Portugese gamba`s in een tomaten-knoflooksaus
Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw.
Ingrediënten 4 personen
20 gamba`s of grote garnalen - 3 sjalotjes of kleine uitjes - 2 teentjes knoflook - 2 rijpe trostomaten - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 dl witte wijn - versgemalen peper, zout - snufje suiker - basilicum of peterselie - 2 el olijfolie - paar druppels tabascoVoorbereiding
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Pel de tomaten en verwijder de pitjes en overtollig vocht. Snij de tomaten in kleine blokjes.Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. 2 minuten laten sudderen. Dan witte wijn en water erbij. Zout, peper en wat suiker toevoegen. In open pan zachtjes laten sudderen tot een dikke rode saus ontstaat.
Bereidingswijze
Ontdooi de gamba`s (als je diepvries gebruikt). Pel de gamba`s en leg deze in de saus tot ze mooi roze gekleurd en gaar zijn.Bestrooi de saus met de gamba`s met peterselie of basilicum.