- Eigen recept
Gerookte paling en kwartelei als Amuse
Oei wat een lekkere Amuse! Ook te gebruiken als voorgerecht, pas dan de hoeveelheden aan
125 gr. gerookte paling 1 teen knoflook,fijngehakt 1 eetl. olie 6 kwarteleitjes sap van 1/4 limoen dunne plakjes stokbrood garnering; zalmeitjes en fijngesneden koriander of peterselie
Snijd de paling in kleine stukjes doe de knoflook,olie en limoensap erbij meng dit goed door elkaar rooster de plakjes stokbrood onder de grill
Vet de poffertjespan in met olie verwarm de pan en bak de eitjes zorg dat de dooier heel blijft leg op elk plakje geroosterd stokbrood wat paling daarop het gebakken eitje garneer met de koriander en de zalmeitjes
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-07-200910-20 min.
- Eigen recept
Gerookte paling uit een glaasje
Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!
1 pakje gerookte paling, 1/2 komkommer, balsamico-honing dressing, 3 lekkere tomaten, peper en zeezout uit de molen, 1 bosui, olie voor koude bereiding, 3 zoetzure augurkjes, mayo uit een tube, zwart sesamzaad
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-04-2011Nederlands Voorgerecht10-20 min.
amuse eitje gevuld met gerookte paling, roerei en tuinkers
4 eieren, 3 eetlepels ongezoete room, 150 gr. gerookte palingfilet, 1 bakje tuinkers, versgemalen witte peper, zout, 1/4 rode paprika, 20 gr. roomboter.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-07-2003Nederlands Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Venkel-saffraansoep met gerookte paling
Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos
- 2 eetl. olijfolie, - 2 knollen venkel, - 1 ui, - 200 g. winterwortel, - 200 g. aardappel(geschild), - 2 tenen knoflook, - 150 g. gerookte paling, - ½ theel. saffraan, - 2 ltr. kippenbouillon, - 200 ml witte wijn, - 5 eetl. crème fraîche, , Soezenbeslag:, - 40 g boter, - 50 g bloem, - 100 ml. water, - 2 eieren, - mespunt zout
- Nederlands Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-2010Nederlands Tussengerecht20-30 min.
- Eigen recept
Heerlijk hapje met gerookte paling
Dit heerlijk hapje met gerookte paling is op verschillende manieren te serveren. Ik heb het in een glaasje geserveerd op een bodempje van rucola. Ideaal als amuse of als klein voorgerechtje. Maar ook als lunchgerecht op een hard broodje is dit erg lekker. Zelfs op een buffet zal dit zeker niet misstaan. Het voordeel van dit gerecht is dat je met relatief weinig paling toch iets exclusiefs neer kunt zetten.
- 150 gram gerookte paling, - 1 appel, - 1 zoete aardappel, - 1 zakje rucola, - 1 bakje tuinkers, - 200 gram crème fraiche, - 1 ½ el mierikswortel (uit een potje), - peper en zout, - eventueel wat geroosterde pijnboompitjes om mee te garneren,
- Vis
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-2015Vis20-30 min.
Gerookte paling met mierikswortelmousse
De smaak van de gerookte paling combineert heerlijk met de mierikswortel. Kan gebruikt worden als amuse of als voorgerecht.
[list=a], 2 blaadjes witte gelatine, sap van citroen, 150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur, 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje), 125 ml slagroom, 150 g gerookte paling, in stukjes van 2-3 cm, 1 kleine trostomaat, zonder zaadjes, in dunne reepjes, 4 toefjes zeekraal of waterkers, ,
- Frans Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-2014Frans Amuse20-30 min.
- Eigen recept
Gerookte paling en limoen
Lekkere frisse en hartige amuse
150gr. ger.palingfilet, 50gr. roomboter, peper uit de molen, sap van 1/4 limoen, beetje geraspte limoensschil, appel
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-02-2009Internationaal0-10 min.
Gerookte paling met yoghurtcrème en hangop
Dit gerecht gegeten als amuse in restaurant Solo te Gorinchem. Ik vond het hemels. Zie hier voor mijn artikel over het kookboek. Later heb ik dit recept zelf gemaakt en mijn gasten waren ook lyrisch.
250 gram suiker, 2 dl vlierbloesemsiroop, reformwinkel of zelf maken, , 1 liter yoghurt, 2 dl room, citroenrasp, , 2 dl arachide- of druivenpitolie, 1 bosje basilicum, , 1 grote of meerdere kleine palingfilets, in dobbelstenen gesneden
- Internationaal Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-03-2009Internationaal Voorgerecht60-120 min.
Bavarois van gerookte paling met gefrituurde kruiden
Amuse
1 hele gerookte paling - 1 dl. visfond - 3 gr. gelatinepoeder - 1 dl. slagroom - olie om te frituren - 4 blaadjes basilicum - 4 blaadjes salie - 4 blaadjes dragon
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-12-199930-60 min.
