1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Geroosterde Groenten

Geroosterde groenten recepten (922)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pompoensoep met geroosterde knoflook

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje 5 el. olijfolie 2 takjes tijm 1 pompoen 2 uien, gesnipperde 1 tl. koriander, gemalen 1.2 l. boullion, Kip 3 el. oregano, verse, fijngehakte Peper, zwarte, gemalen Zeezout 4 tomaten 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan 3 el. olijfolie, extra vergine 1 el. balsamicoazijn

Bereidingswijze

BEREIDING 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de knoflookbollen op een stuk aluminiumfolie en giet de helft van de olijfolie erover. Voeg de tijm toe en vouw de folie om de bollen. Leg het pakketje met de pompoen op een bakplaat en bestrijk de pompoen met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten, paprika en rode peper voor de salsa toe. 2. Rooster de groenten 25 minuten en neem de tomaten, paprika en rode peper uit de oven. Verlaag de temperatuur to 190 graden en rooster pompoen en knoflook nog 20-25 minuten tot de knoflook zacht is geworden. 3. Verhit de rest van de olie in een grote, zware koekenpan en fruit de uien met de koriander ca. 10 minuten of tot ze zacht zijn geworden. 4. Verwijder het vel van de paprika en rode peper en pureer ze met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of blender. Roer de azijn erdoor en breng de salsa op smaak. Voeg desgewenst nog wat olie toe. 5. Knijp de teentjes geroosterde knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de uien. Schep het vrchtvlees van de pompoen uit de schil en doe het in de pan. Voeg de bouillon, een halve theelepel zout en flink wat peper toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zacht koken. 6. Voeg de helft van de oregano toe en laat de soep iets afkoelen. Pureer de soep, zonodig in porties, in een keukenmachine of blender tot een romige soep. U kunt de soep ook door een fijne zeef drukken. 7. Verwarm de soep weer in een schone pan, maar laat hem niet meer koken. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen. Voeg wat tomatensalsa toe en strooi de rest van de oregano erover. Serveer meteen.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde groenten van de bakplaat

Echt een leuk bijgerecht. Met aardappels, rode uien, winterwortel, knoflook enz

INGREDIENTEN

, 3 teentjes knoflook, ongepeld, 2 rode uien, 300 gr zoete aardappels of vastkokende aardappels, schoongeboend 300 gr pastinaak of koolrasp, geschild, 300 gr winterwortel, geschrapt, 1 a 2 el balsamicoazijn, 1/2 tl chilivlokken, , 3 el olijfolie, ? el bruine suiker, 1 el grof zeezout,

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1/2 courgette, 1/2 aubergine, zout, 1 t knoflook, 1 el balsamico-azijn, 1 el Franse mosterd, 1 el groene pesto, 4 el olijfolie

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

geroosterde groenten

Geroosterde groenten met knoflook en balsamicoazijn

INGREDIENTEN

1 courgette, 2 paprika's, zakje sjalotten, doosje champignons, cherrytomaatjes, donkere balsamico azijn, italiaanse kruiden, 2 tenen knoflook

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1/2 courgette;1/2 aubergine;zout;1 teentje knoflook;1 eetl balsamico-azijn;1 eetl franse mosterd;1 eet groene pesto;4 eetl olijfolie.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Geroosterde Groenten

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

*1 kleine aubergine*1 courgette*1 rode en 1 gele paprika*1 venkelknol*1 flinke ui*4 tenen knoflook*2 el verse of 1 el gedroogde italiaanse kruiden*olijfolie*zout/peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Populaire groente recepten

Geroosterde groenten

Simpel, gezond, vetarm en het kost je ook nog eens weinig werk.

INGREDIENTEN

1/2 knolselderij, 1/2 pompoen, 250 gr gekookte bieten, 150 gr geschrapte wortels, 1/2 teen knoflook, 1 el venkelzaad, 3 el olijfolie

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde groenten

Geroosterde Hollandse groenten

INGREDIENTEN

250 gram pompoen, 250 gram knolraap, 250 gram zwarte oerpeen, 250 gram krielaardappelen, Zeezout, Peper, Olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 5 el balsamicoazijn, tijm

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2014
  •  
  •  30-60 min.

