waldorfsalade
Deze bekende salade werd gecreeerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York.
300 gram gaar kipvlees (even koken) 300 gram belegen kaas, 2 bananen, 2 appels, sap van een citroen, 2 sinasappels, 2 struikjes witlof, 2 dl Bulgaarse yoghurt, beetje mayonaise, zout en peper, Worchestershiresaus, paprikapoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 6 eetl. geroosterde gehakte walnoten, enkele hele walnoten.
Snijd het kipfilet, de kaas, de schoongemaakte appel in kleine stukjes en de banaan in dunne plakjes. Besprenkel de appels en bananen direct met citroensap. Schil de sinaasappels, verwijder het wit en de vliezen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder eventuele pitten. Snijd de witlof in ringen en was deze goed. Maak een sausje van yoghurt, mayonaise, zout, peper, Worchestershiresaus, paprikapoeder, peterselie en walnoten. Schep alle ingredienten goed door de saus en garneer met de walnoten.
Serveer op een mooie platte schaal met wat sla er onder.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2002Nederlands20-30 min.
waldorfsalade
Salade met fruit, slagroom en walnoten
350 gr. kipfilet, kerrie, zout, peper, 1 blik ananas stukjes, 2 appels, 2 bananen, citroensap, 1/2 struik bleekselderij met groen, 1 dl. mayonaise, 1 dl. slagroom, 1 theel. mosterd, mespuntje suiker, 100 gr. gepelde walnoten
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-1998Internationaal20-30 min.
Waldorfsalade
Heerlijk frisse salade die makkelijk te maken is
3 eetlepels olie, 400 g kipfilet in stukjes, 1 theelepel kerriepoeder, 100 g walnoten, 100 ml slagroom, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mosterd, mespunt suiker, 1 struikje bleekselderij, 2 zure appels, 2 bananen, 1 citroen geperst, 250 g ananas (stukjes vers)..
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-01-201110-20 min.
Waldorfsalade
Heerlijke variant op de waldorfsalade, er is weer volop knolselderij zo van het land en met de keukenmachine is het zo gedaan.
Knolselderij, appel,ui,stengel bleekselderij, klein bekertje zure room,een gerookte kipfilet,walnoten,peper, zout, azijn,olijf olie,kerry,honing, yogonaise,
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2003Goedkoop en snel20-30 min.
waldorfsalade
145 KiloCalorien
75 gram kipfilet, 3 c.l witte wijn, 25 gram gepelde walnoten, 3.1/2 eetlepem yogonaise, 1 appel, 1 stengelbleekselderij, 1/1 eetlepel peterselie, 1/4 krop sla, 1/4 theelepel kerrie, zout en peper naar smaak
- Slanke keuken Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-07-2000Slanke keuken Bijgerecht20-30 min.
Waldorfsalade
De eerste waldorfsalade werd in New York, USA, in 1893, door Oscar Tschirky gemaakt, de maitre dhôtel van het voorname Waldorf Astoria Hotel. Het oorspronkelijke recept bevatte rode) appel, knolselder en mayonnaise. Gehakte walnoten werden pas later toegevoegd, alsook fruit-toevoegingen zoals mandarijnpartjes of druiven. De salade kan smeuig of slank worden gemaakt met respectievelijk mayonnaise of yoghurt of een beetje van beide naar smaak.
Ingredients, , * 50 g grof gehakte walnoten, * 100 g knolselderij, in dunne plakjes en daarna lucifers gesneden, * 100 g rode druiven, doormindden gesneden en ontpit, * 1 zoete appel (bv jonagold, cox, elstar) in kleine blokjes gesneden, * 3 el mayonnaise, of 1 el mayonnaise + 2 el yoghurt, , * 1 el citroensap, * zout en peper naar smaak, * blaadjes sla
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2010Amerikaans20-30 min.
- Eigen recept
Waldorfsalade
Heerlijke zachte en romige waldorfsalade, een succes bij een buffet
1 kg kipfilet, blik ananas (of een verse)3 bananen, walnoten, zout, peper, 1/4 slagroom, mayonaise, kerriepoeder, beetje knoflookpoeder, mosterd, scheje suiker,struik bleekselderij, 3 appels.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-08-2009Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Waldorfsalade
Heerlijke waldorfsalade, als bijgerecht, hoofdgerecht of op een buffet.
* 250 gr gerookte kip, * 100 gr hamreepjes (eventueel), * 2 friszure appels (Jonagold), * bakje selleriesalade, * 100 gram walnoten, * handje rozijnen (plm 50 gram of meer/minder naar eigen smaak)
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-12-201010-20 min.
