Varkensvlees met chinese kool
Een erg lekker roerbak gerecht!
Ingrediënten 4 personen
400 g varkensfricandeau, shoarmakruiden, 500 g chinese kool of groene kool, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 100 g ontbijtspek in blokjes, 3 eetlepels chilisaus, eventueel maizena, peper en zout,Voorbereiding
Het vlees in dunne repen snijden en inwrijven met shoarmakruiden. De chinese of groene kool schoon maken en in repen snijden. De ui en de knoflook fijnsnipperen en de paprika in blokjes snijden.
Bereidingswijze
Het spek in een wok uitbakken tot het krokant is. Uit de wok nemen en het vlees 3 minuten roerbakken. Het vlees eveneens uit de wok nemen en bij het spek doen. De ui en de knoflook 1 minuut in het spekvet roerbakken, de paprika en de chinese kool toevoegen en 4 tot 5 minuten roerbakken. Het vlees met het spek toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en chilisaus. Eventueel binden met maizena.