Geroosterde Groenten

Fantastisch lekker

INGREDIENTEN

12 groene asperges, zout en peper, 16-24 kerstomaatjes, 12-18 jonge uitjes, 2 uien, in plakken, 1 gourgette, in lange plakken, 4 vleestomaten, gehalveerd, 1 aubergine, in lpakken, 2-3 el olijfolie, voor de dressing, ----------------, , 1 el balsamico-azijn, zout en peper, 1-2 tl fijngesneden kruiden (tijm, rozemarijn, marjolein), 5 el olijfolie, extra nodig 4-6 houten prikkers

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

Geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1 rode ui, 1 rode parika, 1 gele paprika, 1 winterwortel, 1 kleine courgette, 2 stengels bleekselderij, 2 el olijfolie, eventueel zout peper, 1 tl gedroogde tijm, 2 teentjes knoflook,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde groenten

Lekker voor bij vlees- vis- en kipgerechten van de BBQ

INGREDIENTEN

1 grote rode,groene en gele paprika., 1 Gourgette., 1 Hand vol verse peultjes., 2 grote rode uien., 1 Doosje cherrytomaatjes., 1 Doosje champignons., 1 Bosje verse peterselie., Wat thijm, rozemarijn en balisicum en laurierblaadje., Grof gemalen peper., 1 knoflookteentje., Flinke scheut olijfolie.,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste geroosterde groenten recepten

Geroosterde groenten

Met 2 soorten erwten

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 4 el balsamico-azijn, zout, versgemalen peper, 2 rode paprika's, in repen, 6 roma-tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in vieren, 4 lente-uitjes, in stukjes van ca. 2 cm, 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes, 200 g doperwten (diepvries), 8 takjes tijm, 1 blik kikkererwten (a 400 g), uitgelekt, 8 kleine plakken zachte geitenkaas a 50 g

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde groenten

INGREDIENTEN

, 500 gr aubergines, 4 rode paprika's, schoongemaakt en gehalveerd, 6 tomaten, 6 tenen knoflook, ongepeld en in de schil, een handje zwarte olijven, naturel en zonder pit, 1 verse rode peper, 4 el olijfolie, 2 el citroensap, ? tl komijnzaad,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde groenten

INGREDIENTEN

3 dunne aubergines - zout - 3 courgettes - 2 rode paprika's - 10 champignons - 1 teentje knoflook - 8 eetlepels olijfolie traditioneel - 8 eetlepels citroensap - vers gemalen peper - 10 blaadjes basicilum,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Geroosterde groenten

Bijgerecht lekker bij gegrilde kip

INGREDIENTEN

1 vastkokende aardapppel,1dl.olijfolie,zout,peper,2 el.provencaalse kruiden,3 pruimtomaten,1 rode ui,?gele paprika,?courgette,25 gr.parmezaanse kaas (een stuk)

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

geroosterde groenten

Een heerlijk zoet maar smakelijk bijgerecht.

INGREDIENTEN

Worteltjes, geschrapt in stukjes, kleine uien, kleine aardappelen al dan niet geschild, venkelknolletjes in vieren, olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, ongepeld knoflooktenen, citroenen (desgewenst), basamico- of gerijpte rode-wijnazijn,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

geroosterde groenten

Simpel groentegerecht.

INGREDIENTEN

3 a 4 aardappelen; 2 a 3 bietjes; 1 acornsquash; 1 paprika; 3 tomaten; enkele eetlepels olijfolie balsamico azijn en 2 a 3 theelepels rozemarijn

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-1999
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde Groenten

Een heerlijke salade. Aan te raden als je eters krijgt.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 rode uien, 1 grote aubergine, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel oregano, 1 theelepel rozemarijn, zout en peper, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels honing, peterselie, bieslook, 150 feta kaas.

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1 vastkokende aardappel*1 dl olijfolie*zout,peper*2 el provencaalse kruiden*3 pruimtomaten*1 rode ui*1/2 gele paprika*1/2 courgette*25 gr parmenzaanse kaas.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1 vastkokende aardappel100 cc olijfoliezout en versgemalen peper2 eetlepels provencaalse kruiden3 pruimtomaten1 rode ui1/2 gele paprika 1/2 courgette25 gr parmezaanse kaas aan het stuk

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Geroosterde groenten

INGREDIENTEN

4 rode uien, , 3 venkelknollen, , 2 groene paprikas, , 1 rode paprika, , 1 bakje cherrytomaten, , 5 takjes verse tijm, , ca. 10 tenen knoflook, , 4 eetlepels olijfolie

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Couscous salade met geroosterde groenten

Een gezonde, vegetarische maaltijdsalade

INGREDIENTEN

200 gr couscous, 50 gr fetakaas, 1/2 bakje cherrytomaatjes, 1 paprika, 1 rode ui, 1/2 courgette, zout, peper, basilicum, oregano, 1 teentje knoflook, scheutje olijfolie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  •  
  •  10-20 min.

Vegetarische tajine met pompoen, zoete aardappel en feta

Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een braadpan klaargemaakt worden.

INGREDIENTEN

Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2006
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Krokante oregano kip met geroosterde groenten

Mmmm lekker, echt een ouderwetse vreetorgie, maar met veel smaak. Niet moeilijk te maken, slank, goedkoop en voedzaam. Voor mensen die willen afvallen is dit ideaal. Al die lekkere Mediterrane smaken komen goed bij elkaar op het bord.