Waldorfsalade
Een Waldorfsalade voor 4 personen
400 gram knolselderijsalade., 400 gram gesneden appel (in Julienne = smalle reepjes)., 100 gram gepelde walnoten., Peper en zout., Worchestersaus., Mayonaise (of Franse dressing)
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-01-2001Vegetarisch0-10 min.
Waldorfsalade
Waldorfsalade
400 gr gaar kippevlees in reepjes, 2 rode appels in reepjes (met schil!!), 2 sinaasappelen in partjes, 1/3 knolselderij in reepjes, 50 - 75 gr walnoten in stukjes, 3 el mayonaise, 3 el creme fraiche, zout/peper, 1 mespunt kerriepoeder, een paar slabladeren, ,
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-199910-20 min.
waldorfsalade
Een sallade met appels en selderij en walnoten.
3 rode appels, 3 groene appels, 2 stengels selderij,in plakjes gesneden, 75 g walnoten, 1 dl mayonaise, 2 el vinaigrette (zie sausen), 1 el zure room,
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-03-200210-20 min.
Waldorfsalade
Romige selderiesalade
700 g selderiesalade, 2 appels (Granny Smith), 1 eetlepel citroensap, 2,5 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels slagroom, 0,5 theelepel tabasco, 50 g gepelde walnoten, zout,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-2000Bijgerecht10-20 min.
Waldorfsalade
Montignac op klompen
1 kleine struik bleekselderij, in smalle reepjes, 300 gram gekookte achterham, in smalle reepjes, 300 gram gerookte ossetong of, gerookte kipfilet, in smalle reepjes, 24 walnoten, grof gehakt, 125 ml. zure room, 2 eetlepels mayonaise, 1 ml. vloeibare zoetstof, 1? eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel paprikapoeder, 2 eieren, hardgekookt en in parten, 2 tomaten, in parten, peper en zout, sla naar keuze.
- Montignac
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-10-2004Montignac10-20 min.
Waldorfsalade
Door de walnoten krijgt deze salade een speciale smaak.
1/2 (kleine) knolselderie, 1 friszure appel, bv Granny Smith, 1 mandarijn, 1 eetl citroensap, 1 theel worcestershiresauce, peper en zout, 1 eetl diksap, 50 gr gepelde walnoten, slabladeren,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-10-1999Slanke keuken0-10 min.
Waldorfsalade
Lekker met volkoren stokbrood en Huttenkase
1 citroen, 400 gram witlof, 5 stengels bleekselderij, 2 (zure) appels, 40 gram walnoten, 4 eetlepels (vloeibare) honing, 1 volkoren stokbrood (a 300 gram), 1 bakje huttekase (a 200 gram),
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-10-200110-20 min.
Waldorfsalade
Toen ik deze salade voor het eerst maakte, liet ik de appels ongepeld en sneed ik ze in grove stukken. Dat was nogal moeilijk eten. In een oud kookboek vond ik een elegantere versie, die ik met mijn versie combineerde. Hij smaakt lekker bij barbecuegerechten en aangezien appels en varkensvlees voor elkaar zijn geschapen, past hij ook zeer goed bij gerechten met varkensvlees. Gebruik rijpe Granny Smith, die zijn niet zo zuur, of neem sappige, rode appels. Mayonaise is de klassiekedressing van waldorfsalade.
4 stuks granny smiths, Citroensap, 2 stengels bleekselderij, 120 gr. walnoot, 1.2 dl. mayonaise
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-06-20030-10 min.
Waldorfsalade.*
Wat smaakt zomers beter dan een frisse salade.
100 gr gerookte kipfilet, 75 gr gepelde ongezouten walnoten, 1 kropje frisée of een zakje gemengde slablaadjes., 250 gr knolselderij, 1 zoetzure appel, 1 el citroensap., , , voor de saus:, 3 el mayonaise, 3 el slagroom, 3 el koude kippenbouillon, mag van een blokje., snufje zout, vers gemalen peper.,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-06-2005Frans10-20 min.
Waldorfsalade
Een lekkere frisse salade die het niet alleen goed doet bij een koud buffet maar ook bij een barbeque. Kerst-en Oud en Nieuw
6 zacht zure appels,bij voorkeur Granny Smith,kleine struik bleeksederij,300 gram gekookte ham aan 1 stuk gesneden,300 gram gaar kippevlees, 24 walnoten(grof gehakt), 5 eetlepels slagroom,scheut yogurt, scheut thousand island,klein scheutje (surinaamse) ketjap,scheut sherry of cognac,flink mespuntje paprikapoeder,zout,peper,sambal naar smaak., Klein blikje fruit cocktail,klein blikje gesneden(chuncks)ananas,1 klein blikje ananas ringen, 1 kleine krop sla, peterselie.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-10-1999Internationaal20-30 min.
