1. Home
  2. Recepten
  3. Spaans

Spaans recepten (7.438)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (tapas)

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de gehaktballetjes: 500 gram gehakt 2 eieren beschuit of paneermeel 1 grote ui (in kleine stukjes snijden) 3 tenen knoflook nootmuskaat paprikapoeder 1 theelepeltje zout tijm Benodigdheden voor de tomatensaus: 1 ui 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen. 2 kleine tomaten (in blokjes snijden) 1,5 wijnglas rode wijn

Bereidingswijze

Benodigdheden voor de gehaktballetjes door elkaar mengen en er gehaktballetjes van draaien. Olijfolie in de Koekenpan doen De gehaktballetjes erin doen en bruin bakken op een hoog vuur Wanneer dit bijna gaar is, de ui, bouillon en tomaat erbij doen. Daarna anderhalf wijnglas rode wijn erbij doen. Tijm naar smaak toevoegen En als laatste nog 1 teentje geperste knoflook erbij doen. Dit alles laten pruttelen tot het een sausje wordt.

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Krokante kip in honing - mosterd saus (tapas)

Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spaans stoofvlees

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaans hapje met brie

Dit hapje leerde ik van een vriendin die bij mij eens tapas is komen maken. Echt overheerlijk!

INGREDIENTEN

1 focacciabrood voorgebakken (in alle supermarkten te koop bij het voorverpakt brood), 2 punten Brie, verse bieslook, kipkruiden, knoflook

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spaans Stoofvlees

Sinterklaas komt zeker een keer extra bij je langs als hij ruikt dat je dit gerecht op hebt staan! Pimenton wordt ook in chorizo gebruikt en ruikt en smaakt lekker pittig.

INGREDIENTEN

500 gram rib- of sucadelappen 4 el olijfolie 4 tenen knoflook 1 grote ui 1 dl water 1 1/2 dl rode wijn 1 blik tomatenblokjes 1 el Spaanse Pimenton de la Vera (te koop in Spanje maar, naar ik laatst ontdekte, ook bij de Bijenkorf in een mooi heilig blikje) Gebruik anders hete paprikapoeder 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 2 maggiblokjes

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Patatas bravas (Spaans tapasgerecht)

Lekker en origineel tapasgerecht: de enige echt PATATAS BRAVAS! Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

750 gr aardappels, 1 dl olijfolie, snufje cayennepeper, beetje gedroogde tijm, flinke hoeveelheid paprikapoeder, zout en peper naar smaak

  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaanse empanada`s

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 250 g rundergehakt, 1/2 theel. gemalen komijn (djinten), 1 eetl. bloem, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. rozijnen, 2 eetl. geschaafde amandelen, 1 pak diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 1 ei, 1 eetl. melk (Melkan)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geweldige tapas Aardappelomelet (tortilla)

Zo echt even anders dan anders. Leuk om te maken!

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen (ca 450 gram), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 4 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 6 eieren, ½ dl melk, 75 gr geraspte belegen kaas, zout en peper,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.

Albondigas (tapas)

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas Gevulde champignons met pesto

INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.

De ultieme Gazpacho

Na vele varianten val ik altijd terug op deze Gazpacho Andaluz. Een pittig, licht verteerbaar soepje die je ijskoud serveert. Lekker verfrissend op warme zomerdagen!

INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood (kan weggelaten worden), 3-4 el rode wijn, 500 g tomaten, ontveld en in stukken, 1 komkommer, geschild, van zaden ontdaan en in stukken, 1 rode (geroosterde) paprika, zonder zaadlijsten en in stukken, 2-3 tenen knoflook, 50 ml olijfolie, halve rode peper, zonder zaadjes, zout, 2-3 el wijn- of sherryazijn

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
Nieuwste spaans recepten

Lemon-cheesecake

Uit de keuken van tapascafé De Oude Mol. Een heerlijk dessert na een Spaanse (tapas)maaltijd.

