Gestoomde vis
Gestoomde vis(Surinaams)
500 g vis * zout * 1 ui * 1 laurierblaadje * peper * 1 tomaat * 5 pimentkorrels * 4 schuiven citroen 125 g boter * 3/4 dl water * 4 takjes selderij *
Bestrooi de vis met zout en doe hem samen met de gesnipperde ui,het laurierblaadje,de peper,de gesneden tomaat,de pimentkorrels,de schuiven citroen en de boter in een pan. Voeg het water toe en dek de pan af met aluminiumfollie. Laat de vis in 30 minuten tot 40 minuten zachtjes gaar stoven. Strooi de fijngesneden selderij over het gerecht als de vis gaar is.
- Surinaams Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-03-2004Surinaams Bijgerecht0-10 min.
Gestoomde Vis
Chinees visgerecht
๏ท 1 hele vis (ongeveer een pond), ๏ท t el olie, ๏ท ? el gember in reepjes, ๏ท 2 fijngesneden bosuitjes, ๏ท koriander, ๏ท 1 bosuitjes in reepjes, ๏ท 2-3 plakjes gember, , Saus, ๏ท 1 el donkere sojasaus, ๏ท ? el lichte sojasaus, ๏ท mespuntje suiker, ๏ท 4 el water,
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-07-2000Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
gestoomde vis
Gestoomde vis met gember
1.grote schoongemaakte tong, mespunt vetsin, mespunt zout,mespunt suiker,1 schijf verse gember(1,5 cm dik)2 lenteuitjes,1 eetlepel sojasaus,1 eetlepel rijstwijn, 2 eetlepels citroenolie.
- Chinees Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-1999Chinees Tussengerecht20-30 min.
gestoomde vis
100g kabeljauw ( ontdaan van graten ), 5g zoete chili saus, 2 a 3g sojasaus, 2 a 3g vissaus
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-01-2006Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
gestoomde vis
Gestoomde vis met shii-take en kruiden
1 kg snapper of een andere witvis, 1 ons shii-take, 1 kleine wortel, 1 grote sjalot, 1/4 rode paprika of verse peper, 1 stuk gemberwortel van 3 cm, 1 el plantaardige olie, 1 1/2 el lichte sojasaus
- Chinees Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-06-2000Chinees Bijgerecht30-60 min.
Gestoomde vis
1 tong van 300 gram, 1 kleine ui, 10 gram gember, 1 theelepel zout, 4 eetlepels olie, 30 gram speklap, 2 grote champignons, 1 eetelepel sojasaus, 1 theelepel suiker, 1 theelepel sesamolie.
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2000Indonesisch30-60 min.
Gestoomde vis
Chinees,
30 gr speklap, 10 gr gember, 3 el olie, 4 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 Chinese paddestoelen, 1 tong (ca 300 gr), 1 tl suiker, 1 lente-ui, 1 tl zout, 1 tl maizena, ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-2002Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
Gestoomde vis
Lekkere lichtverteerbare vis. Hiervoor heb je een stoompan of een stoommandje nodig!
1 klein stuk gember, 2 lenteuitjes, 1/4 rode paprika, 1 tong, 1 el. witte wijn of droge sherry, 2 el. sojasaus, 250 gr. champignons,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-10-2001Hoofdgerecht10-20 min.
Gestoomde Vis
500 gr visfilet, 2 sjalotjes gesnipperd, 1 stengel citroengras gesneden, 3 el limoensap, 2 el vissaus nam pla, 1 tl palmsuiker, 2 teentjes knoflook geperst, 1 rode peper fijngehakt, 1 groene peper fijngehakt
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2000Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Vette vis (gestoomde makreel)
Vroeger bij mijn ouders aten we dit bijna elk weekend. Maar het is volgens mij een beetje uit de mode geraakt. Ten onrechte, want makreel is lekker en super gezond, boordevol Omega 3 vetzuren, proteine en mineralen, zoals calcium fosfor en magnesium en vitamine A, D, K, B12 en C. Je kunt er verder over lezen op mijn blog:ย http://www.gezonddooreten.nl/2016/01/19/vette-vis/
Een gestoomde makreel, een rode ui, een fris appeltje, citroen, augurk (staat niet op de foto), mayonaise, peper en zout
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2016Slanke keuken20-30 min.
