Heerlijk Scandinavisch vispannetje
Mmmm. Heerlijk vispannetje (eenpansgerecht) met van alles erin, erop en eraan. Makkelijk en snel te maken en een volledige en zeer gezonde maaltijd. Probeer zelf maar, als visliefhebber, hoe lekker dit is. Op vrijdag haal ik altijd verse vis en meteen dezelfde avond in de pan ermee. Dit gerecht is bovendien slank en snel klaar.
Ingrediënten 4 personen
250 gr roodbaars filet, 250 gr zalm filet (vers), 2 sjalotjes, 1 grote vleestomaat, 1 paprika, 125 gr (half bakje) champignons, 2 teentjes knoflook, 2 el vers geperst citroensap, 600 ml groentebouillon, 1 bakje creme fraiche (150 ml), Olijfolie, Zwarte peper, zeezout, paprikapoeder, nootmuskaat, 2-3 el vers gesnipperde peterselieBereidingswijze
Sjalot snipperen, champignons halveren, knoflook persen, paprika en vleestomaat in blokjes snijden. Olijfolie in hapjespan doen en sjalot, knoflook en de helft van de paprika fruiten. Afblussen met groentebouillon en de creme fraiche en aan de kook brengen. Vis wassen en in grote brokken snijden, toevoegen en 5 minuten mee laten pruttelen. Op smaak brengen, proeven dus, met peper, zout, snufje paprikapoeder, snufje nootmuskaat en citroensap. Andere helft van de paprika en tomatenblokjes toevoegen en laten verwarmen. Niet meer laten koken. Bestrooien met de vers gesnipperde peterselie.