INGREDIENTEN

1 kilo kippenbouten of 1 hele kip, 6 grote vastkokende aardappels, 4 uien, 2 teentjes knoflook, 2 gele en 2 rode paprikas, Olijfolie, Gedroogde oregano, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Paprikapoeder

  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2014
  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

maaltijdsalade van geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1 middelgrote pompoen, geschild, zaad verwijderd en in stukken, 2 rode paprika`s, zaad verwijderd en in stukken, 350 gr. kleine aardappeltjes in partjes, 3 1/2 el olijfolie, naaldjes van 2 takjes rozemarijn, grof gehakt, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 el pompoenpitten, 1 el sesamzaad, 1 el sojasaus, 150 gr gemengde slablaadjes

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Bonenburger met geroosterde groenten en yoghurtsaus

INGREDIENTEN

80 g voorgebakken brood (bijv. stokbrood), 400 g witte bonen uit blik, uitgelekt, 1 eidooier, 1 el grove mosterd, 1 tl tomatenpuree, 1 el mayonaise, 2 takjes bladpeterselie, fijngehakt, 1 flinke pastinaak, 1 flinke winterpeen (of oerwortel), 1 rode ui, 1 courgette, olijfolie extra vierge, 2 takjes rozemarijn, 1 teen knoflook, 6 sprieten bieslook, 6 el stevige yoghurt, 4 pitabroodjes, peter en zout

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde gemarineerde kip met geroosterde groenten

Simpel te bereiden, je hoeft er nauwelijks naar om te kijken als het eenmaal in de oven zit, lekker voor een luie lees-zondagmiddag!

INGREDIENTEN

1 kleine biologische kip (voor 2 personen), mosterd, honing, olijfolie,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2006
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gestoofde kalfslappen met geroosterde groenten

Gestoofde kalfslappen met in de oven geroosterde groenten en selderijpiepers.

INGREDIENTEN

4 kalfslappen, 2 eetlepels olijfolie, 2 sjalotjes gesnipperd, 1 dl witte wijn, 2 dl kalfsfond, Zout, peper, , Voor de geroosterde groenten: 300 gram winterpeen in staafjes van ca 5 cm lengte x cm dikte, 300 gram knolselderij ook in staafjes, 3 dl olijfolie, Zeezoutv, , Voor de selderijpiepers:, 600 gram aardappels, 30 gram bladselderij, 1 dl olijfolie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bulgur met geroosterde groenten en köfte

Dit recept is heerlijk op een zomerse dag, maar kan ook prima in de winter gegeten worden. Zelf vind ik het lekker met een yoghurtsaus, een soort tzatziki. 

INGREDIENTEN

Nodig voor de bulgur:, 150 gr bulgur, Olijfolie, 150 ml bouillon, 0,5 bosje munt fijngehakt, 0,5 bosje peterselie, 0,5 bosje koriander, 1 bakje cherrytomaten, 1 citroen, , Geroosterde groenten:, 1 rode ui, 1 venkel, 1 aubergine, 1 courgette, 2 rode paprika's, 4 teentjes knoflook, 3 takjes tijm, Olijfolie, , Köfte:, 400 gr rundergehakt, 1 ei, 1 ui fijngesnipperd, 1 tl mosterd, Peper / zout, Snufje kerriepoeder, Koriander ¼ bosje, paneermeel, ,  

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2015
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Provencaalse Quiche Met Geroosterde Groenten

INGREDIENTEN

1 rode paprika in vieren, 1 courgette met schil in repen, 1 aubergine in repen, 3 el olijfolie, 1/2 el provencaalse kruiden, 3 eieren, 1,25 dl creme fraiche, 150 gram zachte geitenkaas, 1 teentje knofook uitgeperst, zout, peper, 1 blikje croissantdeeg, takjes tijm, rozemarijn en salie.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

geroosterde groenten met pesto

Deze schotel haalt alle smaken van de groenten omhoog en geeft een heerlijk sappige "saus" om brood in te dippen

INGREDIENTEN

- potje groene pesto (of pijnboompitten malen met basilicum en olijfolie), -olijfolie, -kruiden, - 2 zoete puntpaprika`s, - 1 a 2 courgettes, - 1 bakje cherry tomaten, - rode ui, - andere groenten naar keuze, ik voeg vaak gebakken wortel en witlof toe. maar je kan ook bijv. venkel, broccoli etc. toevoegen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  •  
  •  30-60 min.

PASTASALADE MET GEROOSTERDE GROENTEN

PASTASALADE MET GEROOSTERDE GROENTEN

INGREDIENTEN

400 gram penne, zout en peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 ? 2 eetlepels pesto, 2 eetlepels kappertjes, grof gehakt, 1 courgette, ongeschild, 4 geroosterde rode paprika?s (pot), in reepjes, 10 ? 15 kerstomaatjes, gehalveerd, 1 bosje waterkers, zonder wortels, 100 gram parmezaanse kaas, geschaafd, 4 ? 5 kleine basilicumblaadjes

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Salade van geroosterde groenten met geitenkaas

Een heerlijke , smaakvolle salade , die er ook verrukkelijk uitziet !!