- Eigen recept
Gestoomde vis met tausi
Voor de gestoomde vis met tausi (gefermenteerde sojaboontjes) wordt alleen verse vis gebruikt. Alleen dan zijn het resultaat en de smaak perfect. Minder verse vis wordt meestal gebakken., , 4 stukken zalm-filet รก 100 gr, 3 eetlepels tausi (gefermenteerde sojaboontjes), 1-2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel fijngehakte verse gemberwortel, 1-2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in lange dunne reepjes (juliรซnne), 1 eetlepel suiker, 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn of medium sherry, Chinese sesamolie, , Voor de marinade:, 1 theelepel lichte sojasaus, 1 theelepel aardappelmeel, zout, versgemalen witte peper, En verder:, een stoompan (met rekje), een vuurvaste kom en een vuurvaste ingevette schaal,
- Chinees
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-02-2009Chinees30-60 min.
Thaise Gestoomde Vis
Gestoomde vis met thaise kruiden. Heerlijk en licht recept.
Stevige vis om te stomen ( /- 125 gr pp) (zalm, kabeljauw of iets anders), 150 gr Noorse garnalen, nam pla (thaise vissaus), citroen, verse koriander, knoflook, spaanse rode peper, koenjit, djahe, bruine suiker,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-12-1999Thais Hoofdgerecht20-30 min.
gestoomde vis met limoen
1 vis zoals zeebaars,forel of tong van ongeveer 500g;4 teentjes look,gepeld en zeer fijn gesneden,1 wortel,geschild en zeer fijn gesneden;2 kleine rode pikante pepers,fijn gesneden;1 eetlepel slaolie;2 koffielepels suiker;3 eetlepels thaise vissaus(of gewoon een vissaus)4 eetlepels limoensap.
- Slanke keuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2004Slanke keuken30-60 min.
Gestoomde sandwich van vis met saffraan
Heerlijk gestoomd visgerecht!
8 x Tongfilet (vis), 160 gram Zalmforelfilet, 160 gram Grietfilet, 160 gram Heilbotfilet, 0.2 liter Slagroom, 0.2 liter Visbouillon, 1 deciliter Wijn, witte, zoete, 20 blaadjes wilde spinazie, 2 theelepels Kaviaar of nepkaviaar, Saffraan, Boter, Zout, Peper,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-06-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoomde Vis Met Tapenade
2 moten verse vis: kabeljauw, zalm, zalmforel, forel, tonijn, zout en vers gemalen peper, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel peterselie, , voor de tapenade:, 1 kop zwarte olijven zonder pit, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes, verse of gedroogde tijmblaadjes, cayennepeper, olijfolie,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Gestoomde Hele Vis
Gestoomde vis met shii-take
1 kg snapper of andere grote witvis, 1 ons shii take, 1 kleine wortel, 1 grote sjalot, 1/4 rode paprika of verse rode peper, 1 stuk gemberwortel van 3 cm, 1 el plantaardige olie,1 1/2 el lichte sojasaus
- Chinees Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-06-2000Chinees Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gestoomde vis met gembersaus
Gestoomde vis met pittige gembersaus.
