1. Home
  2. Recepten
  3. Gerookte Paling Amuse

Gerookte paling amuse recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gerookte paling en kwartelei als Amuse

Oei wat een lekkere Amuse! Ook te gebruiken als voorgerecht, pas dan de hoeveelheden aan

INGREDIENTEN

125 gr. gerookte paling, 1 teen knoflook,fijngehakt, 1 eetl. olie, 6 kwarteleitjes, sap van 1/4 limoen, dunne plakjes stokbrood, garnering; zalmeitjes en fijngesneden koriander of peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gerookte paling uit een glaasje

Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

amuse eitje gevuld met gerookte paling, roerei en tuinkers

INGREDIENTEN

4 eieren, 3 eetlepels ongezoete room, 150 gr. gerookte palingfilet, 1 bakje tuinkers, versgemalen witte peper, zout, 1/4 rode paprika, 20 gr. roomboter.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Venkel-saffraansoep met gerookte paling

Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

INGREDIENTEN

- 2 eetl. olijfolie, - 2 knollen venkel, - 1 ui, - 200 g. winterwortel, - 200 g. aardappel(geschild), - 2 tenen knoflook, - 150 g. gerookte paling, - ½ theel. saffraan, - 2 ltr. kippenbouillon, - 200 ml witte wijn, - 5 eetl. crème fraîche, , Soezenbeslag:, - 40 g boter, - 50 g bloem, - 100 ml. water, - 2 eieren, - mespunt zout

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2010
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk hapje met gerookte paling

Dit heerlijk hapje met gerookte paling is op verschillende manieren te serveren. Ik heb het in een glaasje geserveerd op een bodempje van rucola. Ideaal als amuse of als klein voorgerechtje. Maar ook als lunchgerecht op een hard broodje is dit erg lekker. Zelfs op een buffet zal dit zeker niet misstaan. Het voordeel van dit gerecht is dat je met relatief weinig paling toch iets exclusiefs neer kunt zetten. 

INGREDIENTEN

- 150 gram gerookte paling, - 1 appel, - 1 zoete aardappel, - 1 zakje rucola, - 1 bakje tuinkers, - 200 gram crème fraiche, - 1 ½ el mierikswortel (uit een potje), - peper en zout, - eventueel wat geroosterde pijnboompitjes om mee te garneren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2015
  • Vis
  •  20-30 min.

Gerookte paling met mierikswortelmousse

De smaak van de gerookte paling combineert heerlijk met de mierikswortel. Kan gebruikt worden als amuse of als voorgerecht.

INGREDIENTEN

[list=a], 2 blaadjes witte gelatine, sap van citroen, 150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur, 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje), 125 ml slagroom, 150 g gerookte paling, in stukjes van 2-3 cm, 1 kleine trostomaat, zonder zaadjes, in dunne reepjes, 4 toefjes zeekraal of waterkers, ,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gerookte paling en limoen

Lekkere frisse en hartige amuse

INGREDIENTEN

150gr. ger.palingfilet, 50gr. roomboter, peper uit de molen, sap van 1/4 limoen, beetje geraspte limoensschil, appel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Gerookte paling met yoghurtcrème en hangop

Dit gerecht gegeten als amuse in restaurant Solo te Gorinchem. Ik vond het hemels. Zie hier voor mijn artikel over het kookboek. Later heb ik dit recept zelf gemaakt en mijn gasten waren ook lyrisch.

INGREDIENTEN

250 gram suiker, 2 dl vlierbloesemsiroop, reformwinkel of zelf maken, , 1 liter yoghurt, 2 dl room, citroenrasp, , 2 dl arachide- of druivenpitolie, 1 bosje basilicum, , 1 grote of meerdere kleine palingfilets, in dobbelstenen gesneden

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Bavarois van gerookte paling met gefrituurde kruiden

Amuse

INGREDIENTEN

1 hele gerookte paling - 1 dl. visfond - 3 gr. gelatinepoeder - 1 dl. slagroom - olie om te frituren - 4 blaadjes basilicum - 4 blaadjes salie - 4 blaadjes dragon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  •  
  •  30-60 min.

amuse eitje

Gevuld met gerookte paling, roerei en tuinkers...MMMMMMMM lekker!!