- Eigen recept
Gerookte Paling Paté op Toast
Leuke amuse voor het kerstdiner?
150 gram gerookte palingfilets, 75 gram zachte boter, peper en zout, sap van 1/2 limoen, 2-3 dunne sneetjes wit brood, 1 granny smith appel, 1 limoen,
- Nederlands Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-2015Nederlands Amuse20-30 min.
- Eigen recept
AMUSE MET RODE BIET, KWARTELEITJES EN GEROOKTE ZALM
4 gekookte rode bieten (zelfde grote) 300 gram gerookte paling mierikswortel of wasabipoeder Arachideolie mosterd 14 kwarteleitjes 100 gram gepelde Noordzee garnalen 100 gram gerookte zalm klein potje zalm kaviaar azijn peper zout half bosje bieslook peterselie
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-12-201020-30 min.
amuse eitje
Gevuld met gerookte paling, roerei en tuinkers...MMMMMMMM lekker!!
*4 eieren.*3 eetlepels ongezoete room.*150 gram gerookte palingfilet.*1 bakje tuinkers. *versgemalen peper, zout. *1/4 rode paprika.*20 gram roomboter.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-08-2003Voorgerecht10-20 min.
Amuse van verschillende soorten kroepoek
Drie bijzondere amuses met kroepoek Deze amuses zijn gemakkelijk te maken én zorgen voor een culinaire binnenkomst voor je gasten. De verschillende smaken zijn prima zelf te maken, maar ook kant en klaar verkrijgbaar.
8 st. wasabi kroepoek, 8 st. saffraan kroepoek, 200 gr. paling filet, soja saus, 100 gr wakame, 100 gr rode kaviaar, Borage cress, 200 gr gerookte zalm, 20 blaadjes rucola, 1 mango, geraspte kokos, witte kookwijn, witte basterdsuiker.
- Japans Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-12-2015Japans Amuse30-60 min.
- Eigen recept
Piccalillyroomsoep met gefrituurde paling
Een heerlijke roomsoep met piccalilly, geserveerd met gefrituurde paling.
1 el bloem, 200 ml bouillon, 1 ei, 50 gr gerookte paling, 300 ml olie om te frituren, 2 el panco(paneermeel), 1 el piccalilly, 100 ml room
- Internationaal Amuse
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2016Internationaal Amuse20-30 min.
In tempura gefrituurde paling
Dit gerecht komt uit mijn kookclub. Daar hebben we het gemaakt als amuse maar het is heelgoed als voorgerecht te gebruiken. De hoeveelheden moet je zelf afstemmen ophet aantal personen
Gerookte paling, 3 stukjes van 3cm pp, hollandse geitenkaas, tauge, cashewnoten, 1 pp, goudreinet, notenolie, tempurabeslag (toko), fijn gesneden bieslook en peterselie, mayonaise, mosterd en vers gebakken stokbrood.
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-01-2003Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Paling in bladerdeeg
Lekker en gemakkelijk voorgerecht. Ietsje kleiner maken, dan heb je een origineel borrelhapje of denk aan een amuse.
200 gr. gerookte paling, stukje bosui, in ringetjes gesneden, limoenrasp van een halve limoen, 4 plakjes bladerdeeg (vriezer), 1 eigeel of koffiemelk, viskruiden,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2013Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Pesto van paling geserveerd op een geroosterd stokbroodje
Een heerlijk borrelhapje/ Amuse of tapas. Hele aparte combinatie De fijngemaakte paling met boter, groene pesto geserveerd op een plakje geroosterd stokbrood met daarop een stukje zongedroogde tomaat. Jammer dat ik geen mooie foto hier van heb.
100 gr gr?erookte paling, 12 dunne plakjes stokbrood, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel groene pesto, 4 zongerdroogde tomaatjes in olie,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-11-2004Frans10-20 min.
Gerookte palingmousse
.
* 100 gr gerookte paling, in kleine stukjes, * 2 eetlpls crème fraîche + extra voor garnering', * klein handje groene kruiden (basilicum,peterselie, bieslook), * beetje cayennepeper
- Nederlands Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2015Nederlands Amuse10-20 min.
Rolletje gerookte zalm met palingboter
Amuse
350 gr. gerookte zalm - 120 gr. gerookte paling - 100 gr. boter - 40 gr. verse room - sap van 1/2 citroen - 100 gr. room - peper - zout - dille
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-11-199910-20 min.
- Eigen recept
Lepelhapjes met rode biet, kwarteleitjes en gerookte za
Heerlijk gerecht op amuse lepels
4 gekookte rode bieten (zelfde grote), 100 gram gerookte paling, mierikswortel of wasabipoeder of pasta, arachideolie, mosterd, 14 kwarteleitjes, 100 gram gepelde Noordzee garnalen, 100 gram gerookte zalm, klein potje zalm kaviaar, azijn, peper, zout, half bosje bieslook, peterselie
- Mediterraan Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-09-2009Mediterraan Voorgerecht30-60 min.