Goulashsoep
Heerlijke soep volgens Hongaars recept. Zeer belangrijk is de kwaliteit van de paprikapoeder, ik heb deze uit Hongarije meegenomen en dat maakt echt het verschil. Maar je kan ook in een goede Toko kijken, deze hebben veel keus in kwaliteit.
Ingrediënten 8 personen
350 gr. sucadelappen (in blokjes gesneden), 3 el. paprikapoeder, 1,5 ltr. water, 2 runderbouillon tabletten, 1 ui (fijgesneden), 2 rode paprika (in kleine blokjes), 4 aardappels (vastkokers in blokjes), 1/2 spaanse peper, 125gr. vetspek, 1 bl. tomaten stukjesVoorbereiding
Snij de paprika en aardappel in blokjes Snij de ui fijn Snij het vlees in kleine dobbelsteenjes Snij de 1/2 peper fijn (verwijder eerst de zaadjes)
Bereidingswijze
Bak het spek uit in een grote pan met dikke bodem. Verwijder het spek en de helft van't vet. In het overgeblevenvet de ui langzaam smoren en iets laten kleuren. Voeg het vlees toe en bak het bruin, daarna de peper en paprika. Bak deze 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder toe en bak deze op laag vuur 2 min mee. Tomaat toevoegen en goed de bodem losroeren. Laat dit 15-20min pruttelen. Voeg het water, tablet en aardappel toe en laat de soep 2 uur koken (of tegen de kook aan).