1. Home
  2. Recepten
  3. Frans

Frans recepten (19.948)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

franse ovenschotel

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de overschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewent bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champions in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de overschaal doen of eventueel afdekken met alluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditionele uiensoep!

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml droge witte of rode wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100 gr Gruyerekaas, geraspt

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van zalmrolletjes gevuld met spinazie en boursin

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden

INGREDIENTEN

100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste aardappelgratin die ik zelf SUPER vind

Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (geen afkokers) 3 teentjes knoflook 25 gr boter 100 gr geraspte kaas na keus( wat ik toevallig in huis heb) 125 ml slagroom 125 ml melk zwarte peper nootmuskaat wat sprieten bieslook fijngeknipt

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Romige kipgratin afgedekt met stokbrood,kruidenboter en kaas

Een waanzinnige ovenschotel, met kip, prei en een dakje van gesneden stokbrood met kruidenboter en kaas. Echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet 100 gr kruidenboter 150 gram ontbijtspekreepjes600 gr gesneden prei zout en peper 4 el gesneden peterselie ca 16 sneetjes stokbrood 200 gr geraspte belegen kaas VOOR EEN WITTE SAUS25 gram boter, 20 gram bloem, 2 dl heldere vleesbouillon (van blokje bijvoorbeleld), peper, zout

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,, 60 g boter of margarine,1 tl suiker,, zout en peper,30 g bloem,, 5 dl visbouillon (van tablet),, 1,25 dl creme fraiche, 2-3 tl citroensap,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,, 2 el grof gesneden dille.,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Franse klassieke Boeuf Bourguignon

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, in grove stukken 300 gr wortelen 3 teentjes knoflook 4 rode uien 250 gr kastanje champignons in plakjes 3 el olijfolie halve pot vleesfond 2 el bloem 100 gr spekreepjes 500 ml rode wijn (bourgogne)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Franse uiensoep die super simpel is.

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

varkenshaas mosterd/spek

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker!

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, mosterd, ontbijtspek, boter.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quiche Lorraine van Rudolph

Lees meer: de quiche top 10

INGREDIENTEN

1 pak quichedeeg, 1 bosje lente-uitjes, 250 gram spekblokjes, 4 eieren, 200 cc (ml) creme fraiche, 100 gram geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat, quichevorm van ca. 24 cm doorsnede

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste frans recepten

Quiche met prei en geitenkaas

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

INGREDIENTEN

230 g bladerdeeg 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zalmfilet in een honing-mosterd gratin

Ja, echt een heerlijk recept. Erg simpel om te bereiden. Instrijken met honing,peperbessen en mosterd en even onder de grill

INGREDIENTEN

4 zalmfilets a 125 gr anderhalve eetlepel heldere honing, 3 el grove mosterd, 1 el roze of groene peperbessen, ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Franse tomatentaart van Guylaine

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Chocolade Mousse

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Amuse van Geitenkaas verpakt in Serranoham

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!!

INGREDIENTEN

12 stukjes zachte geitenkaas van ca. 30 gr. 12 plakjes Serranoham, 3 el olijfolie 2 tl honing 1 teentje knoflook, uit knijper., 1 el citroensap.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Pasta maaltijdsalade met kip, pesto pijnboompitjes en kaas

Een geweldige maaltijdsalade als je van pesto houd. Helemaal straks voor de zomer is dit een geweldig recept

INGREDIENTEN

300 gram spiraalmacaroni 400 gram kipfilet 2 el olijf olie zout en peper 5 volle eetlepels rode pesto 1 tl citroensap 3 teentjes knoflook 300 gr kerstomaatjes 4 lente uitjes 70 gr pijnboompitjes 100 gr geraspte jonge kaas 3 el gesnipperde basilicum

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Flan (franse puddingtaart)

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje

INGREDIENTEN

1L verse volle melk, 180g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 120g maizena, 2 eieren, 1 eigeel, bladerdeeg (optioneel)

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Provencaalse runderstoofschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Aardappelgratin

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, geschild en gewassen, , 2 eieren, , 1 teentje knoflook, geperst, , 150 ml volle melk, , 125 ml slagroom, , nootmuskaat, , 50 g gruy?re (kaas)

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Crème Brulee

Dit recept was het nagerecht in de Smulbox van januari 2007. Een recept van chefkok Henk Wieland, van het Vlaams Arsenaal in Nijmegen

INGREDIENTEN

2 dl melk * 1 vanillestokje * 80 gr kristalsuiker * 5 eidooiers * 2,5 dl slagroom * 4 el rietsuiker

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2007
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Fraisier: deze taart is één en al aardbei!

