Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Nagerecht
  5. Nagerecht
Alle recepten voor nagerechten vind je op Smulweb.nl

Het dessert, de perfecte afsluiter van het diner. Voor wat voor toetje kies jij? Hier vind je de lekkerste nagerechten. Zoals sorbets, kaasplankje, crme brulee, meringue, Griekse yoghurt met honing en noten, tarte tartin, cheesecake, fraindises, ijsbonbons, slagroomtruffels, panna cotto en bijzondere koffie als Irish coffee, Mexican coffee en ijskoffie!

IJs en sorbet Meer IJs en sorbet recepten »
Pudding Meer Pudding recepten »
Kaas Meer Kaas recepten »
Fruit Meer Fruit recepten »
Vla en yoghurt Meer Vla en yoghurt recepten »
Koffie Meer Koffie recepten »
Taart Meer Taart recepten »
Friandise Meer Friandise recepten »
Cake Meer Cake recepten »
Best beoordeeld
Suggesties kookboeken

Je kent het wel; je hebt lekkere trek en de winkels zijn dicht. Het overkwam mij toen ik mijn buurman Sven een toetje zag eten en mijn maag flink begon te knorren. Ik bedacht me dat ik had gezien dat ik nog een pak pannenkoekenmix had liggen, een essentieel onderdeel van de voorraadskast van een echte pannenkoekenliefhebber. De lekkerste pannenkoek die maak je met volle melk zeg ik altijd. Die volle melk had ik niet, wat een dikke pech heb je dan. Ook in buurman Sven zijn koelkast stond niet meer dan een bodempje sojamelk en alle supermarkten in de buurt waren gesloten omdat het laat op de avond was. Vanwege het wintsere weer deze week had ik eerder die dag wel een pak chocolademelk en een bus slagroom gekocht, zodat ik lekker thuis op de bank kon gaan genieten van een glas warme chocolademelk met een flinke toef slagroom er bovenop. Deze samenloop van toevalligheden bracht mij op het idee om deze keer niet gewone melk maar chocolademelk te gebruiken voor het beslag van de pannenkoeken. Uit mijn eerdere ervaringen met pannenkoeken bakken weet ik dat het toevoegen van bakpoeder aan het beslag een leuke en makkelijke truc is om dikke, luchtige pannenkoeken te krijgen en daar houd ik wel van! Een gewaagde maar geslaagde poging volgde, met een prachtig dessert als eindproduct. Deze luchtige chocoladepannenkoeken hebben een fantastische balans van de verschillende smaken en de textuur is om over naar huis te schrijven. De garnering met slagroom, karamelschenkstroop, poedersuiker, limoen en mayonaise vormen een prachtige, complementaire combinatie van ingrediënten die de chocoladepannenkoeken nog lekker maken. Ik heb zelden zo gesmuld!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Het lekkerste tiramisu recept, gekregen van zoon en schoondochter.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een makkelijk te maken taart die bij iedereen in de smaak zal vallen op de verjaardag. Maak je eigen monchoutaart zonder pakje.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Plezier in de keuken van oma met het maken van deze fruitige auto's. De mooiste mocht alleen op de foto. Ook weer een simpel iets om met kinderen of kleinkinderen gezellig in de keuken bezig te zijn ....en een manier om ze ongemerk lekker fruit te laten "snoepen" …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Hartige chocomelk met whisky …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Maak je eigen churros met chocodip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Binnenkort ( over 2 weken) geef  ik een dinertje en dit is het dessert dat ik graag wil gaan maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker als verjaardagstaart, maar ik eet 'm als toetje!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

4 plakjes bladerdeeg 2 bananen 1 zakje vanillesuiker 1 theelepeltje kaneel 1 eetlepel honing scheutje melk flesje chocoladesaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

***Deze variatie is de allerlekkerste die wij ooit hebben gegeten!*** …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Populaire Nagerecht kookboeken:
Top