Waldorfsalade
1 struik bleekselderij, 300 gr. achterham, gekookte, 300 gr. ossentong, gerookte, 2 stuks eieren, hardgekookte, in partjes, 2 stuks tomaten, 1 stuk sla, gemengde, 25 stuks walnoten, grofgehakte, 120 ml. room, zure, 2 el. mayonaise, zelfgemaakte, 1 ml. zoetstof, vloeibare, 1.5 el. tomatenpuree, 1 tl. paprikapoeder, Zout, Peper
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-2003Voorgerecht10-20 min.
waldorfsalade
Een lekkere frisse salade
Sellerie,annanas,1 appel, krenten en of rozijnen,walnoten, creme frais of zure room, slasaus.
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-10-1998Internationaal0-10 min.
Waldorfsalade
De lekkerste dieik tot nu toe heb gemaakt
- 3 el. olie, - 400 gr. kipfilet, in stukjes, - 1 tl kerriepoeder, - 100 gr. walnoten, - 100 ml. slagroom, - 2 el mayonaise, - 1 el mosterd, - mespunt suiker of iets zoetstof, - 1 struik bleekselderij, - 2 zure appels, - 1 citroen, geperst, - 250 gram stukjes verse ananas
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-09-201010-20 min.
Waldorfsalade
Als voorgerecht of als onderdeel van een buffet.
1 Selderijknol van ongeveer 300 gr. 1 eetl. citroensap. 3 eetl. mayonaise. 1 dl. room. 1 plak ham a 50 gr. 1 appel (elstar). 1 schijf ananas. 25 gr. walnoten. zout. peper. enkele blaadjes sla.halve walnoten om te garneren.
- Goedkoop en snel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-1999Goedkoop en snel Voorgerecht10-20 min.
Waldorfsalade
1 struik bleekselderij, 300 gr. achterham, gekookte, 300 gr. ossentong, gerookte, 2 stuks eieren, hardgekookte, in partjes, 2 stuks tomaten, 1 stuk sla, gemengde, 25 stuks walnoten, grofgehakte, 120 ml. room, zure, 2 el. mayonaise, zelfgemaakte, 1 ml. zoetstof, vloeibare, 1.5 el. tomatenpuree, 1 tl. paprikapoeder, Zout, Peper
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-03-2003Internationaal10-20 min.
waldorfsalade
Lekker als voorgerecht met de kerst.
1 klein kropje frisee of andere soort salade of 1 zakje gemengde slablaadjes, 250 gram knolselderij, 1 zoetzure appel, 1 eetlepel citroensap, 100 gram gerookte kipfilet, 75 gram gepelde ongezouten walnoten., Voor de saus:, 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels slagroom, 3 eetlepels koude kippenbouillon ( van een tablet ), Snufje zout, Versgemalen peper.,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-11-2003Nederlands Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Waldorfsalade
Een waldorfsalade is een salade van knolselderij, appel, en afgeslapte mayonaise en wat citroensap. De naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd.
100 gram Worteltjes, 100 gram Rozijnen, 50 gram Gepelde walnoten, 100 gram Kipfilet, 2 Sinaasappels, 1 Appel, 125 cc Zure room, 125 cc Mayonaise, Zout , Peper, Wat blokjes knolselderij
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-04-2020Amerikaans20-30 min.
waldorfsalade
Op mijn manier
4 schijven ananas, 2 appels, sap van 1 citroen, 200 gr knolselderij, 150 gr walnoten, 200 gr kippevlees, 2 eetl mayonnaise, 2 eetl room, zout en peper, peterselie
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2001Internationaal20-30 min.
Waldorfsalade
Maaltijdsalade voor een zomerse dag of onderdeel van een buffet
400 gr. kipfilet, 1 struik bleekselderij, 2 appels (goudreinet, jonagold), 200 gr. walnoten, 300 gr. jong belegen kaas, 2 eetlepels mayonaise, 1 flinke scheut droge witte wijn of sherry, flinke snuf kerrie, zout en peper, 1 bouillonblokje
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-06-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
waldorfsalade
Frisse salade. Lekker bij een koud buffet of bij de bbq. Dit is echt een van mijn favoriete recepten.
450 gr. Rode appels, 6-8 stengels bleekselderij, fijn gesneden, 50 gr. Gehakte walnoten, 100 gr. Pitloze rozijnen, 1 1/2 dl. Mayonaise, 1/2 dl. citroensap
- Duits
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-1999Duits20-30 min.
Waldorfsalade
Een klassieker, maar doet het goed bij een buffet of verjaardag.
*1 kleine selderijknol,*1 zoetzure appel,*125 gr gerookte kipfilet, *1 banaan, *2 sinasappels, *125 gr walnoten, geraspte sinasappelschil, *1 scheutje madeira, *125 gr goede mayonaise.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-11-1999Nederlands20-30 min.