INGREDIENTEN

Bodem:, 200 g bloem, 100 g boter, koud en in stukjes gesneden, 1 ei, losgeklopt, 100 g suiker, 1/2 tl zout, bonen of andere blindbakvulling, Vulling: 500 g volle kwark, 2 dl zure room, 6 eieren, eiwit gescheiden van eigeel, 150 g suiker, citroenschil van 1 citroen, geraspt en fijngesneden, 1 zakje vanillesuiker, citroensap van een 1/2 citroen

  • Spaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Spaans
  •  > 120 min.

Bladerdeeghapjes met serranoham

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapas: Bladerdeeghapje met chorizo

Een heerlijk tapas-hapje bij de borrel

INGREDIENTEN

225 gr. bladerdeeg, ontdooid ; 100 gr. chorizo, in stukjes ; 50 gr. geraspte kaas (elke harde kaas is geschikt, maar het beste resltaat geeft een milde soort, omdat de chorizo al veel smaak heeft) ; 1 ei, geklopt ; 1 tl paprikapoeder

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Spaans Stokbrood

Afgekeken van de tapasbar. Supersimpel

INGREDIENTEN

*1 stokbrood*1 gepureerde vleestomaat(zonder schil en zaadjes)*2 tenen knoflook,geperst*scheutje olijfolie*grof zeezout.

  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-1999
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Tapas: Pittige Gehaktballetjes

INGREDIENTEN

250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.

Spaans pastagerecht

Dit is al 30 jaar een toprecept in mijn familie, gekregen van een tante van me, die in die tijd verkering had met een Spanjaard. Vandaar waarschijnlijk de naam. Volgens mij heeft het niets met Spanje te maken.....

INGREDIENTEN

Spaghetti., 500 gr. rundergehakt., 2 grote uien., 2 rode parika's., 2 groene paprika's., Knoflook naar smaak. (ik gebruik 4 tenen), 100 gr, tauge., 1 flinke prei., 1 bakje champignons., 5 kleine blikjes tomatenpuree., 5 theelepels suiker., Zout, peper, paprikapoeder., 1/2 bosje peterselie.,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaans gevulde zoete aardappel

Lang leve de zoete aardappel!

INGREDIENTEN

4 grote zoete aardappels, ongeschild, 1 rode paprika, in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, 300 gram chorizo, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden, 4 tenen knoflook, ongepeld, 160 ml zure room, sap van een 1/2 citroen, 1 rode ui, fijngesneden, 1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden, 1 tl gerookt paprikapoeder

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spaans brood

Zo erg lekker.!!!Heb ik in Spanje regelmatig gegeten.mmmmmmm

INGREDIENTEN

Lekker groot Spaans brood of Turks brood., Tomatenpuree;, olijfolie;, verse knoflook;, jamon serrano(dun gesneden spaanse gerookte ham), Geitenkaas;, Dun gesneden chorizoworst (spaanse)

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Paella

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spaans stoofpotje

Spaans rundvlees met chorizo en wortel. Overheerlijk!!

INGREDIENTEN

200 g dikgesneden chorizo, 2 uien, 400 g winterwortel, 1/2 struik bleekselderij, 30 g boter of margarine, 750 g sukadelappen, 2 theelepels paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 2 1/2 dl droge rode wijn, 1 rundvleesbouillontablet, zout, peper, 2 eetleels fijngehakte verse peterselie, staafmixer of keukenmachine,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spaans vispannetje

Heerlijk om het vakantiegevoel terug te krijgen

INGREDIENTEN

200 gram kabeljauwfilet, in blokjes, 100 gram gerookte zalmsnippers, 100 gram zeevruchtencocktail, 100 gram garnalen, 1 rode paprika, in reepjes, 2 uien, in grove stukken, 3 teentjes knoflook, in plakjes, 1 blikje tomatenblokjes, 2 theelepels tijm, 1 theelepel chilipoeder, verse peterselie, gehakt, peper en zout, olijfolie,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.

Spaans stoofvlees

Olla podrida Letterlijk vertaald: Bedorven pot

INGREDIENTEN

·1000 gram riblappen, ·4 el olijfolie, ·4 tenen knoflook, ·2 uien, .2 dl rode wijn, ·1 blik tomatenblokjes, ·1 el Spaanse hete paprikapoeder, ·1 laurierblaadje, ·2 kruidnagels, ·1 runderbouillonblokje

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2007
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaans stoofvlees (slowcooker)

Lekkere mediterraanse vleesschotel uit het blad "Boodschappen" aangepast voor de slowcooker. Een lekkere variatie voor rundvlees.