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 venkelknollen, 2 rode uien, gepeld, 2 groene paprika`s, 4 tomaten, 1 eetl. Gedroogde Provençaalse kruiden, 4 eetl olijfolie, 200 gr zachte geitenkaas, 50 gr geroosterde zonnebloempitten

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Wintersalade van met honing geroosterde groenten

Gezonde winterse maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 flespompoen, 2 rode uien, 4 pastinaken, 3 el olijfolie, 1-2 el vloeibare honing, 1 kleine ciabatta, 1 el zonnebloempitten, 2 el wittewijnazijn, 1 tl dijonmosterd, 300 g jonge spinazie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde groenten met basilicumkaas

Ca. 350 Kcal per portie Deze slanke maaltijd smaakte voortreffelijk, en niet alleen voor een 'lijner'. Het recept is zoals ik dit heb klaargemaakt!

INGREDIENTEN

2 rode uien in partjes, 4 flinke aardappelen, geschild en in stukken van ca. 2-3 cm, 1 rode en 1 groene paprika, schoongemaakt en in stukken, 4 tenen knoflook, gepeld, 2 theelepels verse tijmblaadjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 struikjes witlof, 200 gr cottage cheese, 2 zongedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt, 2 theelepels gedroogde basilicum, Zeezout en peper,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Farfalle met geroosterde groenten

Dit heerlijke gerecht is wel heel gezond. Het zit veel smakelijke groenten. Perfect voor een warme zomeravond met vrienden in de tuin.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , 1 grote ui, 1 aubergine, 2 stengels bleekselderij, 1 gele paprika, 2 eetlepels Bertolli olijfolie Delicato, 400 gram farfalle (pasta), 1 pot Bertolli Pastasaus, met Tomaat & Geroosterde Paprika, & Courgette, 1 ons Parmezaanse kaas, , , , , , ,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Terrine van geroosterde groenten

Heerlijk als onderdeel van een vegetarische maaltijd.

INGREDIENTEN

- 8 plakken geroosterde aubergine, - 10 ringen geroosterde paprika, uitgelekt, - 8 plakken geroosterde courgette, - 350 ricotta, - 2 teentjes knoflook, geperst, - 50 gram rucola, - 2 gemarineerde artisjokharten, in plakken gesneden, - 100 gram gedroogde tomaten, in stuksjes gesneden, - 100 gram gemarineerde champignongs, doormidden gesneden, - zout en peper, - verse Italiaanse keukenkruiden, fijngehakt.

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Provencaalse quiche met geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1 rode paprika, in grove stukken;, 1 courgette met schil, in plakken;, 1 aubergine, in plakken;, halve eetlepel provencaalse kruiden;, 3 eieren;, 1,25 dl creme fraiche;, 150 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld;, 1 teentje knoflook, uitgeperst;, peper en zout;, 1 blikje croissantendeeg of 6 plakjes; ontdooide bladerdeeg;, (takjes) tijm, rozemarijn en salie

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2006
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Antipasti: geroosterde groenten

Een heerlijk bijgerecht bij een eetfeest voor een grotere groep vrienden

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 courgettes, 2 gele paprika's, 2 rode paprika's, 2 rode uien, olijfolie, 150 gram serranoham of parmaham

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Salade Van Geroosterde Groenten Met Kerstomaat

Ovenschotel boordevol groente met pesto en Gorgonzola.

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 rode ui, in stukken, 1 courgette, in dikke plakken, 1 aubergine, in dikke plakken, 1 rode paprika, zonder zaadjes, in stukken, 1 gele paprika, zonder zaadjes, in stukken, 200 gram champignons, in stukken of plakjes, Zout, versgemalen zwarte peper, Italiaanse tuinkruiden, 100 ml Olijfolie, 1 bakje cherrytomaatjes, Wijnazijn, 2 eetlepels Groene Pesto, 100 gram Gorgonzola, ,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2007
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Salade Van Geroosterde Groenten

INGREDIENTEN

1 rode paprika in stukken, 1 gele paprika in stukken, 600g kleine ongeschilde aardappels in stukken, 2 rode uien in stukken, 1 grote aubergine in repen, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl rozemarijnnaaldjes, zout, peper, 6 el olijfolie, 2 el citroensap, 1-2 el honing, 2 el fijngesneden peterselie, 2 el fijngesnden bieslook, 150g verkruimeld feta, 1 grote ovenschaal,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  •  
  •  60-120 min.
Nieuwste geroosterde groenten recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top