Waldorfsalade
500 gram knolselderij, - 500 gram appels, - 150 gram gepelde walnoten, - 1 eetlepel slasaus, - peper en gehakte selderij, - 1 kropje radicchiosla ( rode sla), , , , , , , , , , , ,
- Amerikaans Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2003Amerikaans Bijgerecht20-30 min.
Waldorfsalade
Natriumarm voorgerecht van Frans Konings, arts
2 stelen bleekselderij, 1 appel, 6 druiven, 50 gr walnoten, 4 eetl natriumarme mayonaise, 1 theel citroensap, enkele slablaadjes, peper,
- Vegetarisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-01-2000Vegetarisch Voorgerecht0-10 min.
Waldorfsalade
1/2 struik bleekselderij, 300 gr kipfilets, 100 gr walnoten, 1 blik ananas ringen, 2 appels, citroensap, 2 bananen, 1 dl mayonaise, 1 dl zure room, 1 tl mosterd, 1 mespunt suiker, zout en peper
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2000Amerikaans20-30 min.
Waldorfsalade
Amuse
Kijk voor de bereiding van de blini?s naar ?Blini?s (basisrecept)?.
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-20000-10 min.
Waldorfsalade
Vooraf of erbij.De kunst van deze salade zit'm in de juiste appels. Gebruik rijpe Granny Smith of sappige rode appels. Citroensap, bleekselderij, walnoten of pecannoten en mayonaise erbij, "and a classic is born".
3-4 Granny Smith appelssap van 1 citroen2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes125 gr. walnoten of pecannoten, grof gehakt125 ml. zelfgemaakte mayonaise of romige citroendressing
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-08-2003Voorgerecht0-10 min.
Waldorfsalade
Deze salade is heerlijk om gewoon zo op te eten, bijvoorbeeld bij de barbecue of voor een feestje. Deze hoeveelheid is voor een flinke schaal, maar je kunt de ingredienten natuurlijk ook halveren.
2 gegrilde kipworsten (te koop bij Dirk van den Broek, in de koeling bij de vleeswaren), 1 plak grilham (ongeveer 100 gram) of blokjes ham kant-en-klaar., 3 bakjes selleriesalade, 2 zoetzure appels, 100 gram walnoten, 2 eetlepels zilveruitjes (kleine uitjes hebben de voorkeur), Ongeveer 2 kleine blikjes ananasblokjes, Peterselie (gedroogd of vers fijngehakt), Handje rozijnen, 3 eetlepels mayonaise, citroensap, zout en peper
- Amerikaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-06-2012Amerikaans Bijgerecht10-20 min.
Waldorfsalade
Een favoriet van mij, heerlijk bij de BBQ maar anders ook hoor!!
200 gram knolselderij, 200 gram appel, 75 gram walnoten, 100 ml room, 100 ml mayonaise, Wworchestersaus of aroma, Vers gemalen peper, Zout, Een beetje citroen sap
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-06-2006Nederlands10-20 min.
Waldorfsalade
Elle 3-2003
3-4 granny smith appels; sap van 1 citroen; 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjs; 125 g walnoten of pecannoten, grof gehakt; 125 ml (zelfgemaakte) mayonaise of romige citroendressing (zie hieronder)
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-03-2005Vegetarisch10-20 min.
WALDORFSALADE
3 eetl. olie., 400 gr. kipfilet in stukjes., 1 theel. kerriepoeder., 100 gr.geroosterde walnoten., 100 ml.slagroom., 2 eetl. mayonaise., 1 eetl. mosterd., mespunt suiker., 1 klein struikje bleekselderij., 2 zure appels., 1 citroen,uitgeperst., 250 gr. verse stukjes ananas.,
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-02-2007Internationaal10-20 min.
Waldorfsalade
Op basis van kip en fruit
350 gr kipfilets, kerrie naar smaak, zout en peper naar smaak, 1 blik ananas, 2 appels, citroensap naar smaak, 2 bananen, 1 dl mayonaise, 1 dl zure room, 1 theelepel mosterd, 1 mespunt suiker, 100 gr walnoten
- Multi-cultureel
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-07-2002Multi-cultureel10-20 min.
Waldorfsalade
Speciaal voor ons familie kerstmenu
250 gram kipfilet, 2 stengels bleekselderij, 1 appel, 2 schijven ananas, 50 gram walnoten, 2 el halva mayo (CALVE), 2 el room (slag- of zure), 1/2 tl. mosterd, 4 blaadjes kropsla
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-12-2000Nederlands0-10 min.
Waldorfsalade
60 kcal per portie. Voor 10 porties
1 kg appels, in blokjes., 375 gr bleekselderij, in dunne plakjes., 75 gr rozijnen., 375 gr magere mayonaise., 0,6 dl zure room.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2000Nederlands20-30 min.