1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Soep
  5. Soep
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, veloutť) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommť). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijke koude soep als tussendoortje of als voorgerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Speciaal en lekker warm nagerecht dit¬†dessert van fruit en kaas. Een soepje van Belgisch bekendste peer de Conf√©rence en een pikant kaasje, de Herve. Creatie van chefs Fr√© en Marc voor het Voedingsssalon 2014 te Brussel.- met Kookeiland¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Heerlijk gastronomisch soepje, als hapje met andere gerechtjes, of als lekker tussengerechtje in een lekker menutje.¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Dit pittige soepje heeft een Indonesische touch. Het is dan misschien niet echt authentiek want ik heb het zelf in elkaar geknutseld en ik ben natuurlijk dan ook geen Indo Maar lekker was het in ieder geval wel. Ik heb enkele takjes van mijn kerrieplant met de bouillon mee laten trekken. Geen nood als je dit niet hebt want er komt later toch nog genoeg kerrie aan te pas. Al met al een heerlijk kruidig en pittig soepje waar je het vanzelf warm van krijgt. Pas wel op met de hete peper want die is alleen maar om de bouillon mee te maken. Dus NIET opeten!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is een verfrissende zure soep uit de Filipijnen op basis van tamarinde en varkensribbetjes. Ze wordt opgediend met rijst en is dus eigenlijk een hoofdgerecht. Dit moderne recept is afkomstig van chef-kok Richie Gamboa van het 21 Restaurant in Bacolod.¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Filippijns

In de herfst en winter zijn er talrijke soorten paddenstoelen te vinden, waarvan je heerlijke soepen kunt maken. Ideaal voor de eindejaarsfeesten. Probeer deze Italiaanse roomsoep eens uit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingredi√ęnten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. G√©√©n natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top