1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Soep
  5. Soep
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, veloutť) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommť). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Ik zag dit bij het programma¬† wat eten we vandaag¬† van de jumbo en had zo iets ho dat ziet er wel lekker uit dat wil ik proberen em heb dit ook gedaan. ik had nog nooit iets met zoete aardappels gegeten.moest wel even wennen maar heb wel dit ga ik nog een keer maken. ik vond het best lekker smaken en de spekjes er door maakte het lekkerder.¬† ik vind het een aan rader. en kan wezen dat ik er zelf nog dingen aan ga veranderen je weet maar nooit . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Gezond en vegetarisch broodje om te serveren bij soep. Ook geschikt als borrelhapje op kleinere plakjes stokbrood. Helaas vergeten een foto te maken hoe de broodjes uit de oven komen. Lekker als extraatje bij een kom soep. Maaltijd-groentesoep-met-kip-en-basilicumpesto …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Deze soep staat beschreven¬† voor 2 personen. Ik heb echter van alle ingredi√ęnten ruim de dubbele hoeveelheid genomen. Voor 4 volwassenen en¬† 2 kinderen , die er wel soep van lusten. Geserveerd met een heerlijk vegetarisch broodje uit de oven. Stokbroodje-met-courgette-peen-en-cheddar-dille-en-knoflook ¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Franse doperwtensoep gemaakt van diepvriesdoperwten (misschien nog lekkerder met verse doperwten) en Romeinse sla die wordt meegekookt. Je kijgt hierdoor een heerlijke zachte,romige soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Koude soep uit Portugal ! Het verschil tussen de Portugese gaspacho en de Spaanse variant, is met name de bereiding; de Portugezen blenden de soep niet, maar serveren het grootste deel van de groenten in blokjes gesneden in de soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Deze¬†Portugese bonensoep¬†is gemaakt met¬†zwart oog bonen, beter bekend als¬†black eyed beans. In Portugal heten deze boontjes¬†feij√£o frade.¬†¬†Deze Portugese bonensoep is helemaal af door hem te serveren met heerlijk kort¬†gebakken spinazie met knoflook¬†erbij.Lekkere DIKKE SOEP ZONDER BINDMIDDEL …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Voor een kom zelfgemaakte runderbouillon met veel soepgroente , mag ik mijn man altijd wakker maken . Deze Indische rundvleessoep is heel anders qua smaak, maar √≥√≥k erg lekker. Gisteren de bouillon al getrokken en vanochtend het gestolde vet verwijderd.¬†Helaas was de beschrijving van dit gerecht minder compleet. Bij de beschrijving staat dat je sojasaus moet toevoegen, maar bij de lijst van ingredi√ęnten niet en ook niet hoeveel . Ik heb dus steeds wat sojasaus aan de bouillon toegevoegd en geproefd. Bovendien is het jammer, dat de schrijver niet vermeldt op welke manier je de keriminoten moet toevoegen. Gevijzeld, gekneusd, heel , in stukjes of gehalveerd . Ik koos voor het laatste.¬†Voor wat meer pit heb ik nog zwarte peper en een blokje runderbouillon met minder zout toegevoegd. ¬†In het originele recept moet je eigenlijk de soep ¬†toevoegen aan de uitgelekte groente in de kom, maar ik vond de groente na 2 minuten in heet water¬† nog wat aan de rauwe kant , ** heb deze in de soep gedaan en 2 minuten mee laten koken en z√≥ was het voor ons perfect.¬† Mijn-rundvleesbouillon-soep …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indisch

=18pxMet wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze¬†minestronesoep met wortelloof?¬†Lekker met een stukje brood.=18px¬†Loof van wortelen, radijzen of bietjes kan je heerlijk gebruiken in een soep of voor pesto! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingredi√ęnten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. G√©√©n natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top