1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Soep
  5. Soep
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, veloutť) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommť). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Een heerlijke gevulde rode linzensoep met homemade fetabroodjes. Een verrassend makkelijke vegetarische avondmaaltijd waar iedereen van gaat smullen!¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik had nog steeds een pompoen liggen en ik had nog een lekker recept voor pompoensoep van Janny van der Heijden gevonden. 1+1=2 en in dit geval is 2 een pan pompoensoep geworden Dit keertje met Ras-el-Hanout erin dus toch weer wat anders. Ik heb er zelf nog een beetje bleekselderij aan toegevoegd en omdat ik persoonlijk vond dat hij iets meer pit mocht hebben, heb ik er op het laatst nog een eetlepel currypasta aan toegevoegd. Zeker een aanrader als je van pittig houdt. Garneren met geroosterde pompoenpitten, koriander en eventueel enkele druppels pompoenpitolie (of olijfolie). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

Heerlijke maaltijdsoep uit Itali√ę …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Makkelijke en lekkere ¬†maaltijdsoep die snel klaar is¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een makkelijke en hartige soep¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Graag eens kippensoep die net dat tikkeltje anders is? Werk de kommetjes af met zelfgemaakte groene pesto voor een heerlijk extraatje.¬† …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Het geheim van een goede kippensoep is een heldere bouillon. Als je rekening houdt met enkele regeltjes, is klare kippensoep maken eenvoudig!¬† …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Het recept van deze Finse zalmsoep vond ik in een Duits tijdschrift, De eerste uitgave van "Einfach Hausgemacht". Ik had nog nooit van deze soep gehoord. Maar toen ik ook op internet zocht naar deze soep kwam ik heel wat recepten van deze soep tegen. Ik heb de soep gemaakt volgens het recept in het tijdschrift en we vonden het een hele lekkere soep. Het enige wat in mijn recept afwijkt, is dat ik de ssope gepureerd heb en in het recept bleef de groenten heel (hele kleine blokjes !)Weer eens een hele andere soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Wie vind dat nu niet lekker eigengemaakte soep. ik vind het altijd heerlijk ruiken lekker vers en warm. en de geuren die soms uit de keuken kunnen komen dan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingredi√ęnten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. G√©√©n natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top