INGREDIENTEN

750 gr runderlappen200 gr salami2 uien300 gr worteltjes20 zwarte olijven450 gr tuinbonen (pot of diepvries)olijfolie1 eetl paprikapoederzout en peper150 dl boillon van blokje

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaans nagerecht

Spaans nagerecht

INGREDIENTEN

3 eetlepels bloem, 4 eieren, 1/4 liter melk, 125 g suiker, zout, 1 theelepel geraspte citroen, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel poedersuiker, 1 theelepel kaneelpoeder

  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een echt Spaans toetje: CREMA CATALANA

Vroeger werden in Spaanse wijngebieden van Catalonie eiwitten gebruikt om de wijn te klaren. Zwevende, vertroebelde deeltjes zonken samen met het eiwit naar de bodem van het wijnvat. Van de overgebleven dooiers werd onder meer dit heerlijke dessert bereid, dat in veel lijkt op de Franse creme brulee.

INGREDIENTEN

25 gr custardpoeder 500 ml volle melk 1 tl kaneel halve citroen, geraspt 3 eierdooiers 150 gr suiker 4 soufflevormpjes ingevet, ,

  • Fusion Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Fusion Nagerecht
  •  30-60 min.

lekker spaans.

Spaanse salade met aardappel, chorizo, en pikante mosselen.

INGREDIENTEN

Magnetron hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 zakje aardappeldobbeltjes ( 450 gram celavita ), 100 gram chorizo ( worst a 250 gram stegeman ), 4 eetlepels pikante cocktailsaus ( calve ), zout, ? zakje gemengde sla extra ) 200 gram ), 1 bakje garneermix feta en olijven ( 150 gram apetina ), 1 blokje mosselen in pikante saus ( netto 125 gram deep blue ),

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaans rundvlees

Spaans rundvlees met chorizo en wortel.Lekker hoor.

INGREDIENTEN

200g dik gesneden chorizo;, 2 uien;, 30 g boter;, 400 g winterwortel;, ? struik bleekselderij;, 750 g stoof- braad- of sukadelappen;, 2 theelepels paprikapoeder;, blikje tomatenpuree;, 2 laurier-blaadjes;, 2 takjes tijm of provencaalse kruiden;, 2 ? dl wijn;, 1 tablet bouillon (rundvlees);, zout, peper, peterselie.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaans stoofvlees

INGREDIENTEN

750 g runderlappen, 1 eetl. paprikapoeder, peper, zout, 2 uien, 200 g salami, 50 g boter, 2 eetl. olijfolie, 3 dl bouillon (van tablet of uit pot), 300 g geschrapte worteltjes, 20 zwarte olijven, 450 g tuinbonen (diepvries), 3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaans Vispotje

Stukjes zalmfilet en kabeljauw in half olijfolie en boter licht aanbakken,dan mosselen en garnalen erbij,kwart theelepeltje saffraanpoeder en daarna met medium witte wijn afblussen,afmaken met echte room en peper en zout,garneren met een scampi,serveren met tagliatella en babycarrots

INGREDIENTEN

200 gr.zalmfilet,200 gr.kabeljauwfilet,200 gr.hollandse garnalen en 200 gr.mosselen diepvries of vers schoon,saffraanpoeder,witte medium wijn,room,boter.olijfolie,tagliatella,worteltjes,4 gamba's.

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

spaans omelet

INGREDIENTEN

Lekkere omeletten om de dag mee te beginnen, ,, Spaanse omelet:, Tortilla a la espanola, , , Dit recept is voor 4 personen, , ,, ingredienten:, , 4 kleine aardappels, 1/2 kop olie, 1/2 theelepel zout, 8 eieren, , beschrijving:, , Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakken. Droog ze met keukenpapier. Bak ze goudbruin in de hete olie. Giet het te veel aan olie af en kruid ze met 1/4 theelepel zout. Klop de eieren met de rest van het zout in een kom en giet ze dan over de aardappelen om een platte ronde omelet te maken. Bruin de omelet aan beide kanten. Geef er een salade van kropsla, tomaten, ui, olijven en tonijn bij., , , ,, ,

