1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Soep
  5. Soep
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, veloutť) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommť). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Deze wraps heb ik al in meerdere varianten gemaakt. Meestal eet ik het als lunch of als hoofdgerecht na een kop soep maar dit is natuurlijk ook erg lekker voor bij de borrel of op een buffet. Ik heb het deze keer met gerookte makreel gemaakt maar ik maak het ook vaak met gerookte zalm of gerookte paling. Soms gebruik ik ook verse tomaat in plaats van zongedroogde tomaatjes en je kunt ook in plaats van wraps¬† een broodje of stokbrood gebruiken. Genoeg variaties mogelijk dus een multifunctioneel recept. TIP: Als je niet van truffelmayonaise houd dan kun je ook mierikswortelcr√®me gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Heerlijke, goed vullende maaltijdsoep. Beetje vakantiegevoel tijdens koude dagen. Ik heb er ook nog wat zelfgemaakte gehaktballetjes aan toegevoegd. ¬† …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Zelf ben ik gak op soep en soms krijg ik wel eens bij andere een lekker en lekkere kom voor geschoteld en dan gaan die radartjes bij me draaien van wat kan er in zttten of ze vertellen me wat er in zit en maak er een eigen draai aan wat ik leuk vind om te doen. om uit te proberen om er zelf iets lekkers van te maken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Lekkere soep van peterseliewortel . De peterseliewortel is iets pittiger dan pastinaak . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Mijn favoriete tomatensoep en zo makkelijk om te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een tijdje geleden tijdens het fietsen zag ik een gewas op een akker staan dat me totaal onbekend was. Over het algemeen herken ik de meeste gewassen wel maar dit keer had ik echt geen flauw idee. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en (tegen mijn principes in) een plant uit de grond getrokken (sorry boer). Het was me toen wel meteen duidelijk dat het pastinaak was. Pastinaak is net als pompoen een echte herfstgroente en een ideaal duo om een pan soep mee te maken. Dit recept van Jeroen Meus leek me qua ingredi√ęnten een lekkere combi en ik heb dus de proef op de som genomen. De uitkomst was geweldig en daarom bewaar ik hier mijn versie. N.B.: Pastinaak is trouwens ook erg gezond want het zit vol met vitamines en mineralen. (Vitamine C, E, B, Calcium en foliumzuur). Het heeft ook een geneeskrachtige werking. Door het mineraal foliumzuur ben je beschermd tegen dementie, hartziekten en osteoporose. Het stimuleert ook de nierwerking en daardoor worden afvalstoffen sneller verwerkt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Kwam dit recept tegen en vond het zo lekker dat ik het even wilde delen met jullie! Meer lekkere recepten vind je op bierproefwinkel.nl! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Feestelijke soep die super lekker van smaak is ! Smakelijk¬† …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Op de zaterdagse markt zag ik zoveel verschillende soorten lekkere paddenstoelen dat ik me niet in kon houden en er heel wat van heb gekocht. Maar ik had eigenlijk nog niet bedacht wat ik er allemaal van zo willen maken. Een paddenstoelensoep is natuurlijk altijd lekker. Deze soep is niet gebonden met bloem maar door het pureren van het grootste deel van de paddenstoelen. Klein beetje spek meegepureerd, scheutje sherry en beetje truffelolie maakt de soep helemaal af. Heerlijk !! Ik heb voor de soep paddenstoelenfond gebruikt, maar je kunt ook paddenstoelenbouillon (van blokjes) of groentebouillon gebruiken. De paddenstoelesmaak wordt dan wel wat minder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingredi√ęnten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. G√©√©n natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top