Pikant gekruid gehakt in Turks brood
Kofte is stevig gekruid Turks gehakt
Ingrediënten 2 personen
200 gram lamsgehakt, 2 el. shoarmakruiden, verse munt: 1 el. fijngehakt, blad van 3 takjes in reepjes, ? rond Turks brood, 1 dl. pikant gekruiden tomatensaus (uit pot of pakje, pastasaus), 1 dl. Griekse of Turkse yoghurt, 4 bladeren van andijvie of Romeinse sla, in brede repen, 2 tomaten, in partjes, ? rode ui, in dunne boogjes, stukje komkommer, in halve plakjesBereidingswijze
Meng het gehakt met de shoarmakruiden, gehakte munt en ui en vorm er zes platte "burgers" van. Rooster deze in de voorverwarmde grillpan in 6-8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Halveer het halve brood en snij de stukken open vanaf de punt, maar niet door. Leg het brood met de snijvlakken naar beneden even in de grillpan, zodat ze krokant worden. Bestrijk de stukken brood dik met tomatensaus en yoghurt, verdeel de kofteburger, sla, tomaten, ui, komkommer en mintblaadjes erover en maal er tenslotte wat zout en peper over.