Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Soep
  5. Soep
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, velouté) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommé). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Dit recept heb ik jaren geleden van iemand gekregen en het zelf aangepast. Binnen de familie en vriendenkring is het een doorslaand succes. Makkelijk te maken en heerlijk om te eten. De combinatie van zoet en vis is zooooo lekker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze zoete aardappelsoep met kokosmelk is in een handomdraai gemaakt met het soeppakket van Jumbo! Boordevol smaak is deze goedvullende soep heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Garneer met lente ui en peper voor een heerlijk pitje of kies voor de bijgeleverde zonnebloempitten en peterselie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Makkelijk en super gezonde soep !  Postelein is een prima bron van vezels, zeer laag in calorieĂ«n, en een goede bron van vitamines en mineralen. Zo bevat het hoge gehaltes van onder meer vitamine C en E, en is het rijk aan magnesium, ijzer en kalium. Daarnaast bevat postelein veel antioxidanten, en is het een bron van omega-3 onverzadigde vetzuren. Het bevat meer omega-3 dan welke bladgroente dan ook, en zelfs meer dan een heel aantal minder vette vissoorten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Met dit gure weer met veel wind en regen is de lente nog ver te zoeken. Dan is zo'n pittige maaltijdsoep een ware traktatie en bovendien kost de bereidingstijd slechts 30 minuten.Lekker met een broodje of een stevige snee volkorenbrood. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Feestelijke soep die snel gemaakt is en super lekker is . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Goed om te weten over mij Punt 1: ik ben alleen ...dus zijn de porties te koop in de winkel ALTIJD te groot Punt 2: klein budget ...dus weggooien is geen optie Punt 3: klein maagje ...dus kleine porties Broccoli is toch wel Ă©Ă©n van mijn favorieten en dus regelmatig op mijn bord te vinden en het restantje ligt dan eenzaam in de groentenla... Zo ook geitenkaas voor in de salade, ik gebruik 2 'plakjes' per keer maar om nou 3x per week een salade te eten vind ik wat overdreven Kipfilet...Ă©Ă©n van de goedkopere vleessoorten maar ook altijd te groot dus...na het afwegen van de filetjes hou ik altijd kleinere stukjes over die ik dan op een later tijdstip gebruik voor in de soep of in de nasi... Dus op zoek naar een recept waar ik mijn leftovers in kan gebruiken en dat werd dus dit. Met wat aanpassingen bij de gevonden recepten is dit de mijne geworden...niet spannend maar ik noteer het recept voor mijzelf zodat ik het niet kan vergeten.    …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Dit is een traditioneel gerecht uit de Luxemburgse keuken, dat zowel Duitse als Franse invloeden in zich draagt. De soep kan worden geserveerd in diepe kommen, en gegarneerd met plakjes worst of spek, of met verse peterselie of gebakken ui. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediĂ«nten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. GĂ©Ă©n natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top