Stuk gemberwortel (ca. 4 cm), ยฝ rood pepertje, 1 bosuitje, 4 takjes koriander, 200 gram visfilet, bijv. tilapia, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels suiker, citroensap,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-02-2009Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
PLA CHIEN (gestoomde vis)
Dit is Thais kruidig en pikant en lekker licht met een pittige vissaus
800 gr kabeljauw filet / 2 sjalotjes / 2 rode pepers / 2 teentjes knoflook uit geperst /1 el. citroensap / 2 el vissaus / 1tl sershpoeder /2 tl. lichtbruine basterdsuiker / en wat takjes koriander fijn gesnipperd voor de garnering
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-08-2002Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Japanse Gestoomde Vis
Japanse gestoomde vis
700 gram Zalmfilet, 1 bosje Boekweitmie, 1 velletje Kombu, 4 eetlepels Sake, 250 milliliter Dashi's, 180 milliliter Mirin, 180 milliliter Sojasaus, Japanse, Bonitovlok, gedroogde,
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-06-2000Japans Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoomde vis met groente
-
100 gram rijst, 4 witvisfilets ร 150 gram, 3 cm gemberwortel, geschild, in dunne reepjes, 1 rode peper, zaadlijst verwijderd, fijngesneden, 1 lente-uitje, in stukjes van ca. 4 cm, in dunne reepjes, 2 tl sesamolie, 1 1/2 el sojasaus, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 teentje knoflook, geperst, 600 gram oosterse groenten, gestoomd, om te serveren, Stoommandje, Bakpapier
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-10-2013Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoomde Vis met Zwarte Bonensaus
250 gr Tilapia filet, zout, versgemalen peper, 4 el zwarte bonensaus (zakje, Amoy), 250 gr mihoen, 4 el wokolie, 1 pak Chinese roerbakgroenten met kruidenmix(300 gr, Super,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-04-2003Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
JAPANSE GESTOOMDE VIS
Lekker met rijst en chilisaus
4 verse schol filets / 2 bosuitjes in ringetjes gesneden /100 gr sperzieboontjes / 3 worteltjes in schijfjes gesneden / 1 visbouillon tablet /8 takjes koriander / 5 el hoisin saus.
- Japans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-08-2002Japans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gestoomde vis met zwartebonen
Stomen is het gaarmaken van gerechten boven hete stoom. In China gebruikt men hiervoor de wok met een stoomrekje met een deksel voor wok. Stomen word toegepast bij vis, groenten, kip, vlees en om deegwaren in gaar te stomen.
500 g kabeljauw, 1 e medium dry sherry, 1+ half e gezouten zwarte bonen, koop bij toko, half prei, alleen witte gedeelte, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm gemberwortel, fijn, 1 plakje ham van 5 mm dik, in dunne reepjes gesneden, half tot 1 t sambal of rode peper heel fijn gesneden, 2 e olie, 2 e sojasaus
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2010Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoomde vis met gember (China)
750 g snapper, schoongemaakt en schubben verwijderd, 2 el geraspte gember, 2 tl droge sherry, 2 el sojasaus, 2 el arachideolie, 2 tl sesamolie, 2 bosuitjes, diagonaal fijngesneden, 1/2 kop pijnboompitten, 1 plakje bacon, in blokjes en krokant gebakken (naar keuze)
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-2003Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
thaise gestoomde vis
450 gram kabeljauwfilet of andere stevige witvis pangafilet is erg lekker, 2 sjalotjes, visbouillonblokje, 2 rode spaanse pepers, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels thaise vissaus(nam pla), 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel bruine suiker, keukenpapier, blaadjes verse koriander
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2009Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gestoomde vis met zwarte bonensaus
250 gr tilapiafilet,- zout,-versgemalen peper,- 4 el zwarte bonensaus,- 250 gr mihoen,- 4 el wokolie,- 1 pak chinese roerbakgroenten met kruidenmix.
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-07-2005Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Gestoomde Vis Met Gember
1 verse, hele, rode snapper, schoongemaakt, schubben verwijderd, afgespoeld en drooggedept, 1 stuk gember, ongeveer 2 cm lang, in reepjes, 2 bosuitjes, julienne gesneden, 2 gedroogde shii-take, geweld, drooggedept en julienne gesneden, 1 1/4 el donkere sojasaus, 2 el plantaardige olie, 3-4 takjes verse koriander, ter garnering
- Chinees Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2001Chinees Bijgerecht10-20 min.