De allerlekkerste, romigste, luchtigste, aardbei-igste aardbeientaart !Wel even werk maar echt niet moeilijk . eigen foto`s (3 stuks)

INGREDIENTEN

Bodem:2 eieren op kamertemperatuur, 70 g suiker, 45 g meel, 20 g maizena, snufje zout mousse: 300 g aardbeien, 100 g suiker, 3 dl slagroom, 4 blaadjes gelatine (7,5 g), afwerking: 200 g aardbeien, 7 eetlepels aardbeienlikeur, 4 eetlepels aardbeienjam

  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2008
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

La tarte au citron meringuée (citroentaart)

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

INGREDIENTEN

8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Champignons gebakken in veel knoflook en kruiden

Lekker voorgerechtje, gereserveerd in leuke kleine bakjes met wat knapperige stukjes brood eventueel

INGREDIENTEN

450 gr Champignons 5 el Spaanse olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngehakt scheutje vers citroensap zout en peper 4 el fijngehakte verse bladpeterselie knapperig brood om er bij ter serveren., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een WAANZINNIGE Kipcocktail met ananas, appel en gember

Zo?n heerlijke cocktail wwaar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

Ca. 300 gr kipfilet, 1/2 l water, 1 kippenbouillontablet, 1 zoetzure appel, citroensap, 2 ananasschijven, 1 ? el creme fraiche, 1 ? el mayonnaise, 1 el gembersiroop, 2 tl kerrie, zout en peper, 1 tl suiker, enkele blaadjes ijsbergsla, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus

Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.

INGREDIENTEN

1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

ouderwets lekkere rode kool met een geheim.

Luigi mocht vroeger op z'n verjaardag kiezen wat hij wou eten.Rode kool was vroeger z'n favoriet.Dit gerecht past uitstekend bij een stoofschotel voor rundvlees/wild,te vinden elders op m'n pagina.

INGREDIENTEN

-1 rode kool.zeer fijn gesneden., -1 ltr. water., -5 eetl.suiker., -4 kruidnagels., -2 kaneelstokjes., -1 laurierblad., -4 gekneusde peperkorrels., -[geheim]1/2 steranijs., -[geheim]1 eetl.gedroogde gember.[djahe]., -[geheim]1 glas rode port., -[geheim]3 plakjes ontbijtkoek., -4 in stukjes gesneden appel., -1 dl. azijn., -[geheim]3 eetl.lindehoning., -mespuntje zout.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Knapperig Knoflookbrood

INGREDIENTEN

1 grote baguette/ciabatta -, 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst -, 2 eetl. olijfolie -, 2 eetl. gehakte verse peterselie -, 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde -, 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde., 1/2 theel paprika poeder -, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas.

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Provencaalse kip ovenschotel, heerlijk in de herfst!

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

6 8 kippenpoten of kipkarbonades, 2 uien, ¾ kilo vastkokende aardappels, ¾ kilo wortels, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 2 el Dyon mosterd, 2 el honing, 1 t chilipoeder, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 2 twijgjes rosemarijn, 150-200 ml kippenbouillon

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Frans
  •  60-120 min.

Salade van kip, kaas, appel en geroosterde pijnboompitjes

Een waanzinnig lekkere salade met een perfecte dressing

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet 100 gr oude kaas 300 gr gemengde sla 2 zoetzure appels 2 el azijn 2 tl mosterd zout en peper 60 gr pijnboompitten 2 el zonnebloemolie ca 1 el citroensap 1 tl suiker 2 teentjes knoflook.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Frisse wraps met gerookte zalm en komkommer

INGREDIENTEN

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden, * 4 wraps, * 1 komkommer, * 50 gram pijnboompitten, * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm, * 4 el groene pesto, ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans
  •  10-20 min.

Frans kaasplankje

Geen idee welke Franse kazen je moet kiezen als nagerecht? Een handig hulpje is om drie kazen te kiezen in de kleuren va de Franse vlag: rood, wit, blauw. Een roodkorstkaas (meestal oranje van kleur), dan een wittekorstkaas en tot slot een pittige blauwaderkaas. Kazen worden altijd in volgorde van de zachte smaak naar de sterke smaak gegeten.

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Roodkorstkaas: Port Salut of chaumes grand caractère, , Wittekorstkaas: brie of camembert, , Blauwaderkaas: fourme d`Ambert of rochebaron., , Eventueel kun je nog een stukje (half)harde kaas als gruyère of emmentaler erbij doen.

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

frans stokbrood

Heerlijk zo warm uit de oven met knoflookboter of kruidensmeerkaas

INGREDIENTEN

, , , 400 gr bloem, , 1 tl zout, , 1 zakje gedroogde gist, , 1 tl suiker, , 2,5 dl warm water, , 1 tl olie, , 1 eiwit, , 1 el water extra, , , , , , , , , , , , , , ,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige bospaddenstoelensoep (herfst soep)

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Frans stoofpotje

INGREDIENTEN

600 gr rundersudder lappen, 250 cc rode wijn, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 2 flinke uien, 2 tenen of 2 theelepels knoflook poeder, 2 eetlepels provencaalse kruiden.(silvo), 2 theelepels zout, 2 theelepels sambal, 1.5 kg aard voor aardpuree, of voor vier personen rijst.aarappelzetmeel naar je eigen smaak hoe dik je de saus wilt, olijf olie, 250cc water

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Avocadobavarois en garnalentartaar als amuse of voorafje.

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

frans lamsstoofpotje

Een heerlijk, echt voortreffelijk stoofpotje.

INGREDIENTEN

800 gr lamspoulet van de schouder of de bout. 2 eetlepels bloem, olijfolie, 2 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook fijngesnipperd, 1 blikje tomatenpuree, 1 in grove sukken gesneden augergine, enkele takjes verse tijm en rozemarijn,fijngehakt. 2 laurierblaadjes, 12 fles rode wijn. zout en peper, 1 in grove stukken gesneden courgette. 200 gr haricots verts, gehalveerd en geblancheerd(door ze een minuutje te blancheren behouden ze een mooie groene kleur) 1 eetlepel maizena.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-12-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste frans recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top