalen (in oosterse winkels verkrijgbaar onder de, naam oedang kering of ebbie), 200 gr gemalen amandelen, 15 gr santen, 1 eetlepel maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip in notensaus

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, zout, peper, 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 5 dl water, 1 schoongemaakte en in stukken gesneden kleine ui, 2 schoongemaakte teentjes knoflook, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode peper, 1 ontvelde en in stukken gesneden tomaat, 2 sneetjes oud brood zonder korst, 1 dl melk, 250 gr gemengde noten, mespuntje nagelgruis, mespuntje kaneel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild En Gevogelte

Kip met varkensvlees in pindasaus

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 500 gr in niet al te grote blokjes gesneden magere varkenslappen, 3 dl kippebouillon, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1/2 theelepel cayennepeper, 500 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, zout, peper, 50 gr gemalen pinda's,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top