Druivensalade met kip en geitenkaas.(voorgerecht)
Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren.
Ingrediënten 6 personen
1 zakje gemengde sla. , 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen., 150 gram gerookte kipfilet in reepjes (supermarkt of snij zelf in reepjes). , 200 gram witte druiven. 200 gram geitenkaas met honing ( is een rondje verkrijgbaar bij A.H.) in blokjes gesneden., 50 gram walnoten, grof gehakt. , Voor de dressing: 4 eetl. Olijfolie. 2 eetl.(wijn) azijn. 1 eetl. Medium sherry. (heb je geen sherry in huis laat het dan gewoon weg.)1 flinke eetl. Honing. 1 eetl. Gehakte peterselie. Zout en versgemalen peper naar smaak.Voorbereiding
Verdeel de sla over 4 borden. Leg daarop gezellig gerangschikt de uienringen, kipreepjes, druiven, geitenkaas en walnoten
Bereidingswijze
Meng de ingredienten voor de dressing (als de honing zich moeilijk laat mengen met de olie doe het dan heel even in de magnetron). Giet de dressing in een leuk kannetje en zet op tafel dan kan ieder naar eigen smaak de dressing eroverheen doen.