INGREDIENTEN

*4 eieren.*3 eetlepels ongezoete room.*150 gram gerookte palingfilet.*1 bakje tuinkers. *versgemalen peper, zout. *1/4 rode paprika.*20 gram roomboter.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

AMUSE MET RODE BIET, KWARTELEITJES EN GEROOKTE ZALM

INGREDIENTEN

4 gekookte rode bieten (zelfde grote) 300 gram gerookte paling mierikswortel of wasabipoeder Arachideolie mosterd 14 kwarteleitjes 100 gram gepelde Noordzee garnalen 100 gram gerookte zalm klein potje zalm kaviaar azijn peper zout half bosje bieslook peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gerookte Paling Paté op Toast

Leuke amuse voor het kerstdiner?

INGREDIENTEN

150 gram gerookte palingfilets, 75 gram zachte boter, peper en zout, sap van 1/2 limoen, 2-3 dunne sneetjes wit brood, 1 granny smith appel, 1 limoen,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2015
  • Nederlands Amuse
  •  20-30 min.

Amuse van verschillende soorten kroepoek

Drie bijzondere amuses met kroepoek Deze amuses zijn gemakkelijk te maken én zorgen voor een culinaire binnenkomst voor je gasten. De verschillende smaken zijn prima zelf te maken, maar ook kant en klaar verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

8 st. wasabi kroepoek, 8 st. saffraan kroepoek, 200 gr. paling filet, soja saus, 100 gr wakame, 100 gr rode kaviaar, Borage cress, 200 gr gerookte zalm, 20 blaadjes rucola, 1 mango, geraspte kokos, witte kookwijn, witte basterdsuiker.

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2015
  • Japans Amuse
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Piccalillyroomsoep met gefrituurde paling

Een heerlijke roomsoep met piccalilly, geserveerd met gefrituurde paling.

INGREDIENTEN

1 el bloem, 200 ml bouillon, 1 ei, 50 gr gerookte paling, 300 ml olie om te frituren, 2 el panco(paneermeel), 1 el piccalilly, 100 ml room

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Internationaal Amuse
  •  20-30 min.

In tempura gefrituurde paling

Dit gerecht komt uit mijn kookclub. Daar hebben we het gemaakt als amuse maar het is heelgoed als voorgerecht te gebruiken. De hoeveelheden moet je zelf afstemmen ophet aantal personen

INGREDIENTEN

Gerookte paling, 3 stukjes van 3cm pp, hollandse geitenkaas, tauge, cashewnoten, 1 pp, goudreinet, notenolie, tempurabeslag (toko), fijn gesneden bieslook en peterselie, mayonaise, mosterd en vers gebakken stokbrood.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Paling in bladerdeeg

Lekker en gemakkelijk voorgerecht. Ietsje kleiner maken, dan heb je een origineel borrelhapje of denk aan een amuse.

INGREDIENTEN

200 gr. gerookte paling, stukje bosui, in ringetjes gesneden, limoenrasp van een halve limoen, 4 plakjes bladerdeeg (vriezer), 1 eigeel of koffiemelk, viskruiden,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pesto van paling geserveerd op een geroosterd stokbroodje

Een heerlijk borrelhapje/ Amuse of tapas. Hele aparte combinatie De fijngemaakte paling met boter, groene pesto geserveerd op een plakje geroosterd stokbrood met daarop een stukje zongedroogde tomaat. Jammer dat ik geen mooie foto hier van heb.

INGREDIENTEN

100 gr gr?erookte paling, 12 dunne plakjes stokbrood, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel groene pesto, 4 zongerdroogde tomaatjes in olie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Gerookte palingmousse

.

INGREDIENTEN

* 100 gr gerookte paling, in kleine stukjes, * 2 eetlpls crème fraîche + extra voor garnering', * klein handje groene kruiden (basilicum,peterselie, bieslook), * beetje cayennepeper

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2015
  • Nederlands Amuse
  •  10-20 min.

Rolletje gerookte zalm met palingboter

Amuse

INGREDIENTEN

350 gr. gerookte zalm - 120 gr. gerookte paling - 100 gr. boter - 40 gr. verse room - sap van 1/2 citroen - 100 gr. room - peper - zout - dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte za

Heerlijk gerecht op amuse lepels

INGREDIENTEN

4 gekookte rode bieten (zelfde grote), 100 gram gerookte paling, mierikswortel of wasabipoeder of pasta, arachideolie, mosterd, 14 kwarteleitjes, 100 gram gepelde Noordzee garnalen, 100 gram gerookte zalm, klein potje zalm kaviaar, azijn, peper, zout, half bosje bieslook, peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top