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Spaans
  •  0-10 min.

spaans stoofvlees

INGREDIENTEN

*500 gram rib- of sucadelappen * el olijfolie * 4 tenen knoflook * 1 grote ui * 1 dl water * 11/2 dl rode wijn * 1/2 blik tomatenblokjes * 1 el spaanse pimenton de la vera ( te koop bij de bijenkorf) gebruik anders maar hete paprikapoeder * 1 laurierblaadje * 2 kruidnagels * 2 maggiblokjes

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spaans potje

Rundergehaktballetjes met aardappeltjes en venkel in sherrysausje

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, venkelknol ter grootte van een sinaasappel, zakje voorgeschilde aardappeltjes, middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel bloem, paprikapoeder, peterselie, zakje amandelen, 2,5 dl bouillon, 1,25 dl Sherry,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg

Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

INGREDIENTEN

6 plakjes ham ca. 125 gram 4 velletjes filodeeg, 200 gram ricotta kaas, 2 eieren, 100 gr champignons, 50 gr cheddar, geraspt, ? tl nootmuskaat, Zwarte peper, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 6 lente uitjes, fijngesneden.,

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Spaans pruttelpotje

Een eigen fantasie van mijn zoon Maurice. Het heeft wel iets Spaans.

INGREDIENTEN

Olijfolie; ? courgette; 125 gram champignons; ? rode, groene en gle paprika; 4 tomaten; ca. 750 gram aardappelen; 2 teentjes knoflook; ca. ? liter bouillon; 1 blikje tomatenpuree; peper en zout.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaans Broodje

Een ciabatta-broodje met tapenade,gdroogde tomaat,brie en pijnboompitten.

INGREDIENTEN

- 1 ciabatta broodje, - boter, - 1 potje olijen-tapenade, - 1 potje gedroogde tomaten, - 1 bakje pijnboompitten, - 8 plakjes brie, - 1 theelepel olijf-olie

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Spaans stoofpotje

Werkelijk een heerlijk, smakelijk recept waar u alleen maar complimenten over zult krijgen

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 100 g chorizo, in kleine blokjes, 100 g serranoham of andere rauwe ham in kleine blokjes, 4 varkenssaucijzen ( of rundersaucijcen), 500 g vastkokende aardappels in stukken, 400 ml hete kippenbouillon (van 1 tablet), 500 g groene kool, in repen

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaans knoflookbrood

Bij de borrel of bij de soep

INGREDIENTEN

2 grote snedes brood, 2 eieren, 2 el melk, 2 tenen knoflook, 2 el olijfolie, zout en peper

  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

spaans brood

De arme laag van de spaanse bevolking hadden vroeger soms alleen droog brood. Hier hebben ze wat op gevonden en dat is tot op de dag van vandaag zeer goed te eten.

INGREDIENTEN

4 witte pistoletjes, 4 tomaten, olijfolie, 4 plakken serano ham (iets dikker gesneden dan normaal), zout en peper.

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.

Spaans kipgerecht

Knapperige gebakken kipreepjes met 3 verschillende dipsausjes, lekker met sla, pasta of patat als hoofdgerecht, of zonder als hapjes of tapasgerecht. Is meer werk om op te schrijven dan om te maken.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 eetl. bloem, olijfolie.* Tomatensaus: 5 eetl. ricotta, 1 tomaat(middelgroot), 2 tl. tomatenpuree, 1 tl.fijngehakte bieslook.* Guacamolesaus: 1 avocaat, 1 fijngehakte lenteui, 1 kleingehakte tomaat, 1 platgeslagen knoflookteentje, citroensap.* Pindasaus: 3 eetl. pindakaas, 4 eetl. yogurt, 1 eetl.geraspte sinasappelschil, (eventueel sinasappelsap.,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaans Recept

Lekker recept met hamlappen

INGREDIENTEN

1 pond hamlappen-2 uien-2 teentjes knoflook-3 eetlepels boter-2 eetlepels paprikapoeder-1/2 liter bouillon-2 groene paprika's-zout-peper-goulaschpoeder-1 rode peper-rijst

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.
Nieuwste spaans recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top