Gestoomde courgettes, prei en vis
400 g witvisfilet, in blokjes, zout en peper, 2 courgettes, in plakjes, 1 prei, in ringen, 2 eetl. Japanse sojasaus, of ketjap asin, 2 eetl. fijngeknipte bieslook
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-09-2007Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Gestoomde vis in een mandje
1 paksoi, 500g kabeljouwfilet, zeezout, versgemalen peper, 2 teentjes knoflook, 200g groene asperges, 200g cherry tomaatjes, 3 eetlepels olijfolie, 1 citroen.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-2005Voorgerecht20-30 min.
gestoomde vis met gember
Nvt
1,5 kg;hele vis,zeebaars of brasem,schoongemaakt.(vulling)1/2 kopje gekookte rijst, 1 theelepel geraspte gember, 3 bosuitjes fijngesneden, 2 theelepels lichte soja saus, 6 bosuitjes,julienne gesneden, 3 stukjes gember,fijngesneden.(garnering)citroenschijfjes en peterselie.
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-05-2004Goedkoop en snel Bijgerecht10-20 min.
Gestoomde vis met gember
(China)Voorbereidingstijd: 45 minuten Kooktijd: 10 minuten Voor 4 personen
750 g snapper, schoongemaakt en schubben verwijderd - 2 el geraspte gember - 2 tl droge sherry - 2 el sojasaus - 2 el arachide-olie - 2 tl sesamolie - 2 bosuitjes, diagonaal fijngesneden - 1/2 kop pijnboompitten - 1 plakje bacon, in blokjes en krokant gebakken (naar keuze), ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2003Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Gestoomde Vis & Zwarte Boontjes
350 gr kabeljauwfilet aan 1 stuk, 1 plakje ham, 3 plakjes verse gember, 2 lenteuien of stukje prei, 1 knoflookteen, 1 el gezouten zwarte boontjes, sambal oelek, sojasaus, pale medium dry sherry, olie
- Chinees Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-01-2001Chinees Bijgerecht10-20 min.
Gestoomde vis met zwarte bonensaus
250g Tilapia filet, zout, peper, 4 eetlepels zwarte bonensaus(zakje Amoy), 250g mihoen, 4 eetlepels wokolie, 1 pak Chinese roerbakgroenten met kruidenmix(300g).
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-04-2003Hoofdgerecht10-20 min.
Gestoomde vis in pakjes
500 gram kabeljauwfilets * 1/10 blokje santen * 1 dl water * 1 eetlepel olie * 3 eetlepels gesnipperde uien * 1 theelepel sambal oelek * 2 theelepels ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel laos * 1 theelepel basilicum * 1 eetlepel asemwater * zout * citorensap.
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-01-2005Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
In bananenblad gestoomde vis
Mijn favoriete Indonesische visgerecht!
600 gram roodbaars filet of red snapper, in stukjes, 1 stengel sereh, 2 stuks laos, 8 blaadjes djeroek peroet', 2 teentjes knoflook, suiker, zout, 100 gr geraspte kokos, 1 volle el sambal ( badjak, manis of een andere), 4 bananenbladeren, 4 el kokosmelk, 100 gr groene kool, fijngesneden', 4 blaadjes basilicum, olie,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2008Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gestoomde slapakketjes met vis
Lekker, gezond en makkelijk!
- 1 eetlepel Pesto Rosso, - 100 gram luchtige roomkaas, - 8 groene olijven zonder pit, - 4 bladeren ijsbergsla, - 4 stukken visfilet (bv. roodbaars, tilapia of kabeljauw) van ca. 75 gram, - 300 gram verse ravioli (met spinazie en kaasvulling), - zout, - olijfolie extra vergine, - extra nodig: cocktailprikkers,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-02-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gestoomde vis in sojasaus met asperges
Voor de gestoomde vis in sojasaus met asperges, kunt u vrijwel elke stevige witte vissoort gebruiken: zeebaars, red-snapper, tarbot en zeetong, maar ook zoetwatervissen als forel en snoek. Dat geldt ook voor andere gestoomde visgerechten. Vette vissoorten zoals makreel en sardien zijn niet geschikt., , 16 mooie witte asperges, 4 stukken verse visfilet (รก 100 gr), bijvoorbeeld tong, zout, witte peper, een stukje gemberwortel van 3 cm, 3 theelepels lichte sojasaus, 2 theelepels aardappelmeel, 3 theelepels soja- of arachide-olie, 1 theelepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3-4 druppels Chinese sesamolie, 8 dunne plakjes geschilde verse gemberwortel, , Voor de saus:, 8 theelepels lichte sojasaus, 1-2 theelepels zoete sojasaus (ketjap manis), 30 gr groen van lente-ui in hele dunne sprietjes van 4-5 cm, 1 eetlepel soja- of arachide-olie, , En verder:, een stoompan, ovenschaal, ,
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-02-2009Chinees20-30 min.
Gestoomde vis op kantonese wijze
Stomen is een favoriete Chinese bereidingsmethode voor vis. Op deze eenvoudige manier wordt de verse smaak van de vis niet aangetast en hij blijft mals en zacht.
500 g stevige witte visfilets, bijvoorbeeld kabeljauw of tong, zonder vel., 1 theelepel grof zeezout, 1? eetlepel gemberwortel, julienne gesneden(= in reepjes ter groote van een lucifer), 3 eetlepels bosui, julienne gesneden, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel arachideolie, 2 theelepels sesamolie, koriandertakjes om mee te garneren.,
- Chinees Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2002Chinees Bijgerecht20-30 min.
Gestoomde vis op Kantonese wijze
Dit is een favoriete Chinese bereidingsmethode voor vis. Op deze eenvoudige manier wordt de verse smaak van de vis niet aangetast en hij blijft mals en zacht. Je kunt ipv de visfilets ook een hele vis nemen zoals een tarbot of een tong.
, , , , , , , , Stomen, , , , 500 g stevige witte visfilets, bijvoorbeeld kabeljauw of tong, zonder vel, 1 theelepel grof zeezout, 1? eetlepel gemberwortel, julienne gesneden, 3 eetlepels bosui, julienne gesneden, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel arachideolie, 2 theelepels sesamolie, koriandertakjes om mee te garneren, , , , , , ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-01-2004Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
*Jamie Oliver's gestoomde vis met couscous
Uit Jamie Oliver's Twist
- 1 handvol couscous, - lauw water, - ? gesnipperde ui, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - 2 rode pepers zonder zaadjes, 1, fijngehakt en 1 in ringetjes, - Olijfolie extra virgin, - 1 theelepel (zee)zout, - 1 theelepel venkelzaad, - 1 theelepel komijnzaad, - 1 theelepel korianderzaad, - Stokje kaneel (ca. 2,5 cm), - Klontje ongezouten boter, - 1 toefje verse koriander, alleen de, stengels fijn gesneden, - 200 a 300 g mosselen, - 2 wittevisfilets met vel, zonder graat, - 2 rodebaarsfilets met vel, zonder graat, - 100 g zeeduivel in stukken, - Kristalzeezout en versgemalen zwarte, peper, - 2 citroenen, 1 gehalveerd en 1 in plakjes, voor het serveren, - 3 eetlepels creme fraiche,
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-07-2005Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gestoomde vis in witte koolbladeren
500 g witte vis, fijn gesneden tot visgehakt, +/- 125 ml kokosmelk, 2 uien, fijn, 2 tenen knoflook, fijn, 1/2 t sereh, 1 rode of groene peper, fijn (met of zonder zaadjes, hangt van jou smaak af), hele koolbladeren, kan ook met spitskool etc., houten prikkers of bindtouw, zout
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-05-2011Indiaas30-60 min.